Waardering:
  • 3 stemmen - gemiddelde waardering is 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vandaag ben ik blij omdat.....
Niet ligfiets gerelateerd, ik heb gisteren een groepje fietsers die naast een kruispunt gestopt waren kunnen helpen met hun gedachte route. Ze spraken Engels, wat mij ook goed lukt.

Het was het 200 meter van waar ik geboren en opgegroeid ben en zij hadden een duidelijke route met een kaart op de telefoon die op dat punt wat vaag was. Het grootste probleem is dat de route bordjes een andere route door de plaats verwachten, niet meer vlak langs de supermarkt. Dus daar hoeft dan geen bordje meer te staan.

Het is wel een van mijn favoriete ligfiets routes de plaats uit, dus toch iets te maken met onze hobby.
Voornaamste fiets(en): Carbon Strada 220  -  Whike  -  (Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing, beide te koop maar hoeven niet weg.)
Antwoord }
Bedankt door: Hardloper , Roepers
Gisteravond nog een stukje gefietst met de Milan, werd toch iets verder als gedacht. Belande bij het Otto Pankok museum in de buurt. Hunxe 6 km. Tja dan ben ik best een stukje van huis. Mooi landschap, wat iets glooit. Per ongeluk een stukje offroad op een bosweg, dat ging net, maar wel heel langzaam. Ook veel bos, haagjes tussen de velden. Op de terugweg richting ondergaande zon, ook kwam er nevel in de velden te hangen. Dat was her en der een erg mooi gezicht.

Komend vanuit Haldern richting Rees was het erg rustig op de weg, en achter die grashaag op het fietspad voelt niet fijn. Dus op de rijbaan, ook langs Rees. Daar bij de rotonde richting Emmerich ook maar gewoon op de rijbaan gebleven, lichtjes aan. Op zich niets te klagen over de rijstijl van de Duitsers daar. Verderop wordt er al weer maanden aan het fietspad langs de grote weg gewerkt, maar dat gaat niet zo snel. De asfalteer machines stonden nog op dezelfde plek als de vorige keer enige weken terug. De omleiding stuurt je over het dijkfietspad, op zich erg mooi, maar het slingert wel, en eraf is het altijd gokken of het hekje open of dicht zit.

Vanwege de werkzaamheden was het ook voor de auto's 50 op die weg waar normaal 100 mag. Voor mij een goede gelegenheid om de Milan te laten vliegen. Een kilometer of 8 steeds met 47 km/h op de teller, in het schemerdonker. De auto's voor me gingen net iets harder.

Weer een heerlijke rit, gisteren en vandaag vooral druk met de sport van de kinderen. Dus dan maar na het eten in de avond. Gaat ook wel.
Antwoord }
Ik vond laatst een rompertje met deze opdruk:
[Afbeelding: vader-en-zoon-op-de-racefiets-en-fiets-r...leurig.jpg]

Vond dit een super leuk cadeau'tje voor mijn (fietsende Smile Mountainbike, Wielrenfiets en een gewone fiets) oudere broer Big Grin . Over een tijdje zal ik Oom zijn.
Dus wie weet komt er nog ooit een kinderzitje in mijn QV. En een tweedehandse kapje erbij. 

Aangezien het rompertje is afgegeven en dat het ondertussen met iedereen gedeeld is. Kan ik het wel vertellen dat ik oom ga worden.
Geduld en respect voor de medemens is een schone zaak.
Antwoord }
(27-May-2024, 06:23 PM)Hardloper schreef: Ik vond laatst een rompertje met deze opdruk:
https://i.ibb.co/rk09kTp/vader-en-zoon-o...leurig.jpg

Vond dit een super leuk cadeau'tje voor mijn (fietsende Smile Mountainbike, Wielrenfiets en een gewone fiets) oudere broer Big Grin . Over een tijdje zal ik Oom zijn.
Dus wie weet komt er nog ooit een kinderzitje in mijn QV. En een tweedehandse kapje erbij. 

Aangezien het rompertje is afgegeven en dat het ondertussen met iedereen gedeeld is. Kan ik het wel vertellen dat ik oom ga worden.

Gefeliciteerd Hardloper!!! Wordt vooral een superoom!!
Ik ben opa en ze komen graag bij opa. Ze hebben een ligfiets (dank aan velomobiel.nl) en een skelter gehad. We rijden graag !!
Groet,

Tom
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hardloper , Hoekie
Nou ik probeer doen wat in het mogelijke ligt.
Geduld en respect voor de medemens is een schone zaak.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Dat ik een simpele EHBO kitje gekregen en dat ik de QV al in zijn grootste kransje al over de 25km/u krijg.
Geduld en respect voor de medemens is een schone zaak.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
... mijn QV vroeger gaat zijn dan verwacht. Er was door een andere dealer al een bestelling geplaatst begin mei. Ik vermoed dat die geannuleerd is geweest en ik heb die plek in de productielijn gekregen. De verwachte datum is nu 10 september. Hehe, nice Smile

Mijn doel was om met de tijdelijke Quest meteen beginnen met rijden zodat ik toch wat velo-conditie opgebouwd heb, tegen dat mijn QV er gaat zijn. Nu ga ik daar verdorie nog snel mee moeten zijn. Als de ETA zo blijft, ga ik hem op 3 maanden hebben!
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hardloper , 365cycle , Hoekie
3 maanden is een mooie voorbereidingstijd.

Daarna heb je nog jaren de tijd om aan de QV te wennen  Big Grin
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , martinR , Hardloper , 365cycle
Omdat ik in mijn eerste 10 km race in bijna een jaar na best veel ellende voor mijn doen een prima tijd heb neergezet. En misschien nog wel meer omdat mijn door long COVID getergde ega maar mooi haar eerste 5 km race ooit heeft uit kunnen lopen en nog in de middenmoot zat ook.
Fietser en knutselaar en eventjes niet in vorm. Roets, FlevoRacer en diverse (carbon) zelfbouwers voor 1 of 2 personen
Antwoord }
Omdat de fiets die ik als donorfiets heb gekocht eigenlijk zelf ook wel een lekker fietsje is. Zat geen ketting op maar ik had nog wel een oké oude liggen dus die in mijn tas gemikt. Na de koop erop gelegd en nu een paar uur later zitten de eerste 40km er al weer bijna op??
Antwoord }
Vandaag ben ik blij met mijn Strada.
Vrijdag naar Dronten ging het lekker, voor mij mooie kruissnelheden, genoeg om E-bikes voor te blijven.
Zaterdag terug op de dijk met wind in de juiste hoek en van voldoende sterkte, en met de kortere cranks, zonder trappen 20 km/u, met 30 of zelfs iets meer.
Ik weet dat dat voor de meeste VM rijders geen indrukwekkende snelheden zijn maar voor mij op een solo tocht goed tot uitstekend.
De cranks zijn 155 mm, dus niet super kort, maar voelen 'normaal' waar mijn oude cranks, 170 mm aanvoelden als 'ik moet grotere stappen zetten dan ik prettig vind.'
Voornaamste fiets(en): Carbon Strada 220  -  Whike  -  (Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing, beide te koop maar hoeven niet weg.)
Antwoord }
Bedankt door: Hardloper , Hoekie
Blij vandaag met de Schiere tocht op Schier die we organiseerden met Noorderligt. 

Een heel leuk gezelschap, waaronder 3 heren die er 170km enkele reis voor gefietst hebben om mee te gaan, top! Ook een aantal open liggers en zelfs een kinderfietsje  Big Grin  Prachtig eiland, prima weer en een ontspannen tocht die niet om snelheid en kilometers maar echt om de omgeving ging. 

Echt genoten!

[Afbeelding: IMG-20240602-WA0008.jpg]
Quest #229 - project: Carbon Quest #501 - Challenge Hurricane - Ligfietsclub Noorderligt 
Antwoord }
(30-Mar-2024, 11:42 PM)Hoekie schreef: ..omdat een grote wens in een van mijn woon-werk route(s) in vervulling gaat.

Hoe dat komt weet ik niet. Of ja, wellicht door dat https://www.northseaport.com/ een vragenlijst naar bedrijven gestuurd heeft waarin North Sea Port bedrijven vraagt waar volgens die bedrijven situaties in de infrastructuur zitten die voor verbetering vatbaar zijn. Wat ik gedaan heb. Van deze situatie op de Borsselsedijk. Feitelijk was het een inkoppertje. Heel fijn dat die ingekopt is. 

Het scheelt op de heen route twee keer oversteken of op lage snelheid de weg nemen. Bij voorbaat potentieel gevaarlijke situaties.
De verrassing is voor mij nog groter omdat ik deze route al een tijdje niet nam. Vanwege de knullige situatie. Hiermee wordt dit weer mijn favoriete woon werk route. Het fietspad is bijna klaar.

En geasfalteerd thumb

[Afbeelding: Borsselsedijk-geasfalteerd.jpg]
[Afbeelding: Borsselsedijk-geasfalteerd-2.jpg]
Antwoord }
Ziet er inderdaad meer uit als "woon-werk" dan als "recreatie" Big Grin
Lig: Challenge Taifun | Fix: OnOne | Vouw: Dahon Bullhead
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie , Willeke_IGKT
(03-Jun-2024, 12:29 PM)PieterTrapt schreef: Ziet er inderdaad meer uit als "woon-werk" dan als "recreatie" Big Grin

thumb
Antwoord }
Bedankt door:
(02-Jun-2024, 08:36 PM)TimSch schreef: Een heel leuk gezelschap, waaronder 3 heren die er 170km enkele reis voor gefietst hebben om mee te gaan, top! 

Hebben die 3 heren wel goed naar je verhalen geluisterd Tim?Wat stond er in/bij mijn bericht 3862? Waarom is dit verwijderd?
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door: TimSch
Ik ben blij omdat ik van donderdag op vrijdag een overnighter met de Milan heb gedaan. Na het avondeten vertrokken, ergens in een rustig bos in Duitsland mijn tarpje gespannen nog wat bij gegeten en heerlijk geslapen. In Duitsland mag je niet kamperen in een gesloten tent in het bos en zeker niet in een natuurgebied. Ik zat dus in een gewoon bos onder een tarp en was bezig met herstellen van de inspanning van de dag ervoor. Je mag in Duitsland ook na zonsondergang in het bos. Voor mensen met interesse in het Bundeswaldgesetz en de verschillende invullingen daarvan kan ik aanraden het Youtube kanaal einmannimwald van Ben Tuxen op te zoeken. Ben niet bijna opgegeten door wolven, heb wel een marter gespot in het bos, ben ook niet beschoten vanuit de nabijgelegen jachthutten en als daar een jager naartoe was gegaan, dan was ie over mij gestruikeld. Nog een stukje primitiever als kamperen, maar zo af en toe vind ik het heel leuk.

De volgende dag al heel vroeg wakker en dus een met een flinke omweg naar huis. Ben nog in Haltern am See beland en ben in het natuurgebied vlakbij nog naar de zendmast gegaan, een stukje met de fiets op een bosweg, tot die zulke plassen vertoonde dat ik een kano nodig had. De rest gewandeld. Was toch zo'n 145 meter hoog die bult. Heel erg rustig daar in die hoek, kleine plaatsjes, heel weinig verkeer. Via Winterswijk terug naar huis, nog even bij Ace gekeken.

Het fietsen ging lekker, wel wat langzamer, maar het glooit daar ook best een beetje. Vals plat. Heb ook veel gegeten, kaasbollen, van die ontbijtkoek repen, mueslirepen, nootjes, ergens voor de lunch een kwart Turks brood met de Duitse versie van een broodje gezond (remoulade, ham, kaas, krautsalat) gegeten met een halve liter vruchtensap. Dat bleek een goede keuze. Ben een beetje vergeten de teller op nul te zetten voor ik thuis weg ging, en toen ik de volgende ochtend weer weg reed ook. Zal zo'n 150-200 km geweest zijn alles bij elkaar.

En vandaag ging die fiets zonder die extra kilo's ineens een stukje harder.
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle , Willeke_IGKT , Bacchus , Lig-hen , Hoekie
(03-Jun-2024, 07:51 PM)Wim -de roetsende schreef: Wat stond er in/bij mijn bericht 3862? Waarom is dit verwijderd?

Zie het afgesplitste topic, als iemand zijn locatie niet wil delen, deel deze dan niet.
Voornaamste fiets(en): Carbon Strada 220  -  Whike  -  (Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing, beide te koop maar hoeven niet weg.)
Antwoord }
Bedankt door: Wim -de roetsende , Hoekie
(03-Jun-2024, 07:51 PM)Wim -de roetsende schreef:
(02-Jun-2024, 08:36 PM)TimSch schreef: Een heel leuk gezelschap, waaronder 3 heren die er 170km enkele reis voor gefietst hebben om mee te gaan, top! 

Hebben die 3 heren wel goed naar je verhalen geluisterd Tim?

Jazeker! Ze kwamen zelfs enigszins vooraan staan wanneer de meester sprak  Wink

Zijn het bekenden van je, Wim? Ik meen dat ze wel uit jouw contreien kwamen?
Quest #229 - project: Carbon Quest #501 - Challenge Hurricane - Ligfietsclub Noorderligt 
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
..omdat ik sinds vannacht eindelijk licht in mn halletje heb. Ik woon hier nu 2 maandjes, maar het licht in het halletje werd maar niet gemaakt, al is er wel een keer een klusser langsgeweest die dat had moeten oplossen, maar we zijn het allebei vergeten dat ie daar ook naar moest kijken.

Enfin.. het is opgelost. Heb zelf de boel maar nagekeken en de schakelaar in de muur was kapot. Vannacht dus zelf maar vervangen.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Jeroen S
(04-Jun-2024, 07:00 AM)TimSch schreef: Zijn het bekenden van je, Wim? Ik meen dat ze wel uit jouw contreien kwamen?

Dit zijn zeker bekenden van mij, maar ook van jullie.

De rijder met de Tuna rijdt ongeveer met iedere ligfietsclub mee en is tevens een forumlid.
De rijder met de blauw/witte QV is de oprichter van MooiTwente en is tevens een forumlid.
De rijder van de blauw/witte A7 is de oprichter van LOL en is tevens een forumlid.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , TimSch
Toch wel een eer, een rijtje dergelijke prominenten die de reis Noordwaarts ondernemen voor ons rondje Schier!  Big Grin
Quest #229 - project: Carbon Quest #501 - Challenge Hurricane - Ligfietsclub Noorderligt 
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Missie volbracht 
660 km in een weekje.

[Afbeelding: A81-E0-F43-141-A-4357-975-C-2-DE5325-AAF77.jpg]

[Afbeelding: IMG-9414.jpg]
Challenge Chamsin - Callenge Taifun - Challenge Fujin
Antwoord }
Zelfs een reserve kettingblad mee, dan ben je werkelijk op alles voorbereid!

M5 Low Racer | Dries Baron | Optima Stinger | Challenge Hurricane
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , martinR
(04-Jun-2024, 08:54 PM)melle z schreef: Zelfs een reserve kettingblad mee, dan ben je werkelijk op alles voorbereid!

Via Elan gefietst.
Zit een slagje in het blad, als je je pedaal iets terugdraaid na het stoppen, loopt de ketting er soms af.
Maar lijkt zich in de loop van de week weer zelf gericht te hebben, dus nu thuis maar vervangen ipv onderweg.
Challenge Chamsin - Callenge Taifun - Challenge Fujin
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
(04-Jun-2024, 08:46 PM)Thijs OO schreef: Missie volbracht 
660 km in een weekje.

Mooie fiets  Wink
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door: Thijs OO , Willeke_IGKT


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 8 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
Medeliggers onderweg
Als je iets doet waa...Jeroen S — 11:33 AM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
Omdat we hier regen ...Hardloper — 11:30 AM
Ligfietsen en velomobielen in Streetview
Maar dan nog, ik kri...Hardloper — 11:26 AM
Medeliggers onderweg
Als je illegaal op...datakneder — 10:00 AM
Medeliggers onderweg
Ik vind die Speedped...Wim -de roetsende — 09:21 AM
Ligfietsen en velomobielen in Streetview
die nieuws brief h...Wim -de roetsende — 09:12 AM
Klikpedalen omhoog trekken tijdens het ...
Ja. Ik moest ~1000...Wim -de roetsende — 09:05 AM
Zie jij het zitten om moderator te word...
Hoekie stopt, we heb...Willeke_IGKT — 07:43 AM
Zie jij het zitten om moderator te word...
Indien nodig wil ik ...365cycle — 12:47 AM
Klikpedalen omhoog trekken tijdens het ...
Ik vind 140mm wel ...365cycle — 12:42 AM
Banden, banden en nog eens banden
De Schwalbe sv6 en...365cycle — 12:38 AM
Mijn nieuwe Performer Highracer
Dit is hoe de fiets ...Bob Hagendijk — 11:58 PM
Ligfietsen en velomobielen in Streetview
Het vrijdag bericht ...Hardloper — 10:11 PM
Banden, banden en nog eens banden
Goeie Jeroen, de CCU...TimSch — 10:08 PM
Mijn nieuwe Performer Highracer
Ja, ik bedoelde inde...melle z — 09:56 PM
Medeliggers onderweg
Ik heb ook een tijdj...Jeroen S — 09:44 PM
Mijn nieuwe Performer Highracer
Het probleem voor Ca...Jeroen S — 09:35 PM