ligfietsers.nl

Volledige versie: Vandaag ben ik niet blij omdat.....
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(11-Sep-2023, 11:41 PM)Martin van Mourik schreef: [ -> ]
(11-Sep-2023, 11:27 PM)Bart Verbeek schreef: [ -> ]Waspoeder gaat ook prima om je vuile handen te wassen.
Ik gebruik altijd Vim om vettige smerige handen schoon te boenen.

Vanmorgen de ketting van mijn velomobiel ingekort. Best een vies klusje.

Mijn handen schoongemaakt met Bison srub.

Ze zijn hiermee snel weer helemaal schoon geworden (alleen een zwart randje onder mijn nagels). Het voordeel is ook, dat er iets inzit waardoor je handen niet uitdrogen. Dit werkt voor mij beter sneller en prettiger als waspoeder met afwasmiddel. Dat is nog iets voor onderweg.

Niels, blinkend, van der Wal
Ik wil het filmpje zien waar Hoekie me op wees. Maar ik moet wachten tot dat Theo mijn nieuwe aangemaakte profiel toe laat tot de groep. Haat dit wachten.
Ik voel met je mee, Hardloper. Ik wacht ook nog steeds op mijn Strada.
(16-Sep-2023, 08:40 PM)Hardloper schreef: [ -> ]Ik wil het filmpje zien waar Hoekie me op wees. Maar ik moet wachten tot dat Theo mijn nieuwe aangemaakte profiel toe laat tot de groep. Haat dit wachten.

De QV van jou is in het filmpje ook meer blauwig dan groenig.
Op mijn schermen gaat dit benaderen zoals ik het voor ogen heb:
[Afbeelding: IMG-2827.jpg]

Dan snap je als goed is dat ik het geen blauw, maar meer groen vind.
(16-Sep-2023, 08:40 PM)Hardloper schreef: [ -> ]Haat dit wachten.
Geduld is een schone zaak hè.
(16-Sep-2023, 08:40 PM)Hardloper schreef: [ -> ]Ik wil het filmpje zien waar Hoekie me op wees. Maar ik moet wachten tot dat Theo mijn nieuwe aangemaakte profiel toe laat tot de groep. Haat dit wachten.

Waarom haal je de QV gewoon niet op, dan zie je het zelf  Tongue 


In het echt zal het altijd toch weer net anders zijn dan op al die foto's en filmpjes.

Zelfs bij verschillende weersomstandigheden zal de kleur variëren.

Gewoon nog even genieten van het niet weten.
Wim dat vind ik ergens wel mooi van mijn gekozen kleur. Hij is soms meer groen en soms meer blauw. Maar Theo gaat nog wat kleine dingetjes inbouwen zoals Mountain Schlumpf. Dus gisteren was hij nog niet op te halen en tevens ben ik de komende week niet in de gelegenheid om naar Dronten af te reizen
Zo lang wachten en dan niet in de gelegenheid zijn.....  Big Grin
(17-Sep-2023, 11:02 AM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]Zo lang wachten en dan niet in de gelegenheid zijn.....  Big Grin

Tja het is niet anders  Doh
…nadat de banden van de Quest, liggend op zijn zij waren opgepompt, ik de fiets weer rechtop plaatste en merkte dat het achterwiel aanliep. Liggend was er niets te merken toen ik de band controleerde op beschadigingen. Wel hoorde ik bij het rechtop zetten van de fiets iets rollen/tikken in de romp. Ik had de “gebruiksaanwijzing” er al bij gepakt om de bevestiging van het achterwiel te controleren, toen ik op de bodem onder de stoel een ring, een moer en wat later bij de ketting ook een inbusbout zag liggen. Ondanks de borgmoer was de linker bout van de achterbrug losgeraakt. “Vandaag ben ik blij omdat….” het niet gebeurd is tijdens het rijden en ik nu het juiste gereedschap bij de hand had om alles weer vast te zetten. Regelmatig controleren dus  Idea
... ik in Nordhorn bijna ondersteboven werd gereden door een Streetviewachtige auto.
..nadat ik er op locatie achterkwam dat ik mn sleutelbos en kettingslot was verloren en deze niet was afgegeven bij de winkel waar ik dacht dat ik deze daar dan voor de deur zou zijn verloren.

Hele route teruggereden maar nergens te vinden Sad

(Is inmiddels terug, zie de tegenhanger van dit draadje Wink
(20-Sep-2023, 01:51 PM)Josligfiets schreef: [ -> ]... ik in Nordhorn bijna ondersteboven werd gereden door een Streetviewachtige auto.

Heb je de beelden?
...ik vandaag mijn carbon Strada heb opgehaald. De eerste 78 km zitten erop! Eerste indruk: ik had jaren eerder een velomobiel moeten kopen. Snelheid viel me niet tegen. Met windkracht 2 tegen 26,5 gemiddeld. Kruissnelheid was 32 à 33 km/u en daar hoefde ik niet veel moeite voor te doen. Voor de lol ook nog ff een stukje 40+ gereden.
(22-Sep-2023, 08:34 PM)Atrike schreef: [ -> ]...ik vandaag mijn carbon Strada heb opgehaald. De eerste 78 km zitten erop! Eerste indruk: ik had jaren eerder een velomobiel moeten kopen. Snelheid viel me niet tegen. Met windkracht 2 tegen 26,5 gemiddeld. Kruissnelheid was 32 à 33 km/u en daar hoefde ik niet veel moeite voor te doen. Voor de lol ook nog ff een stukje 40+ gereden.

Gefeliciteerd!!!!
Oeps. Ik zie dat ik hem in het verkeerde topic heb geplaatst. Ik ben uiteraard wél blij.
Niet helemaal (lig)fiets gerelateerd, maar ik ben niet zo blij omdat mijn vakantie weer voorbij is. Maar wel blij, nu kan ik bezoekje Dronten gaan plannen. Mits mijn VM'tje klaar is.
Mijn baal is dat ik vermoed dat ik weer een framebreuk heb. Rond het balhoofd heb ik een horizontaal smal zigzaglijntje gezien van ongeveer 1 centimeter lang. Dat wordt mijn vijfde framebreuk, waarvan bij deze fiets de derde. Het is een Nazca Gaucho, dus een stalen frame. Bij de eerste breuk werd het voorframe vervangen, bij de tweede breuk werd het voorframe verstevigd gelast. Dat wordt weer lassen (en nog steviger...) en poedercoaten deze winter. Eerst nog maar even wat tochten maken om te kijken of de breuklijnen zich doorzetten. Het seizoen zit er tenslotte nog niet op...
(25-Sep-2023, 08:41 PM)Lopopodium schreef: [ -> ]Mijn baal is dat ik vermoed dat ik weer een framebreuk heb. Rond het balhoofd heb ik een horizontaal smal zigzaglijntje gezien van ongeveer 1 centimeter lang. Dat wordt mijn vijfde framebreuk, waarvan bij deze fiets de derde. Het is een Nazca Gaucho, dus een stalen frame. Bij de eerste breuk werd het voorframe vervangen, bij de tweede breuk werd het voorframe verstevigd gelast. Dat wordt weer lassen (en nog steviger...) en poedercoaten deze winter. Eerst nog maar even wat tochten maken om te kijken of de breuklijnen zich doorzetten. Het seizoen zit er tenslotte nog niet op...

Na 5x framebreuk zou ik wel klaar zijn met de fiets.
Het probleem is dat een alternatieve fiets niet meer vertrouwen gaat brengen. Ik heb lange benen, dus de hefboomwerking van de druk op de trappers is een dingetje. Mijn vorige fiets, met twee framebreuken waarvan eentje rond het balhoofd, was gemaakt van aluminium (Optima Orca). Dat aluminium breekt meteen, dat heb ik beide keren wel gemerkt. Ik durf niet meer op aluminiumligfietsen te fietsen. Ik wou dat ik geen lange knappe man was, maar korte slappe beentjes had zodat mijn fiets heel blijft...
Ik zou voor een CruzBike gaan. Dan heb je er geen last van.

De S40 en de V20 zijn echt mooie fietsen. Vooral de V20 is echt snel. 

De S40 is iets laagdrempeliger en meer geschikt voor gewoon gebruik.
..de net nieuwe dashcam er al mee gestopt is.

Na troubleshooten blijkt het gelukkig maar de 12 naar 5v converter te zijn.
Maar toch.
(28-Sep-2023, 09:36 PM)Hoekie schreef: [ -> ]..de net nieuwe dashcam er al mee gestopt is.

Na troubleshooten blijkt het gelukkig maar de 12 naar 5v converter te zijn.
Maar toch.

Dat is niet zo mooi om te horen.
Omdat mijn M-racer een week of 2 geleden een verbogen frame heeft opgelopen. Gelukkig op marktplaats een mooi alternatief gevonden, een raptobike midracer. Zou ik vandaag naar gaan kijken, maar omdat zaterdag een nieuwe schutting werd geplaatst en ik vandaag iets met de kinderen wilde doen (het is bijna 3 uur rijden enkele reis dus de dag is dan wel weg) vroeg ik of het afgelopen donderdag of vrijdag kon (verkoper kon niet) of anders maandag. Maandag was prima. Vandaag krijg ik bericht dat er iemand anders is geweest die de fiets heeft gekocht. Ik heb nog gezegd dat als ik dat had geweten ik alsnog vandaag was gekomen en dat ik er vanuit ging met duidelijke interesse van mijn kant, en een afspraak om langs te komen, dat de fiets er in ieder geval tot maandag zou staan. Helaas nog geen reactie. Zou helaas ook niks veranderen.
(Ook) wij hebben via “JoMa” voorafgaand aan een tocht met de Waterlandse Liggers paskleding kunnen aantrekken. Ik had 2 maten groter dan normaal nodig (XXL in plaats van L).