ligfietsers.nl

Volledige versie: Medeliggers onderweg
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(01-Mar-2019, 02:38 PM)Roef Veerman schreef: [ -> ]Vanmorgen rond 11 uur zag ik een DF met lekke banden pech staan. Het bleek een forumlid! Ben nog even gestopt om te helpen. Volgende keer kom ik op de thee Niels!

https://drive.google.com/file/d/1dye3dV3...fJ58B/view

Ik fiets echt nooit in de DF met een spijkerbroek aan. 

Had hij lekke bandEN. Dat is pech.
(01-Mar-2019, 03:33 PM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]Ik fiets echt nooit in de DF met een spijkerbroek aan. 

Dat is nu precies wat ik ook dacht! Nou ja, met zoek en vervang "DF" voor "Mango" dan.
Maar zo zie je maar weer dat iedereen anders is Smile
Is dat Niels, lekke band plakker, van de wal? Wink
(01-Mar-2019, 04:29 PM)Fietsbennie schreef: [ -> ]Is dat Niels, lekke band plakker, van de wal? Wink

Ja, dat was hij :-)
Ik had trouwens 2 reserve-banden bij me, waarvan 1 nog lek bleek. Band gewisseld en net thuis na 50 km fietsen zonder reserve. Zo droog en lekker warm plakken. De spijkerbroek (Voor Roef) komt trouwens uit de kringloop. Daar hadden ze nog wel grote wijde modellen. Strakkere spijkerbroeken trekken nl aan je knieschijven en fietsen hierdoor onprettig. Prettig dat je stopte en ff hielp.
Dit was trouwens op de Remkettingweg te Ooy. Nooit geweten dat er iets als een remketting bestond.


Niels, plakker, van der Wal
(01-Mar-2019, 04:29 PM)Fietsbennie schreef: [ -> ]Is dat Niels, lekke band plakker, van de wal? Wink

Precies Bennie, die Niels  Wink
Vandaag, zaterdag 2 maart om 14.45 uur, op de Ganzenweg in Flevoland richting Harderwijk, onmiskenbaar afkomstig uit Dronten, een DF (dat vermoed ik vanwege de kuil in de “motorkap”) in de kleuren rood-wit-blauw en de velomobilist met een oranje helm op. Ik zat in de auto.... Angry
Met een kuil kan ook een QuattroVelo zijn of een Mango met zo'n andere top. Of een WAW, maar die zie je in Nederland niet zo vaak. Of een Evo. Of een Milan, maar dat zijn meer bulten.
Het was een driewieler, geen WAW want die heeft een andere, langere neus en de DF komt toch uit Dronten? Uit die richting kwam hij en op dat moment had hij ongeveer 20 km achter de rug. Hij/zij had gewoon zijn nieuwe velomobiel opgehaald.....  Smile
Vandaag moest ik naar Zoutkamp op de ligger. Op de terugweg, op het Vlakkeriet, bij de Olle Weem oftewel het verdwenen dorp Vliedorp (Bert Stulp: Verdwenen dorpen in Nederland, Deel 4, blz. 88) kwam ik (voor het eerst tijdens mijn fietstochten) een Quattrovelo tegen. Hij toeterde, ik groette. Ik vroeg mij af of het Xander Niezing was. Kon het helaas in de gauwigheid niet lezen.


Groet,

Marco
Vanmiddag kwam er via de Molensrraat uit de richting van Riethoven een gele Quest (?) tegemoet.
Zelf kwam ik in mijn blauwe Mango+ via de Keersopperdreef uit de richting van Dommelen.
Als ik 's ochtends aan de late kant ben, dan kom ik tegenwoordig een oranje-witte Quest XS tegen. Het is dan ongeveer 07:45uur.

In Deventer, net voor het kruispunt bij Saxion.

Is nu 3x gebeurd.
Niet echt een medeligger onderweg, maar toch: Vanochtend zag ik bij de bushalte in Ten Post een rode velomobiel staan. Ik meende een C-Alleweder.

Groet,

Marco
Vandaag in de polder net ten zuiden van Stompwijk, een gele velomobiel in een toch wel opvallend trage voortgang. Ik was op de gewone fiets, en zou ik niet de tegengestelde richting rijden, had ik deze velomobiel makkelijk kunnen inhalen.
Haha, 't is ook zo'n vooroordeel dat een velomobiel snel rijdt.
Vanochtend net na half 8 tussen Epse en de A1 kwam ik een gele Quest tegen.

Vrolijk over en weer gegroet.
(27-Mar-2019, 08:44 PM)Lopopodium schreef: [ -> ]Vandaag in de polder net ten zuiden van Stompwijk, een gele velomobiel in een toch wel opvallend trage voortgang. Ik was op de gewone fiets, en zou ik niet de tegengestelde richting rijden, had ik deze velomobiel makkelijk kunnen inhalen.

Misschien was bij hem ook de swingarm as gescheurd? Net zoals bij mij gister. Ben ook heel langzaam naar huis gereden...
Gisteren zoveel medeliggers tegen gekomen ik er niet zeker van ben hoeveel het er nou waren. Iets van 7 stuks denk ik. Inclusief een ligger van het bedrijf waar ik voor een aantal maanden zit. Allemaal open liggers. Goes naar Vlissingen over Lewedorp. De meesten heb ik gegroet, maar 2 keer was ik er al aan voorbij voordat ik kon groeten.
Zou dat een bedrijfsuitje geweest zijn?
Nee, allemaal los van elkaar.

Vanmorgen waren het er trouwens 'maar' drie. En dat zijn er normaalgesproken al veel.
Een van de liggers kwam ik vanmorgen ook weer tegen en heb ik beter opgelet. Dat bleek duidelijk de zoon van http://milan-sl-mk3.blogspot.com/
Verder nog een openligger en een Quest.
Op de terugweg rond 6 uur geen enkele ligger tegengekomen. Überhaupt weinig fietsers.
(27-Mar-2019, 10:09 PM)ErikvanD schreef: [ -> ]Misschien was bij hem ook de swingarm as gescheurd? Net zoals bij mij gister. Ben ook heel langzaam naar huis gereden...

Ga je naar Dronten of ga je het zelf repareren/vervangen?

(28-Mar-2019, 09:16 PM)Hoekie schreef: [ -> ]Een van de liggers kwam ik vanmorgen ook weer tegen en heb ik beter opgelet. Dat bleek duidelijk de zoon van http://milan-sl-mk3.blogspot.com/

Ken je Richard? Ooit ontmoet op CV in Venray.
Ik waag eerst zelf een poging. De constructie af fabriek vind ik een beetje twijfelachtig en ik ga eerst kijken of ik de oude as kan maken/aanpassen
Erik heb je een foto van het eufel.
(Vandaag 190km gefietst op de raptobike, maar geen andere ligfiets gezien?)
[Afbeelding: 20190327_2002464721238200684754247.jpg]

Het euvel, de plaat waarmee de as op de het frame geborgd zit is geheel afgescheurd. Deze zat erop gelast of gesoldeerd.

[Afbeelding: 20190329_1750031920010900137911874.jpg]

En de oplossing: de plaat opnieuw vastgesoldeerd en daarna een aluminium prop gedraaid en die erin geperst. De prop op twee plaatsen tegen verdraaien geborgd met een borgpen. De as zit er alweer in en is nu steviger dan nieuw. Ook iets zwaarder maar dat boeit me niet zo.

Weer 48 euro uitgespaard (prijs nieuwe as plus verzending) Smile
Vandaag een driewieler tussen het Gelderse Beek (er zijn er twee, ik bedoel die bij Nijmegen) en het Duitse Zyfflich.
(29-Mar-2019, 11:27 AM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]Ken je Richard? Ooit ontmoet op CV in Venray.

Wel zijn blog gelezen maar nog niet ontmoet. Terwijl ik iedere week een paar keer door zijn woonplaats, Lewedorp, rij. Als ik het zo lees fiets hij niet veel meer door langdurige blessure(s) (door motor rijden)
(29-Mar-2019, 06:57 PM)ErikvanD schreef: [ -> ][Afbeelding: 20190327_2002464721238200684754247.jpg]

Het euvel, de plaat waarmee de as op de het frame geborgd zit is geheel afgescheurd. Deze zat erop gelast of gesoldeerd.

[Afbeelding: 20190329_1750031920010900137911874.jpg]

En de oplossing: de plaat opnieuw vastgesoldeerd en daarna een aluminium prop gedraaid en die erin geperst. De prop op twee plaatsen tegen verdraaien geborgd met een borgpen. De as zit er alweer in en is nu steviger dan nieuw. Ook iets zwaarder maar dat boeit me niet zo.

Weer 48 euro uitgespaard (prijs nieuwe as plus verzending) Smile

Dat is een degelijke(re) oplossing. Je moet wel een "beetje" techneut zijn als ligfietser :-)