ligfietsers.nl

Volledige versie: Vandaag ben ik niet blij omdat.....
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
..ik gisteren zag dat het retourelastiek van de roeifiets wederom beschadigd is.  Hooguit maandje van kunnen genieten Sad

Misschien toch maar eens een ander spatbordje overwegen, want ik heb het idee dat dat de oorzaak is. Daar blijft ie nog weleens achter hangen.
Een of andere busje had heel fel licht aan die in mijn ogen schenen door mijn spiegels en tot slot kwam hij zwaar agressief getoeterd mij voormij. Echter waren er ook leuke gesprekken met mede fietsers.
(14-Dec-2023, 06:55 PM)Hardloper schreef: [ -> ]Een of andere busje had heel fel licht aan die in mijn ogen schenen door mijn spiegels en tot slot kwam hij zwaar agressief getoeterd mij voormij. 
Dat soort lui heb je helaas gewoon op de weg.
Ook een Ram 1500 met aanhanger die voor mij bij een vluchtheuvel voorbij wou steken. In een 30km weg. En ik was al in de versmalling.

Sorry, ik heb geen achteruit erop zitten riep ik. Dus hij mocht lekker achteruit. Big Grin
(14-Dec-2023, 07:20 PM)Hardloper schreef: [ -> ]Ook een Ram 1500 met aanhanger die voor mij bij een vluchtheuvel voorbij wou steken. In een 30km weg. En ik was al in de versmalling.

Sorry, ik heb geen achteruit erop zitten riep ik. Dus hij mocht lekker achteruit. Big Grin
Ah, zo'n discussie heb ik laatst ook een keer gehad. Veel succes vent, en ik heb een dashcam Wink
Mag je hier ook mopperen over iets anders dan fietsen?

Ik ben gek op brood. Maak het graag zelf met broodbakmachine. Daar heb ik in de loop der tijd al een aantal van versleten. Dus ik had al een reserve klaar staan voor als de huidige het zou begeven. Onlangs nog bij de kringloopwinkel een reserve voor de reserve gekocht. Voor het geval dat. Nu ging mijn machine dinsdag stuk, de kneedhaak bleef vastzitten. Dan pak ik mijn reserve. Maar die had hetzelfde probleem! Nou, dan pak ik toch even de reservereserve? Oók hetzelfde probleem! Wat is daar nou de kans op, zou je zeggen...

Ik op de uitkijk voor een nieuwe op marktplaats. Fiets naar Leidschendam om er eentje op te halen. Toch even gevraagd of de werking getest kan worden. Bleef ook bij deze de kneedhaak vastzitten! Ik heb vriendelijk bedankt. Terug naar huis in de stromende regen op mijn fiets, want ik had de mazzel in een lokale plensbui terecht te komen zonder schuilmogelijkheid. Toch een fietscomponent aan dit verhaal en een extra reden om te balen door de regen. Die middag naar Rotterdam om een andere op te halen. Ook getest, die leek het te doen. Maar eenmaal thuis bleek de kneedhaak niet rond te draaien met het deeg in het bakblik. Er zat niet genoeg kracht in de motor, of in ieder geval in het overbrengen van de kracht vanuit de motor met driekwart kilo deeg dat gekneed moet worden. Iets met de aandrijfriem? Grrr!

In de avond mijn oorspronkelijk trouwe apparaat die het vele jaren gedaan heeft toch even helemaal opengeschroefd om het weer werkend te krijgen. Dat heb ik wel eens eerder gedaan, waaronder de motor van een kapotte vervangen van een werkend model waar weer wat anders mis mee was (de aandrijfriem wil nog wel eens verslijten). Na een half uur knutselen had ik 'm werkend. Maar dat duurde ook maar een minuut of tien, want toen zat de kneedhaak weer vast.

Maar hoe kan het dat ik te maken krijg met vijf (!) disfunctionerende broodbakmachines in een poging één simpel brood te maken. Dat brood maken is uiteindelijk gelukt. Ik ben zoiemand die ook dingen van twintig jaar geleden bewaard. Toen had ik een ander type bakmachine, met een ander type bakblik die helemaal gaar was en ik het brood niet meer goed uit kon halen na het bakken. Die ging maar de kast in voor gevallen van nood. Nu was die nood er. Ik kon deze machine gebruiken om het deeg te kneden. En mijn eerste kapotte broodbakmachine om het eenmaal geknede brood te kunnen bakken. Want de bakfunctie werkte wel gewoon.

Ik durf nu eigenlijk even geen nieuwe machine te kopen...
Misschien ga ik morgen eens kijken welke van de vier kapotte broodbakmachines ik alsnog werkend kan krijgen.
Mijn broodkneedmachine loopt op brood, hetzelfde brood waar ook de VM op loopt.

Tongue
Mag je hier ook mopperen over iets anders dan fietsen?

Ik ben gek op brood. Maak het graag zelf met broodbakmachine. Daar heb ik in de loop der tijd al een aantal van versleten. Dus ik had al een reserve klaar staan voor als de huidige het zou begeven. Onlangs nog bij de kringloopwinkel een reserve voor de reserve gekocht. Voor het geval dat. Nu ging mijn machine dinsdag stuk, de kneedhaak bleef vastzitten. Dan pak ik mijn reserve. Maar die had hetzelfde probleem! Nou, dan pak ik toch even de reservereserve? Oók hetzelfde probleem! Wat is daar nou de kans op, zou je zeggen..


Je hebt vier kapotte broodbakmachines staan. Eën nieuwe lost het probleem op. Het is niet het meest duurzaamste , maar wel het meest eficienste
Ik denk dan: je hebt toch geen machine nodig om het deeg te kneden? of om brood te bakken?
Zo doe ik het dus, zelf kneden, en ik heb ook geen oven nodig, ik gebruik een pan. Mijn broden zijn dus rond en vrij plat.

Steeds een nieuwe broodbakmachine is misschien het meest efficient in tijd, maar niet in verbruik van energie en materialen.
Net zoiets als een gemotoriseerd voertuig versus een fiets zonder e.
(15-Dec-2023, 12:40 AM)Martin van Mourik schreef: [ -> ]Mijn broden zijn dus rond en vrij plat.
Matzes? Big Grin
Ondanks dat je er niet veel van gebakken hebt, heb ik wel beetje medelijden met je.
(15-Dec-2023, 01:44 AM)365cycle schreef: [ -> ]
(15-Dec-2023, 12:40 AM)Martin van Mourik schreef: [ -> ]Mijn broden zijn dus rond en vrij plat.
Matzes? Big Grin

Pannekoeken
(15-Dec-2023, 12:40 AM)Martin van Mourik schreef: [ -> ][...] ik heb ook geen oven nodig, ik gebruik een pan.
Ik heb niet eens een pan nodig, ik ga naar de bakker, want het is immers veel efficiënter om een hele partij broden in één keer te bakken.
(15-Dec-2023, 10:30 AM)melle z schreef: [ -> ]
(15-Dec-2023, 12:40 AM)Martin van Mourik schreef: [ -> ][...] ik heb ook geen oven nodig, ik gebruik een pan.
Ik heb niet eens een pan nodig, ik ga naar de bakker, want het is immers veel efficiënter om een hele partij broden in één keer te bakken.

Ik heb een broodbakmachine maar vond aanbod van meel ervoor te beperkt. Het brood wat ik bij de biologische bakker kon krijgen was veel beter. Ik kocht mijn brood daar.
Inmiddels heb ik een betere oplossing; ik eet koolhydraat vrij, dus geen brood meer.:-) (en wel meer energie)

Niels, vezel, van der Wal
Wij kneden het brood in een mooie keuken machine waarna we het afbakken in de oven. Een brood machine vonden we zelf iets minder handig.
Ik heb het lot getart door vandaag er nog eentje op te halen in Spijkenisse. Deze is in ieder geval voor mij aan het kneden geslagen. Zover ben ik de hele week nog niet gekomen! Kan ik hopelijk weer fietsvoer produceren. Over twee en een half uur weet ik meer...
Het liefst zou ik geen bericht in dit topic willen plaatsen Maar hier komt die dan toch..

Gisteren was ik niet blij omdat op het moment dat ik een fietser wou gaan inhalen een fietser opschoof naar links en tegen mijn velomobiel aankwam. 
En nu heb ik een kras op mijn vizier en een lichte maar wel een lange op de racekap. Maar de schade had erger kunnen zijn dus ik ben blij dat het daarbij is
gebleven. en wat ook nog eens balen is dat mijn camera onderweg leeg was gegaan dus ik kan het ook niet terug kijken of laten zien.

en oja ik reed dit keer ook gelukkig rustig aan. Daardoor misschien minder schade maar aan de andere kant als ik zo snel had gereden als ik altijd doe was ik hem 
misschien niet tegen gekomen.
Sad Balen! Verzekeringswerk? En alleen al daarom toeter ik eigenlijk toch best vaak even kort voordat ik ga inhalen. De laatste tijd vaak net zo laat dat ze geen tijd hebben om eerst om te kijken Big Grin Dan weten mensen in ieder geval dat er iets komt.

Ik baal trouwens ook, want waar ik vroeger nooit gedoe had met 90mm remmen wilde de Bülk vorige week ineens niet lekker vooruit. Alsof ik zware tegenwind had.
Eenmaal thuisgekomen bleek de rem linksvoor op standje brandwond te staan. Gisteren de rem dus schoongemaakt en de hevel gesmeerd, en een klein stukje gereden. Het leek opgelost, maar eenmaal op m'n bestemming aangekomen wilde het wiel toch niet vrij draaien Sad 
Twijfel nu aan de kabel (misschien toch wat corrosie ofzo), dus die ga ik maar even preventief vervangen (links en rechts, en zowel binnen als buiten).
Vreemd... Ik neem aan dat je Bülk nog niet zoveel kilometers heeft. Bij mij hebben de remmen zelfs na 50000 km nog geen gedoe met blijven hangen. Het enige onderhoud dat ik heb moeten doen sinds de laatste vernieuwing is ze af en toe wat bijstellen. Als ik de wielen voor onderhoud aan de veerpoot eraf moest halen heb ik wel eens de remmen meteen zuiver gemaakt, maar eigenlijk niets meer dan dat. De enige keer dat de remmen hebben gesleept het laatste jaar was toen ik door een van mijn lagers heen gegaan was (wat dus niet aan de rem ligt Wink )
Een aantal specifieke problemen die mijn Bülk heeft vind ik niet zo vreemd. Heeft jouw QV al gezwommen? Mijn Bülk helaas wel, binnen de eerste duizend km zelfs... Smile
(18-Dec-2023, 01:08 PM)365cycle schreef: [ -> ]Een aantal specifieke problemen die mijn Bülk heeft vind ik niet zo vreemd. Heeft jouw QV al gezwommen? Mijn Bülk helaas wel, binnen de eerste duizend km zelfs... Smile

Dat moet je ook niet met een Bülk doen. Daar hebben we de Tuna en de Snoek voor!
(18-Dec-2023, 01:47 PM)datakneder schreef: [ -> ]Dat moet je ook niet met een Bülk doen. Daar hebben we de Tuna en de Snoek voor!
Hahaha ik hoop dat ik de Snoek beter droog ga houden Big Grin Had destijds even een beetje een panieksituatie waarbij ik zo snel mogelijk uit de Bülk sprong. Toen de rust weer terug was was ik m'n fiets ineens kwijt... die stond blijkbaar niet op de handrem en was dus de sloot in gerold  Rolleyes
(18-Dec-2023, 01:08 PM)365cycle schreef: [ -> ]Een aantal specifieke problemen die mijn Bülk heeft vind ik niet zo vreemd. Heeft jouw QV al gezwommen? Mijn Bülk helaas wel, binnen de eerste duizend km zelfs... Smile

Uh, nee, gelukkig niet Big Grin 

Wel ooit de fout gemaakt om de wielkasten uit te spuiten met een tuinslang op aanraden van mijn vader, vonden de wiellagers niet zo leuk...

De Mango heeft vroeger wel een beetje water binnen gehad door hoogwater op een kruispunt na een zwaar onweer, maar dat is de enige keer dat ik met een VM in te diep vaarwater terechtgekomen ben.
Ja, da's wel anders. De Bülk was al half gezonken. Kostte enorm veel kracht om 'm weer uit het water te trekken  Rolleyes
(18-Dec-2023, 01:08 PM)365cycle schreef: [ -> ]Een aantal specifieke problemen die mijn Bülk heeft vind ik niet zo vreemd. Heeft jouw QV al gezwommen? Mijn Bülk helaas wel, binnen de eerste duizend km zelfs... Smile


In het water beland dus..  

Lijkt me doodeng in een velomobiel, helemaal als je ook nog eens gekanteld bent.
(18-Dec-2023, 02:02 PM)qv-tester schreef: [ -> ]Wel ooit de fout gemaakt om de wielkasten uit te spuiten met een tuinslang op aanraden van mijn vader, vonden de wiellagers niet zo leuk...

Same here, van achteren.
Bij scherpe bochten zowel links als rechts hoorde ik de lagers klagen. Was gelukkig met goed lager spul weer op te lossen; zonder de lagers te hoeven te vervangen.