Waardering:
  • 3 stemmen - gemiddelde waardering is 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vandaag ben ik blij omdat.....
(29-Feb-2024, 08:34 AM)LigZeeuw schreef: Ik ben vandaag blij omdat ik al meer dan 1000km met heel veel plezier op de M-Racer heb gereden de afgelopen 5 weken.

Dat zijn flinke km's. Ik ben deze week net door de 1000km in dit jaar gegaan. Mooi dat het goed bevalt!
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hoekie
(29-Feb-2024, 09:56 AM)ZoefZoef schreef:
(29-Feb-2024, 09:25 AM)TimSch schreef:
(28-Feb-2024, 11:40 PM)ZoefZoef schreef: ...Deze remhendel lijkt meer op een walvisstaart en druk je naar beneden in plaats van omhoog. Je remt er uitsluitend met beide remmen tegelijk mee...

Dat klinkt als de welbekende velomobiel remhendel/-constructie.


Nee, juist andersom.  De rem zit onder het stuurtje en bij een velomobiel rem je meer meerdere vingers. Bij deze rem met de duim of duimen door de hendel dus naar beneden te drukken, van het stuurtje af.

Er zit eenzelfde stuurtje en remhendel op als van de M5 carbon lowracers: http://www.m5-ligfietsen.nl/site/EN/Mode..._Low_Racer


Oew, da's best wel een spiesje... Straks eindig je bij een aanrijding als shaslick...
Antwoord }
Bedankt door:
(29-Feb-2024, 11:18 AM)365cycle schreef: Ik heb 'm niet gezien, maar heb je schijfremmen? Dan zou ik die namelijk ook even nakijken.

Nee, deze fiets komt nog van van de tijd dat Bram weigerde zijn fietsen te leveren met schijfremmen.  Althans, dat is het verhaal dat ik heb begrepen, dat Bram gewoon weigerde om zn fietsen te voorzien van schijfremmen ook al stond de klant erop.  Heeft een behoorlijk tijdje geduurd voordat ie uiteindelijk toch overstag is gegaan.

Gewoon remhoeven dus. Mogelijk staat er eentje niet helemaal lekker ingesteld, waarbij het ene remblokje dus eerder aangrijpt dan de ander. Of wellicht een klein slagje in het wiel. Tijdens het rijden merk ik in ieder geval weinig ervan.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle
(29-Feb-2024, 11:51 AM)ZoefZoef schreef: Nee, deze fiets komt nog van van de tijd dat Bram weigerde zijn fietsen te leveren met schijfremmen.  Althans, dat is het verhaal dat ik heb begrepen, dat Bram gewoon weigerde om zn fietsen te voorzien van schijfremmen ook al stond de klant erop.  Heeft een behoorlijk tijdje geduurd voordat ie uiteindelijk toch overstag is gegaan.

Dan is hij echt veranderd. Bij mij stelde hij het zelfs zelf voor.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle
Vandaag ben ik blij omdat ik door mijn proeftijd bij mijn nieuwe werkgever heen ben. Met heel veel shit (pardon my French) in de afgelopen maanden op privé en werkgebied is dat een enorme opluchting. Niet dat ik rationeel iets anders verwachtte, maar toch. Nu lekker op de liggert naar huis.

Hugo
Antwoord }
.. ik een mooie maandafstand kan bijschrijven:
1242, een record, terwijl het nog wel een korte maand is.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , TimSch , Hardloper , Hoekie , Lig-hen
(29-Feb-2024, 04:30 PM)Wim -de roetsende schreef:
(29-Feb-2024, 11:51 AM)ZoefZoef schreef:

Nee, deze fiets komt nog van van de tijd dat Bram weigerde zijn fietsen te leveren met schijfremmen.  Althans, dat is het verhaal dat ik heb begrepen, dat Bram gewoon weigerde om zn fietsen te voorzien van schijfremmen ook al stond de klant erop.  Heeft een behoorlijk tijdje geduurd voordat ie uiteindelijk toch overstag is gegaan.Dan is hij echt veranderd. Bij mij stelde hij het zelfs zelf voor.


Ik vind dat mooi, zo'n ontwerper die achter zn product staat zoals hij het bedacht heeft en daarvan niet wil afwijken.

Tja, op een gegeven moment veranderd de markt en moet je wel. Zeker als schijfremmen meer en meer geaccepteerd worden.  Zelfs in de wielrennerij zie je het nu al.  Dat ie het nu zelf voorstelt, verbaast me wel.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
(29-Feb-2024, 07:24 PM)ZoefZoef schreef:   Dat ie het nu zelf voorstelt, verbaast me wel.

Waarschijnlijk had hij nog zo'n voorvork liggen en moet hij er gewoon van af  Big Grin 

17 april 2023 had hij nog maar 10 framesets. Ik krijg dus echt één van de laatste.


Op 6/2/24 schrijft hij: Zijn de allerlaatste vanaf hier... 
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Ik krijg binnenkort een frameset en wat onderdelen om zelf de m5 chr op te bouwen. Overigens in overleg niet gekozen voor schijfremmen. Vind dat hij een gezonde nuchtere kijk heeft.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle
Vanmorgen even gekletst met de meneer van de provincie die de weg aan het inspecteren was, en maar even midden op het fietspad geparkeerd had. Vond ik niet leuk, want ik kon er links en rechts niet echt langs. Maar ja er had iemand effe met een vrachtwagen net in de berm gezeten met een wieltje, dus hij had wel echt iets te inspecteren.

Vanmiddag maar iets eerder naar huis, met een omweggetje langs Rose voor een paar remkabels. Liep allemaal erg lekker, behalve dat ik net tegelijk met hele kuddes middelbare scholieren over het fietspad wilde. Op de weg terug daar vandaan, liep het ook erg lekker. De route is bekend, de wind niet uit de verkeerde hoek, tegen de 40 en soms er boven. Wilde vanaf het viaductje over de a3 bij Netterden nog een sprintje naar de 50 trekken, maar bleef bij 47,48 hangen. maar dat dan wel een lekker tijdje. Het wegdek was niet bepaald ideaal, met veel rommel van de hard werkende boeren. Kleigrond in dat gebied.

Zoonlief had een uur over de 13 km naar huis gedaan. Tegenwind, heeeel hard. Tja, hij wil zo'n gekke rechtop fiets...
Antwoord }
(02-Mar-2024, 12:54 AM)Jeroen S schreef: Vanmorgen even gekletst met de meneer van de provincie die de weg aan het inspecteren was, en maar even midden op het fietspad geparkeerd had. Vond ik niet leuk, want ik kon er links en rechts niet echt langs.

Dat had ik vorig jaar bij het bruggetje van Hekendorp: https://www.google.com/maps/@52.0145438,...?entry=ttu

Precies midden op het fietspad stond het busje geparkeerd terwijl ze rechts van het busje aan het werk waren aan zo'n elektriciteitskastje dat net voor het bruggetje staat (de enige oversteek voor fietsers tussen Haastrecht en Oudewater). Iemand met enig inzicht zet het busje op het gras naast het pad. Ik ben een vriendelijke kerel, maar dit soort acties roepen bij mij gelijk een grote bek op. En die kregen ze ook gewoon.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle
(02-Mar-2024, 01:03 AM)Lopopodium schreef:  Ik ben een vriendelijke kerel, maar dit soort acties roepen bij mij gelijk een grote bek op. En die kregen ze ook gewoon.

Dit vind ik wel herkenbaar. Ik heb behoorlijk wat geduld, maar op het moment dat mensen hun auto/busje zo dichtbij mogelijk parkeren en daardoor voor een gevaarlijke situatie zorgen voor alle verkeersdeelnemers, omdat ze gewoon simpelweg hun auto/busje dichtbij willen hebben staan, dan kan ik ook nog wel even serieus reageren. 

Meestal niet meteen, maar als er dan ook nog iemand suggereert dat ik een normale fiets had moeten kopen, dan wordt het vaak daarna wel een leuk gesprek. Voor mij  Big Grin 

Ik ben niet zozeer van de grote bek, daarvoor ben ik ook een te klein mannetje. Ik ben wel van de argumenten.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , martinR , 365cycle
Ik vraag nog wel eens of de betreffende persoon de wet of de verkeersregels kent, zoals de betekenis van een verboden te stoppen bord voor een school, waar de vrouw regelmatig haar auto onder stopte om haar kind uit te laten stappen. Dat andere kinderen daardoor in een gevaarlijke situatie kwamen kon haar waarschijnlijk niet schelen. Het hielp overigens wel, daarna heb ik haar daar niet meer zien staan.

Maar terug op topic, ik ben blij dat ik over de laatste 3 weken meer dan 300 km heb gefietst, daarmee mijn target van dubbel woon-werk gehaald heb.
Voornaamste fiets(en): Carbon Strada 220  -  Whike  -  (Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing, beide te koop maar hoeven niet weg.)
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle
..omdat ik naar buiten kijk en daar een mooie blauwe lucht zie, vervolgens buienradar nog even check en dan zie dat het de hele dag droog gaat blijven.

Ik denk dat ik mn nieuwste aanschaf -M5 shockproof 451 titanium- vandaag maar eens ga instellen op de juiste beenlengte, voorzie van een fietscomputertje en er dan wat kilometers mee ga maken.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Hij kwam wel met een leuk argument, ja met zo'n fiets ben je zo snel hier. Ik hoop dat ie zich de volgende keer bedenkt. Het is ook een erg rustig fietspad, in de 8 km dat ik het gebruik kom ik misschien een handvol mensen tegen, vaak minder. Ik kan het me dus wel voorstellen. Verder houden ze dat fietspad echt keurig bij, prima en snel sneeuwruim beleid. regelmatige inspecties. Dat ze daarvoor dan af en toe op het fietspad moeten staan, daar kan ik mee leven. Naast het fietspad is de berm nogal zacht en zakt een auto al gauw een beetje weg.

Als ze op het fietspad rijden, dan ben ik wel heel asociaal en stuur ik af op een frontale botsing. Dan gaan ze altijd aan de kant. Ik laat me niet van het fietspad drukken omdat zij het willen inspecteren. Schuiven ze een beetje aan de kant dan kun je er prima langs.

Maar ja, deze had gewoon even niet zo diep nagedacht toen hij zijn auto parkeerde en foto's van de schade aan de berm ging maken, was net 8 uur geweest. Kan gebeuren.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Kon hij niet op de weg parkeren? Wink
In words of others,
Wisdom blooms, forums unite,
Quoted love takes flight.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Kon net ook een glimlach even niet onderdrukken en dat vind ik dan ook wel weer dingetjes waar ik even blij van wordt. Nouja, het vrolijkt me in ieder geval kortstondig even op.

De tailbag van de shockproof overweeg ik te verkopen. Al is het tegelijketijd ook wel weer een twijfelgevalletje. Heb er geen doel voor en het is best een onding eigenlijk al heeft het ook weer zn voordelen. Enfin, een van de reacties erop was van iemand die vroeg hoe zo'n tailbag gemonteerd wordt op de fiets. Het antwoord: 'de tailbag wordt met een paar bouten aan de zitting gemonteerd'. Komt er een reactie terug, dat erop neer komt dat ie ervan af ziet omdat ie 'geen zin heeft in elke keer losse bouten'.

Kennelijk nooit van borgmoeren gehoord Big Grin
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle , Willeke_IGKT
kinderligfietsje opgehaald met de quattrovelo, lekker tochtje van bijna 80km. Bovendien is de factuur voor mn m5 chr frameset en tailbag is binnen, verheug me al op het opbouwen en de te plannen bergtochten.
[Afbeelding: IMG-0061.jpg]
Antwoord }
Volgens mij missen wij zo wel de remlichten ? Of vergis ik me nu?
Geduld en respect voor de medemens is een schone zaak.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Klopt, maar ik heb dan de garmin varia er op die gaat knipperen bij achterop komend verkeer, wat effectief neer komt op soort van remlichten.
Antwoord }
Bedankt door: Hardloper , Willeke_IGKT
(02-Mar-2024, 04:17 PM)blokdoorn schreef: Bovendien is de factuur voor mn m5 chr frameset en tailbag is binnen, verheug me al op het opbouwen en de te plannen bergtochten.

Zou je mij nog kunnen vertellen wat de redenen waren om niet voor de schijfrem te kiezen?


Ik twijfel namelijk nog steeds.

Alvast bedankt.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Ik ben vandaag blij omdat ik van mijn boodschap ritje (25 km totaal) 56km heb kunnen maken. Dat wordt met de woon-werk ritjes deze week weer meer dan 100.
Polder, pont Buitenhuizen, meer/andere polder, stad Haarlem, binnen duinrand van Bloemendaal tot in IJmuiden, duin naar (bijna) het strand, haven gebied, sluizen bij IJmuiden, en langs de industrie naar huis. Het voelt of ik veel gedaan heb vandaag.

En omdat beide dingen waar ik op uitging besteld moeten worden komen er meer ritjes naar Haarlem in de nabije toekomst.
Voornaamste fiets(en): Carbon Strada 220  -  Whike  -  (Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing, beide te koop maar hoeven niet weg.)
Antwoord }
Bedankt door: Hardloper
(02-Mar-2024, 08:41 PM)Wim -de roetsende schreef:
(02-Mar-2024, 04:17 PM)blokdoorn schreef: Bovendien is de factuur voor mn m5 chr frameset en tailbag is binnen, verheug me al op het opbouwen en de te plannen bergtochten.

Zou je mij nog kunnen vertellen wat de redenen waren om niet voor de schijfrem te kiezen?


Ik twijfel namelijk nog steeds.

Alvast bedankt.

Twijfelde eerst ook, maar realiseerde me dat dit eigenlijk vooral kwam doordat ik schijfremmen gewend ben op mn ligfietsen en het nu de mode is. Voor ligfietsen met kleinere wielen heeft het zeker voordelen, want dan slijt een velg veel sneller en wordt sneller warm. Idem bij regen en modder, schijfrem komt niet voor niets uit mtb/veldrijden. 

Mijn reden voor een chr is lichtgewicht uiterst functioneel in de bergen over hoofdzakelijk asfalt, met de juiste remblokjes gaat dat prima (aldus Moens). Vind de kabelloop en velgremmen bij de chr bovendien erg elegant. 

Schijfremmen zijn onderweg tijdens fietsvakanties bovendien lastiger te onderhouden en gaan bij intensief gebruik en regenweer aanlopen,  blokjes slijten dan zeer snel en vervangen is te doen onderweg, maar wel een gedoe (been there done that).
Antwoord }
Het was vandaag eindelijk weer eens subliem fietsweer (in het zuid-oosten dan toch). 16 graden, volop zon en weinig wind. Ritje Achelse kluis en Malpie gedaan op de Hurri. Gezellig druk met fietsers, maar geen enkele ligfietser gezien helaas...
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle
Het was inderdaad echt heerlijk fietsweer (ook in het verre noordoosten). Rondje gefietst met gezin, ik voor het eerst op de Hurry, smurf duwen ging uitstekend.  Smile

Ow, en blij vandaag dat ik nieuw onderdak voor de Sinner heb gevonden. Hij verhuist slechts een dorp verderop. De beste man zag de Quest en in de schuur en riep meteen: "Ow, ben jij dat! Je rijdt regelmatig langs mijn huis! "  Big Grin
Quest #229 - project: Carbon Quest #501 - Challenge Hurricane - Ligfietsclub Noorderligt 
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie , 365cycle
Ik ben blij, omdat ik na een flinke griep(? o.i.d) van 4 dagen met ruim 40 graden koorts morgen eindelijk weer gewoon in de Milan naar mijn werk kan gaan.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door: martinR , Hoekie , 365cycle


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 11 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
ModyPlast sleurhut
Eigenlijk zouden we ...Fietsbennie — 07:28 AM
Heb je echt meer overzicht op een hoge ...
Ik heb een Raptobike...gideon — 05:55 AM
ModyPlast sleurhut
Het meten van de tre...Merijn — 11:04 PM
ModyPlast sleurhut
Ik zag vanmiddag twe...Lopopodium — 10:14 PM
Medeliggers onderweg
De eerste keer ooit ...Martin van Mourik — 10:14 PM
Fietsen van Wim
We moeten nog in de ...blokdoorn — 09:54 PM
Fietsen van Wim
Ik heb nu een toptas...Bob Hagendijk — 09:24 PM
Fietsen van Wim
De grote, anders p...Wim -de roetsende — 08:02 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
@Hardloper: Ik vind...Wim -de roetsende — 07:54 PM
Heb je echt meer overzicht op een hoge ...
Dag medefietsers, ...hhout2003 — 07:42 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
..het gelukt is he...Hardloper — 07:29 PM
[split] Velomobiel kleuren ... Van vand...
Gele lak vervaagt ...ZoefZoef — 07:20 PM
[split] Velomobiel kleuren ... Van vand...
Dit is trouwens ook ...Hardloper — 07:01 PM
[split] Velomobiel kleuren ... Van vand...
Gele lak vervaagt he...365cycle — 06:57 PM
[split] Velomobiel kleuren ... Van vand...
Ja die denk ik. ...Hardloper — 06:25 PM
[split] Vandaag ben ik blij omdat.....V...
Het maakt helemaal...Niels van der Wal — 05:48 PM
Fietsen van Wim
De grote, anders pas...blokdoorn — 05:15 PM