Waardering:
  • 2 stemmen - gemiddelde waardering is 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vandaag ben ik blij omdat.....
(08-Jan-2022, 10:23 PM)Lopopodium schreef: Buiten een velomobiel was het een stuk minder mooi weer om te fietsen, kan ik je vertellen...
Sterk afhankelijk van waar je zit. Vandaag 28 km gefietst met m'n ukkie. We hebben één buitje gehad ("papa, het water doet pijn aan m'n ogen!" - "geniet er nou maar van, zo hoef je vanavond niet onder de douche!" Tongue ), maar verder was het lekker fris, zelfs zonnig! Bij het fietscafé nog even een warme choco en wat appelgebak naar binnen gewerkt en toen weer door naar huis. We waren een beste bezienswaardigheid vanavond, want er hing een velomobiel achterstevoren achter m'n bakfiets  Big Grin
Antwoord }
Bedankt door:
Citaat:Sterk afhankelijk van waar je zit. Vandaag ...

Mijn post was van gisteren.
Vandaag was inderdaad zonnig met bijbehorende drukke fietspaden met fietsers en voetgangers..
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle
.. de rit naar huis weer met daglicht was.
Antwoord }
Bedankt door:
(11-Jan-2022, 06:39 PM)Hoekie schreef: .. de rit naar huis weer met daglicht was.

Dat duurt bij mij nog wel een maandje  Sad
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  Challenge Fujin SL I -  Catrike SPEED

http://roeifietsen.blogspot.nl/
Antwoord }
Bedankt door:
(11-Jan-2022, 06:45 PM)Wim -de roetsende schreef:
(11-Jan-2022, 06:39 PM)Hoekie schreef: .. de rit naar huis weer met daglicht was.

Dat duurt bij mij nog wel een maandje  Sad

En voor mij is het hele jaar de rit naar huis bij daglicht, als ik tenminste geen tijd verspil met extra stops onderweg.
Voornaamste fiets(en): Quest 34 (3x20")  -  Whike  -  Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing.
Antwoord }
Bedankt door:
Vanochtend ben ik toch wel een beetje blij, omdat gebaseerd op de lengte van de topics ik kan concluderen dat ligfietsers toch 5x zo vaak blij zijn, als niet blij Big Grin
Antwoord }
Bedankt door:
Gisteravond heb ik een recreatief rondje gedaan in de Mango, ik denk het eerste niet woon-werkverkeer dat ik ermee rijd Tongue Was bijzonder lekker ook al was het pikkedonker.
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle , Hoekie , Roepers
Mijn nieuwe waterdichte wintermuts voldoende bescherming biedt tegen de kou. De vorige was tot op de draad versleten. Ook heeft de muts de juiste lullige uitstraling.
De reis is het doel   Flevotrike  Jouta tadpole blue line | Quest 377
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle , Hoekie
(15-Jan-2022, 07:36 AM)Bart Verbeek schreef: Mijn nieuwe waterdichte wintermuts voldoende bescherming biedt tegen de kou. De vorige was tot op de draad versleten. Ook heeft de muts de juiste lullige uitstraling.

Big Grin Pictures or it didn't happen!

Hier trouwens nog steeds aan het nagenieten van zoiets stoms en kleins gisteren, dat het idioot is dat ik er zo blij van werd.

Ik vertrok laat van m'n werk (19:30?), en had wel een broodje gepakt maar nog geen avondeten gehad. Was moe, moest nog even langs de supermarkt (bij m'n werk in de buurt, anders zou ik 20:00 niet halen), want ik had m'n maaltijd van eerder deze week gisteren uit de vriezer getrokken en daarna vernaggeld in de magnetron (ik hoor m'n ouders altijd in m'n hoofd als er zoiets gebeurt - "gewoon opbakken!" - en ze hebben nog gelijk ook).
Daarna wat spullen ophalen op twee plaatsen in Rotterdam en dan door naar huis. Voelde dat ik echt tegen een voedselgebrek aan zou gaan lopen als ik flink vermogen zou gaan vragen; hartslag laag houden dus, proberen alleen de vetreserve aan te spreken. De kruissnelheid kan dan nog wel stevig zijn, maar optrekken is er dus niet bij.
Het eerste stukje is altijd erg traag (door de stad), maar daarna begint de polder, en zo reed ik al snel op een lange rechte weg ergens in de Haarlemmermeer. De teller begon stabiel op 40, maar al snel werd dat 41, 42, 43 km/h... toen ik aan de andere kant van een wegversmalling met geregelde voorrang (tegemoetkomend verkeer heeft voorrang) een auto met zo'n LED-strip tussen de koplampen op me af zag komen. In het donker vind ik het altijd moeilijk om de snelheid handig in te schatten, maar al snel zag ik dat we tegelijkertijd bij die wegversmalling zouden aankomen. Crap, dat wordt een volledige stop en dan weer helemaal optrekken met een lage hartslag - duurt lang! Angry 
Terwijl ik dat dacht zie ik de EV SUV (zo'n enorm dikke Mercedes EQC) plotseling naar rechts sturen en afremmen. Hij had me blijkbaar herkend als fietser en liet me voor!  Big Grin

Mercedes-rijder, als je meeleest: Dankjewel. Zeker gisteren kon ik het wel gebruiken  Heart
Antwoord }
Bedankt door: Roepers , Hoekie
Echt zo fijn als dit soort dingen gebeuren.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  Challenge Fujin SL I -  Catrike SPEED

http://roeifietsen.blogspot.nl/
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle , Hoekie
En ik kreeg vanochtend wéér "onterecht" voorrang van iemand!
Daarnaast weer een verraste blik van een automobilist. We werden opgehouden door een dumper (~35 km/h), maar toen die eenmaal uit de weg was ging ik gewoon met de rits auto's mee naar 58-59 km/h (limiet 60). Met dit weer is dat niet eindeloos vol te houden, maar de weg is maar 2 km en het is wel even leuk Big Grin
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie
Citaat:365cycle schreef laatst ergens anders: "De Milan reageert niet zo fel, maar heeft wel "last" van "sluipkilometers"; je trekt op naar 45 km/h, kijk je 2 minuten later en dan staat er ineens 52"


Ik was gisteren wel blij met die 'sluipkilometers'. 

Bleek ik opeens, nadat ik eerst 34km/u reed, 43km/u te rijden. 
[Dit is voor mij dus echt wel hard in deze periode van het jaar.]

Dit ging echt heel ongemerkt. Dit ken ik niet van mijn eerdere vm-en.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  Challenge Fujin SL I -  Catrike SPEED

http://roeifietsen.blogspot.nl/
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie , 365cycle
En dan is het eind van de weg verrassend snel in zicht Big Grin
Antwoord }
Bedankt door: Wim -de roetsende
Jan had nieuwe trappers op mijn fiets gemonteerd. Tijdens de testrit om te kijken of de tik nu echt verdwenen was was de fiets ook ineens een stuk sneller. Na de testrit hebben we daar hartelijk om gelachen. Waar een fiets allemaal niet sneller van kan worden....
Antwoord }
Bedankt door: ThijsR , Hoekie
Vandaag ben ik blij dat ik 's avonds toch even een ritje heb gemaakt. Ik kon het goed gebruiken om de drukte van de dag van me af te zetten...
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle , Hoekie
Eigenlijk gaat het over gisteren, maar de rit naar huis ging lekker. Had 's ochtends een leegloper en reed de laatste 15 km dus met vrij extreme rolweerstand, drempels en richels mijdend om de velg niet te beschadigen (had vrij veel bagage bij me en dus geen zin om alles uit te pakken om de band op te pompen). Op kantoor heb ik de binnenband (zo'n dunne Schwalbe) omgewisseld voor een Foss, een soort plastic biba die als het goed is nooit in één keer leeg is. Had er tot op heden niet zo'n hele positieve ervaringen mee, want als ze langzaam leeglopen is dat óók irritant, maar gisteren leek het alsof de Milan nét iets makkelijker hard ging. Misschien toch weer eens rondom op Foss zetten en kijken of het meetbaar wordt.

Twijfel overigens of ik alweer aan nieuwe voorbanden toe ben, ze lijken wat dun te worden want de laatste maand heb ik weer zo nu en dan eens een lekje.
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie
..wat ik wilde realiseren ook gelukt is. Voor de donkere dagen. Als noodverlichting.
Ik had een extra achterlicht bovenop de kap die ik handmatig aan moest doen. En weer uit doen...dus dat vergat ik regelmatig.
Dat moest beter.

Standaard GoPro plakker zat er al op voor de ActionCam. Grootlicht koplamp zat daar al op. Ik heb een dubbele GoPro houder gekocht Aluminium-Doppelhalterung für GoPro Hero 4 5 6 7 8 9 Black Silver Session, AKASO/Campark/YI und andere Kameras : Amazon.de: Elektronik & Foto En een Flare RT Bontrager Flare RT Achterlicht kopen? | Mantel

De Flare RT gaat automatisch aan zodra ik op de Garmin 830 15 km/u rij. En gaat automatisch uit als de rit op de Garmin 830 stopt. Ganz automatisch. Vergeten kan niet meer.

Na "ik dacht dat er een trekker aan kwam" over van voren (3x maal 150 Lux) is er een 'het lijkt wel een vracht auto' over van achteren Big Grin
Van de zomer gaat de boel er af, want dan is het overkill. En moet de ActionCam er op. Of toch wellicht de Flare RT in DLR stand. Bizar van hoe ver je dat achterlicht kan zien. Bij daglicht.

[Afbeelding: 20220122-203324.jpg]
Antwoord }
Bedankt door: berth9999 , 365cycle
Ik zojuist weer een keer lekker (pijnvrij) een rondje heb geroeifietst.

Ik had totaal geen zin, was lekker schaatsen aan het kijken en toen was daar toch opeens die motivatie waar ik alweer een tijdje naar op zoek was.

Omkleden en gaan. 

1 uurtje en 23km later weer thuis. 

Het blijft een heerlijk gevoel, dat roeifietsen.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  Challenge Fujin SL I -  Catrike SPEED

http://roeifietsen.blogspot.nl/
Antwoord }
Bedankt door: ThijsR
...ik weer lekker naar kantoor ben gefietst Smile Ik heb geen zin om hier te ZIJN, maar de reis is wel erg lekker Smile
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle , Hoekie
... ik nieuwe bandjes op de dagelijkse fiets (Expedition) heb.

Toen ik van de week lek had, viel me nl op dat vooral de achterband tot de draad versleten was.
Antwoord }
Bedankt door:
Ik gisteren mijn Milan GT MK7080 van Dronten naar Gorredijk heb gefietst, hij is aangekomen Smile
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie , Roepers , 365cycle
Dat is mooi Piet, je hebt er ook lang op gewacht. Veel plezier ermee, ben benieuwd naar je ervaringen.
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie , pietandringa
Ik zal zeker de ervaringen gaan delen later. Eerst wennen aan de fiets en alles goed afstellen. Het past allemaal maar net met 140 mm cranks en dan ben ik "maar" 1.93, met waarschijnlijk hele lange benen.
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie , 365cycle
Veel plezier met je fiets.!
Antwoord }
Bedankt door: pietandringa
Afgelopen zondag 170mm cranks op mijn dagelijkse-slecht-weer-woon-werk-rechtop-fiets gemonteerd (er zaten 175mm cranks op) Het voelde alsof ik op een kinderfietsje fietste  Sick  Eén dag mee gefietst en gisteren weer 175mm cranks er op gezet (en ik ben maar 182 cm lang?)
Antwoord }
Bedankt door:
Er is al veel geschreven over cranklengte en het is geen automatisme dat lange mensen lange cranks nodig hebben. Ik vind die 140 mm cranks lekker trappen en heb daar geen enkel probleem mee. Je kan met korte cranks net zoveel vermogen leveren, maar als je er niet aan kan wennen wellicht niet.
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 3 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
Heb jij een racekap op je velomobiel ? ...
Bij mijn 2e hands Qu...GertBr — 11:06 PM
Heb jij een racekap op je velomobiel ? ...
Heb jij een raceka...365cycle — 10:55 PM
Zelfbouw RVS fijnafstelling stuurstang ...
Er staat op dit fo...365cycle — 10:35 PM
Heb jij een racekap op je velomobiel ? ...
Ik heb bij mij DF de...Bas_ligfiets — 09:43 PM
Zelfbouw RVS fijnafstelling stuurstang ...
Het is niet mijn bed...mvdriel — 09:43 PM
Heb jij een racekap op je velomobiel ? ...
Die lange kap van ...Hoekie — 09:36 PM
Heb jij een racekap op je velomobiel ? ...
Ik heb enkele jaren ...pietandringa — 09:31 PM
Heb jij een racekap op je velomobiel ? ...
Die lange kap van de...Wim -de roetsende — 09:31 PM
Heb jij een racekap op je velomobiel ? ...
Hier in Zeeland rijd...Hoekie — 09:25 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
maar uuh om welke ...ZoefZoef — 09:21 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
maar uuh om welke ...Wim -de roetsende — 08:49 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
maar uuh om welke fi...gideon — 08:39 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Die werkwijze is mij...Wim -de roetsende — 08:33 PM
Heb jij een racekap op je velomobiel ? ...
Bij mijn XS had ik e...Wim -de roetsende — 08:31 PM
Liggen in Lent
Welkom Raymond. Inde...Roepers — 07:52 PM
Foto's Fietsbennie
Marco, bedankt voo...Roepers — 07:48 PM
Liggen in Lent
Hoi Raymond, Wel...Jeroen S — 07:43 PM