ligfietsers.nl

Volledige versie: Vandaag ben ik blij omdat.....
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Niet per se blij, maar wel positief verrast. Gisteren kwam ik langs het traject Westerhaar-Vriezenveensewijk - Vriezenveen. Een doorgaande 80km/u weg met vrijliggend fietspad. Op dat fietspad waren werkzaamheden, dus afgesloten. Maar, de fietsers werden niet omgeleid maar mochten op de rijbaan. Alleen bestemmingsverkeer en bussen mochten door, de rest van het gemotoriseerde verkeer moest omrijden.
... omdat m'n QV zo heerlijk stabiel bleek, met windkracht tig van opzij. Had het in de Milan niet aangedurfd vandaag
(02-Nov-2023, 08:46 PM)Arend-Jan schreef: [ -> ]... omdat m'n QV zo heerlijk stabiel bleek, met windkracht tig van opzij. Had het in de Milan niet aangedurfd vandaag

Hier in het oosten vond ik het echt een lachertje.

Vanochtend (half 8) waren er nog wel flinke windvlagen, maar vanmiddag (half 6) had ik echt nergens last van.
(02-Nov-2023, 09:59 PM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]
(02-Nov-2023, 08:46 PM)Arend-Jan schreef: [ -> ]... omdat m'n QV zo heerlijk stabiel bleek, met windkracht tig van opzij. Had het in de Milan niet aangedurfd vandaag

Hier in het oosten vond ik het echt een lachertje.

Vanochtend (half 8) waren er nog wel flinke windvlagen, maar vanmiddag (half 6) had ik echt nergens last van.

Nou toen ik om vier uur naar huis reed vond ik het echt een grensgeval. Durfde niet boven de 30, en sommige stukken maar 25.
(02-Nov-2023, 09:59 PM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]Hier in het oosten vond ik het echt een lachertje.



Vanochtend (half 8) waren er nog wel flinke windvlagen, maar vanmiddag (half 6) had ik echt nergens last van.


Hier in het westen (voor de Nederlanders Oosten) was het wel heftig op momenten. Vanochtend nog gefietst en dat was prima te doen. Maar begin van de middag viel hier de stroom uit en waren er wel vlagen die ik niet graag op de fiets was tegengekomen.
In het Noordoosten werd het toen ik dichtbij de kust kwam ook wel erg winderig einde middag hoor. Het eerste stuk meer landinwaarts vond ik ook al erg meevallen.

Heb een stukje in de polder wind vol opzij gehad zonder enige beschutting met aan de andere kant van het smalle b-weggetje een kanaaltje. Dat was best spannend: zonder trappen bijna 40 km/u dankzij zeileffect, 2 handjes aan het stuur en samengeknepen billen. Maar geen nat pak gehaald :-)
Met name rond de ketelbrug ook flinke vlagen toen ik gisterochtend mn qv ging ophalen. Voelde wel stabiel en nog niet tegen de limiet, maar als eerste rit weet je nog niet hoe hij reageert en wat normaal is.
..naast vage handelaren uit Texel er ook goede dingen uit Texel komen: Texels stoombier Wink en roest met teveel in de mik ook nog goed gaat Wink

Fiijna evond iedereen! Bios en biertjes gepakt met jeugdvriend Smile
Aan je spelling te zien deed dat Texels bier het prima Big Grin
(05-Nov-2023, 01:53 PM)365cycle schreef: [ -> ]Aan je spelling te zien deed dat Texels bier het prima Big Grin
Dat bier deed het inderdaad prima Big Grin
Spellingscontrole daarentegen was niet zo bestand tegen alcohol en dikke vingers Sad
Omdat ik 2 nieuwe stuurdempertjes en een aantal elastieken voor de roets heb gekocht in kekke kleurtjes.
Voor een luttel tientje heb ik een x-aantal meter retourelastiekgekocht in kekke kleurtjes: neongeel, donkergrijs, zwart, neon oranje, licht geel/groen, electric blue, zwart en een beetje legegroenig. Genoeg voor een fiks aantal jaar.
Is dat elastiek ook van dezelfde kwaliteit als het elastiek van Derk?
(06-Nov-2023, 08:56 PM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]Is dat elastiek ook van dezelfde kwaliteit als het elastiek van Derk?

Kwaliteit is gelijk. Hooguit een andere rek erin, maar dat is nooit constant.  Voor mijn dyneemkabel van 4 meter heb ik rond de 2.25m elastiek nodig van 5mm doorsnee.

Het wordt normaal per strekkende meter verkocht voor rond de euro per meter.  Zo'n kabel zou me dan dus 3 euro kosten.
Ze verkopen echter ook reststukken 4 en 5mm voor 9,95 euro per 500 gram. Ben in de winkel geweest, daarnaar gevraagd en er verscheen een bak met keurig gebundelde elastieken in alle vormen en maten die ik zelf kon uitzoeken.  Lengtes was een beetje een gok maar het waren wel allemaal stukken van minimaal 2-3 meter was mn inschatting.   Heb gewoon zowel 4 en 5mm gekozen.  Derk gebruikt 5mm rond, maar de 4mm kan ook prima en is ook echt flink stevig.

Heb nu dus rond de 25 a 30 meter, gok ik, voor een tientje  waaronder minimaal 6.80m zwart, wat genoeg is voor 3 retourkabels want daar heb ik ongeveer 2.25m voor nodig met dit elastiek.
Ik ben vandaag blij omdat ik toch maar mooi weer lekker warm en droog heen en weer kon met de Velomobiel. De grote weg richting mijn werk is hier net buiten de wijk afgesloten wegens werkzaamheden tot de kerst. Gelukkig kan ik in de velomobiel nog net ergens via een klein paadje tot precies het juiste punt voorbij de afsluiting komen. Duurt nog tot de kerst. De officiele omleiding is met de velomobiel geen pretje en de werkzaamheden zijn zo ingrijpend dat ik er ook echt niet door kan met de velomobiel.

Ik ben ook blij dat ik gisteren ondanks het weer toch maar mooi weer een eindje gefietst heb. Helaas zat ik ergens achter Barlo in Duitsland toen het steeds slechter werd. Voor de pauze vond ik ergens een keurige schuilhut, stukje praktische reclame van het aangrenzend Timmerbedrijf vermoed ik. Droog en heerlijk uit de wind. De spiritusbrander voor een kopje warme thee heb ik toch maar niet gebruikt, alles was hout en het zal per ongeluk maar mis gaan.
Zo'n heerlijk fietsweer vandaag!  Big Grin Cool 

Het fietspad was weer even openbare parkeerplaats op één punt, dus ik dook voor een politieauto de 60 km-weg op en trok een sprintje tot - wat ik achteraf zag - ruim over de 65 km/h, voordat ik weer het bromfietspad op schoot. De agenten reden me vervolgens voorbij, en keken wel een beetje gek, maar ik werd niet staande gehouden Tongue
Fraaie herfstkleuren vandaag

[Afbeelding: medium.jpg]
(07-Nov-2023, 03:46 PM)De tovenaar schreef: [ -> ]Fraaie herfstkleuren vandaag
Je bent erg klein op de foto, maar zo te zien had je je kleding wel aangepast Wink
Die jas heb ik meestal aan, ik denk dat de bomen zich aangepast hebben Big Grin
Na het werk m’n lange route genomen over dijk langs de Waal zonder auto verkeer. Wat een heerlijk weer is dit voor een VM. Net wat minder snel zweten en toch niet zo koud dat banden traag worden. En natuurlijk mooie luchten met een lage zon! Mmm hopelijk morgen ook.
Er voor een schijtprijsje weer een leuke ligfiets bijkomt. De eerste in meer dan een jaar. De koop was binnen 2 minuten na mn reactie geregeld en de verkoper moet van het weekend naar Rotterdam dus ik kan 'm in mn eigen stad ophalen. De fiets werd zo goedkoop aangeboden dat ik niet eens over de prijs hoef te onderhandelen: het hoofdsteuntje erop haal ik er af en zal ik los verkopen, waarna de fiets dan uitkomt op een aankoopbedrag van 2 cijfers voor de komma. Daar kun je niet zonder voor zitten, toch?

Zal mn pa wel niet leuk vinden, dus daarom vertel ik het 'm nu nog maar niet Big Grin En eerlijk is eerlijk, eigenlijk zou ik 'm ook niet moeten kopen want ik heb er teveel.
(08-Nov-2023, 03:22 PM)ZoefZoef schreef: [ -> ]Zal mn pa wel niet leuk vinden, dus daarom vertel ik het 'm nu nog maar niet Big Grin  En eerlijk is eerlijk, eigenlijk zou ik 'm ook niet moeten kopen want ik heb er teveel.

Ik ken je situatie niet precies, maar je hoeveelheid ligfietsen zijn eerder een gevoelig punt geweest. Volgens mij is je situatie nu redelijk stabiel, probeer dat zo te houden Wink Niet vervelend bedoeld, maar als bezorgdheid op afstand.
(08-Nov-2023, 03:22 PM)ZoefZoef schreef: [ -> ]...het hoofdsteuntje erop haal ik er af en zal ik los verkopen...

Afhankelijk van welk model, de prijs etc ben ik wellicht geïnteresseerd  Wink
(08-Nov-2023, 04:45 PM)TimSch schreef: [ -> ]
(08-Nov-2023, 03:22 PM)ZoefZoef schreef: [ -> ]...het hoofdsteuntje erop haal ik er af en zal ik los verkopen...

Afhankelijk van welk model, de prijs etc ben ik wellicht geïnteresseerd  Wink

Uit mn herinnering van een paar tellen foto's te bekijken op marktplaats, denk ik dat het deze is: https://www.ligfiets.shop/nl/onderdelen/...fdsteunen/
(08-Nov-2023, 03:22 PM)ZoefZoef schreef: [ -> ]Er voor een schijtprijsje weer een leuke ligfiets bijkomt. De eerste in meer dan een jaar.  De koop was binnen 2 minuten na mn reactie geregeld en de verkoper moet van het weekend naar Rotterdam dus ik kan 'm in mn eigen stad ophalen. De fiets werd zo goedkoop aangeboden dat ik niet eens over de prijs hoef te onderhandelen:  het hoofdsteuntje erop haal ik er af en zal ik los verkopen, waarna de fiets dan uitkomt op een aankoopbedrag van 2 cijfers voor de komma.  Daar kun je niet zonder voor zitten, toch? 

Zal mn pa wel niet leuk vinden, dus daarom vertel ik het 'm nu nog maar niet Big Grin  En eerlijk is eerlijk, eigenlijk zou ik 'm ook niet moeten kopen want ik heb er teveel.

Wat is het eigenlijk geworden? Iets wat je nog niet in je collectie hebt (gehad)?
ik vandaag twee kilometer heb gelopen zonder wandelstok.

Toen ik een paar weken terug voor het eerst vier kilometer had gelopen MET wandelstok, heb ik daarvan tweeëneenhalve week moeten herstellen. Van de week voelde ik me goed genoeg om het maar eens te proberen zonder wandelstok. Dat was vroeger ondenkbaar.

Hoewel de hersteltermijnen dus veel langer zijn dan ik gewend ben van vroeger, ga ik toch nog langzaam vooruit. Dat is beter dan de prognose.
(12-Nov-2023, 11:13 PM)Bart Verbeek schreef: [ -> ]ik vandaag twee kilometer heb gelopen zonder wandelstok.

Toen ik een paar weken terug voor het eerst vier kilometer had gelopen MET wandelstok, heb ik daarvan tweeëneenhalve week moeten herstellen. Van de week voelde ik me goed genoeg om het maar eens te proberen zonder wandelstok. Dat was vroeger ondenkbaar.

Hoewel de hersteltermijnen dus veel langer zijn dan ik gewend ben van vroeger, ga ik toch nog langzaam vooruit. Dat is beter dan de prognose.

Ik hoop dat het herstel doorzet Bart!!!!