Waardering:
  • 3 stemmen - gemiddelde waardering is 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vandaag ben ik blij omdat.....
#53
Terecht dat je trots bent. 162 km rijden met 25 gemiddeld met tegenwind vind ik knap. Ik heb vandaag een nieuwe route samengesteld van 56 km: Langs het Schildmeer en door Woudbloem, met een paar fietspaadjes die ik nog niet had gehad en het viel mij helemaal niet tegen. Ook hier de wind uit het Noordwesten, maar prima te hanteren op een ligfiets. Dat maakt mij ook blij.
Antwoord }
Bedankt door:
#54
Dit weekend zaterdag en zondag elk 100 kilometer gefietst, mede ter voorbereiding van de Wezerronde komende zaterdag. Wat een prachtig fietsweer en wat een boel fietsers. Sowieso wordt er toch veel gefietst, al of niet elektrisch ondersteund. Dat is toch mooi, al die mensen die genieten van het fietsen, net als ik.

Bovendien val ik er ook van af. Verbazingwekkend hoe je lichaam reageert op het verhogen van het aantal fietskilometers. Ook de vetreserves worden aangesproken.
Antwoord }
Bedankt door:
#55
Ook ik heb weer iets om blij mee te zijn. Na zaterdag al 171 kilometer naar mijn moedertje aan de andere kant van het land gefietst te hebben (met lichte westenwind mee), heb ik met slechts één rustdagje de weg andersom genomen (met lichte oostenwind mee, hoewel hier en daar voelde het ook wel anders). Terugroute was twee kilometer korter. Blij in ieder geval dat ik 340 kilometer in twee dagen (plus een paar uur) kan fietsen.

Was vandaag zo verstandig om erg vroeg te vertrekken, al om 6:30 toen het net aan licht was. Zo probeerde ik de overgrote deel van de zonintensiteit te mijden, en ook een beetje de warmte zodat ik genoeg zou hebben aan de drie liter water die ik altijd in mijn twee flessen bij me heb. Zaterdag moest ik de laatste 25 kilometer dorstig door zien te komen, toen ik midden op de dag de tocht maakte. Ook hier een verstandige keuze gemaakt die ik eigenlijk vaker zou moeten doen.
Antwoord }
Bedankt door:
#56
Blij omdat gisteren bleek dat de pijn in m'n heup niet van beschadiging of slijtage komt maar van een "simpele" slijmbeurs ontsteking. Pijn zou binnen 2 weken weg moeten zijn. thumb

En gisteren uitnodiging ontvangen voor sollicitatie gesprek. Met een beetje (of veel) geluk binnenkort misschien andere baan met betere uren en terug in Nederland. Einde van 5 jaar lang vroege shift en om 3 uur uit m'n bed lijkt ook in zicht.

Kortom, gisteren was "goed nieuws vrijdag" ! applause

Huidige fietsen:
Trident Stowaway -/- Surly Disc Trucker -/- Speedliner (M5) 28/20

Antwoord }
Bedankt door:
#57
Dat is zeker goed nieuws, Frank. Goed om te horen. Veel succes straks met je gesprek. En fijn dat je straks gewoon kan fietsen.

Mijn fietsen: Rode Challenge Fujin Tour, grijze Fujin SL I, zwart gespoten Hurricane van staal (project) , rode Hurricane van aluminium (winter) , zwarte Nazca Fuego, gele Challenge Alize 20

Marcel D.
Antwoord }
Bedankt door: Frank
#58
(28-Oct-2017, 01:26 PM)tegenligger schreef: Dat is zeker goed nieuws, Frank. Goed om te horen. Veel succes straks met je gesprek. En fijn dat je straks gewoon kan fietsen.

Bedankt. Het waren zeker morele opstekers.

Huidige fietsen:
Trident Stowaway -/- Surly Disc Trucker -/- Speedliner (M5) 28/20

Antwoord }
Bedankt door:
#59
Inderdaad heel mooi nieuws! Goed om te horen dat je straks weer pijnloos kunt fietsen en hoop doet leven.


Donderdagavond had ik een vergadering in Wagenborgen, ongeveer 25 km van Loppersum vandaan. Heen en terug gedaan op de Sinner Demon. Ik reed over Siddeburen omdat ik dan veel vrijliggende fietspaden heb. Die zijn doorgaans schoon i.t.t. de binnendoorweggetjes in het oogstseizoen. Het ging allemaal prachtig in het donker.

Vandaag even naar de stad (Groningen) gefietst op de Demon (ook 25 km en 25 km terug) en ook dat ging prima. het is was in het begin wel wat koud, maar ik fietste mij gewoon warm. Toch wel bijzonder hoe je door te fietsen van binnenuit warm wordt. Heerlijk gevoel is dat.

Groet,

Marco
Antwoord }
Bedankt door:
#60
(28-Oct-2017, 04:05 PM)Roepers schreef: Vandaag even naar de stad (Groningen) gefietst op de Demon (ook 25 km en 25 km terug) en ook dat ging prima. het is was in het begin wel wat koud, maar ik fietste mij gewoon warm. Toch wel bijzonder hoe je door te fietsen van binnenuit warm wordt. Heerlijk gevoel is dat.

Groet,
Marco

Iedere ochtend fiets ik mijzelf warm van 07:20 tot 07:50uur. 

Daarna zorgt mijn interne kacheltje ervoor dat ik het tot een uur of 11 nog lekker warm heb en soms nog wel veel langer.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door:
#61
Dat is iets waar ik ook nog verbaasd over ben. Waar ik vroeger op de moto het altijd koud had, is dit sinds ik 16 km opwarm dit nu wel anders, kan ook uren vooruit lekker warm. Zou het (lig)fietsen dan toch gezond zijn? Wink
Antwoord }
Bedankt door:
#62
(28-Oct-2017, 09:11 PM)amararock schreef: Zou het (lig)fietsen dan toch gezond zijn? Wink

Ik betwijfel het, het is veel te verslavend.
Een aantal weken niet kunnen fietsen en ik begin behoorlijk last te krijgen van ontwenningsverschijnselen. Tongue

Huidige fietsen:
Trident Stowaway -/- Surly Disc Trucker -/- Speedliner (M5) 28/20

Antwoord }
Bedankt door:
#63
(28-Oct-2017, 09:11 PM)amararock schreef: Dat is iets waar ik ook nog verbaasd over ben. Waar ik vroeger op de moto het altijd koud had, is dit sinds ik 16 km opwarm dit nu wel anders, kan ook uren vooruit lekker warm. Zou het (lig)fietsen dan toch gezond zijn? Wink

Ligfietsen is sport; door te fietsen maak je spiermassa aan. Na de fietstocht wordt dit 'gebouwd'. Dit bouwen kost energie en geeft dus warmte.
Spieren in rust verbruiken ook energie en geven dus warmte. Als je vaker fietst heb je een grotere spiermassa die warmte produceert.

Fietsen lijkt me gezond, maar het bespaart ook op je stookkosten.

Niels, producent, van der Wal
Antwoord }
Bedankt door:
#64
Het fietsseizoen zit er misschien (voor mij) ondertussen wel op, maar toch blij dat ik vandaag tussen de regenwolkjes door mezelf toch nog kon aanzetten voor een (wellicht laatste) lange tocht; nummertje 54 van het seizoen. Ditmaal een tochtje van 106 kilometer. Beetje een race tegen de klok om voor het donker weer terug te zijn. Ik heb liever dat de klokken altijd op zomertijd staan dan op wintertijd...
Antwoord }
Bedankt door:
#65
Waarom zit het fietsseizoen er op voor jou?

Bij mij is het hele jaar een fietsseizoen.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door:
#66
Bij ligfietsen ben ik een mooiweerfietser. Ik gebruik mijn fiets voor toertochten van 100 kilometer of verder. Dan moet het wel een beetje redelijk weer zijn, zeker met een rustpunt halverwege voor een korte pauze. De rest van de winter fiets ik op mijn gewone stadsfiets wat rondjes, hooguit 40 kilometer, om een basale fietsconditie vast te houden om in het voorjaar weer een beetje klaar te zijn voor gelijk lange tochten fietsen.
Antwoord }
Bedankt door:
#67
(29-Oct-2017, 07:53 PM)Lopopodium schreef: Het fietsseizoen zit er misschien (voor mij) ondertussen wel op, maar toch blij dat ik vandaag tussen de regenwolkjes door mezelf toch nog kon aanzetten voor een (wellicht laatste) lange tocht; nummertje 54 van het seizoen.

Gisteren toch nog nummer 55 met 105 kilometer. Het was zelfs erg lekker fietsweer met een zonnetje. Heb nog even ontspannen op een bankje gepauzeerd. Alleen de laatste drie kwartier waren niet leuk, want het werd ineens donker, bewolkt, en ik ben uiteindelijk doorweekt natgeregend.
Antwoord }
Bedankt door:
#68
Ondanks het natte einde van je tocht, heb je dit toch in het draadje "Vandaag ben ik blij omdat.." geplaatst. De voldoening overheerst dus.  Ik ben zaterdag nog naar de Stad (Groningen dus, er is maar 1 stad en dat is Stad) gefietst. Toen ik mijn fiets in de stalling aan de Oude Boteringestraat zette, ontdekte ik dat ik een droog T-shirt was vergeten mee te nemen.  Toen ben ik gelijk maar weer naar huis gefietst. Ik deed het toch om te fietsen. Het begon toen ook wat te regenen, maar niet genoeg om echt nat te worden. Toch was ik blij dat ik heerlijk gefietst had. Zeker de nieuwe fietssnelweg tussen Ten Boer en Stad is de moeite waard. Het is de Stadsweg en dat is een eeuwenoude verbinding tussen Stad en het oosten van de provincie.
Antwoord }
Bedankt door:
#69
(06-Nov-2017, 06:00 PM)Roepers schreef: Ondanks het natte einde van je tocht, heb je dit toch in het draadje "Vandaag ben ik blij omdat.." geplaatst. De voldoening overheerst dus.

Nee, neiging tot orde overheerst: ik had al een groot deel van mijn andere avonturen hier al verteld, dat deze er nog bij hoorde, als het ware. Maar driekwart van de route was toch van een blijig niveau, dat wel.
Antwoord }
Bedankt door:
#70
Niet helemaal vandaag, maar in ieder geval deze week ben ik naar Groningen gefietst via de fietssnelweg Stadsweg tussen Groningen en Ten Boer. Die houdt op bij Noorddijk, maar dan vervolg ik mijn route via het fietspad van Midscheeps door Leeuwenborg. Deze week viel mij dus op dat dat fietspad op 2 kruisingen voorrang gekregen heeft. Dat maakt mij blij naast dat ik ondanks de harde wind en het buiige karakter van het weer toch op de ligfiets naar Groningen heen en terug ben gefietst.
Antwoord }
Bedankt door:
#71
Ik ben blij dat afgelopen week het ijszwemmen is begonnen. De temperatuur van het buitenwater daalde beneden de 5 graden C. Dan wordt winterzwemmen ijszwemmen genoemd. In Rusland Walrussen en IJsberen in Vlaanderen. Ik geniet met volle teugen van deze bijzondere winterperiode. Kan niet wachten om een wak te maken in het ijs en verkoelend te baden.
[Afbeelding: uc?export=download&id=0B2q8NAkGBr7oaTVpQ...N1YUpTWm04]
Antwoord }
Bedankt door:
#72
"Verkoelend" lijkt mij een eufemisme. Een winterse ligfietstocht is er helemaal niets bij vergeleken. Althans zo stel ik mij dat voor. Ik ben blij dat ik vanmiddag toch nog even op mijn Sinner Record op en neer naar Appingedam heb kunnen fietsen. Het sneeuwde lichtelijk. Het was eigenlijk meer motsneeuw die niet bleef liggen. Ik had mijn overbroek weer aan en heb geen koude voeten gehad. Mooi!
Antwoord }
Bedankt door:
#73
Een paar jaar geleden kwam ik tijdens een fietstocht op mijn trike op de Amerongse berg een wat oudere (60+) dame tegen die op een ICE trike fietste. Zij had deze fiets nog maar een paar maanden en was er razend enthousiast over. Wij hebben denk ik zo'n half uur naast het fietspad met elkaar gepraat. Vanwege gezondheidsklachten was haar een trike aangeraden en zij kon nu weer goed meekomen op de fiets, haar man reed overigens op een gewone fiets. Kennelijk was het fiet weer te kunnen fietsen belangrijker dan het erbij horen met ene e-bike. :-)
Antwoord }
Bedankt door:
#74
Dat ik toch op de fiets naar Driebergen ben gegaan. De terugweg was wel een avontuur, maar ook weer een verkenning van mijn grenzen.
Antwoord }
Bedankt door:
#75
Big Grin 
ik lekker heb geblogt en niet naar buiten hoefde in dit weer omdat ik nog genoeg eten op voorraad heb.  Smile
Antwoord }
Bedankt door:
#76
Mooi tripje Roef!!! Met dit weer ben ik best jaloers op jullie rijders met meer dan 2 wielen... Ik heb mijn ligger niet meer gebruikt sinds eind september. In het pikkedonker en met al die rotzooi op de weg, durf ik het niet goed aan... Het feit dat ik er nog steeds geen achterderailleur op heb gezet helpt waarschijnlijk ook niet Wink

Het idee er een trike bij te kopen begint steeds meer te kriebelen...
Antwoord }
Bedankt door:
#77
...dat ik vandaag de eerste rit door ijs en sneeuw met de Mango goed doorstaan heb! applause

(11-Dec-2017, 07:31 PM)ErikvanD schreef: Met dit weer ben ik best jaloers op jullie rijders met meer dan 2 wielen...
Nou, ik vond het anders vandaag dubbel - uitglijden is minder een probleem, maar drie sporen door enkele cm bevroren sneeuw te trekken vergt best wat inspanning... Rolleyes
M5 28/26, Optima Lynx Orca, Optima Condor, Flevo Alleweder, Mango #57, Rainbow Lyra, Strada "Rudbeckia Hirta" #75
 
Antwoord }
Bedankt door:
#78
Vandaag ben ik blij omdat ik eindelijk MapSource met OFM Benelux op mijn computer werkend heb. :-)

(11-Dec-2017, 01:05 AM)Roef Veerman schreef: Dat ik toch op de fiets naar Driebergen ben gegaan. De terugweg was wel een avontuur, maar ook weer een verkenning van mijn grenzen.

Petje af voor je Roef! Ik doe het je niet na. Ik moets overigens gewoon werken vandaag maar dat heb ik gewoon lekker thuis kunnen doen.
Antwoord }
Bedankt door:


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 8 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
Mijn nieuwe Performer Highracer
Ik zou even langs ee...Merijn — 12:31 AM
Mijn nieuwe Performer Highracer
Het lager hoort te...Bob Hagendijk — 11:36 PM
Verschillen challenge hurricane
Dit zijn toch de...Wim -de roetsende — 10:40 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Ik denk je zwakk...datakneder — 09:58 PM
Verschillen challenge hurricane
Het is een foto op h...Lopopodium — 09:55 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Ik denk je zwakke kn...Roepers — 09:45 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Datakneder, je heb...datakneder — 09:41 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Datakneder, je hebt ...Jeroen S — 09:34 PM
Verschillen challenge hurricane
Lekker makkelijk dat...Hardloper — 08:51 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Mijn QV staat eind...bucovaina — 08:50 PM
Zes keer zoveel verkeersslachtoffers doo...
Een kort nieuwsberic...Martin van Mourik — 03:39 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
ik na anderhalf jaar...datakneder — 02:50 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
Dat ik in mij slippe...Hardloper — 01:30 PM
Petitie tegen verbod ligfietsen ( en ta...
Je kan ook een zie...Mauricem — 12:27 PM
Ervaringen met de QV / Quattrovelo / Qu...
Op mijn Strada zit...Wim -de roetsende — 11:45 AM
Ervaringen met de QV / Quattrovelo / Qu...
Ik heb al 4 jaar GoC...Atrike — 11:42 AM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
Ben maar b...ZoefZoef — 10:15 AM