Waardering:
  • 3 stemmen - gemiddelde waardering is 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vandaag ben ik blij omdat.....
(12-May-2024, 08:23 PM)ZoefZoef schreef: Duitser [.....] vertelde later dat ie direct wist dat ie weer in Duitsland was zonder fysieke grens te hebben gezien. De toestand van de wegen was al genoeg om dat te merken.

Geldt niet alleen voor de fietspaden, maar ook voor de snelwegen en zelfs voor de spoorverbindingen.

Ik ben net terug van een lange reis, waaronder zo'n 1.700 km over Duitse snelwegen. Eén grote bouwput: iedere 25 km is de weg opengebroken. En per trein is het ook geen feest:

https://nos.nl/artikel/2484491-einde-ver...rwaarloosd
Lig: Challenge Taifun | Fix: OnOne | Vouw: Dahon Bullhead
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie , Willeke_IGKT
De kruisingen hier in de buurt die vallen onder Straßen-NRW weer netjes gemaaid zijn.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hoekie
(12-May-2024, 06:53 PM)GerDilven schreef: België.
De wegen zijn er slecht, de auto's zoeven met 70km/u langs je heen. Losse stoeptegels, wisselen zich af met klinkers, kinderkopjes, onverharde wegen en gaten in de wegen, zand in de bochten


Ik vraag me af over welk deel van België je het hebt.
In de delen van Vlaanderen waar ik doorheen gereden ben, vooral de provincies Limburg, Brabant en Antwerpen, is het over het algemeen prima fietsen. Je komt wel eens wat tegen waar je de wenkbrauwen even over fronst, hetzij omdat het in een andere stijl is aangelegd als wat je van Nederland gewend bent, hetzij omdat het echt verwaarloosd is of slecht doordacht van opzet. Maar meestal is het prima.

Fietsknooppuntnetwerken zijn voor zover mij bekend een Limburgse uitvinding, het Belgische Limburg welteverstaan.
De fijnste fietsroute in de Benelux die ik tot nu toe ken ligt in België: het jaagpad langs de Zuid-Willemsvaart.

Verrot wegdek voor fietsers naast strak wegdek voor auto's daar hebben we hier in Nederland ook zat van.

In Wallonië wordt het wat avontuurlijker voor fietsers, met minder fietsinfrastructuur, afgezien van stedelijke gebieden en specifieke recreatieve routes over oude spoorlijnen enzo. Juist in Wallonië viel me op dat veel automobilisten me behoedzamer inhaalden dan ik in Nederland gewend ben. Behalve dan weer in de buurt van grote steden, daar rijden altijd de aso's rond, in welk land je ook bent.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , GerDilven
(13-May-2024, 11:52 PM)Martin van Mourik schreef: Juist in Wallonië viel me op dat veel automobilisten me behoedzamer inhaalden dan ik in Nederland gewend ben. 
Frans gedrag.

(13-May-2024, 11:52 PM)Martin van Mourik schreef: Behalve dan weer in de buurt van grote steden, daar rijden altijd de aso's rond, in welk land je ook bent.
Mwah... als ik de videos van Aymar van Schemerwoude zo eens bekijk heb ik het best goed hier in de Randstad Wink
In words of others,
Wisdom blooms, forums unite,
Quoted love takes flight.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Dank voor het dubbele respect voor mijn twee fietstochten in België van afgelopen zomer dan maar! Ik ben net als jij een moedig man!

Waar moest jij de Belgische wegen ondergaan? 

[/quote]

Gewoon een klein stukje lokaal, naar Heist op den berg 30km; er staat een leuke M5 2020 met klapstuur in haar schuurtje voor de Belgische tochtjes, waarbij ze dan met de elektrische fiets wel eindelijk bereid is om mee te gaan fietsen op een fiets die net zo duur is als mijn tweedehands velomobiel.
Maar goed, we zijn dan samen "sportief" bezig.
Eerder al eens geprobeerd met een super sportieve stadsfiets, maar daar was geen bijhouden aan.
Op de ligfiets lukt dat iets beter.

Fietsknooppuntnetwerken zijn voor zover mij bekend een Limburgse uitvinding, het Belgische Limburg welteverstaan.
De fijnste fietsroute in de Benelux die ik tot nu toe ken ligt in België: het jaagpad langs de Zuid-Willemsvaart.

[/quote]

Bedankt voor deze tip, die gaan we zeker eens fietsen
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Fietsbennie
.. het zojuist aangeschafte kogellagertje de gigantische speling van het voorwiel in de M5 monovork heeft opgelost applause
 
.. ik dat kogellagertje gewoon kon ophalen bij een bedrijf hier heel dicht in de buurt dat nog WEL aan balieverkoop doet en dus ook gewoon de kleine particuliere klant bedient.  Handig adres voor als je eens een los lagertje nodig hebt dat afwijkend of specifiek is: https://www.ibsrotterdam.nl/  aan de rand van Rotterdam, eigenlijk in Capelle ad IJssel.  Je kunt er ook terecht voor stangkoppen voor bijv je velomobiel of trike, als je geen zin hebt om die online te bestellen zoals ik dat had met dat lagertje.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Een 6002 2RS lagertje?

M5 Low Racer | Dries Baron | Optima Stinger | Challenge Hurricane
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
(14-May-2024, 06:32 PM)melle z schreef: Een 6002 2RS lagertje?

Klopt. De binnenring had iets zijwaartse speling dus er zullen wel wat kogeltjes gesneuveld zijn geweest.

Hier in de omgeving kon ik niet zo snel een winkel vinden. Nouja, Wateringen is op zich dichtbij vanuit Delft, maar het wiel lag in Rotterdam en de rest van de fiets ook en ik weet niet 100% of ik ze bij bernardsanders nou wel of niet kon kopen terplekke als particulier. Dus deze toko was wat dichterbij en praktischer Smile

Van het achterwiel zou ik misschien ook de lagers moeten vervagen, maar dan moet ik de hele naaf openmaken en ik weet niet of ik daar wel aan wil beginnen en of ik daar de lagers van kan identificeren.

De voorvelg is verder in betere staat dan ik dach. Ook wel zo prettig.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Goede kans dat er in het achterwiel nog ouderwetsch losse kogeltjes zitten, makkelijk te zien van de buitenkant.

M5 Low Racer | Dries Baron | Optima Stinger | Challenge Hurricane
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
(14-May-2024, 06:59 PM)melle z schreef: Goede kans dat er in het achterwiel nog ouderwetsch losse kogeltjes zitten, makkelijk te zien van de buitenkant.

Ik heb geen zin er nu naar te kijken. Het enige dat ik weet dat ik nu even gefrustreerd ben omdat ik het voorwiel niet lekker vastkrijg in de voorvork en dat me vreselijk irriteert nu. De bout wil er niet verder in en de as waar de inbusbout zich in vast moet zetten draait vrolijk mee als ik 'm vastzet Sad

De achternaaf is er mogelijk eentje van campagnolo. Ooit heb ik er zoeentje opengehad, maar geen idee meer hoe dat eruit ziet intern. Ik moet nog even kijken hoe soepeltje die loopt.  Die zat op de titanium en ik vond 'm nogal wat geluid maken. Kan ook door de tailbag komen die wellicht een en ander versterkt, maar die is er inmiddels af.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Zoefzoef, die mono as heeft een klempassing. Hij zou zich in de vork moeten vastklemmen. Even alles los, as uit de vork en dat holle deel, waar ie in moet vallen even heel goed schoon maken. Hopelijk helpt dat.
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie , Willeke_IGKT
(14-May-2024, 08:05 PM)Jeroen S schreef: Zoefzoef, die mono as heeft een klempassing. Hij zou zich in de vork moeten vastklemmen. Even alles los, as uit de vork en dat holle deel, waar ie in moet vallen even heel goed schoon maken. Hopelijk helpt dat.

Zou de reden kunnen zijn, maar heb er nu maar een kortere bout ingezet. Merk nu nog een heel lichte speling, kijk ik later wel naar. De fiets waar ie nu inzit is de zwarte die ik verleden week heb opgehaald. Daar ga ik toch alles van overzetten naar het titanium frame dat ik nog heb liggen.  Weet alleen niet of er dan in een monovork gaat, of dat ik de carbon m5 vork die ik nog heb liggen erin ga zetten.

Zou kunnen dat ik het andere lager ook moet vervangen of dat de naaf zelf zorg voor de speling. De ene wiellager kwam direct los toen ik het voorwiel eruit haalde en ik hoor nog iets.

Zal wel goedkomen uiteindelijk. Ben ook blij dat de zwarte velg zelfs rechter is als ik dacht. Er zit een breedte slagje in die minder is dan die van de onlangs gekochte zwarte shockproof.  Om een slag uit het voorwiel te halen heb ik nog nooit aangedurfd, binnenkort maar eens in verdiepen of dat een beetje zelf te doen is.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Ik heb een goedkope dfxl gekochtBig Grin
Velayo #04? | Flevobike Versatile #58? | WAW #15 | DF XL #? | Raptobike | Whike | ICE Trice QNT | Optima Baron
Antwoord }
(15-May-2024, 10:42 AM)Gideonaut schreef: Ik heb een goedkope dfxl gekochtBig Grin

Wat vervelend!  Genoegen moeten nemen met een goedkope DFXL terwijl je eigenlijk een Milan GT wilde hebben.

Zou m rap te koop zetten voor flink wat meer zodat je snel die milan gt kan kopen en ondertussen lijntjes uitzetten voor die milan Big Grin

Maar, veel rijplezier! Een blauwe toevallig?.. ik een boek uit zo'n minibieb heb meegenomen voor mn pa die net uit is en nog steeds in de winkel ligt.  Nu is zn serie compleet.

.. en mn pa zo lief was om een mini vriezertje op te halen bij de Lidl die ik gisteren apart heb laten zetten, omdat de aanbieding vandaag pas in ging. Kan mn continue  en hinderlijk brommende koelkast -die nu standje vriezen staat- een paar standjes lager zodat ie niet constant staat te rondpompen.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Ik ben blij met een geslaagd reisje naar Engeland, ook al was het zonder fiets.

Ik had gehoopt om met de Strada te gaan maar onderdak vinden waarbij de fiets zeker veilig kan staan was lastig. Ook al omdat de vriendin die mee ging niet In Engeland kon/wilde fietsen en ik drie hele dagen zou doorbrengen in een museum waarvan ik niet wist of er een veilige parkeerplek zou zijn.

Het weer was goed, de mensen aardig, veel vrienden weer gezien en ook nog tijd besteed aan verschillende musea en mooie plekjes om rond te kijken.

Ons eerste hotel was wel een avontuur, de eerste kamer was nog bezet, geen andere kamer met twee eenpersoonsbedden beschikbaar, dus twee eenpersoons kamers gekregen. Een was goed, in de andere was het toilet verstopt. De vervangende kamer was wel goed maar een dag later was er geen warm water. En om het af te maken was hun administratie van wie betaald had ook niet in orde.
Voornaamste fiets(en): Carbon Strada 220  -  Whike  -  (Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing, beide te koop maar hoeven niet weg.)
Antwoord }
(15-May-2024, 11:26 AM)ZoefZoef schreef:
(15-May-2024, 10:42 AM)Gideonaut schreef: Ik heb een goedkope dfxl gekochtBig Grin

Wat vervelend!  Genoegen moeten nemen met een goedkope DFXL terwijl je eigenlijk een Milan GT wilde hebben.

Zou m rap te koop zetten voor flink wat meer zodat je snel die milan gt kan kopen en ondertussen lijntjes uitzetten voor die milan Big Grin

Maar, veel rijplezier! Een blauwe toevallig?

Met dit weer is het niet te doen met de Raptobike, na een half uurtje lig ik gestrekt en vol met blaren. De Milan komt wel, deze was zo mooi geprijsd dat ik binnenkort gewoon weer verder kan sparen! 

[Afbeelding: DSC-6981.jpg]

Nu ik een DF heb is het alleen maar zekerder dat de Milan een must is, het instapgat is zo klein!
Velayo #04? | Flevobike Versatile #58? | WAW #15 | DF XL #? | Raptobike | Whike | ICE Trice QNT | Optima Baron
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle , Hoekie , Hardloper
@Willeke,
Waar staat dat igkt voor?
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Oh, die DF XL die 'transportschade' had. (Maar op het duitse forum was het opengemaakt om de voeten los te kunnen klikken).

Maarreh, je ligt toch al vanaf de eerste meter gestrekt op een ligfiets? Big Grin
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
(15-May-2024, 12:26 PM)Gideonaut schreef:
(15-May-2024, 11:26 AM)ZoefZoef schreef:
(15-May-2024, 10:42 AM)Gideonaut schreef: Ik heb een goedkope dfxl gekochtBig GrinWat vervelend!  Genoegen moeten nemen met een goedkope DFXL terwijl je eigenlijk een Milan GT wilde hebben.Zou m rap te koop zetten voor flink wat meer zodat je snel die milan gt kan kopen en ondertussen lijntjes uitzetten voor die milan Big GrinMaar, veel rijplezier! Een blauwe toevallig?Met dit weer is het niet te doen met de Raptobike, na een half uurtje lig ik gestrekt en vol met blaren. De Milan komt wel, deze was zo mooi geprijsd dat ik binnenkort gewoon weer verder kan sparen! https://i.ibb.co/QYsv0vv/DSC-6981.jpgNu ik een DF heb is het alleen maar zekerder dat de Milan een must is, het instapgat is zo klein!

Die had ik niet aan zien komen Big Grin want zo goedkoop vond ik 'm niet eigenlijk met de schade die ie heeft.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Gefeliciteerd Gideon!

Als je dat snuitje gaat repareren kan ik je één tip geven: Kijk even goed naar de nieuwe DF XL en de Tuna, en plaats de koplamp hoger.
Ik heb dat ook in mijn DF XL en trust me, zeker in het donker ga je daar heel veel extra plezier aan beleven. Als je met de toerkap rijdt maakt het ook nog wel wat uit, want zeker als er twee koplampen in de weg zitten is de ventilatie niet zo heel best.

Verder: Als je behalve de instap blij wordt van deze DF XL zou ik zeker uitkijken naar een wat latere Milan, of in ieder geval een back to back proefrit maken. Met de Bülk valt het mee, ten opzichte van de GT Mk6 wordt het al wat groter, maar ten opzichte van de glasvezel Milan waar ik ooit in proefreed is het verschil in aandrijving ten opzichte van de DF XL wel héél groot.
In words of others,
Wisdom blooms, forums unite,
Quoted love takes flight.
Antwoord }
Bedankt door: Frutsel , Willeke_IGKT
(15-May-2024, 12:43 PM)LigfietsWilsum schreef: Waar staat dat igkt voor?

Het staat voor International Guild of Knot Tyers, wat wij vertalen tot Internationaal Gilde van Knoperleggers.
En het was onze jaarvergadering in Hartlepool, wat ongeveer 40 km van de boot vanuit IJmuiden.

De actuele vergadering is een uurtje, de bijeenkomst duurde 3 dagen.
Voornaamste fiets(en): Carbon Strada 220  -  Whike  -  (Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing, beide te koop maar hoeven niet weg.)
Antwoord }
Bedankt door: Lig-hen , Hoekie
(15-May-2024, 01:11 PM)365cycle schreef: Gefeliciteerd Gideon!

Als je dat snuitje gaat repareren kan ik je één tip geven: Kijk even goed naar de nieuwe DF XL en de Tuna, en plaats de koplamp hoger.
Ik heb dat ook in mijn DF XL en trust me, zeker in het donker ga je daar heel veel extra plezier aan beleven. Als je met de toerkap rijdt maakt het ook nog wel wat uit, want zeker als er twee koplampen in de weg zitten is de ventilatie niet zo heel best.

Verder: Als je behalve de instap blij wordt van deze DF XL zou ik zeker uitkijken naar een wat latere Milan, of in ieder geval een back to back proefrit maken. Met de Bülk valt het mee, ten opzichte van de GT Mk6 wordt het al wat groter, maar ten opzichte van de glasvezel Milan waar ik ooit in proefreed is het verschil in aandrijving ten opzichte van de DF XL wel héél groot.

Thanks for the tips! De neus is toevallig nog heel, dus ik weet niet of ik nu al de zaag er in wil zetten, op de scheuren na heeft hij verassend weinig schade, het praktisch een nieuw 2020 model. Ik weet alleen nog niet of de elektra het doet, ik heb wel een mini lupine batterijtje maar die is leeg, geen oplader.

Ik ben nu onderweg van Enschede naar huis en op wat knie issues is het heerlijk fietsen, het tellertje staat regelmatig op 30 Big Grin

Ik heb hem trouwens voor brutaal minder dan de vraagprijs overgenomen, ging er niet vanuit dat ik reactie zou krijgen maar blijkbaar had de meneer door dat dit geen goede investering was  Blush
Velayo #04? | Flevobike Versatile #58? | WAW #15 | DF XL #? | Raptobike | Whike | ICE Trice QNT | Optima Baron
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
(15-May-2024, 02:50 PM)Gideonaut schreef: Thanks for the tips! De neus is toevallig nog heel, dus ik weet niet of ik nu al de zaag er in wil zetten, op de scheuren na heeft hij verassend weinig schade, het praktisch een nieuw 2020 model. Ik weet alleen nog niet of de elektra het doet, ik heb wel een mini lupine batterijtje maar die is leeg, geen oplader.
Dat is geen slim ding ofzo, een standaard 2S LiIon oplader gaat gewoon werken (zonder balansstekker, de BMS regelt de balans verder).
De Lupine accu's zijn verder vrij duur, maar er zitten gewoon 2x 18650 cellen (in serie) en een BMS in. Je kan dus prima zelf wat brouwen, als je een beetje zoekt heb je de internals voor minder dan een tientje bij elkaar.
In words of others,
Wisdom blooms, forums unite,
Quoted love takes flight.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
(14-May-2024, 06:48 PM)ZoefZoef schreef:
(14-May-2024, 06:32 PM)melle z schreef: Een 6002 2RS lagertje?

en ik weet niet 100% of ik ze bij bernardsanders nou wel of niet kon kopen terplekke als particulier. 

Ja, daar kun je als particulier terecht, ook voor balieverkoop.
Stop making sense
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
(15-May-2024, 01:18 PM)Willeke_IGKT schreef:
(15-May-2024, 12:43 PM)LigfietsWilsum schreef: Waar staat dat igkt voor?

Het staat voor International Guild of Knot Tyers, wat wij vertalen tot Internationaal Gilde van Knoperleggers.
En het was onze jaarvergadering in Hartlepool, wat ongeveer 40 km van de boot vanuit IJmuiden.

De actuele vergadering is een uurtje, de bijeenkomst duurde 3 dagen.
Ah toch! Ja die afkorting had ik gevonden, snapte de link naar ligfietsen niet, dus dacht dat het iets anders was.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Nog 89km! I can do this!
Velayo #04? | Flevobike Versatile #58? | WAW #15 | DF XL #? | Raptobike | Whike | ICE Trice QNT | Optima Baron
Antwoord }
Bedankt door: datakneder , Willeke_IGKT , Lig-hen


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: Niels van der Wal, Willeke_IGKT, 16 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
Vandaag ben ik blij omdat.....
Misschien dat mijn o...bucovaina — 08:58 AM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Mja ik twijfelde e...Wim -de roetsende — 08:49 AM
Medeliggers onderweg
Tim uit de UK begint...De tovenaar — 08:03 AM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Tovert idd wel een g...bucovaina — 06:13 AM
Vandaag ben ik blij omdat.....
het is alweer een pa...Veloquest — 02:12 AM
Medeliggers onderweg
Afgelopen dinsdag ...Veloquest — 01:43 AM
Medeliggers onderweg
Afgelopen dinsdag 21...kuŝbiciklo — 11:39 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
en dan kijken of ik ...365cycle — 10:46 PM
Hoe en wat met de Quatrevelo
Grapje, moet niet ec...bucovaina — 08:56 PM
Hoe en wat met de Quatrevelo
Ha kan ik mijn ste...Hardloper — 08:21 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
Ben je niet blij...Wim -de roetsende — 07:03 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
- Diegene is van g...Bart Verbeek — 07:00 PM
Hoe en wat met de Quatrevelo
Ha kan ik mijn stem ...bucovaina — 06:57 PM
Heb je echt meer overzicht op een hoge ...
Als natuurliefhebb...Niels van der Wal — 06:48 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
En iets anders: he...Niels van der Wal — 06:39 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
Veel berichten heb...Hardloper — 06:30 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
... ik net terug b...Hardloper — 06:27 PM