ligfietsers.nl

Volledige versie: Vandaag ben ik niet blij omdat.....
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(01-Oct-2023, 11:07 PM)Bob Hagendijk schreef: [ -> ]Omdat mijn M-racer een week of 2 geleden een verbogen frame heeft opgelopen. Gelukkig op marktplaats een mooi alternatief gevonden, een raptobike midracer. Zou ik vandaag naar gaan kijken, maar omdat zaterdag een nieuwe schutting werd geplaatst en ik vandaag iets met de kinderen wilde doen (het is bijna 3 uur rijden enkele reis dus de dag is dan wel weg) vroeg ik of het afgelopen donderdag of vrijdag kon (verkoper kon niet) of anders maandag. Maandag was prima. Vandaag krijg ik bericht dat er iemand anders is geweest die de fiets heeft gekocht. Ik heb nog gezegd dat als ik dat had geweten ik alsnog vandaag was gekomen en dat ik er vanuit ging met duidelijke interesse van mijn kant, en een afspraak om langs te komen, dat de fiets er in ieder geval tot maandag zou staan. Helaas nog geen reactie. Zou helaas ook niks veranderen.

Even de persoon taggen. Hij heeft 2 uur geleden hier nog rondgehangen op het forum Wink @JarnoH, kom er maar in 


Dit soort verhalen zijn trouwens de reden dat ik vaak telefonisch contact wil hebben als ik wat wil kopen.Het is net wat serieuser dan heen en weer mailen.
(01-Oct-2023, 11:42 PM)GertBr schreef: [ -> ](Ook) wij hebben via “JoMa” voorafgaand aan een tocht met de Waterlandse Liggers paskleding kunnen aantrekken. Ik had 2 maten groter dan normaal nodig (XXL in plaats van L).

Het vreemde is dat wanneer ik naar de maattabel kijk op de website van de verkoper, dan kan ik zelfs een S hebben?

Maat S: Omtrek borst 102, omtrek taille 94
Mijn maten: Omtrek borst 101, omtrek taille 91

Nog even voor de mensen die het niet gelezen hebben.

Ik trok bij de passessie een L aan, omdat ik liever een iets ruimer shirt wilde.
De L zat echt loeistrak. Zelfs ik had toen last van 'vetrolletjes'.
De XL zat ook nog steedste strak.
De XXL zat acceptabel. Zoals normaal gesproken bij mij een M zit.
Nog steeds niet echt wijd of zo.
Mn Qbicle /raptobike spatbordje van mn roeifiets is gesneuveld.
De holle carbon spriet waar ie op is gemonteerd is doormidden gegaan en nu is ie te kort om direct weer opnieuw te monteren.

Ik had het ding een poos terug anders gezet, en het elastiek bleef nog weleens erachter haken. Dat icm het feit dat ie ietwat onder druk gemeerd zat, zal de reden zijn geweest.

Moet maar een oplossing gaan bedenken daarvoor om m weer te maken. Misschien kan ik m ook iets verbuigen. Denk aan een stukje metaaldraad voorzien van schroefdraad.
ik geprobeerd heb in het donker even op en neer naar de supermakt te gaan. Bekende route van 5km, maar voor mij totaal niet te doen. Het mierzerde en ik zag werkelijk niets. Dat wat ze hier een fietspad noemen heeft geen enkele belijning en met al het vallende gebladerte is het zelfs op een totaal rechte weg niet te zien waar het fietspad loopt.

Zolang er geen auto's in de buurt waren, kon het op lage snelheid nog wel. Maar zodra die koplampen in je ogen schijnen maak je geen schijn van kans.

En dan op de terugweg nog een geparkeerde auto op het fietspad bij het lokale Schnitzelhäuschen die het zinnig vond om zijn koplampen aan te hebben.
(12-Oct-2023, 08:40 PM)datakneder schreef: [ -> ]En dan op de terugweg nog een geparkeerde auto op het fietspad bij het lokale Schnitzelhäuschen die het zinnig vond om zijn koplampen aan te hebben.

Met de rest van je bericht in mijn achterhoofd, vind ik een beetje licht aan dan nog niet eens zo gek, al heeft parkeerlicht (algemeen "stadslicht" genoemd) natuurlijk de voorkeur.
(12-Oct-2023, 08:40 PM)datakneder schreef: [ -> ]Zolang er geen auto's in de buurt waren, kon het op lage snelheid nog wel. Maar zodra die koplampen in je ogen schijnen maak je geen schijn van kans.
Klinkt alsof je zelf te weinig licht hebt en/of dat niet hoog genoeg gemonteerd is  Wink  

Een IQ-XE komt al een heel eind, een IQ-XL nog veel verder + dan kan je zelf ook verblinden indien ze groot licht gewoon aan houden. 
De Lupine SLX die ik nu heb zuipt behoorlijk stroom, maar ik zie eigenlijk altijd genoeg om met volle vaart door te rijden. Ook op het platte land, op zo'n onbelijnde ventweg die lager ligt dan de naastgelegen autoweg.
Als ik geen tegenliggers heb, heb ik 'm meestal op de dimstand.
Mijn Velovervoer gaf aan dat het pas donderdag op de planning stond.  Was er al bang voor Cry
Nog geen zondagse uitprobeer moment.
...Ik grieperig ben.

Ik had gisteren, vandaag en donderdag eigenlijk nog een paar intervalrondes willen rijden voor LEL aanstaande zondag. Vond de bakfiets gisteren echter al langzaam, wilde de banden oppompen en merkte dat er nog genoeg in zat. Dan is er dus een gebrek aan vermogen, en zowel de thermometer als de Garmin bevestigen dat. Hoop dat LEL dit jaar niet weer in het water valt  Sad
Zelf ben ik ook al paar dagen aan het snotteren. Mijn eerste tochtjes zullen wel met flink wat gesnotter zijn.
Ik heb me al afgemeld voor De Waterlandse Liggers deze maand, ik ga de ruim 110 km van rit plus aanrij route heen en weer niet halen, niet op het tempo dat ik in de groep wil halen.

Ben nu grieperig maar al weken niet echt in conditie. En ik verwacht niet die op tijd op te bouwen.
Omdat ik nu nog steeds bij mn broer zit maar mn sleutelbos niet kan vinden?

Of ik ben 'm verloren, of het ding is gewoon verstoppertje aan het spelen Sad
Ik heb een route gemaakt van 13,5 en van 16,5 km naar huis. Van waaruit de trailer is geleend. Denk dat dit wel een realistische afstand is om af te leggen? Zit zelfs even te denken, zou het misschien iets langer kunnen en dan door een mooi natuurgebied.
(18-Oct-2023, 01:31 PM)Hardloper schreef: [ -> ]Ik heb een route gemaakt van 13,5 en van 16,5 km naar huis. Van waaruit de trailer is geleend. Denk dat dit wel een realistische afstand is om af te leggen? Zit zelfs even te denken, zou het misschien iets langer kunnen en dan door een mooi natuurgebied.

Volgens mij zit je in het verkeerde topic.

En om je vraag te beantwoorden: ik neem aan dat je de omgeving wel enigzins kent. Dan kun je op elk me moment wel beslissen een andere route te nemen als ej het naar je zin hebt in de velomobiel. Je zult het ding toch moeten leren kennen dus elke situatie ermee is goed genoeg. Of het nou veel of weinig bochten zijn, lange rechte stukken of bochtige wegen, als je het naar je zin hebt maakt het je helemaal niks uit Wink

De afstand zal het probleem niet zijn. Gewoon een lekkere cadans vinden en gaan met de bana..QV.
(18-Oct-2023, 01:31 PM)Hardloper schreef: [ -> ]Ik heb een route gemaakt van 13,5 en van 16,5 km naar huis. Van waaruit de trailer is geleend. Denk dat dit wel een realistische afstand is om af te leggen? Zit zelfs even te denken, zou het misschien iets langer kunnen en dan door een mooi natuurgebied.

Zulke afstanden lijken me geen probleem, je moet toch een keer gaan fietsen. Ik zou vooral letten op wat voor wegen het zijn en hoe krap de bochten zijn. Je wil niet je eerste rit door een onoverzichtelijk centrum met een smal fietspad plannen denk ik.
(18-Oct-2023, 01:55 PM)ZoefZoef schreef: [ -> ]Volgens mij zit je in het verkeerde topic.

En om je vraag te beantwoorden: ik neem aan dat je de omgeving wel enigzins kent. Dan kun je op elk me moment wel beslissen een andere route te nemen als ej het naar je zin hebt in de velomobiel. Je zult het ding toch moeten leren kennen dus elke situatie ermee is goed genoeg. Of het nou veel of weinig bochten zijn, lange rechte stukken of bochtige wegen, als je het naar je zin hebt maakt het je helemaal niks uit Wink

De afstand zal het probleem niet zijn. Gewoon een lekkere cadans vinden en gaan met de bana..QV.

(18-Oct-2023, 03:54 PM)Bob Hagendijk schreef: [ -> ]Zulke afstanden lijken me geen probleem, je moet toch een keer gaan fietsen. Ik zou vooral letten op wat voor wegen het zijn en hoe krap de bochten zijn. Je wil niet je eerste rit door een onoverzichtelijk centrum met een smal fietspad plannen denk ik.

Ik heb maar eens deze navigatie gebruikt:
bikerouter.de (m11n.de)
Met ingesteld op Velomobil. Heb nu 3 routes geladen op de fiets computer. De grootste is 21 km. Allen zijn vrij vlak. De langste heeft bv ook vrij lange stukken door een natuurgebied. Ga ze even proberen te controleren met Komoot, zodat ik de ondergrond zie.

Maar ik ben ook blij, de batterijen zullen lekker vol geladen zijn. Allert zou ze voor mij opladen.
De bikerouter routes moet je inderdaad even nalopen. Ze hebben een wel heel sterke voorkeur voor weg > fietspad.
@Willeke / Hoekie misschien eventjes paar berichten verplaatsen naar het positieve forum onderdeel? Want nu zie ik pas dat ik in het Ben niet blij topic heb geplaatst en niet Ben blij topic.
@365cycle ondertussen nagelopen, 1 kortere route gaat over een onverharde pad volgens Komoot :-(
Streetview even checken!
(18-Oct-2023, 09:49 PM)Hardloper schreef: [ -> ]@Willeke / Hoekie misschien eventjes paar berichten verplaatsen naar het positieve forum onderdeel? Want nu zie ik pas dat ik in het Ben niet blij topic heb geplaatst en niet Ben blij topic.
@365cycle ondertussen nagelopen, 1 kortere route gaat over een onverharde pad volgens Komoot :-(

Eerst even kijken voor je post. Ik dacht dat je de velomobiel niet meer wou hebben.

@hardloper: Veel plezier met het ophalen morgen!!!!
Vandaag ben ik niet blij omdat..... ik de eerste krasjes al heb ontdekt in mijn lak Sad
Ik had eerder nog niet gereageerd op het verzoek om berichten te verplaatsen, dat was omdat ik toen heel weinig tijd had, maar ook omdat ik berichten liever niet verplaats, het is maar zelden nodig en het laat vaak gaten achter.

Kijk waar je plaatst, lees even terug en haal spelfouten eruit.

Zonde van de krasjes, maar helaas hoort dat ook bij een VM.
(22-Oct-2023, 05:36 PM)Hardloper schreef: [ -> ]Vandaag ben ik niet blij omdat..... ik de eerste krasjes al heb ontdekt in mijn lak Sad

Zelf veroorzaakt?
(22-Oct-2023, 09:26 PM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]
(22-Oct-2023, 05:36 PM)Hardloper schreef: [ -> ]Vandaag ben ik niet blij omdat..... ik de eerste krasjes al heb ontdekt in mijn lak Sad

Zelf veroorzaakt?
Zijn heel lichtjes. Maar ik zal er misschien lichtjes ergens langs zijn gezoefd. Dus tja zelf veroorzaakt, het kan. Of iemand anders die er tegen aanzat. Zijn meer die de garage delen
Dan is die laklaag ook wel kwetsbaar. Wat dat betreft heeft de folie van Harry Lieben waarmee je je velomobiel kan laten bedekken voordelen.

Groet,

Marco
Tja, het blijft een gebruiksvoorwerp. Het blijft vervelend, maar als je hem 100% mooi wil houden moet je hem binnen laten staan en alleen naar kijken.
Het voordeel van autolak is dat je ondiepe krassen er nog wel uit kan polijsten. Neemt natuurlijk niet weg dat het wel zuur is als je binnen een paar dagen er al krassen op hebt.

Krassen ontstaan niet tijdens het rijden, maar door externe factoren. Ken elijk zijn er mensen die niet al te voorzichtig met jouw spullen omgaan.

Heb nooit krassen op mn velomobiel gehad, maar een bezoeker van mijn buren vond het ooit een goed idee om zijn fiets met de trappers tegen mijn velomobiel te laten steunen. Had echt zoiets van Wtf, hoe haal je het in je hoofd? Als die fiets zou zijn gaan bewegen of rollen had ik met lakschade gezeten.

Het is mij niet helemaal duidelijk of jouw QV in een stalling staat van het gezin of in een met buren gedeelde stalling. Als dat laatste het geva is zou je een hoes kunnen overwegen. Zeker als er na 2 dagen al krassenop je QV zitten :/



..omdat ik mn op de heenweg verloren km'teller niet terug heb gevonden op de terugweg. Anders dan mn gsm, die ik gisteren verloren was en die ik wèl terug heb kunnen vinden. Ik kan dus op zoek naar een nieuw tellertje en ben dus wederom mn km.stand kwijt Sad