Waardering:
  • 3 stemmen - gemiddelde waardering is 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vandaag ben ik blij omdat.....
ik geen spierpijn meer heb in de bovenbenen na een flinke inspanning. Kennelijk beginnen mijn benen een beetje te wennen aan fietsen. Gisteren had ik een seniormomentje, ik verving een lege accu door een andere lege accu, dus onderweg moest ik even flink aan de bak. De afgelopen weken werd dat steeds afgestraft door een flinke spierpijn, maar vanochtend dus niet. Dat geeft hoop.
Keuzes worden eenvoudiger naarmate je minder keus hebt  FlevoTrikeJouta Tadpole Blue Line | Quest 377 | Trident Titan
Antwoord }
Nou ja, eigenlijk gisteren.

Ik ben blij dat het me gelukt is om twee dagen achterelkaar naar mijn werk te rijden. Dat is 4x 63km in twee dagen.
OK, mijn benen vinden het nu wel even genoeg, en ik ben blij dat ik deze week niet meer zover hoef te rijden, maar het is me toch maar gelukt Smile
Antwoord }
Supertof Big Grin Mocht je toch nog wat over hebben: Er is een OBT aanstaande zaterdag Tongue
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Gisteren een verse cassette en kettingen op mijn fiets gezet. Vanmiddag met gitaar en al vijf wielrenners ingehaald. Vanavond met wind mee van Nieuwegein naar Doorn gereden in een uur, mijn snelste tijd tot nu toe over een route via Schalkwijk van ongeveer 27 km. Het rijdt weer lekker zo.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle
het een geslaagde OBT was. Ondanks vervelende voetwrat (heenrit moeten opgeven en verder op de auto) en bijna kopstaart botsing. Waar ik ook blij van werd is dat de B&B aan een aanrijweg naar de OBT ligt. 's morgens en eind van de dag donderende geluiden van langsrijdende velomobielen. Muziek in mijn oren.
Antwoord }
Ik vond het ook een zeer geslaagde tocht, gezellig op een klein campingkje met nog drie andere velomobilisten. Een Alleweder, een Snoek, een DF en mijn zelfbouw. Mooie tocht, in mooie omgeving, een beetje klimmen en dalen kent ook niet iedereen. Lekker gefietst, gezellig gekletst, drie nationaliteiten aan tafel in de pauze en elkaar toch begrijpen. 1 keer hard moeten remmen onderweg. Met veel mensen gekletst. Een laagje verf op de zelfbouw doet ook wonderen. Is het nu een zelfbouw of een gekochte? Dat is voor mij een groot compliment.
Toen nog even terug naar huis, met een volle fiets van ongeveer 140 kilo de 1e helling van de tocht op. ( volgens mij zat Hoekie kort daarvoor nog achter me, met z'n QV? ) De terugreis verliep nog vlotter dan heen, grotendeels herkende ik de route, en de lastige stukjes vooral. Daardoor liep het allemaal goed.

In de pauze was er nog een radio interview aan tafel, wat is het leukste aan ligfietsen. Die werd al door een tafelgenoot beantwoord. Voor mij was het een grote uitdaging om de Oliebollentocht te rijden, en daarna nog "even" naar huis. 95 kilometer in vier uur inclusief pauze voor een frietje bij een Imbiss. De E-bikers op de camping vonden 45 kilometer op een dag al heel wat. Ik vind het leukste dat mijn Velomobiel dit soort ritten mogelijk maakt.
Antwoord }
- ik lekker nageniet van de OBT van gisteren Cool
- ik tot drie keer toe geholpen ben nadat mijn ketting er af lag. Hans applause en Etienne (2×)  applause applause super bedankt
- mijn pijnlijke knie mij vrijdagavond en gisterochtend zorgen baarde, maar zich tijdens de OBT prima gehouden heeft. Gisteravond na de OBT voelde de knie zelfs beter dan een etmaal eerder. Big Grin
- dat het vandaag regent en niet gisteren tijdens de OBT!
Even an absolute beginner has to start somewhere.

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hoekie , 365cycle
(29-May-2022, 12:12 PM)Jeroen S schreef: ( volgens mij zat Hoekie kort daarvoor nog achter me, met z'n QV? )

Klopt. Dat was net bij de afslag naar mijn B&B.

Leuk je ook even gesproken te hebben. Het is zo'n massaal verhaal geworden dat ik een paar keer mensen maar aangesproken heb.
Mensen van gezicht herkennen blijft moeilijk als je elkaar zo weinig ziet.
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle , Willeke_IGKT
Na heel veel jaren CycleVision-bezoeker en vrijwilliger te zijn geweest ken ik heel veel mensen in de ligfietswereld van gezicht en ook veel van naam.

Deze OBT was voor mij te ver weg. Helaas.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door: 365cycle , Willeke_IGKT , Hoekie
Ik vond het ook een top-OBT! M’n tweede pas, maar toch Big Grin inclusief heen- en terug rit daarnaast m’n langste rit ooit, en ook dat ging prima. Fijn weekendje zo!
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hoekie , berth9999 , Lig-hen
(29-May-2022, 12:12 PM)Jeroen S schreef: Een laagje verf op de zelfbouw doet ook wonderen. Is het nu een zelfbouw of een gekochte? Dat is voor mij een groot compliment.
Op Grensrijder sorteren ze je ook tussen de DF'en en Alpha's, dus idd goed gedaan  Big Grin
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Vandaag weer een rondje langs Achlum (even onder een boom vanwege regen), hoek bij Arum (weer onder een boom, de regen was toch nog niet echt over) en toen via Kimswerd naar de kust, om daarna na Harlingen heerlijk voor de wind terug naar huis te waaien, met een lekker zonnetje op de buik.
Roelof
Gele Greenspeed gt20
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Vandaag heb ik 3 keer mijn duim omhoog boven de fiets gehouden voor automobilisten die me ofwel voorrang gaven op een 2 baans fietspad dat aan de rechterkant van de weg ligt (ik weet dat ik daar voorrang heb, ik krijg het vaak niet en wil die automobilisten toch een beetje belonen voor goed gedrag) en 2 keer op een drukke kruising waar ik geen voorrang had, maar het wel kreeg via een handgebaar. En ik heb niet 1 keer geen voorrang gekregen waar ik het wel had.  Smile
Antwoord }
Ik ben zo blij dat het weer wat warmer en zonniger is, en minder wind.
Vanochtend 30km in bijna 3 uren gefietst, dat bloedstollende tempo was dus een gevalletje pierewaaien.
Ben weer door t Lofar gebied gekomen, aan de oostkant van Exloo-Buinen.
Waarschijnlijk een ottertje gezien, die zat op z'n kontje naar mij te kijken, en dook de begroeiing in toen ik dichterbij kwam. Genieten daar.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Vandaag een (voor mij) nieuwe route gefietst. En het ging lekker hard Big Grin
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , de Boer
Ik had een goede reden vandaag vrij te nemen om een stukkie te fietsen.
Echter had ik een jubileum te vieren vandaag op het werk. Een mooie mijlpaal!

[Afbeelding: fietsbennie-12-5.jpg]
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door: Hoekie , berth9999 , Willeke_IGKT , de Boer
[quote="Fietsbennie" pid='23034' dateline='1654249604']
.... Echter had ik een jubileum te vieren vandaag. Een mooie mijlpaal!Gefeliciteerd Fietsbennie!  Je "ligt" er heel mooi bij, in dat slagroombedje Big Grin.  Geniet er van. 
Die 12,5 jaar heeft betrekking op je werk,  neem ik aan.
Antwoord }
Bedankt door: Fietsbennie , Willeke_IGKT
ik voor het eerst in 1,5 jaar weer een kam nodig heb. Zo'n coup chemokuur staat mij toch echt niet. Net of je iedere morgen naar je opa zit te kijken in de spiegel.

(03-Jun-2022, 11:46 AM)Fietsbennie schreef: Echter had ik een jubileum te vieren vandaag op het werk. Een mooie mijlpaal!

Dat heb ik nog nooit gepresteerd. Mijn werkgevers gingen voor die tijd altijd failliet. Ik blijf volhouden dat dat niet aan mij ligt.
Keuzes worden eenvoudiger naarmate je minder keus hebt  FlevoTrikeJouta Tadpole Blue Line | Quest 377 | Trident Titan
Antwoord }
Omdat de mevrouw waar deze post over gaat erg vriendelijk was, staat deze post niet bij "hork van de dag". Daarmee zou ik haar echt tekort doen. En ach, ik kan er ook wel om lachen

Ik kwam haar vandaag tegen, samen met een (haar) man op een duofiets. Met mijn trike als tegenligger is een fietspad dan al snel te smal, dus vaart minderen, en even een paar woorden wisselen.

Mevrouw zei stralend, en met een scheef oog naar mijn trike en haar man op hun duofiets: "Wat fijn hè, dat er zulke fietsen zijn voor mensen met ... . uh .... mensen met een vlekje."  Cry
Ja hoor, hartstikke fijn.  Confused

Je zult er maar mee getrouwd zijn. Heb je de pech dat je door een of ander mankement niet meer zo snel uit de voeten kunt, krijg je dit ook nog te horen.  Doh
Zien jullie t voor je, in de supermarkt sta je voor een bak met appels. Eentje heeft een vlekje, nou, die ligt daar nog wel een poosje. Ze neemt liever de buurman-appel mee.  Big Grin

Ik bedacht pas later wat ik had moeten zeggen. "Maar mevrouw, uw man is een práchtige Dalmatiër."   Blush
Maar ja, toen was ik al thuis
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie , Willeke_IGKT
Vandaag de 2500 km aangetikt, in een heerlijk ritje door west friesland, op de heenweg weinig wind, terug trok de wind wat aan en draaide gunstig naar het zw. Op misterieuze wijze alle buitjes weten te missen.
Roelof
Gele Greenspeed gt20
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Lig-hen , 365cycle
Gisteren was ik blij, want op de terugweg reed ik achter een dame met een "Weer 1 auto minder" sticker/bordje op haar fiets. De dame bleek enorm enthousiast over de velomobiel en we hebben een gezellig praatje staan maken.
Ik heb haar een paar foto's van de OBT laten zien, dat vond ze helemaal geweldig Smile en wat informatie gegeven zodat ze zelf eens een velomobiel kan uitproberen.

Mevrouw heeft een paar jaar geleden de auto weggedaan en rijdt een 6000 km per jaar zonder elektrische ondersteuning. Respect!
Antwoord }
Vanmorgen onderweg kwam ik de familie Zwaan tegen.
Die hadden een gezinsuitje blijkbaar...

[Afbeelding: IMG-20220610-074253-129.jpg]
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door: Lig-hen , gideon , Willeke_IGKT , Roefie , 365cycle
(10-Jun-2022, 09:38 AM)ThijsR schreef: Gisteren was ik blij, want op de terugweg reed ik achter een dame met een "Weer 1 auto minder" sticker/bordje op haar fiets. De dame bleek enorm enthousiast over de velomobiel en we hebben een gezellig praatje staan maken.
Ik heb haar een paar foto's van de OBT laten zien, dat vond ze helemaal geweldig Smile en wat informatie gegeven zodat ze zelf eens een velomobiel kan uitproberen.

Mevrouw heeft een paar jaar geleden de auto weggedaan en rijdt een 6000 km per jaar zonder elektrische ondersteuning. Respect!
Nice! Als je d'r nog spreekt, en ze wil in de buurt een keer een VM proberen, gooi maar in de groep. Passen we d'r ergens in. Altijd leuk om nieuwe mensen te introduceren in de leukste fietsen die er zijn.

Hier vanochtend lekker gereden. M'n route naar een nieuwe klant is echt heerlijk, ik kan met gemiddelde inspanning gewoon dik 40 gemiddeld rijden (en dat maakt het qua reistijd ook top). Eén lang segment van 23 km heb ik vanochtend zelfs afgelegd met 44.2 km/h gemiddeld. Enige nadeel is dat ik op het fietspad daar niet verantwoord harder kan rijden; 47-48 km/h is echt wel opletten geblazen, en dan moet ik al regelmatig flink afremmen om andere fietsers een beetje normaal in te halen. Als ik dat dus nog sneller zou willen doen, zou ik ook over de stukken waar ik niet makkelijk kan wisselen naar de rijbaan moeten uitwijken en dan móet ik ook gewoon echt 60 km/h kruisen (kan ik op een goeie dag wel, maar zeker niet vaker dan ééns in de week). Er wordt niet echt te hard gereden, maar er is wel redelijk wat verkeer, en ik wil geen frustratie veroorzaken.

Dat gezegd hebbende: Op het stuk waar ik niet kon wisselen verscheen vanochtend een vrachtauto achter me, en reed ik 55 in de 60-zone, daarna wordt het 50 dus kan ik zelfs "gas" loslaten. Zo'n groot ding voelt al snel intimiderend, maar toen ik 'm voorbij liet (bij het stoplicht) kreeg ik zelfs een lach en een duimpje Big Grin
Antwoord }
Bedankt door: berth9999 , Willeke_IGKT , Hoekie , de Boer
Ik ben blij omdat ik mijn tandwiel voor heb gewisseld van een 42 tands naar een 60 tands en ik op een testritje van 20 km niet onder de 38,5 km/u ben geweest. Wat een verschil. Het nadeel ervan is dat ik bij stilstand iets moeilijker weg kom, maar dat is verwaarloosbaar met de hogere snelheid die ik nu met de Mango bereik.!

Groeten Henk
Antwoord }
(14-Jun-2022, 05:02 PM)de Boer schreef: Ik ben blij omdat ik mijn tandwiel voor heb gewisseld van een 42 tands naar een 60 tands en ik op een testritje van 20 km niet onder de 38,5 km/u ben geweest. Wat een verschil. Het nadeel ervan is dat ik bij stilstand iets moeilijker weg kom, maar dat is verwaarloosbaar met de hogere snelheid die ik nu met de Mango bereik.!

Groeten Henk
Da's rap met een Mango!
Antwoord }
Bedankt door: de Boer , Hoekie
(14-Jun-2022, 05:02 PM)de Boer schreef: Ik ben blij omdat ik mijn tandwiel voor heb gewisseld van een 42 tands naar een 60 tands en ik op een testritje van 20 km niet onder de 38,5 km/u ben geweest. Wat een verschil. Het nadeel ervan is dat ik bij stilstand iets moeilijker weg kom, maar dat is verwaarloosbaar met de hogere snelheid die ik nu met de Mango bereik.!

Groeten Henk

Zoiets heb ik echt nog nooit eerder gehoord. Bijzonder.

De stapjes tussen je versnellingen zijn nu wel veel groter geworden. Levert dat geen problemen op?
Wat betreft trapfrequentie bedoel ik.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door: Hoekie


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 15 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
Medeliggers onderweg
Vandaag op de thools...Arno boogaart — 07:02 PM
Unieke fiets: Munzo TT van Fast FWD
@Lopopodium, er zijn...Willeke_IGKT — 07:00 PM
Unieke fiets: Munzo TT van Fast FWD
Lijkt me een leuke f...ZoefZoef — 06:54 PM
Climate Classic
Oei beterschap Dance...Dharm2004 — 06:44 PM
Medeliggers onderweg
Gister ochtend tot o...Willeke_IGKT — 06:27 PM
Unieke fiets: Munzo TT van Fast FWD
En je kan zo op het ...Lopopodium — 06:14 PM
Medeliggers onderweg
Kwam bij de Stenen M...Roepers — 06:11 PM
Medeliggers onderweg
In een tocht van 112...Lopopodium — 06:10 PM
Medeliggers onderweg
LigfietsWilsum — 05:57 PM
Climate Classic
Ik start de ...DanceRaven — 05:29 PM
Verschillen challenge hurricane
De meeste challeng...Wim -de roetsende — 03:17 PM
Verschillen challenge hurricane
De meeste challeng...melle z — 03:14 PM
Verschillen challenge hurricane
De meeste challenge ...blokdoorn — 02:58 PM
Verschillen challenge hurricane
Ik ben sowieso geen ...melle z — 02:07 PM
Verschillen challenge hurricane
Of het allemaal Kl...Wim -de roetsende — 01:52 PM
Verschillen challenge hurricane
Of het allemaal Klop...melle z — 01:36 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Vandaag kwam een jon...Hardloper — 01:19 PM