Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Komen jullie wel Velomobiel-haat tegen?
#27
@ Wim de roetsende: Dus de politie gebeld, melding gedaan. Kansloos

Dat zijn heftige en beangstigende voorvallen om mee te maken. Niet oké dat mensen die hun korte lontje zoveel ruimte geven er zomaar mee wegkomen.
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle , Willeke_IGKT
#28
(12-Apr-2024, 10:55 AM)Lig-hen schreef: Dat zijn heftige en beangstigende voorvallen om mee te maken. Niet oké dat mensen die hun korte lontje zoveel ruimte geven er zomaar mee wegkomen.
Jup. Zeker als er filmbeelden zijn. Wat voor raars jij ook uithaalt, zolang je niemand in direct gevaar brengt gaat het ze niets aan, en agressie is zeker niet op z'n plaats.
Zo iemand hoort gewoon z'n rijbewijs kwijt te raken, per direct en voor een flinke periode:

In words of others,
Wisdom blooms, forums unite,
Quoted love takes flight.
Antwoord }
#29
ik kom het gelukkig zelden tegen. Ik gedraag me bewust ook netjes op het fietspad, het is daar rustig maar ik kom erg veel dezelfde gezichten tegen. Een stuk of 10 diehards die het hele jaar door rijden. Die kennen mij en mijn snelheid inmiddels ook. Ik rijd wel netjes, ruim inhalen, niet te krap invoegen. Dus krijg ik meestal een vriendelijk handje omhoog.

Onvriendelijke automobilisten kom ik zelden tegen. Maar het is hier in het oosten ook een stuk rustiger op de weg.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hoekie
#30
Gistermiddag na een 24 uurs op weg naar huis vanuit Hoogeveen via Dwingerveld richting Smilde. Bejaarden die tot ontdekking komen dat de beste plek om te overleggen een fiets (kruis) pad is. En worden deze "jongelui" boos omdat ik ruim van tevoren ff toeter. Ze kijken op en blijven vervolgens rustig op hun plek staan. Toen maar enkele harde stoot met de toeter. En dan kreeg ik wat gevloekt en getier over me heen. En de "blessing gleed over " de Mango heen. Na wat kilometers weer een bejaard Aardling, die midden op een dorpstraat stopt voor wat ( naar mijn mening)urgente overleggen. Nu maar ff gebeld, geen reactie, dus,.. de toeter. Enige reactie, een handgebaar dat ik rustiger moest fietsen, maar zonder dat ze aan een kant gaat!!!

Ik vind het best frustrerend, maar gelukkig zakt de frustraties na een poosje weg. Met mooi weer vind ik het zoals velen adembenemend mooi om te kunnen/mogen fietsen, maar met zulke fietsers liever wat slechter weer. Maar goed je kan niet alles hebben. En waarschijnlijk heb ik de frustratie nodig om rekening te kunnen houden met anderen.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hoekie
#31
(14-Apr-2024, 11:18 AM)Dharm2004 schreef: Bejaarden

Misschien is dat ook wel de reden waarom er zo veel bejaarden op e-bikes komen te overlijden. Ze hebben schijt, en gedragen zich roekelozer dan de doorsnee jongere fietser. Wellicht heeft dit iets te maken met dat wat in het Engels de psychologie van "entitlement" wordt genoemd.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hoekie
#32
Ik weet niet of het entitlement is. Ze fietsen gewoon alsof ze in een park of bos zonder verkeer aan het wandelen zijn. Alle tijd en zich niet bewust van anderen om hen heen. Onoplettend.

Ik vraag me nog wel eens af of ze dat in een auto ook zouden doen?
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle , Hoekie
#33
(14-Apr-2024, 07:22 PM)Jeroen S schreef: Ik weet niet of het entitlement is. Ze fietsen gewoon alsof ze in een park of bos zonder verkeer aan het wandelen zijn. Alle tijd en zich niet bewust van anderen om hen heen. Onoplettend.

Ik vraag me nog wel eens af of ze dat in een auto ook zouden doen?

Ik zie dit gedrag ook bij vriendengroepjes die een uitje hebben en op van die elektrische scooters met van die dikke banden aan het toeren zijn. Of groepjes met solexen. Of groepjes ligfietsers. Of groepjes steppers. Enz. Enz. Blijkbaar is er dan minder aandacht voor de rest van het verkeer.

Er stopt er eentje, de rest gaat er omheen staan, dan gaan ze overleggen en dan staan ze in de weg.

Die bejaarden stoppen vaak gewoon ergens middenop het fietspad, blijven dan staan waar ze staan, gaan overleggen en dan staan ze in de weg.

Komt best wel met elkaar overweg.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle , Hoekie
#34
We zijn wel sterk met alle bejaarden over één kam te scheren. Overigens heb ik dat gevoel soms ook. Maar ja, gevoel zijn geen feiten. Ik ken overigens ook anderen dan bejaarden (vanaf welke leeftijd ben je dat?) die zich ook wel eens bezondigen aan rustiek gebruik van de weg. (even een praatje maken)
Groet,

Tom
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , PieterTrapt
#35
Ik had vrijdag twee duidelijk ouder fietsers voor mij op een redelijk smalle vrijliggende fietsstrook.

Na de volgende kruising is er een breder pad en haalden zij de jongere mensen voor hen in en gingen weer netjes achter elkaar rechts rijden.
Het andere stel bleef ruim naast elkaar rijden, ook toen ik tot twee keer toe toeterden.

Het is niet altijd dezelfde leeftijdsgroep die het je lastig maken.
Voornaamste fiets(en): Carbon Strada 220  -  Whike  -  (Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing, beide te koop maar hoeven niet weg.)
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle
#36
(14-Apr-2024, 09:30 PM)Tom Fekkes schreef: We zijn wel sterk met alle bejaarden over één kam te scheren. Overigens heb ik dat gevoel soms ook. Maar ja, gevoel zijn geen feiten. Ik ken overigens ook anderen dan bejaarden (vanaf welke leeftijd ben je dat?) die zich ook wel eens bezondigen aan rustiek gebruik van de weg. (even een praatje maken)

Met 'bejaarden' bedoel ik ouderen met een e-Bike.

Ik noemde ook al verschillende groeperingen, waaronder onszelf, die soms een praatje staan te maken op het fietspad. 

VM-en zijn groot en nemen dan heel veel ruimte in en daardoor staan 'wij' ook al snel in de weg. Valt mij vooral op bij toertochten: bij plaspauzes en als er een lekke band is.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#37
Van Dale schreef:be·jaar·de (de; m/v/x; meervoud: bejaarden)
1
iem. die ouder is dan 65 à 70 jaar en meestal niet meer werkt; = vijfenzestigplusser
Geduld en respect voor de medemens is een schone zaak.
Antwoord }
Bedankt door:
#38
Veel "velomobielhaat" is denk ik ook te voorkomen door zelf voorkomend in het verkeer te zijn. Zaterdag maakte ik een prachtig ritje. Op een gegeven moment rijdt er voor mij een vrouw op een paard. Ik weet dat paarden vaak schrikken van velomobielen, dus ik blijf ruim achter haar rijden met een vaartje van 10 km/u, totdat zij afslaat. Op dat moment kijkt ze om en leg ik uit waarom ik achter haar bleef. Resultaat: een compliment van de vrouw en een fietser die achter mij bleef hangen. Daarna een leuk praatje met die fietser over velomobielen.

Ik zie op youtube ook wel eens filmpjes van velonauten die als gekken door het verkeer razen en woedend worden op andere weggebruikers die niet snel genoeg opzij gaan. Daar kweek je geen sympathie en begrip mee.
Schoenmaker Tour - ICE Sprint - Challenge Furai - Flevotrike - carbon Strada 073 - klaar maar nog in Roemenië: Quatrevelo
Antwoord }
#39
Ik had laatst 2 14 jarigen die op 1 fietshelft hun fietsen hadden geparkeerd, en midden op het fietspad aan het afscheid nemen waren van elkaar. Was nogal een klef gedoe, maar ik moest er om glimlachen ipv dat ik me eraan irriteerde. Bijna de hele fietssnelweg geblokkeerd voor wat kalverliefde Big Grin
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#40
Oke, misschien moet ik mijn verhaal anders verwoorden: " de verliefde bejaarden moeten een rustiger plekje opzoeken en a.u.b. niet op het fietspad" ;-). Trouwens ik zou het verliefde stel ook aansporen om ergens anders bezig te zijn, want stel nou dat niet een rustiger rijdend Velonaunt langs komt, maar wel een snelle scooter!
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#41
(15-Apr-2024, 11:30 AM)Dharm2004 schreef: Oke, misschien moet ik mijn verhaal anders verwoorden: " de verliefde bejaarden moeten een rustiger plekje opzoeken en a.u.b. niet op het fietspad" ;-). Trouwens ik zou het verliefde stel ook aansporen om ergens anders bezig te zijn, want stel nou dat niet een rustiger rijdend Velonaunt langs komt, maar wel een snelle scooter!

laten we de term "bejaarden", upgraden naar 67 plussers.
Meer van deze tijd :-)

Niels, 67 minner, van der Wal

De verrijking zit in de beperking
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , PieterTrapt , Lig-hen
#42
Inderdaad Niels, bij bejaarden denk ik aan al dan niet met kunstgebit bewapende rimpelige enge mannetjes. Al moet ik zeggen dat ik door de dagboeken van Hendrik Groen deze groep wat positiever ben gaan inzien.

Iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn...
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door:
#43
Over "bejaarden" gesproken: mijn ervaring is juist dat jongeren heel slecht fietsen. Kan ook komen doordat ik veel in en rond de stad Groningen fiets, waar je gewoon heel veel jongeren hebt (25% van de 200.000 inwoners is student) 

✅koptelefoon op
✅blik op de telefoon in de hand
✅capuchon op (zoals een paard oogkleppen draagt)

Nou ja, als ze dood worden gereden, sterven ze in elk geval in het harnas.Terwijl ze bezig zijn met hun lievelingsbezigheid: scrollen op de telefoon. Dat op het graf komt te staan: S.I.V.  (hij Scrolle In Vrede).  Naar de eeuwige scrollvelden. Prima allemaal, maar in godsnaam: waarom in het verkeer?

[Afbeelding: ANP-APPEN-FIETS.jpg?itok=HTZ3Oqo4&width=...mi_dynamic]

[Afbeelding: 3d29d21675398517061e3bdc6f7afc16c5837e13-732x340.png]
Lig: Challenge Taifun | Fix: OnOne | Vouw: Dahon Bullhead
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , DanceRaven , 365cycle
#44
Deze twee zitten gewoon de laatste forumberichten van ligfietsers.nl in de gaten te houden. Daar is niets mis mee...  Wink
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
#45
(15-Apr-2024, 09:31 AM)Hardloper schreef:
Van Dale schreef:be·jaar·de (de; m/v/x; meervoud: bejaarden)
1
iem. die ouder is dan 65 à 70 jaar en meestal niet meer werkt; = vijfenzestigplusser

Ik ben bekend met het bestaan van De Dikke Van Dale  Big Grin
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door:
#46
(15-Apr-2024, 12:30 PM)PieterTrapt schreef: Nou ja, als ze dood worden gereden, sterven ze in elk geval in het harnas.Terwijl ze bezig zijn met hun lievelingsbezigheid: scrollen op de telefoon. Dat op het graf komt te staan: S.I.V.  (hij Scrolle In Vrede).  Naar de eeuwige scrollvelden. Prima allemaal, maar in godsnaam: waarom in het verkeer?

https://redactie.rtl.nl/sites/default/fi...mi_dynamic

https://www.cjgdenhaag.nl/wp-content/upl...32x340.png

We hebben een maatschappij die zo georganiseerd is dat er (1) een enorm bloeiende bedrijfstak is die nauwelijks belasting betaalt en allemaal hoogopgeleide ict’ers en gedragswetenschappers inhuurt om apps en socialmedia zo in te richten dat onze jeugd geen seconde zonder kan. En die sector heeft dan ook nog het positieve imago van innoverend en hightech.  (2) de onderbetaalde en onderbemande publieke sector, d.w.z. onderwijs en handhaving staan vervolgens voor de veel moeilijker taak om diezelfde jeugd toch iets bij te brengen. M.a.w. je krijgt de jeugd die je verdient….
Zie overigens ook heel veel ‘volwassen’ auto en tractorbestuurders dit doen.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , PieterTrapt
#47
Onlangs nog, nadat er een kindje op een fatbike spontaan bleef liggen, nadat deze met een veel te hoge snelheid in een bochtje op de stoeprand bleef liggen, parkeerde ik mijn velomobiel er veilig naast op de stoep om deze brakken tot hulp te spoeden.
Komt even later een oude man mij beschuldigen van een gevaar op de weg.
Logisch dat ik schuld had, verklaarde hij en alleen het ventje dat achterop zat bij de fatbike kon deze oude man enigszins overtuigen dat ik totaal niet bij het ongeluk betrokken was.

Hij zou mij spontaan bij een ongeluk praten.
Dat ik moest toeteren als ik hem inhaal op een 5meter brede weg.
(Dat zou fraai zijn als iedere verkeersdeelnemer dat zou doen, bedacht ik me nog...)

Mijn velomobiel moest verboden worden op de weg gaf hij aan.

Door mijzelf netjes en vooral niet aangesproken op te stellen heb ik alle beschuldigingen totaal anders benaderd dan dat hij hoopte.

Vooral gedraag ik me vaak geduldig, begripvol en dankbaar tegenover andere weggebruikers.
Bij onbegrip ga ik vooral niet de discussie aan, doe je dat wel, dan is dat juist brandstof op hun discussie.
Het gaat niet om ieders gelijk te krijgen. Dat is al lang wettelijk besloten. Klaar.
Zulke mensen kunnen niet mee in de snelle wijzigende maatschappij. Dat is al erg genoeg.
Antwoord }
#48
Tsja geduldig en begripvol... ik heb ook dingen aan m'n hoofd. Meestal lukt het wel, soms word ik gewoon ook even woest van wat andere mensen doen. Zeker als m'n kind in gevaar gebracht wordt heb ik dat.
In words of others,
Wisdom blooms, forums unite,
Quoted love takes flight.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#49
Tja, vroeger was alles beter. Toen moest je nog iemand inhuren om met een rode vlag voor je auto uit te rennen om anderen te waarschuwen voor het naderend gevaar. Dat waren nog eens tijden.
Antwoord }
#50
(15-Apr-2024, 08:43 PM)Jeroen S schreef: Tja, vroeger was alles beter. Toen moest je nog iemand inhuren om met een rode vlag voor je auto uit te rennen om anderen te waarschuwen voor het naderend gevaar. Dat waren nog eens tijden.

Niks vroeger. Voor de stoomtrein Dieren-Apeldoorn doen ze dat nog steeds. Daar loopt bij iedere onbewaakte overgang iemand met een rode vlag voor de trein uit. Dit zijn nog eens tijden  Tongue
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , martinR , Jeroen S
#51
(15-Apr-2024, 08:47 PM)Wim -de roetsende schreef:
(15-Apr-2024, 08:43 PM)Jeroen S schreef: Tja, vroeger was alles beter. Toen moest je nog iemand inhuren om met een rode vlag voor je auto uit te rennen om anderen te waarschuwen voor het naderend gevaar. Dat waren nog eens tijden.

Niks vroeger. Voor de stoomtrein Dieren-Apeldoorn doen ze dat nog steeds. Daar loopt bij iedere onbewaakte overgang iemand met een rode vlag voor de trein uit. Dit zijn nog eens tijden  Tongue

Niet bij ieder kruispunt, alleen de drukke toch? Ik heb als klein Bobje regelmatig rond het spoor gehangen als de stoomtrein langs kwam in Eerbeek. Muntjes op het spoor leggen en kijken hoe ze platgereden werden Big Grin
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#52
(15-Apr-2024, 09:26 PM)Bob Hagendijk schreef: Muntjes op het spoor leggen en kijken hoe ze platgereden werden Big Grin 
Da's het leukst als je het precies op een wissel doet Tongue
In words of others,
Wisdom blooms, forums unite,
Quoted love takes flight.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
Is de quest xs echt ...ZoefZoef — 10:39 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
Omdat ik vorige week...Boyd Maduro — 10:34 PM
Nu kan ik dus nieuwe bidons bestellen...
Oh, ik gebruik trouw...ZoefZoef — 10:08 PM
Tellertje hapert --> Asbout losgelopen!...
Mijn collega had dit...Bob Hagendijk — 09:55 PM
Tellertje hapert --> Asbout losgelopen!...
Ben je er zeker ...ZoefZoef — 09:53 PM
Nu kan ik dus nieuwe bidons bestellen...
Waarom zou je ze w...365cycle — 09:49 PM
Ongeduldige automobilisten.
Een ongeduldige auto...365cycle — 09:47 PM
Tellertje hapert --> Asbout losgelopen!...
Ben je er zeker va...Wim -de roetsende — 09:47 PM
Ongeduldige automobilisten.
Vandaag was het weer...qv-tester — 09:41 PM
Tellertje hapert --> Asbout losgelopen!...
Ik heb ook een keer ...qv-tester — 09:37 PM
manhole cover omhoog zetten voor toch w...
Ik rij met de schuim...Willeke_IGKT — 09:35 PM
Hartslagen
Ik heb niks dat mijn...qv-tester — 09:32 PM
Hartslagen
Het interesseert me ...Willeke_IGKT — 09:30 PM
manhole cover omhoog zetten voor toch w...
Ik rijd zodra het ro...qv-tester — 09:28 PM
Tellertje hapert --> Asbout losgelopen!...
Ben je er zeker van ...ZoefZoef — 09:05 PM
Hartslagen
Ik moet wel zeggen d...Hardloper — 09:04 PM
Tellertje hapert --> Asbout losgelopen!...
Goed dat je het gevo...Josligfiets — 08:28 PM