ligfietsers.nl

Volledige versie: Medeliggers onderweg
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(19-May-2023, 10:51 AM)365cycle schreef: [ -> ]Gisteren in Goes-Noord, in een flits (ik was te voet), een blauwe M5 CHR. Hij reed heel rustig, ik vermoed eigenlijk dat het Jaap Bouman was.

Als er een gele tailbag opzat dan is het zeer waarschijnlijk Jaap Bouman geweest. Die rijdt nu een blauwe CHR met tailbag met de vlag van Zeeland.

Machtig mooi vind ik dat, zo'n man op leeftijd die er nog steeds op uittrekt voor lange tochten en dat ook nog eens op de ligfiets doet.  Menig bejaarde durft niet eens meer op een normale fiets te stappen op die leeftijd.
Volgens de site van Bram moet hij nu 81 zijn  thumb
Idd mooi ZoefZoef! Maar ik volg Questie van tijd op Strava en die draait z’n hand ook nog steeds niet om voor 100+ km (z’n benen wel)
@ Hardloper had ‘m nog niet gezien! Grappig Big Grin

Gisteren Hoekie nog ff “gespot” maar dat was de bedoeling Smile
Ik had een goede week voor medeliggers.
Maandag Mark met de witte Quest met veel zwarte reflectie, als afgesproken.
Dinsdag ochtend de rode Mango op de Kleine Houtweg, zoals vaker, we hebben gegroet.
Vrijdag terwijl ik in het duin tussen Heemskerk en Wijk aan Zee stilstond om even te eten drie handbike rolstoelen en twee voet aangedreven lig trikes, niet kunnen groeten daar ze van achter voorbij stoven.
Zaterdag middag drie verschillende handbike rolstoelen en op de fiets parkeerplaats van restaurant Johanna's hof even staan praten met de eigenaar/rijder van een Hase Kettwiesel, hij had wat interesse in wat een VM werkelijk was, anders dan die dingen die je met grote snelheid inhalen.
Gisteren, zaterdag 20 mei om 17.20 uur in Epe, Ymte “himself” in zijn roze Tuna. Ik groette vanuit het open autoraampje. Hij keek niet…
vanmorgen een oranje Quest in zuidelijke richting langs de Spaarndammerweg.
Ik zwaaide vanaf de bakfiets maar hij zag me niet.
Vandaag was het tot nu toe 2 keer raak. Even voor tweeën op de Kimswerderweg in Harlingen een Sinner Comfort (zonder elektrische motor, dacht ik te zien. Daarom ga ik er vanuit dat het de Sinner was). We hebben gegroet. Later bij de Jumbo kwam een rode Flevobike Basic gelijk met mij aan. Even kort gekletst. Ze wilde graag een greenmachine, maar die worden tot haar spijt niet meer gemaakt. Ik heb gezegd dat ze tweedehands van tijd tot op Marktplaats staan. En ik mocht onze ontmoeting hier vermelden. Ik was op de Mini.

Groet,
Marco
Een ligfietser van Holwerd richting Lichtaard, rond een uur of 3. Ik zag hem/haar vanuit de verte.
Vanmorgen in Ypenburg, vlakbij het station, een heer met ruim meer jaren ervaring dan ik, op een blauwe Azub (?) open ligger.
Vandaag kwam ik op de Voorstraat in Harlingen een man op een terrasje tegen met een Quest. Hij zat schuin tegenover mijn Mini waar ik naar toe aan het lopen was. We hebben een uitgebreid gesprek gehad. Hij gebruikte de Quest als zijn alledaags vervoermiddel. Hij was er nog mee naar Zaltbommel geweest. In 1 dag heen en in 1 dag terug. Hij had 2 Questen omdat hij 1 wilde ombouwen. Hij wilde namelijk kortere cranks hebben: 11  centimeter. Hij vertelde mij dat mijn Mini 17 centimeter cranks had, de standaardmaat. Op de vraag waarom kortere cranks een grote ombouw van de Quest vereiste, antwoordde hij dat met kortere cranks de Quest minder hoog hoefde te zijn en minder hoog is een betere stroomlijn. Het was wel een ingrijpende operatie. Dus zolang de ene Quest omgebouwd zou worden, zou hij met de andere rijden. Hij was nu met Quest 370 op pad.

Groet,

Marco
Op papier is die van Tobias Gross uit Duitsland. Was het een Duitser?
(27-May-2023, 05:56 PM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]Op papier is die van Tobias Gross uit Duitsland. Was het een Duitser?

Doe ik er wel goed aan om mijn VM-nummer / kleur / kleurenfoto / periode van ophalen te delen met jullie? Door te delen is gelijk mijn naam / regio etc bekend  Blush
(27-May-2023, 05:56 PM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]Op papier is die van Tobias Gross uit Duitsland. Was het een Duitser?

Nee, heel erg Nederlands. Werkte ook in Harlingen.

Groet,
Marco
(27-May-2023, 06:30 PM)Hardloper schreef: [ -> ]
(27-May-2023, 05:56 PM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]Op papier is die van Tobias Gross uit Duitsland. Was het een Duitser?

Doe ik er wel goed aan om mijn VM-nummer / kleur / kleurenfoto / periode van ophalen te delen met jullie? Door te delen is gelijk mijn naam / regio etc bekend  Blush

Bij velomobiel.nl kun je aangeven dat dit niet wordt vermeld op hun website.

Bij mijn vm stond wel mijn naam, maar niet mijn woonplaats.
(27-May-2023, 06:37 PM)Roepers schreef: [ -> ]
(27-May-2023, 05:56 PM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]Op papier is die van Tobias Gross uit Duitsland. Was het een Duitser?

Nee, heel erg Nederlands. Werkte ook in Harlingen.

Groet,
Marco

Er zitten soms meer liggers op terrasjes in Harlingen!
Ik heb vandaag weer een rondje noordwest Friesland gereden zonder terras.
Dat kan ik uit eigen ervaring beamen! Big Grin 

Groet,
Marco
Aan het begin van de middag, even over twaalf, kwam ik iemand op een open ligger tegen op de Utrechtseweg in Zeist. Hij stond even aan de zijkant van het fietspad stil toen ik hem voorbij reed. Even later haalde hij me in toen ik voor een stoplicht stilstond, net op het moment dat deze op groen sprong. Een meter of twintig na het stoplicht haalde ik hem weer in en zag hem vrij snel in mijn spiegel verdwijnen. Ik had haast, en hij reed zeer gemoedelijk en had op deze warme dag een trui aan. Model fiets is me ontgaan, het was een onderstuurder. We hebben gegroet.
Gisteren in Sneek nog eentje. Marco en ik zwaaiden nog, maar hij heeft ons niet gezien.
Het was een USVA/Sinner Comfort, met een grote vlag.

Groet,

Marco
Roeifietser op de Zeelandbrug. Heb getoeterd.
Vandaag net over de Belgische grens bij Poppel een vader met zoon op een ligfietsttandem. Even gegroet.
Vandaag in de buurt van Gees een praatje gemaakt met een tegenligger. Een 80+ op een van Raam trike.
[Afbeelding: medium.jpg]
Vandaag een ontmoeting met een dame op leeftijd bij de Welkoop in Zutphen.

Ze stond bij haar FlevoTrike. Leuk gesprek gehad.
@DeTovenaar zo iets kom ik ook weleens tegen. Ik ben verwonderd over de zeer grote batterij van die fietsen.
Vandaag zag ik een heer op een zwarte tweewieler net buiten Tilburg. Hij kwam vanuit een fietspad langs een kanaal bij de Trappisten ophaalbrug (ik moest het even opzoeken), die ik kruiste met de bus waar ik mij in bevond. Lijkt me mooi fietsen zo, langs het kanaal.
(30-May-2023, 06:34 PM)Lopopodium schreef: [ -> ]Lijkt me mooi fietsen zo, langs het kanaal.
Ik heb 10 jaar geleden een blauwe maandag in Tilburg gewoond en ik kan bevestigen dat het mooi fietsen is daar langs het kanaal. Het allermooiste is dat je als je dat even doet je niet meer in Tilburg bent. Ik kan behalve John Körmelings vrijstaande ronddraaiende rijtjeshuis op de rotonde van de Ringbaan eigenlijk geen enkele reden bedenken om ooit nog naar Tilburg te gaan...