ligfietsers.nl

Volledige versie: Vandaag ben ik niet blij omdat.....
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
En ik ben blij voor je dat het net voor de kerst vakantie is van het Velomobiel.nl team.
Dan ben ik blij dat ik nooit echt grote problemen heb gehad met de quest of een van de andere ligfietsen.
(20-Dec-2023, 01:12 PM)Hardloper schreef: [ -> ]En ik ben blij voor je dat het net voor de kerst vakantie is van het Velomobiel.nl team.

Ehm ik repareer het zelf. Anders zou ik nu even met mijn andere velomobiel naar dronten moeten fietsen. Maar inderdaad als ik het niet zelf kon. dan had ik nog geluk gehad. Maar het is 2 nieuwe gaatjes boren en de schroefjes er weer indraaien. want het gaatje waar het mee vast zat is een u tje geworden.
..ik me niet helemaal lekker voel. Zeurderig iets in mn buik. Lichte kramp ofzo. Zit nu dus met de roets in de trein ipv dat roetsend te doen.
Heb je wel een kaartje voor je fiets? Anders zijn het wellicht de zenuwen. Wink
(30-Dec-2023, 11:03 AM)ZoefZoef schreef: [ -> ]..ik me niet helemaal lekker voel. Zeurderig iets in mn buik. Lichte kramp ofzo. Zit nu dus met de roets in de trein ipv dat roetsend te doen.

Heb je een zelftest voor Covid gedaan? Het gaat weer lekker rond.
..omdat het al een paar dagen zo'n beetje continu k*tweer is Sad
Ik zware metalen mengkom recht op mijn teen kreeg en deze nu bont en blauw is onder de nagel. Dat wordt even geen strakke fietsschoenen aan. En wou nog wel vandaag even een tochtje maken. Maar door de sneeuw van deze ochtend twijfelde ik er al eventjes over. Dat wordt misschien een rondje lopen. Maar niet liggen over de weg.
(14-Jan-2024, 02:24 PM)Hardloper schreef: [ -> ]Ik zware metalen mengkom recht op mijn teen kreeg en deze nu bont en blauw is onder de nagel. Dat wordt even geen strakke fietsschoenen aan. En wou nog wel vandaag even een tochtje maken. Maar door de sneeuw van deze ochtend twijfelde ik er al eventjes over. Dat wordt misschien een rondje lopen. Maar niet liggen over de weg.

Huh, sneeuw?
Ja hier was wat sneeuw
Ik weer lekker kan fietsen en gisteren naar Dronten op en neer ben gereden (toen was ik iets minder blij met 4 lekke banden onderweg).
Geen idee of ik blij moet zijn of niet blij moet zijn. Een oom van mij had er over dat ik naar een vlaggetje moet bevestigen op mijn Velo. Hij had mij van een afstand opgemerkt toen ik 180 graden draaide op de rotonde. Hij zat dus op de weg aan de andere kant van de rotonde. Echter volgens mij neef, zijn zoon was er een grote kans dat hij me niet zou opmerken. Wegens slechte zicht. Als men zeurt over vlaggetje, dan zeg ik steevast maar je hebt me toch maar gezien.
Als je op iemand af rijdt zie je het vlaggetje niet, en als je haaks op iemand rijdt is de velo een stuk groter dan dat driehoekje
Je bent niet hoog genoeg, dus ik zie je niet! Goh hoeveel kinderen heb je dan al plat gereden? Of iets vriendelijker; hoe hoog zijn die witte strepen op de weg dan?

Ik had ook ooit een vlaggetje, nadat ik daarmee bijna een onschuldige voetganger op de stoep zijn ogen eruit gezwaaid had, was ik eer wel klaar mee.
Van betweters wordt je inderdaad niet blij van.

De vlag opmerking is makkelijk af te wimpelen. Vlag = kinderfiets = lage snelheid.
Vlag op velomobiel is dus verkeerde inschatting van snelheid.
(21-Jan-2024, 08:51 PM)Hoekie schreef: [ -> ]Van betweters wordt je inderdaad niet blij van.

De vlag opmerking is makkelijk af te wimpelen. Vlag = kinderfiets = lage snelheid.
Vlag op velomobiel is dus verkeerde inschatting van snelheid.

Dat haalde ik ook aan. Maar van je hebt me gezien, dus ook zonder vlaggetje ben ik zichtbaar vind ik van mezelf ook wel een goede. Maar ik ben blij dat de ouders niet meer zeuren om een vlaggetje.
Nog wel een leuke: Het aantal mensen dat je wél ziet door het vlaggetje is kleiner dan het aantal mensen dat aangetoond heeft überhaupt geen moer te zien achter het stuur, maar wél z'n rijbewijs mag behouden.

[Afbeelding: hoedefuck.jpg]
Ik ben niet blij dat ik vandaag opnieuw een poging mag wagen  de achterband van de Mini te plakken.

Zaterdag, een week geleden ging de band lek bij Wijnaldum. Ik stopte. Er zat een nietje in de band. Dus dan maar band lappen. Terwijl ik bezig was en met veel moeite (ik blijf een hekel houden aan die plastic bandafnemers) de band van de velg te krijgen stopte er een stationcar met 2 aardige dames die mij aanboden naar Achlum te brengen. Ik heb het aanbod gaarne aangenomen. 

Zondag geprobeerd de band te lappen maar ik kreeg niet eens voldoende lucht in de band. Dus na veel gedoe weet ik er toch plakkertjes op  de gaten te krijgen, maar er blijft lucht ontsnappen onder plakkertjes vandaan. Dus nieuwe achterband maar er is op maandag geen fietsenmaker open. Geen fietsenmaker, behalve de fietswerkplaats op het terrein van de GGZ in Franeker. Dus daar maar heen gelopen, maar bij Hitzum wordt mij een rit aangeboden daar naar toe. Die Fietswerkplaats was een avontuur op zich maar het einde van liedje was dat ik een nieuwe binnenband had met autoventiel en dat die fiets weer reed. Het had mij een tientje gekost.

En dus gisteren op weg naar de kerkdienst in Tzummarum bij de A7 ten noorden van Franeker merk ik dat de Mini niet vooruit te branden is. De voorzitter van de kerkenraad gebeld en die haalde mij en ook in die kleinere auto paste de Mini. Ik had niet eens een fietspompadapter voor het autoventiel.  Die heb ik maar besteld. Vandaag ga ik kijken of ik de achterband dicht kan krijgen met pomp voor de auto.

Groet,

Marco
Daarom heb ik dus banden die heel makkelijk, zonder bandenwippers, er op en er af gaan.
Sinds ik de Tyreglider heb, heb ik geen reguliere bandenlichter meer aangeraakt, kunststof of metaal. Voor geen enkele band op geen enkele fiets...
(22-Jan-2024, 11:13 AM)TimSch schreef: [ -> ]Sinds ik de Tyreglider heb, heb ik geen reguliere bandenlichter meer aangeraakt, kunststof of metaal. Voor geen enkele band op geen enkele fiets...

Ik had er samen met mijn vader toch een heel gedoe ermee toen mijn band eraf moest.
(22-Jan-2024, 09:07 AM)Roepers schreef: [ -> ]Ik ben niet blij dat ik vandaag opnieuw een poging mag wagen  de achterband van de Mini te plakken.

Zondag geprobeerd de band te lappen ...
Groet,

Marco

Je weet me wel te verbazen Marco
Welke predikant is dan ook op zondag met dat soort zaken bezig....  Tongue
Quote uit een dorp waar ik een tijd gewoond heb: "Zondags werk is niet sterk" Wink
(22-Jan-2024, 12:59 PM)Hardloper schreef: [ -> ]Ik had er samen met mijn vader toch een heel gedoe ermee toen mijn band eraf moest.

Even handigheid mee krijgen denk ik. Heb inmiddels verschillende zowel voor- als achterbanden van de Quest, bandjes van de Sinner maar ook een oude al wat verdroogde, taaie achterband van mijn 'dorpsfiets', een oer-Gazelle Impala, er allemaal probleemloos afgeroetsjt met de Tyreglider. En weer erop.... 

Vooral die laatste was ik al eens aan begonnen met bandenlichters en vanwege tegenvallende resultaten en daaropvolgend afnemende motivatie nog wat langer met platte band in de schuur laten staan  Wink

En nee...ik heb geen aandelen   Tongue
Ik gebruik zowel de TyreGlider als een conventionele bandenlichter. Onder de Bülk hebben beide wel voordelen.

Over dingen waar ik vandaag trouwens weer van baalde: Automobilisten!

1. Weer twee automobilisten binnen 7 km die van een fietser op het fietspad schrikken en hard moeten remmen. Ik reed op m'n omafiets en tegen de wind in, dus nee, ik reed niet "te hard" en gezien de straatlantaarns net uit waren had ik m'n fietslampjes in de knipperstand.
2. Automobilist die zich op een smal weggetje met passeervakken langs een in de wind slingerende fietser (ik zei de gek) wurmt om een paar seconden! later linksaf een erf op te draaien. Risico op schade en letsel voor helemaal niets. Het was letterlijk een paar seconden - van het begin van de weg tot de inrit is 190 meter...

PS: Ja, ik rijd op de omafiets vrij assertief, wacht tot laat met remmen of uitwijken. Dat ze maar flink vaak schrikken, misschien leert er een enkeling van.
.. de roets nog steeds een slecht remmende schijfrem heeft. IK heb er simpelweg niet meer naar gekeken maar irriteerde me wel aan het remgedrag of eigenlijk meer aan het flink ontbrekken van remgedrag.

Niet zo heel lang geleden heb ik de remblokjes vervangen door remblokjes van ome Aliexpress die ik nog had liggen. De schijfrem opnieuw afgesteld, enz, enz. Ze werkten prima, kon het achterwiel blokkeren ermee. Nadat ik de remschijf er af had gehaald en de rem had ontdaan van de vuiligheid door regen en zand, remde het ding nooit lekker meer. Piepen en snerpen deed ie daarna als de beste, maar remmen? Nee, dat deed ie niet lekker meer nadien, terwijl ie inmiddels echt wel ingesleten zou moeten zijn. Bij stilstand uiteraard wel, maar tijdens het rijden valt de remkracht vies tegen terwijl ie eerder met dezelfde remblokken wel goed remde.

Enfin, ik ga nu het weer ijs- en sneeuwvrij is op de weg wederom die remmen er maar weer eens schoonmaken en kijken of ik ze opnieuw kan afstellen.

Schijfremmen.. mooie techniek maar om nou te zeggen dat ik er blij van wordt? Nee, niet echt. Enkel als het goed afgesteld is Wink