Waardering:
  • 2 stemmen - gemiddelde waardering is 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medeliggers onderweg
(19-Feb-2023, 07:01 PM)365cycle schreef: Was vanmiddag bij Strand Nesselande (Rotterdam) en er kwam een (metallic?) rode Strada voorbij over het fietspad. Was te voet dus niet gezwaaid.
Dat moet ik zijn geweest, op weg naar of terug van mijn vliegerstekkie bij de roeibaan

Antwoord }
Bedankt door: Hoekie , Roepers , Willeke_IGKT , 365cycle
Huh, jullie moeten elkaar toch wel (her)kennen?
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Roepers , 365cycle
(01-Mar-2023, 08:43 AM)Fietsbennie schreef:
(28-Feb-2023, 11:37 PM)Josligfiets schreef: Vandaag, rond 16:15 -16:30 een gele velo op industriepark Almelo. Gezwaaid

Dat is een meneer uit Daarle die hem zelf heeft geknutseld volgens mij.
Ik heb je dan ook voorbij zien fietsen.
Was je op de rode sinner?

Ja, dat klopt. Ik was op de rode Sinner. Ik heb jou niet gezien.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
(01-Mar-2023, 09:22 AM)Geboelders schreef: Dat moet ik zijn geweest, op weg naar of terug van mijn vliegerstekkie bij de roeibaan
(01-Mar-2023, 11:19 AM)ZoefZoef schreef: Huh, jullie moeten elkaar toch wel (her)kennen?
Ehhh... volgens mij nog niet? Big Grin
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Roepers , Hoekie
(01-Mar-2023, 08:11 PM)Josligfiets schreef:
(01-Mar-2023, 08:43 AM)Fietsbennie schreef:
(28-Feb-2023, 11:37 PM)Josligfiets schreef: Vandaag, rond 16:15 -16:30 een gele velo op industriepark Almelo. Gezwaaid


Was je op de rode sinner?



Ja, dat klopt. Ik was op de rode Sinner. Ik heb jou niet gezien.

Nee, ik moet ook niet al te enthousiast uit het raam gaan kijken of zwaaien, dan word ik ontslagen Wink 
Ik heb je PB gestuurd, mocht je leuk vinden neem rustig contact op.
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Bij de Bunschoterstraatweg zag ik in de verte een groep fietsers met oa een witte velomobiel. De groep bleek een toertocht te doen, BRM 200 Amsterdam: Naar het middelpunt van Nederland. Langs de kant van de weg stond een fietser foto's te maken voor die tocht en sprak mij aan: ben jij De Tovenaar? Big Grin  Hij bleek ook een Challenge (Fujin) te hebben maar wilt van zijn ligger af. Hij herkende me vanwege de ligfiets met 360 graden camera achterop en gebruikte ook de Openfietsmap.
Antwoord }
Vandaag kwam ik langs het Valleikanaal een bekende ligger tegen die een rondje aan het maken was op z'n nieuwste marktplaatsvondst, een Flevotrike:
[Afbeelding: medium.jpg]
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle , Willeke_IGKT , Lig-hen , Roepers , Hoekie
Vandaag, iets over half twee op het Hitzumer Binnenpad in Franeker, niet ver van de fietstunnel de Dûker onder het spoor door, een rood-gele Quest richting Franeker. Ik reed op de regenfiets met Streamer de andere kant op. We hebben gegroet.

Overigens was het mooi zonnig weer. Dat viel weer mee. Fris dat wel, maar daar had ik niet zoveel last van.
Groet,

Marco
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Vanmiddag eentje in hartje Amsterdam, een rode velomobiel kruiste de Herengracht en sloeg bij een volgende straat linksaf.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle
Dinsdag rond het middaguur in Zwolle (Assendorp): een zwarte trike met aanhanger.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Ik gooi m'n verhaaltje hier maar even neer, want het past hier het best.

Vorige donderdag had ik al even contact met Jochem met de A7, want hij en Dennis (met de Martini-DF) gingen zaterdag de BRM 300 vanuit Wemeldinge (Zeeland) rijden, en dat ligt heel dicht bij waar mijn vriendin woont. Om die reden hadden we afgesproken ter plekke even een biertje te doen (zij wilden vrijdagmiddag daarheen rijden, ik donderdagavond al).
Mijn rit op donderdag ging niet helemaal ideaal; Na de Heinenoordtunnel werd het weer echt bar, een mix van hagel en stortregen. 
Ik besefte me dat m’n noodjas nog thuis lag en dacht nog: “dit $(&%weer is pas compleet met een lekke band”. Nog geen kilometer verder begon de achterkant ineens te zwabberen  Rolleyes
Een GP5000 is een echte Conti, stug en onhandelbaar bij kou. Het bandje ging er gewillig af, maar erop leggen was niet te doen! Na 40 minuten vloeken en tieren in de regen, waterkou en andere waterstof gerelateerde ellende besloot ik dat het niet ging. Ik voelde m’n vingers niet meer en de band bleef erlangs schieten. Te voet naar de eerste de beste boerderij, waar ik de boerin uit bed belde  Blush Shy Ze was gelukkig zo vriendelijk om me naar de buurman te verwijzen.
Ik kwam terecht bij Valentino Merckens, een motorhandelaar in wel heel bijzondere apparaten, volop verstopt in Mijnsheerenland. Hij en z’n vrouw waren nog aan het werk, en ik kreeg een kop koffie aangeboden  Heart ik bleef maar rillen, maar de band was opgewarmd dus maar eens aan het sleutelen geslagen. Binnen 30 seconden lag ie erop! toen maar snel verder gereden.
Het is best interessant wat je lichaam doet met kou: ik trapte ~250W en m’n hartslag ging door het dak! 165-167 bpm! Besefte me later pas dat m’n arm nog steeds rilde. M’n lijf was dus bezig de boel weer warm te stoken; vermoedelijk was trappen niet genoeg en/of moest de warmte op andere plaatsen in m’n lichaam zijn. Zowaar, vanaf het moment dat ik me weer comfortabel voelde bij het temperatuur daalde m’n hartslag binnen een aantal minuten naar de gebruikelijke ~140. Indrukwekkend, al die mechanismen in het menselijk lichaam. Alleen jammer dat we beter bestand zijn tegen hitte dan kou!

De rit ging verder best soepel, op de laatste kilometer gaf de rechter voorband het nog even op - op 1 bar naar de eindstreep.
Op die dag dus nog geen medeliggers gezien, vrijdag evenmin want quality time met vriendinnetje.

Zaterdag was dus voor mij fietsreparatiedag, en natuurlijk het brevet; ik ben niet zo'n brevettenman en m'n vriendin kan die afstand ook nog niet rijden, dus niet meegedaan maar we zijn wel even gaan supporten in Wemeldinge. Helaas niet met de fiets; m'n vriendin heeft een tijd terug een ongelukje gehad met de SL. Sindsdien klaagde al een tijdje dat haar SL niet lekker meer loopt, ze moet erg hard trappen om 'm op tempo te houden. In eerste instantie leek er behalve krassen niets mis, maar ik ontdekte schade aan het onderstel toen ik de sporing controleerde, dus dat gaan we komende weken weer even oplossen. 
Anyway, gezellig gegeten & gedronken met Jochem, Dennis, Eva (velomobiel.nl) en wat andere randonneurs, Peter de Rond kwam nog even voorbij, en er stond een meneer met een grijs-blauwe Bülk (007) die ik nog niet kende.

Daar ook meteen afgesproken met Jochem & Dennis om zondag terug te rijden, 10:00 op de verzamelplek... de timing kon echt niet beter, ik kwam aanrijden en zag hun vanaf rechts ook naar het kruispunt komen... met Eva! Met z'n vieren en route naar Zuid-Holland, Noord-Holland en Flevoland dus. 
Nu hadden we wel wind mee, maar zij hadden dus al 500 km in twee dagen op de klok; daarom besloot ik m'n routekennis en frissere benen even in te zetten om de weg vrij te maken. Er reed een flinke groep wielrenners en in mijn ervaring moet je daar in Zeeland altijd 2938x naar toeteren voor ze door hebben dat er écht iemand sneller kan (oké, 7 keer). Ik reed dus even vooruit, haalde het groepje in (ze moesten lachen  Rolleyes ), wees op de 3 andere velomobielen achter me, en bleef een stukje voor hun rijden met 38-39 km/h. Vervolgens zag ik Jochem ook inhalen, en één van de wielrenners haakte aan... ambitie, dat vind ik leuk Big Grin  Ik beklom de Zeelandbrug dus wat sneller dan gepland (verderop is een stoplicht, daar kan je goed wachten), hield daarna een tijdje 42-44 km/h zodat de wielrenner dichterbij kon komen (dat kon, want wind mee!), en toen hij echt dichtbij was kon ik het niet laten om even weg te stuiven Angel 
Blijft leuk, maar het plezier was van korte duur; ondanks de nieuwe biba gaf m'n band rechtsvoor het opnieuw op. De BM-kap waaide ook nog eens keihard open, de wind rukte 'm gewoon uit m'n hand  Angry Nu dus wat lak eraf. De wielrenner kwam helaas dus voorbij, en na kort overleg reden Jochem, Dennis en Eva ook door. Altijd een leuke uitdaging om te kijken of je weer aan kan haken, dus vanaf de Zeelandbrug tot Bruinisse kon ik even in vliegmodus - 52 gemiddeld, heerlijk Big Grin 

Daarna dus weer met z'n vieren doorgekacheld, Eva had de gang er inmiddels ook lekker in zitten en ik moest ineens verrassend hard trappen om te volgen. Vreemd... en toen bleek m'n rechter voorband weer lek. Dit keer biba+buba gewisseld, maar toen ik vervolgens weer wegreed voelde ik alsnog weerstand en was er een raar bijgeluid ontstaan. Dit bleek de vorige biba te zijn; die had zich om het kettingwiel onder de stoel gewikkeld. Dankzij wat hulp van Jochem, Dennis en een voorbijganger die in Delft nog meegewerkt heeft aan de supersnelle gestroomlijnde tweewielers kregen we deze er in vier stukken tussenuit. Eva moest nog het verst, en was dus alvast doorgereden. Dennis reed dit stuk voorop en had de gang er fors in; vlak voor de Heinenoord haalde ik weer in om de heren door de langzaam verkeer tunnel te leiden (foei, maar rijdt wel het fijnst), en bij de lift aan de andere kant stond Eva te wachten. Daarna gingen we rustig verder richting Rotterdam, net na de Brienenoordbrug besloot ik af te zwaaien om het laatste stukje solo te rijden.

En zo kom je dan ineens best veel ligfietsers tegen! Dacht dat het dat wel zou zijn... maar toen ik later even een kopje koffie zat te drinken met mn ukkie wees hij me ineens op een ligfiets buiten. Ik keek en zag een Thys 209, maar herkende de rijder niet direct van achteren. Liep dus even naar buiten, en het bleek de ons welbekende (maar wat afgevallen en kortgeknipte) ZoefZoef te zijn Big Grin Die reed vervolgens nog even met ons mee om de Bülk ook eens van dichtbij te bekijken, en zo werd het dus een dag vol medeliggers onderweg!
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hoekie , Roepers , TheoZw , GertBr
Lukte het ook niet met de tireglider, @365cycle?
Of had je die niet bij je?

Leuk je weer even gesproken te hebben. De Bulk vezichtigen stond al even op mn 'moet ik toch eens een keer gaan doen'-lijstje maar dit was tamelijk onverwacht.

Ben idd wat kilo's kwijt. Goed gezien. Was niet superdik -tengere bouw, dus dat gewicht uit zich in een vettig buikje en zwembandje- maar dr moest wel wat af. Dr is zo'n 10kg afgegaan afgelopen jaar.. Deels denk ik door stress en verminderder eetlust, enz, maar ik denk ookdat de thys209 en de 3500km daarmee het afgelopen jaar een flinke bijdrage hebben geleverd. Die roeits is sinds de aankoop daarvan mn huidige daily drive geworden: de kilo's waren een van de redenen daarvoor. Gok dat zoḿ 80% van mn ligfietskilometers erop afgelegd zijn. Nog paar kilo en dan zit ik eindelijk weer op het gewicht dat de sportschool me 5 jsaar terug voorstelde als streefgewicht en waar ik echt jaren ook onder heb gezeten. Kan ik eindellijk mn broeken van 8-10 jaar terug weer aan. Ik heb ze nog liggen: Dat is mijn bijdrage aan het milieu Wink Wat goed is, hoeft niet zo nodig vervangen of weggegooid te worden.


Bulk bewonderd en dat is toch wel een fraaie velomobiel. Net als zn broer de Milan oogt ie in het echt veel mooier dan op plaatjes. Fraaie lijnen wel. Komt over een x-aantal jaar .misschien wel op mn bucketlist.
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle , Willeke_IGKT
(12-Mar-2023, 11:36 PM)ZoefZoef schreef: Lukte het ook niet met de tireglider, @365cycle?
Of had je die niet bij je?
Probleem was vooral dat de band eraf schoot, niet dat ik 'm niet over het randje kreeg. De fiets lag op de rechter zijkant; de band knijp ik dan diep in de velg, eerst helemaal aan de onderkant en daarna de bovenkant erbij, tot het laatste stukje dat altijd wat moeizaam gaat. Normaal gaat dat goed, maar nu schoot de band aan de overkant van waar ik bezig was telkens van de velg af, alsof het wiel te klein is. Het is een tubeless ready velg, te klein is die dus zeker niet en het laatste stukje kost daardoor ook wel wat kracht, maar de band wil zo graag "breed zijn" dat ie er vanaf kan als er nog geen lucht in zit.

(12-Mar-2023, 11:36 PM)ZoefZoef schreef: Leuk je weer even gesproken te hebben. 
Insgelijks!
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie
(12-Mar-2023, 07:21 PM)365cycle schreef: Ik kwam terecht bij Valentino Merckens, een motorhandelaar in wel heel bijzondere apparaten, volop verstopt in Mijnsheerenland. Hij en z’n vrouw waren nog aan het werk, en ik kreeg een kop koffie aangeboden  Heart ik bleef maar rillen, maar de band was opgewarmd dus maar eens aan het sleutelen geslagen. Binnen 30 seconden lag ie erop! toen maar snel verder gereden.

Flinke tocht gemaakt. Uitgestorven terreintje daar bij Mijnsheerenland, ik fiets er dagelijks langs maar ontwaar weinig bedrijvigheid. Een wonder dat daar iemand aanwezig was. Ik woon iets verderop.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
(13-Mar-2023, 11:19 AM)gideon schreef: Flinke tocht gemaakt. Uitgestorven terreintje daar bij Mijnsheerenland, ik fiets er dagelijks langs maar ontwaar weinig bedrijvigheid. Een wonder dat daar iemand aanwezig was. Ik woon iets verderop.
Net voordat je het weiland in rijdt (richting Klaaswaal/Numansdorp zeg maar) heb je links een paar boerderijen en een grote loods. Daarin zit dat motorenbedrijf en volgens mij ook een autotuner ofzo, heb er weleens Amerikaanse pickups gezien. Hoewel er in de avond vaak niemand is gokte ik toch op dat stukje, als er niemand was geweest was ik overgestoken want er zit daar ergens een kroeg/restaurant ofzo. 

Ik rijd er overigens zo'n 5-6x per maand (naar Goes en terug).
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Als je zin in een bakkie hebt, of hulp bij pech (pb)
Antwoord }
Gisteren rond 15:15, een Haase achtige trike in het bos tussen Nijverdal en Holten. Meneer was aan het pauzeren en keek precies de andere kant op, dus niet gegroet.
Antwoord }
Bedankt door: Roepers , Willeke_IGKT
(28-Feb-2023, 11:43 PM)Roepers schreef:
(21-Feb-2023, 09:43 PM)Roepers schreef: Vanmiddag tussen half vijf en kwart voor  vijf tussen Achlum en Hitzum kwam mij een zwarte tadpole trike met streamer tegemoet uit de richting Hitzum. Ik reed op de Mini. We hebben gegroet. Ik dacht dat ik hem wel eerder ontmoet had. 

Vandaag wederom deze tadpole gespot. Nu op de Monnikenweg tussen Achlum en Arum, even buiten Achlum tussen half 5 en 5 uur vanmiddag. Ik richting Achlum en de tadpole van Achlum. Ik was op de regenfiets, eveneens met Streamer. We hebben gegroet.

En gisteren om half drie weer. Nu op het Hitzumer Binnenpad, vanaf Franeker gezien even voorbij de fietsbrug de Hitsumer Hichte, maar nog wel op het fietspad. Ik fietste op de Mini van Franeker richting Hitzum kreeg een laag-bloedsuiker-alarm en nam daarom even een pauze om wat dextro's in te nemen.  Ik had net een foto genomen toen ik van de Hitzumer Hichte weer deze zwarte trike met streamer zag. Ongetwijfeld geëlektrificeerd want hij had de sokken erin. Gegroet.

Groet,

Marco
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Fietsbennie
Is dat deze brug Marco? Ik heb even gegoogled, maar ik kwam terecht op een Friese Wikipedia.
En mijn Fries is nog beroerder dan mijn Chinees.
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door:
(15-Mar-2023, 11:07 AM)Fietsbennie schreef: Is dat deze brug Marco? Ik heb even gegoogled, maar ik kwam terecht op een Friese Wikipedia.
En mijn Fries is nog beroerder dan mijn Chinees.

Lijkt er wel op. Fries is niet zo moeilijk te begrijpen als Chinees hoor! (Maar je kan altijd hulp inroepen van het internet: https://translate.google.com/?hl=nl&sl=a...p=websites kan bijvoorbeeld ook vanuit het Fries vertalen naar het Nederlands, hoewel hij de plaatsnamen niet meer begrijpt... 'Frjentsjer' = Franeker Smile )
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Dat klopt. Hjir fyts ik oer dizze brêge:
[Afbeelding: 800px-Fietspad_op_de_voormalige_tramlijn...0221223051]
Fietspad op de voormalige tramlijn Franeker-Hitzum (29110644725)
m66roepers from Nederland, CC BY 2.0 , via Wikimedia Commons

Ik sit no op Fryske les en besykje no ek wat yn it Frysk te skriuwen.

Vertaling: Dat klopt. Hier fiets ik over deze brug
Ik zit nu op Friese les en probeer nu ook wat in Fries te schrijven.  


Groet,

Marco
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hoekie , Lig-hen
(15-Mar-2023, 11:07 AM)Fietsbennie schreef: En mijn Fries is nog beroerder dan mijn Chinees.
Besykje ris Sjinees te bestellen yn it Frysk. Big Grin

M5 Low Racer | Dries Baron | Optima Stinger | Challenge Hurricane
Antwoord }
Bedankt door: Roepers , Hoekie
Twents, doar is niks mis met...
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door: Roepers , Hoekie
(15-Mar-2023, 01:13 PM)Roepers schreef: Dat kloppet. Hjir fyts ik oer dizze brêge:
Ik sit no op Fryske les en besykje no ek wat yn it Frysk te skriuwen.

Vertaling: Dat klopt. Hier fiets ik over deze brug
Ik zit nu op Friese les en probeer nu ook wat in Fries te schrijven.  

Groet,

Marco

Jo kinne yn it Frysk skriuwe. As berne Frysk kin ik it wol lêze. It skriuwen giet my net goed ôf.
Mar handich is wat oars. Fansels. Wink

(Je kan in het Fries schrijven. Als geboren Fries kan ik het lezen. Ik ben niet goed in schrijven.
Maar handig is wat anders. Natuurlijk)
Antwoord }
Bedankt door: Roepers , Willeke_IGKT
Vanmorgen, ~7:45, in de buurt van Zoetermeer op het fietspad langs de A12, richting Den Haag: oranje Strada.

Groeten uit de blauw-witte Milan
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Roepers , Hoekie , 365cycle
Vandaag om een uur of twee, op de Gladiolenlaan in Beverwijk een delta driewieler met bovenstuur (ik denk een van Raam.) Ik heb mijn hand opgestoken en kreeg een vrolijk Hallo terug.
Voornaamste fiets(en): Carbon Strada 220  -  Whike  -  (Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing, beide te koop maar hoeven niet weg.)
Antwoord }
Bedankt door: Roepers , Hoekie


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 10 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:





Nieuwe berichten
Vandaag ben ik blij omdat.....
Ik ben blij, omdat g...Wim -de roetsende — 08:27 PM
Prototype tegen verblinding auto's
Beseffen we ook dat...Lopopodium — 08:18 PM
M5 Low Racer trapboom + stuurpen gezocht
De diameter van Arje...melle z — 07:29 PM
Prototype tegen verblinding auto's
Als auto's naar Enge...melle z — 07:10 PM
RIVM maakt zich zorgen: Nederlanders zi...
Ik doe momenteel...Gideonaut — 07:09 PM
RIVM maakt zich zorgen: Nederlanders zi...
Laten we het eufem...Hardloper — 07:04 PM
Prototype tegen verblinding auto's
Beseffen we ook dat ...Hardloper — 06:59 PM
RIVM maakt zich zorgen: Nederlanders zi...
Ik doe momenteel m...Josligfiets — 06:58 PM
RIVM maakt zich zorgen: Nederlanders zi...
Ik doe momenteel m'n...365cycle — 06:14 PM
RIVM maakt zich zorgen: Nederlanders zi...
Ik merk nu wel van m...Gideonaut — 05:33 PM
RIVM maakt zich zorgen: Nederlanders zi...
Met voetballen...Niels van der Wal — 05:06 PM
Prototype tegen verblinding auto's
Tsja, interessante...datakneder — 04:18 PM
Prototype tegen verblinding auto's
De Duitse TÜV kijkt ...365cycle — 04:13 PM
Prototype tegen verblinding auto's
Tsja, interessante o...Grrrrrene — 03:16 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
...vanmorgen mijn ...365cycle — 02:38 PM
RIVM maakt zich zorgen: Nederlanders zi...
Leuk om de verschill...PieterTrapt — 01:58 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
...vanmorgen mijn ru...Hoekie — 12:58 PM