Waardering:
  • 3 stemmen - gemiddelde waardering is 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vandaag ben ik blij omdat.....
Als je een brievenbus in je voordeur hebt, en zo'n slot met een hendeltje wat je opzij kunt trekken, dan heb je hem via de brievenbus zo open. Even een lusje maken van wat van dat dikke electriciteitsdraad, of een oude draad kleren hanger, via de brievenbus naar binnen tot ie achter het haakje zit en trekken. Het is wel verstandig dat kunstje even te oefenen. Heb zo al twee buurvrouwen weer binnen gelaten in hun eigen huis. Wij hebben een sleutel bij buren liggen en ook nog bij een vriendin iets verder weg.
Die sleutelkastjes zijn niet heel veilig.

Ik ben blij omdat ik een zeer korte fietsvakantie aan het plannen ben met zoonlief van 14. 1-2 nachtjes, fietsen, kamperen, misschien wat wandelen, we kijken wel. Wel met de gewone fiets. Momenteel mik ik op omgeving Arnhem, Dieren, Hoenderloo. Zoek nog leuke kleine camping, liefst met een trekkersveldje waar je geen verplichte reservering hebt. Momenteel in de overweging Camping Warnsborn, Camping Kooningsjacht. Richting Dieren-Hoenderloo heb ik nog niks gevonden.

Hij houdt erg van bos, natuur, buiten zijn. Maar WiFi is ook wel fijn. Mogelijk wordt het wel krap in mijn 2 persoonstentje, hij zit inmiddels aan ongeveer 175 en zo'n 70 kilo. Hij groeit in de lengte en breedte tegelijk. Neem de tarp wel mee als voortent/luifel.

Van hier richting Doesburg, bij Dieren ergens op de camping, de volgende dag door het bos richting Warnsborn en de dag daarna weer terug. Of zijn ambitie stand houdt bij tegenwind of heuvels weet ik nog niet. Wel rijdt ie wekelijks zo'n 100 km bij elkaar naar school,(zonder E) dus ongetraind is hij niet.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
(12-Apr-2024, 05:04 PM)Willeke_IGKT schreef: Kastje met cijferslot vind ik minder handig.

Nou, zo'n kastje heb ik wel bij mijn deur, nog van de vorige bewoner. Maar ik vertrouw die dingen eigenlijk niet, die zijn volgens mij makkelijk open te breken. Ik kan er uiteraard wel een sleutel in bewaren, maar dan niet van een voordeur in dezelfde straat laat staan mijn eigen voordeur. Had ik iemand gekend op ruime loopafstand die ook zo'n kastje heeft, had ik kunnen voorstellen de sleutels bij elkaars kastje te doen. Dan wanneer de mijne wordt opengebroken de dief geen idee heeft welke voordeur daar bij hoort. Maar helaas.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
(12-Apr-2024, 10:57 AM)365cycle schreef: Hahaha ik zie het voor me Big Grin "hoi buurman, ja ik kom je zo ff een hand geven, ik woon hier hoor!"

Ik zag het anders voor me:   'Nou buurman, het was prettig kennis te maken. Ik ga weer naar huis, maar daarvoor zal ik wel even een container in uw voortuintje moeten plaatsen want door die open balkondeur ga ik naar binnen'.  Waarna de buurman weer naar binnen gaat, de politie belt omdat het toch wel een erg vaag verhaal is en zn nieuwe buurman afgevoerd ziet worden omdat ze mijn identiteit willen verifieren op het bureau.

Een nieuwe sleutel wordt besteld en die gaat gewoon naar mn ouderlijk huis of naar mn broer. In het ergste geval zal ik dan al zwartrijdend met de trein naar Rotterdam moeten of mn broer moeten bellen. Dat is nog wel te overzien.  Een slotenmaker bellen is fors duurder dan een boete in het OV.

Blij ben ik dus dat het nu geregeld lijkt te zijn dat er een nieuwe sleutel voor me besteld wordt  Cool
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle
Willeke schreef dat er kastjes zijn. Iemand anders ging erop in en een derde vond ze minder handig.

SVP oppassen met citeren, liever zonder naamsvermelding als je niet zeker bent.
Voornaamste fiets(en): Carbon Strada 220  -  Whike  -  (Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing, beide te koop maar hoeven niet weg.)
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle , DanceRaven
Ik was vandaag blij met een praatje dat ik maakte met een nieuwsgierige voorbijganger.
Na wat opmerkingen over zelfbouw en aluminium kwamen er echte vragen over mijn Strada, waaronder gewicht, snelheden, prijs van nieuwe fietsen en na mijn opmerking dat ik een nieuwe fiets wil kopen de vraag of ik zijn telefoon nummer wilde noteren om als ik mijn nieuwe fiets heb deze aan hem te verkopen.

Ik weet dat dit soort vragen niet altijd, of zelfs niet vaak tot een koop leiden maar zeker meer interesse dan de meeste voorbijgangers.
Voornaamste fiets(en): Carbon Strada 220  -  Whike  -  (Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing, beide te koop maar hoeven niet weg.)
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle , Hoekie , Lig-hen
...of wilde hij gewoon je nummer? Wink Tongue
In words of others,
Wisdom blooms, forums unite,
Quoted love takes flight.
Antwoord }
Niet met zijn vrouw en zonen ernaast, deels in het gesprek betrokken.
Voornaamste fiets(en): Carbon Strada 220  -  Whike  -  (Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing, beide te koop maar hoeven niet weg.)
Antwoord }
Bedankt door: martinR , Hoekie , 365cycle , Lig-hen
Ik gisteren mijn nieuwe Challenge Furai bij Elan heb opgehaald. Vandaag een en ander erop gemonteerd en de Twinny Load aangepast voor de grotere wielbasis. Nu kan ik hem veilig met de auto vervoeren. Morgen fietsen!!!
Antwoord }
Geniet er van!!!
Groet,

Tom
Antwoord }
Bedankt door:
Henk, fiets je volgende week ook mee met het rondje dat Marnix uitgezet heeft?
Mooie doop voor de nieuwe fiets Wink
Even an absolute beginner has to start somewhere.

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Gideonaut, voor de achterlampjes, kijk eens op shin-yo.de die hebben erg veel keus in goedgekeurde motorfiets lampjes voor niet al te veel geld.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle
(13-Apr-2024, 11:22 PM)TvWijk schreef: Henk, fiets je volgende week ook mee met het rondje dat Marnix uitgezet heeft?
Mooie doop voor de nieuwe fiets Wink

Ton,
Ik heb me wel voor het rondje volgende week opgegeven. Nu maar hopen dat het weer meewerkt. Ik heb vanmorgen vroeg het rondje Groote Heide-Leenderbos-Achelse Kluis-Malpie-Valkenswaard-Waalre gefietst. Dat is een van mijn favoriete rondjes. Zo'n 45 km in totaal. De Furai bevalt uitstekend. Grotere wielen en ook wat langer vergeleken met de Hurrie, komt de stabiliteit ten goede. Hij zit een beetje hoger en dat vind ik ook plezierig. Dus, ik ben blij! Tot volgende week.

Groeten, Henk
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle , TvWijk
Ik voelde me niet heel fit, maar heb toch een rondje met de gravelligfiets gemaakt, een grote kring rondom Kleve vanaf s Heerenberg. Richting Griethhausen zijn ze nog steeds met de dijk bezig, hoewel dit eind maart 2024 klaar zou zijn. Met enig beleid kon ik er wel gewoon langs fietsen. Er moet nog wel iets gebeuren, maar dat schiet in Duitsland wel vaker niet op. Er liggen nu een heel stel klinkerstraatjes vanaf de dijkweg naar het dorpje, maar die zijn allemaal afgesloten. Ik hoop dat er wel weer een fietspaadje terugkomt, dat was een fijne route. Anders moet je iets om en door het dorp heen. De boer had het hek van zijn weiland dicht zitten, daar ligt een noodweggetje heb ik ook al eens gedaan.

Van Griethhausen naar Rindern, en van daar naar Mehr. De Grüner Weg is tamelijk gegarandeerd auto en E bike bejaarden vrij, maar waarschijnlijk wil jij daar ook niet graag over.

Belande via Mehr in Nutterden, en daar vond ik per toeval wat leuke bos/veld weggetjes. Singletrack, maar niet spannend, oma met rollator en teckel waagde zich er ook. Wel ineens een verrassend ver uitzicht, vanaf met gras begroeide rollende velden. Kreeg bijna associaties met the sound of music. Dus maar gauw weer verder.

Uiteindelijk nog een stukje Bedburg-Hau gezien, en daar de bult weer af richting huis, via Qualburg. Allemaal lekker rustig fietsen, twee keer een drukke weg over, maar verder prima te doen.

Met de open ligfiets ben ik toch wel een beetje een mooi weer fietser geworden. Lekker om weer eens ieder willekeurig paadje in te kunnen slaan met de ligfiets. En omdat ik wat lui was vandaag, heb ik de steile stukjes in het bos gewoon gewandeld.
Antwoord }
Ik heb vandaag weer een rondje in de buurt gedaan, net op tijd vertrokken voor de pont dus via pont Velsen en pont Buitenhuizen naar de Zaan, geen zin in bepaalde weggetjes dus dit keer eens rond centrum Zaandam om, daarna via het Jagersveld en de wijk het Kalf naar het noordelijke puntje van de Zaanse Schans, vandaar langs alle molens en toeristen naar de brug over de Zaan.

Nog even een extra lusje richting Krommenie en dan weer door de polders richting Beverwijk en huis.

Lekker weer, 45 km gereden, vooral op het eerste stuk een lekker tempo aan kunnen houden, vooral in Zaandam wat rustiger aan moeten doen.
Voornaamste fiets(en): Carbon Strada 220  -  Whike  -  (Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing, beide te koop maar hoeven niet weg.)
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle , Hoekie , Lig-hen
Ik heb ook gefietst, gisteren 120 kilometer, vandaag 101. Beide dagen stond er weer eens een gemene (zuid)westen wind. Ik kijk wel weer uit naar een dag met gewoon een neutrale windsterkte.
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle , Hoekie , Willeke_IGKT , Lig-hen
ik vandaag voor het eerst mijn mijn nieuwe tailbox naar het werk ben gefietst. Na lang wikken en wegen gekozen voor de 21L tailbox van M5. O.a. omdat deze op de fotos wat minder plomp oogt dan de 57L variant, hij is een stuk goedkoper en ik heb de extra ruimte niet echt nodig (setje kleren, lunch, regenkleding en wat reparatiespulletjes). Afgelopen zaterdag bij Bram de koffer opgehaald, toen ik zijn CHR met 2-spoke wielen en een 57L koffer zag staan ging ik toch wel een beetje twijfelen (uberhaupt twijfelen of ik toch niet gewoon een CHR moet kopen en de M-Racer te koop moet zetten  Wink ). Maar ik heb toch gewoon de 21L tailbox inclusief hoofdsteuntje meegenomen.
En vanmorgen al gemerkt dat het met tegenwind toch wel een stuk beter fietst dan een grote (en relatief zware) fietstas, daarnaast ziet het er gewoon super gaaf uit (voor foto's zie het zelfbouw topic).
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hoekie , 365cycle
LigZeeuw, is Bram nog aktief met verkoop van CHR en onderdelen? Ik heb hem een bericht gestuurd, maar krijg geen antwoord.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Vandaag ben ik blij, omdat ik nog steeds een beetje rozig ben na m'n eerste fietswedstrijd!
Wel erg leuk hoor, een beetje racen Big Grin Dit ga ik vaker doen!
In words of others,
Wisdom blooms, forums unite,
Quoted love takes flight.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , martinR , Atrike , Frutsel , Lig-hen
(15-Apr-2024, 01:24 PM)gideon schreef: LigZeeuw, is Bram nog aktief met verkoop van CHR en onderdelen? Ik heb hem een bericht gestuurd, maar krijg geen antwoord.

Ja hij is nog actief, zelfs nog in zijn oude pand. Ik stond bij het nieuwe adres maar daar was niks te zien. Dus ben ik naar zijn oude pand gegaan en daar was hij bezig. Blijkbaar heeft hij kort na de verkoop van dat pand het voorste deel weer terug gekocht en daar heeft hij achterin de showroom nu een werkplek. Hij verkoopt sowieso de CHR nog als frameset en ook wel compleet dacht ik. En de beide tailboxen en hoofdsteuntje en de 2-spoke wielen worden sowieso nog verkocht. Contact via de mail kan soms wat stroef verlopen, ik zou er gewoon nog een mailtje achteraan sturen als ik jou was.
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle , Willeke_IGKT , Hoekie
(15-Apr-2024, 01:31 PM)365cycle schreef: Vandaag ben ik blij, omdat ik nog steeds een beetje rozig ben na m'n eerste fietswedstrijd!
Wel erg leuk hoor, een beetje racen Big Grin Dit ga ik vaker doen!

En viel het resultaat mee of tegen? Ben wel benieuwd.
rij zowel onderstuur als aero-stuur
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Het is nu perfect weer om buiten te werken dus ik heb de Waw weer van de kast gehaald en weer wat stukken eraf gezaagd/geschuurd en geslepen Big Grin
nieuwe instapgat helemaal kaal geschuurd en opnieuw gelamineerd en wat body filler op gesmeerd. Hopelijk komen er nog meer van deze dagen want dit was verrassend leuk!
Velayo #04? | Flevobike Versatile #58? | WAW #15 | Raptobike | Whike | ICE Trice QNT | Optima Baron
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Lig-hen
Perfect weer? Dodgy Hier heb ik regen/hagel en onweer, misschien is dat zo een keer bij jou Big Grin
In words of others,
Wisdom blooms, forums unite,
Quoted love takes flight.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
(15-Apr-2024, 02:31 PM)365cycle schreef: Perfect weer? Dodgy Hier heb ik regen/hagel en onweer, misschien is dat zo een keer bij jou Big Grin

Ja ik ben allergisch voor zonlicht dus voor mij is dit weer heerlijk, en die 5 minuten regen heeft geholpen om al dat stof van het schuren weg te spoelen Tongue
gelukkig zitten er genoeg gaten in de Waw, nu kan die lekker drogen.
Velayo #04? | Flevobike Versatile #58? | WAW #15 | Raptobike | Whike | ICE Trice QNT | Optima Baron
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle , Willeke_IGKT
...de productie van mijn QV vandaag is gestart.
Schoenmaker Tour - ICE Sprint - Challenge Furai - Flevotrike - carbon Strada 073 - besteld: Quatrevelo
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hardloper , 365cycle , Hoekie
(15-Apr-2024, 03:53 PM)Atrike schreef: ...de productie van mijn QV vandaag is gestart.

En nu zeker elke dag checken hoe ver ze zijn in de productie proces?
Geduld en respect voor de medemens is een schone zaak.
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle , Willeke_IGKT
(15-Apr-2024, 04:12 PM)Hardloper schreef:
(15-Apr-2024, 03:53 PM)Atrike schreef: ...de productie van mijn QV vandaag is gestart.

En nu zeker elke dag checken hoe ver ze zijn in de productie proces?

Die verleiding kan ik waarschijnlijk niet weerstaan.   Blush
Schoenmaker Tour - ICE Sprint - Challenge Furai - Flevotrike - carbon Strada 073 - besteld: Quatrevelo
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hardloper


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 13 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
[split] Nieuw of tweedehands? Ik ben we...
Volgens mij begreep ...365cycle — 10:14 PM
nieuwe questpiloot
Heb je toevallige de...Hardloper — 10:09 PM
Uit de media ligfiets nieuws
In aflevering 4 va...quattrovelootje — 09:37 PM
Medeliggers onderweg
Vanmiddag kwam ik Br...Hoekie — 09:36 PM
[split] Nieuw of tweedehands? Ik ben we...
Informatieve, goed...datakneder — 09:15 PM
nieuwe questpiloot
bedankt voor alle le...charhof — 08:42 PM
nieuwe questpiloot
Welkom Charles! Alv...365cycle — 08:05 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
De lupine accu aange...365cycle — 08:01 PM
[split] Nieuw of tweedehands? Ik ben we...
Als voorbeeldje ev...365cycle — 07:55 PM
Zelfbouw voorwiel aangedreven ligfiets ...
Veel mbb fietsen heb...Merijn — 07:44 PM
Uit de media ligfiets nieuws
In aflevering 4 van ...De tovenaar — 06:34 PM
Uit de media ligfiets nieuws
Mooie aflevering. ...Tom Fekkes — 06:19 PM
Alve's minivizier
Hoekie — 06:01 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Vandaag weer een paa...Gideonaut — 03:35 PM
wat ze zeggen
Gisteren met de CHR....Wim -de roetsende — 03:26 PM
nieuwe questpiloot
Mooie kleurcombi. ...Wim -de roetsende — 03:06 PM
nieuwe questpiloot
Welkom op het forum ...Hardloper — 03:04 PM