ligfietsers.nl

Volledige versie: Vandaag ben ik blij omdat.....
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Ik woon in Velsen Noord, het dorp waar de Hoogovens zijn hoofdingang gebouw heeft. De overlast van uitstoot is hier nu veel minder dan 50 jaar terug en die vermindering is stapsgewijs gegaan en gaat nog steeds door.

Ik zie echter een kleine groep die buitenmaats legale acties ondernemen terwijl zij niet in het gebied wonen. Natuurlijk claimen het voor of namens de bewoners te doen. Ik hoor echter haast nooit een bewoner klagen, tenzij er echt een ongelukje was en de roetuitstoot over extreem was.
Ik val niemand aan Willeke. Maar schoon is het nog steeds niet. Maar ik begrijp je liefde voor je omgeving. Dat maakt meestal veel goed. Heb ik ook.
Ski resorts in de zomer en badplaatsen in de winter. Daar tref je schaaktoernooien aan. Ik ging vroeger vaak zwemmen in Wijk aan Zee. De schoorstenen van de hoogovens houden gevoeliger naturen op afstand. Ik heb de Wijk aan Zeeoten inderdaad nooit horen klagen. Zo'n bijverdienste buiten het seizoen was altijd wel welkom, denk ik.
Eerder was het toernooi in Velsen Noord, geen hotels hier en dus weinig geldelijk gewin maar we waren wel trots.
Wijk aan Zee is wat plaats betreft meer geschikt.
(17-Jun-2023, 08:07 PM)Willeke_IGKT schreef: [ -> ]Ik woon in Velsen Noord, het dorp waar de Hoogovens zijn hoofdingang gebouw heeft. De overlast van uitstoot is hier nu veel minder dan 50 jaar terug en die vermindering is stapsgewijs gegaan en gaat nog steeds door.

Ik zie echter een kleine groep die buitenmaats legale acties ondernemen terwijl zij niet in het gebied wonen. Natuurlijk claimen het voor of namens de bewoners te doen. Ik hoor echter haast nooit een bewoner klagen, tenzij er echt een ongelukje was en de roetuitstoot over extreem was.
Dat is wel wat te gemakkelijk gedacht. In mijn regio van Zuid-Holland gaan we ook een paar jaar eerder dood door de uitstoot, de meeste bewoners maken zich daar evenmin druk om. We wonen er om andere redenen en nemen de luchtvervuiling op de koop toe, maar dat betekent niet dat het voor ons geen probleem is; of ik het persoonlijk een probleem vind of niet is evenmin relevant.

Of mijn kind + leeftijdsgenootjes er straks nog kunnen leven, en de generaties daarna, is het enige dat voor ons van belang zou moeten zijn. De wereld die wij met z'n allen maken is waar zij een bestaan in zullen moeten opbouwen. Dat geeft ons verantwoordelijkheid. Helaas geldt dat ook als je zelf geen kinderen hebt, want mijn vrijheid houdt op waar de jouwe begint en vice versa.
Citaat:want mijn vrijheid houdt op waar de jouwe begint en vice versa.

Van deze zin word ik altijd heel blij.

Gebruik ik in de klas soms ook als het een keer nodig is.
Ik zag dat ik mezelf gelukkige mag prijzen met mijn mobiliteit.
(18-Jun-2023, 09:18 AM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]
Citaat:want mijn vrijheid houdt op waar de jouwe begint en vice versa.

Van deze zin word ik altijd heel blij.

(18-Jun-2023, 09:53 AM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]Fuck de automobilist, rijd maar een eind om. Ik vind dit echt hilarisch.

Wink
Dat ik Nederlander ben en geen Amerikaan:
Ik ben was lezen op bentrideronline over de QV. Nou wat hebben wij geluk dat we geen gedoe hebben met de douane / transport zoals de Amerikanen dat wel hebben met hun VM’s. En dan hebben sommige nog gedoe dat niet in alle Staten de Velomobiel 4 wielen mogen hebben.
Ik ben blij omdat ik precies voor een flinke bui weer thuis was uit het werk, met de velomobiel. Had het deksel vanwege de weersverwachting maar wel mee en dus was ik toch nat, maar dat kwam niet van buiten. Help, mijn velomobiel zuigt water aan? Of zou dat aan de temperatuur en luchtvochtigheid gelegen hebben?

Ik heb dik 20 jaar met lager racers rond gereden, ongeveerd, smalle bandjes op 7 bar ofzo. Dat helpt iets, maar een driewielige velomobiel is echt heel anders fietsen. Waar met de tweewieler je spoor ongeveer 20 cm breed is, is de velomobiel 70-80 cm breed, en hangt ie naar voren ook nog een heel stuk over. En niet hoog genoeg voor iedere stoeprand. Bijvoorbeeld die fietspaden om de rotonde met een verhoogde rand tussen de weg en het fietspad vind ik echt irritant, daar kun je niet door rijden. Met de racer prima te doen, met de velomobiel moet je met wat pech terug naar 10 km/h om niet met je neus over de stoeprand te schaven, of om te kiepen.

Ligt er voor en na de rotonde een fietssuggestiestrook, alleen zo'n rood reepje asfalt naast het zwarte, dan ben ik bij zo'n rotonde altijd even een auto.

Gelukkig heb ik een erg goed fietspad op de route naar het werk, al is het wel een beetje een saaie route. Is ook met vm goed te doen.
Ik had vandaag vilatiteitscheck op mijn werk. 
Het toeval wilde dat meneer de afnemer zelf fietser en tevens fysiotherapeut was. 
Toen ik hem vertelde met de problemen met mijn knie afgelopen vrijdag, en ik na de tijd op de hometrainer aan de gang was zag hij het al.
Blijkbaar maak ik een verkeerde beweging vanuit de heup. 

Hij heeft me gratis wat tips en oefeningen mee gegeven waardoor het beter zou moeten gaan.
Echt blij mee  Big Grin .
Vandaag ben ik redelijk blij met het kunnen passeren van de werkzaamheden op mijn derde omrij werkroute. De gewone route is al maanden niet volledig bruikbaar, werkzaamheden voor fase 1 gaan tot augustus duren, ik vermoed dat fase 2 ook mijn route gaan blokkeren.
Verderop op de route, in omrij route 1 en 2 hebben ze een diepe geul gegraven en er een matig alternatief van metalen rijplaten in de buurt gelegd, met twee scherpe bochten die zonder tegenliggers al lastig zijn. En onderweg naar het werk heb ik daar altijd tegenliggers.

Er is nog een alternatief dat niet ver om is maar daar hadden ze gisterochtend de weg tot de middenlijn afgesloten om een werkkeet (10 containers groot) en materiaal te plaatsen.
Deze route was vanochtend weer bruikbaar maar met twee rotondes in een vrij drukke weg, ik moet daar linksaf op de tweede, vermijd ik de route liever.

De alternatieven hebben allemaal ook tenminste een rotonde, meestal met voorrang voor de auto's. En dat op extra afstand.
Ik heb mijn mechanische ventilatie gefikst. Twee lagers vervangen en nu is het hartstikke stil op het geruis van de lucht na! Stukken beter dan het irritante gebrom.
.. soort van blij voor een vriend die nu mantelzorger is voor zn vader. Morgen zal ie worden overgeplaatst naar een verzorgings/verpleegtehuis. Voor hem -die vriend- zal er een zorg van 'm afvallen. Heb zo'.n bewondering wat die voor zn vader -want daar gaat het om- heeft gedaan de afgelopen tijd.

Of ik voor zn vader blij moet zijn, weet ik eigenlijk niet. Dat is gewoon een zielig hoopje mens geworden dat gevangen zit in zn lichaam dat 'm keihard in de steek heeft gelaten. Net een baby. Pijnlijk om te zien, hoop dat geen van mijn geliefden of ikzelf dat zal overkomen.
ZoefZoef mijn oma was op het laatst ook niks meer. Geef je vriend het gevoel dat van waardering dat hij nog zo lang voor zijn moeder er was en dat hij echt geen mislukkeling is dat het nu niet meer zo gaat.

Ik heb trouwens laatst de laatkomer gelezen. Is wel een leuk boekje over een man die zijn dementie feinste. Iets van 100blz en ik vond het heel geestig
(21-Jun-2023, 08:01 PM)ZoefZoef schreef: [ -> ].. soort van blij voor een vriend die nu mantelzorger is voor zn vader.  Morgen zal ie worden overgeplaatst naar een verzorgings/verpleegtehuis.  Voor hem -die vriend- zal er een zorg van 'm afvallen. Heb zo'.n bewondering wat die voor zn vader -want daar gaat het om- heeft gedaan de afgelopen tijd.

Of ik voor zn vader blij moet zijn, weet ik eigenlijk niet. Dat is gewoon een zielig hoopje mens geworden dat gevangen zit in zn lichaam dat 'm keihard in de steek heeft gelaten. Net een baby.  Pijnlijk om te zien, hoop dat geen van mijn geliefden of ikzelf dat zal overkomen.

Triest om mee te maken! Ik heb dat ook met mijn moeder meegemaakt. Dat doet je veel. En je laatste opmerking geeft ook aan welke vragen je dan gaat stellen. Dat is moeilijk.
(21-Jun-2023, 08:01 PM)ZoefZoef schreef: [ -> ]Of ik voor zn vader blij moet zijn, weet ik eigenlijk niet. Dat is gewoon een zielig hoopje mens geworden dat gevangen zit in zn lichaam dat 'm keihard in de steek heeft gelaten. Net een baby.  Pijnlijk om te zien, hoop dat geen van mijn geliefden of ikzelf dat zal overkomen.

En de vraag die altijd bij mij opkomt is: Hoe menswaardig is het leven dan nog?

Maar die vraag zal ieder voor zichzelf moeten beantwoorden.
Over verkeerde topics gesproken... Wink

Er stond hier al meer dan een jaar een mobiele airco te niksen, omdat ik vind dat het stroomverbruik niet opweegt tegen de zeer beperkte verkoeling. Had 'm eens op Marktplaats gezet, met de optie om 'm even langs te brengen binnen 15 km afstand. Dat hebben we (uk & ik) gisteren dus even gedaan, en wel naar het baasje van een Staffordshire Terrier van 17 jaar (!) die de benauwdheid echt niet trok.

Ook al zijn het niet m'n favoriete honden, ik ben blij dat er nu écht iemand blij wordt van dat ding Big Grin
Mijn moeder vandaag: We hebben snel gefietst. Waarop ik vroeg, hoe snel dan. Nou zo'n 25km/u met een elektrische fiets.  Big Grin Had echt iets, ik zal toch iets sneller zijn met de ligfiets.
(22-Jun-2023, 01:48 PM)Hardloper schreef: [ -> ]Mijn moeder vandaag: We hebben snel gefietst. Waarop ik vroeg, hoe snel dan. Nou zo'n 25km/u met een elektrische fiets.  Big Grin Had echt iets, ik zal toch iets sneller zijn met de ligfiets.
Da's wel iets om effe aan te wennen/jezelf aan te leren straks. Als ik van 60 km/h naar 40 km/h vertraag om een medefietser in te halen heb ik het gevoel dat ik ver afgeremd ben, maar in hun ogen ziet dat er toch iets anders uit Big Grin
(22-Jun-2023, 01:48 PM)Hardloper schreef: [ -> ]Mijn moeder vandaag: We hebben snel gefietst. Waarop ik vroeg, hoe snel dan. Nou zo'n 25km/u met een elektrische fiets.  Big Grin Had echt iets, ik zal toch iets sneller zijn met de ligfiets.

Oh zeker. Jouw definite van snel gaat enorm afwijken van bukfietsers (al dan niet ondersteund).

Als ik rustig aan doe zit ik al op de 30 met de DF XL.
(22-Jun-2023, 01:58 PM)365cycle schreef: [ -> ]Da's wel iets om effe aan te wennen/jezelf aan te leren straks. Als ik van 60 km/h naar 40 km/h vertraag om een medefietser in te halen heb ik het gevoel dat ik ver afgeremd ben, maar in hun ogen ziet dat er toch iets anders uit Big Grin

Inderdaad. Zelfs afremmen tot 20-25; blijkt, ergens 2 jaar geleden, fietspad naast de haven van Wemeldinge, ik rem af tot 20-25, voor het gevoel 10-15. Zie ik een man en vrouw lopen. Begint die man ineens tegen de QV te trappen. Ik direct remmen en stoppen en kijken. WTF?! Niks te zien aan de QV.
Vraag ik aan die man hoe hij het in z'n hoofd haalt om tegen een fiets te schoppen, vertelt hij dat zijn vrouw (die naast hem stond) helemaal gek wordt van die asociale e-bike fietsers.
Maar verontschuldigde ook. De vrouw gaf gegevens voor het geval ik toch schade mocht hebben. Hij was het ff kwijt. Gelukkig kan een velomobiel wel wat hebben.




..na overdag klussen bij mijn dochter, veel stramme spierpijn én zere enkel (ooit gebroken)..ik gisteravond toch nog lekker post plus boodschap heb kunnen doen met de velo. Ik dacht er gisteravond later pas aan. Bovendien met een > 30 km/u gemiddelde. Het kan bijna niet anders dan dat door onze fantastische soort fietsen komt.
Omdat het me vannacht gelukt is een 43" 4K/UHD van de stort te redden. Stond al op straat, naast de contrainers. Redelijk recent en optisch leek het scherm nog ok* dus poging tot reparatie waard en met succes. Hoe? Door met een stukje cellotape een paar baantjes van de flatcable van tcon-board naar het scherm af te plakken. Kosten: 0,00 euro.

Lang leve google en reparatiefora Smile

*zodra een scherm gebarsten is, is het einde oefening. Dan is ie enkel nog geschikt om in onderdelen te verkopen voor reparatiedoeleinden.
Het heeft niet veel met ligfietsen te maken, maar ik noem even één woord. Avondvierdaagse.
Afgezien dat ik laatst in de rij van 2,5 kilometer moest gaan staan om mijn zoontje en mezelf in te schrijven,
afgezien dat ik me aan moest sluiten in de wachtrij van 2,5 kilometer om ons aan te melden en een stempelkaart moest halen,

ben ik toch blij en trots dat mijn zoontje vol trots de 2,5 kilometer vol heeft gelopen!
Mijn zoontje nadien: ,,mijn benen zijn best wel moe papa... " en ik heb hem nog nooit zo snel in slaap zien vallen. Tja je moet er wat voor over hebben.
Wink




(27-Jun-2023, 09:41 AM)Fietsbennie schreef: [ -> ]Het heeft niet veel met ligfietsen te maken, maar ik noem even één woord. Avondvierdaagse.
Inderdaad leuk! Die hadden we hier vorige week ook Big Grin
M'n wasmachine is stuk. Dus kreeg ik net deze tip van een mede-ligger: https://defietssite.nl/fietswasmachine-d...-toekomst/
Big Grin