Waardering:
  • 2 stemmen - gemiddelde waardering is 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vandaag ben ik blij omdat.....
..dat ik een heel licht tasje dat ik tijdelijk kwijt was en dat over de toptas kan hangen als soort bananentas weer heb gevonden. Nu kan ik net wat meer boodschappen meenemen dan enkel in de toptas van de roets past dus ik heb gelijk maar weer 4 bakken rode druiven gekocht a 50ct per bak in Den Haag. Daar word ik dus blij van van zulke prijzen. Net als van een ijsje met dit weer trouwens.

En net ook een biljet van 20 euro van straat geplukt Wink
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Bacchus
Ik even bij mijn vader op z'n verjaardag geweest ben. In totaal 255 km gefietst. De eerste keer boven de 250! Nu een wat oververmoeide bilspier en mijn rechterschouder is een beetje zeurderig. Nu snel in bad en morgen eens kijken hoe mijn lichaam het allemaal gevonden heeft.
Antwoord }
Mooie mijlpaal. Ik ben nog niet verder gegaan dan 216 en 217 kilometer.
Antwoord }
Bedankt door: datakneder , Willeke_IGKT , 365cycle
Dat zijn wel de iconische ritten. Ik reed ze vroeger ook (maar dat was vroeger!). Daar ben ik nu nog niet aan toe, maar ik werk er wel naar toe.
Antwoord }
Bedankt door: datakneder , Willeke_IGKT , 365cycle
Dat zijn wel serieuse afstanden. Ik ben de tel kwijt hoevaak ik boven de 250 km zat. Maar ik blijf het mooi vinde. Welke route heb je gefietst dan datakneder?
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle
(29-May-2023, 07:17 AM)Fietsbennie schreef: Dat zijn wel serieuse afstanden. Ik ben de tel kwijt hoevaak ik boven de 250 km zat. Maar ik blijf het mooi vinde. Welke route heb je gefietst dan datakneder?

[Afbeelding: route.png]

De route is 124 km, maar dat is natuurlijk zonder de wegomleggingen en slechte bebording. Big Grin 

Het eerste stuk door Duitsland is wat heuvelachtig en daarom direct na vertrek al het gevoel van enorme inspanning zonder snelheid, maar na Goch heb je een prima fietspad en is het redelijk vlak. Vanaf daar is het een tempo zoeken en lekker doortrappen. En dat kon ook omdat er geen kip op de weg was. Vanaf Veghel was het voor mij nieuw terrein en was ik benieuwd hoe de wegen erbij lagen, omdat ik in een andere thread gehoord had dat Brabant zo beroerd was en ook dat het in Brabant allemaal wel mee viel. Het viel niet tegen. Bij Boskant was het echt beroerd en kom met geen fatsoen boven de 20 km/h. En even na Hilvarenbeek was dat ook het geval. Maar buiten dat eigenlijk goed te doen.

Bij de terugweg vreesde ik voor een hoop toeristen op de soms nogal smalle fietspaden. Ik had laatst op hemelvaart een stuk door Duitsland gefietst en dat was gewoonweg niet te doen. Maar gelukkig viel dat allemaal wel mee. Wel kwam ik op de terugweg een aantal malen een geslotenverklaring voor fietsen tegen die er op de heenweg niet was. Ik geef toe dat ik op die plekken, door de slechte bewegwijzering ik gewoon het hele fietspad negeerde en alle over de rijbaan gedaan heb, waarbij ik zeker het gevoel had dat dat niet de bedoeling was om daar te fietsen van de wegbeheerder.

Vandaag nog wat last van de bilspier bij het wakker worden, maar dat begint al weg te trekken.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Fietsbennie , 365cycle
...ik drie dagen op rij gefietst heb, totaal 362 kilometer en gemiddeld boven de 26 km/uur (mijn doel is altijd 25 km/uur halen). Ondanks de stevige wind gisteren en vandaag, vond ik dat wel goed van mijzelf. Het was tocht 14, 15 en 16 van het jaar, dus conditioneel gezien zit het allemaal al wel goed voor de rest van de zomer.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle
Ik rij terug naar huis. Neurie nog de laatste akkoorden na van de Duitse schlagerzender die ik op had staan op het werk. Ik stuitte op een wat wanhopige man op leeftijd in de berm die op de sokken stond, oftewel een lekke achterband... De fiets was al op de kop. Ik heb geen haast en kom aan het kijken bij het euvel. Een schroef dwars door de band heen. Zijn fietspomp pastte niet op de Franse ventiel. De mijne wel. Mijn plakkertjes gingen prima. Even knooien en twintig minuten later, zit de band er weer op, en kunnen we onze wegen vervolgen.Terwijl ik mijn handen afveeg, bied hij me nog geld aan. Ik sla het af, geef hem een hand, zijn lach en blije gezicht is me veel meer waard. En fluit weer verder waar ik was gebleven.
Antwoord }
Ik zou ook (glim)lachen als ik Bennie tegenkwam.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  Challenge Fujin SL I  -  CruzBike T50  -  M-SUB  - VNR BT Freewheeler

Antwoord }
(31-May-2023, 07:17 PM)Fietsbennie schreef: Ik rij terug naar huis. Neurie nog de laatste akkoorden na van de Duitse schlagerzender die ik op had staan op het werk. Ik stuitte op een wat wanhopige man op leeftijd in de berm die op de sokken stond, oftewel een lekke achterband... De fiets was al op de kop. Ik heb geen haast en kom aan het kijken bij het euvel. Een schroef dwars door de band heen. Zijn fietspomp pastte niet op de Franse ventiel. De mijne wel. Mijn plakkertjes gingen prima. Even knooien en twintig minuten later, zit de band er weer op, en kunnen we onze wegen vervolgen.Terwijl ik mijn handen afveeg, bied hij me nog geld aan. Ik sla het af, geef hem een hand, zijn lach en blije gezicht is me veel meer waard. En fluit weer verder waar ik was gebleven.

Mooi Fietsbennie!!
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle , Fietsbennie , Roepers
Mensen helpen met een platte band of een ketting-issue, als ik even tijd heb stop ik er ook voor. Vooral wielrenners zijn leuk, die kijken zonder uitzondering héél verbaasd als je een vol formaat SKS fietspomp achter je stoel vandaan trekt. Alleen daar al doe ik het graag voor Big Grin
Antwoord }
(01-Jun-2023, 12:22 AM)365cycle schreef: Mensen helpen met een platte band of een ketting-issue, als ik even tijd heb stop ik er ook voor. Vooral wielrenners zijn leuk, die kijken zonder uitzondering héél verbaasd als je een vol formaat SKS fietspomp achter je stoel vandaan trekt. Alleen daar al doe ik het graag voor Big Grin
Oh daarom kreeg ik zo'n grote pomp bij mijn tweedehands Strada en eerder ook bij de Mango+ Big Grin

Eerlijk gezegd laat ik die grote pomp thuis; niet handig als je een laptoptas, kantoorkleding, handdoek, schoenen en het zware kettingslot meeneemt. Die grote pomp hangt thuis te verstoffen; daar gebruik ik de sks voetpomp met digitale manometer.
Voor die sporadische lekke (Marathon) band onderweg heb ik de Topeak Pocket Rocket in het velomobieltasje zitten.
Even an absolute beginner has to start somewhere.

Antwoord }
Bedankt door: Hoekie , Willeke_IGKT
Zo’n klein pompje is vooral fijn zolang je niet ook echt een band op hoeft te pompen Smile

Ik rijd vaak met 1 of 2 laptops en een scherm, een schone set fietskleding, een set kantoorkleding incl. schoenen, eten, drinken etc. Past precies met de grote fietspomp.

Enige nadeel is dat bijna alles eruit moet om de pomp te pakken, maar een band is in een halve minuut vol.
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie , Willeke_IGKT
Van echte mini-pompjes wordt je niet blij, nee. Maar iets compacter dan een vloerpomp kan nog steeds behoorlijk werken. Ik heb een best aardig twee-traps-pompje met slangetje van Decathlon in mijn ligfietstas of -koffer. De Expedition heeft zijn originele framepomp, die zich nog altijd sterk houdt. Maar het minipompje dat ik bij mijn bukfiets kreeg, is weinig beter dan een CO2-capsule.
M5 M-Racer / Challenge Hurricane / Giant Expedition / Giant Defy 1 / MBK Course
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Ik word bijzonder blij van kleine pompjes. Het lijkt me echt helemaal niks om een grote pomp mee te moeten nemen als ik op pad ga op de ligtweewieler.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Wat voor fiets pomp zit eigenlijk bij een Velomobiel? Ik zag iets van dat je ventieldopjes hebt 50 euro PP. Hierbij wordt de druk gemeten via het ventiel dopje. Iemand ervaring mee en is dit iets als vervanger van de digitale fiets pomp? Vandaag heb ik trouwens 3 espresso’s gedronken waarbij ik de druk maakte met een soort fiets pomp. Maar voor je denkt dit is een hoop cafeïne. Het zal om zo’n 14 gram express bonen gaan.
Geduld is een schone zaak.
Net als respect voor de medemens.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Even zoeken op het forum, er is iemand die die ventieldopjes heeft gebruikt Smile (Nu even geen zin om zelf te spitten)
Ik mis de drukmeter op kleine pompjes. Ik wil mijn voorbanden toch wel redelijk gelijk qua druk hebben...
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
(01-Jun-2023, 03:24 PM)Frutsel schreef: Even zoeken op het forum, er is iemand die die ventieldopjes heeft gebruikt Smile (Nu even geen zin om zelf te spitten)
Ik mis de drukmeter op kleine pompjes. Ik wil mijn voorbanden toch wel redelijk gelijk qua druk hebben...

Een verloopnippel icm zo'n demperpompje?
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
(01-Jun-2023, 03:24 PM)Frutsel schreef: ...
Ik mis de drukmeter op kleine pompjes. Ik wil mijn voorbanden toch wel redelijk gelijk qua druk hebben...

Laatst voor 9 euro bij de Aldi was er dus een compact, 2 traps pompje MET drukmeter in de aanbieding. Gekocht om te proberen maar werkt serieus heel behoorlijk. Heb er zelfs m'n demper mee op druk kunnen zetten  Big Grin Zal vast geen 10 jaar meegaan, maar voor dat geld hoeft dat ook niet  Tongue
---------------------------------------------------------------------------------------------
Quest #229 - Sinner Demon 2020 - Ligfietsclub Noorderligt 
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Bacchus
(01-Jun-2023, 03:24 PM)Frutsel schreef: Ik mis de drukmeter op kleine pompjes. Ik wil mijn voorbanden toch wel redelijk gelijk qua druk hebben...

Hoe betrouwbaar ze zijn, is iets anders, maar drukmeters in kleine pompjes bestaan. Bijvoorbeeld in de Topeak Road Morph G.
M5 M-Racer / Challenge Hurricane / Giant Expedition / Giant Defy 1 / MBK Course
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Bij een velomobiel van Velomobiel.nl zat/zit standaard een basic ding van de Decathlon. https://www.decathlon.nl/p/voetpomp-100/...mc=8305983

Plastic en ongeveer een halve kilo. Bijna zo groot als het ding wat je thuis hebt staan, 50 cm ongeveer. Werkt best redelijk. Is zeer geschikt om vlot tot 5-6 bar te pompen. Wil je naar 7 of 8 bar wordt het heel hard werken. Maar ik heb toch veel liever dat grote ding bij, dan 300keer pompen met zo'n klein frutsel ding, wat na 3x in delen uiteenvalt. Ik gebruik mijn velomobiel het hele jaar door, en vooral in de winter is de kans op lekke banden aanzienlijk hoger. Als het dan es raak is ben je erg blij met een simpel ding wat funktioneert.

Wil je toch zo'n klein compact frutsel ding ( heb ik op de ligfiets ook) laat dan thuis eens je band helemaal leeg lopen, en pomp hem met die kleine pomp op. Dan weet je tenminste waar je aan toe bent. Met een Demperpompje geef je vroegtijdig op.

Ik ben vandaag blij omdat mij eigenbouw velomobiel weer extra lekker loopt met een beter uitgerichte kettingrol achter. Ik ben vandaag ook blij omdat ik in het avondspits verkeer bij de rotonde niet eindeloos op een hele file auto's hoefde te wachten omdat ik voorrang kreeg van een vrachtwagen chauffeur. Nog blijer ben ik dat hij het motto wat levensgroot boven zijn voorruit stond niet in de praktijk bracht. "Deurdonderen"
Antwoord }
We hebben hier een compressor. Dus thuis de boel goed oppompen kan wel makkelijk. Maar voor onderweg is het misschien slim om wat fatsoenlijks te hebben. En ik heb ook wel het idee dat de Velomobiel heel het jaar uitgelaten moet gaan worden.
Geduld is een schone zaak.
Net als respect voor de medemens.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Fietsbennie
(01-Jun-2023, 06:18 PM)Jeroen S schreef: Bij een velomobiel van Velomobiel.nl zat/zit standaard een basic ding van de Decathlon. https://www.decathlon.nl/p/voetpomp-100/...mc=8305983

Plastic en ongeveer een halve kilo. Bijna zo groot als het ding wat je thuis hebt staan, 50 cm ongeveer. Werkt best redelijk. Is zeer geschikt om  vlot tot 5-6 bar te pompen. Wil je naar 7 of 8 bar wordt het heel hard werken. Maar ik heb toch veel liever dat grote ding bij, dan 300keer pompen met zo'n klein frutsel ding, wat na 3x in delen uiteenvalt. Ik gebruik mijn velomobiel het hele jaar door, en vooral in de winter is de kans op lekke banden aanzienlijk hoger. Als het dan es raak is ben je erg blij met een simpel ding wat funktioneert.

Wil je toch zo'n klein compact frutsel ding ( heb ik op de ligfiets ook) laat dan thuis eens je band helemaal leeg lopen, en pomp hem met die kleine pomp op. Dan weet je tenminste waar je aan toe bent. Met een Demperpompje geef je vroegtijdig op.

Ik ben vandaag blij omdat mij eigenbouw velomobiel weer extra lekker loopt met een beter uitgerichte kettingrol achter. Ik ben vandaag ook blij omdat ik in het avondspits verkeer bij de rotonde niet eindeloos op een hele file auto's hoefde te wachten omdat ik voorrang kreeg van een vrachtwagen chauffeur. Nog blijer ben ik dat hij het motto wat levensgroot boven zijn voorruit stond niet in de praktijk bracht. "Deurdonderen"

Hey! Er is helemaal niets mis met Frutsels! Angry
Antwoord }
Nee hoor niks mis met Frutsels, er zijn ook een heleboel leuke Frutsels. Ik heb een tas vol nuttige frutsels in de Velomobiel liggen. Je weet maar nooit wanneer je ze nodig hebt.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Frutsel
(01-Jun-2023, 03:13 PM)Hardloper schreef: Wat voor fiets pomp zit eigenlijk bij een Velomobiel? Ik zag iets van dat je ventieldopjes hebt 50 euro PP. Hierbij wordt de druk gemeten via het ventiel dopje. Iemand ervaring mee en is dit iets als vervanger van de digitale fiets pomp? Vandaag heb ik trouwens 3 espresso’s gedronken waarbij ik de druk maakte met een soort fiets pomp. Maar voor je denkt dit is een hoop cafeïne. Het zal om zo’n 14 gram express bonen gaan.
Superkop geprobeerd? Big Grin 

De hoeveelheid bonen zegt overigens lang niet alles over de hoeveelheid cafeïne. Hoe de extractie plaatsvindt doet meer.
Sterke smaak =/= veel cafeïne.
Antwoord }
Bedankt door:
(01-Jun-2023, 11:17 PM)365cycle schreef:
(01-Jun-2023, 03:13 PM)Hardloper schreef: Wat voor fiets pomp zit eigenlijk bij een Velomobiel? Ik zag iets van dat je ventieldopjes hebt 50 euro PP. Hierbij wordt de druk gemeten via het ventiel dopje. Iemand ervaring mee en is dit iets als vervanger van de digitale fiets pomp? Vandaag heb ik trouwens 3 espresso’s gedronken waarbij ik de druk maakte met een soort fiets pomp. Maar voor je denkt dit is een hoop cafeïne. Het zal om zo’n 14 gram express bonen gaan.
Superkop geprobeerd? Big Grin 
Niet geprobeerd nee.
Wel de Flair espresso. Maar ik heb een Handpresso:
[Afbeelding: Handpresso-Pump-zilver.jpg]
Geduld is een schone zaak.
Net als respect voor de medemens.
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 7 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
Even voorstellen
Laten we zeggen dat ...Bellowsqueezer — 11:20 PM
Toet toet, mag ik er langs; luide toete...
Prachtig die react...Arend-Jan — 11:01 PM
14 km door stad en buitenwijk - Ligfiet...
Wat is nou het voo...Arend-Jan — 10:42 PM
14 km door stad en buitenwijk - Ligfiet...
Een tweewielige fi...Tom Fekkes — 10:38 PM
14 km door stad en buitenwijk - Ligfiet...
Een tweewielige fixe...melle z — 09:57 PM
14 km door stad en buitenwijk - Ligfiet...
Wat is nou het v...Tom Fekkes — 09:45 PM
14 km door stad en buitenwijk - Ligfiet...
Wat is nou het voo...PieterTrapt — 09:31 PM
14 km door stad en buitenwijk - Ligfiet...
Wat is nou het voord...melle z — 09:13 PM
14 km door stad en buitenwijk - Ligfiet...
Ik heb in Groningen ...Bob Hagendijk — 09:10 PM
14 km door stad en buitenwijk - Ligfiet...
Je hoeft bij een...Tom Fekkes — 09:00 PM
14 km door stad en buitenwijk - Ligfiet...
Je hoeft bij een n...PieterTrapt — 08:32 PM
Fietsschoenen
Hier ook een duideli...Jeroen S — 07:57 PM
14 km door stad en buitenwijk - Ligfiet...
Om van Eelde naar ...datakneder — 07:50 PM
M5 M-Racer vs Raptobike Midracer
85 cm binnenbeen bij...Jeroen S — 07:39 PM
14 km door stad en buitenwijk - Ligfiet...
Voordat ik op een li...Martin van Mourik — 07:27 PM
14 km door stad en buitenwijk - Ligfiet...
Ik heb jaren van Nie...Jeroen S — 07:27 PM
14 km door stad en buitenwijk - Ligfiet...
Je hoeft bij een nat...Lopopodium — 07:22 PM