ligfietsers.nl

Volledige versie: Medeliggers onderweg
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Vandaag om 14 uur op de Overleek deze tweewieler. We hebben gegroet.

[Afbeelding: 043-A5-E0-E-42-E3-4439-8-E1-F-60-A4-F3-E20-D98.jpg]
Gisteren einde middag kwam ik een witte Quest met een grijs (reflecterend?) blokkenpatroon tegen in Uitgeest. Ik heb weer niet gegroet want ik was op de rechtopzitfiets (Koga WTS) een rondje aan het doen.
(26-Feb-2022, 04:37 PM)berth9999 schreef: [ -> ]Gisteren einde middag kwam ik een witte Quest met een grijs (reflecterend?) blokkenpatroon tegen in Uitgeest. Ik heb weer niet gegroet want ik was op de rechtopzitfiets (Koga WTS) een rondje aan het doen.

Dat is Mark die komt daar uit de buurt. Als je op de site ligfiets.net inlogt, dan kun je hem bij profielen wel vinden. Zijn achternaam ga ik hier niet noemen. Voornaam vind ik wel kunnen.

Hij zat jarenlang in de organisatie van CV. Misschien nog wel.
(26-Feb-2022, 04:37 PM)berth9999 schreef: [ -> ]Gisteren einde middag kwam ik een witte Quest met een grijs (reflecterend?) blokkenpatroon tegen in Uitgeest. Ik heb weer niet gegroet want ik was op de rechtopzitfiets (Koga WTS) een rondje aan het doen.

Ik denk dat het best wel eens Mark geweest kan zijn, die ik regelmatig tegenkom dichter bij mijn huis/zijn werk locatie.

Ik kwam hem woensdag nog tegen maar meer dan een korte groet lukte niet. Als we elkaar bij de stoplichten tegenkomen blijven we soms even staan voor een paar worden.

Hier nog met de eerdere eigenaar:
https://basdemeijer.photoshelter.com/gal...7kagZa8Rfs

Gelijk gepost met Wim, de Roetsende, maar hier nog een detail waarvan je hem kunt kennen.
Mark is een van de vrijwillegers die de tijdmeting bij de verschillende ligfiets wedstrijden doen. Hij reed voorheen op een gele open ligger.
Vandaag 6 andere ligfietsers ontmoet. Heb meegedaan met de toertocht van mooi Bennekom, aardige jongens. Eerst vanmorgen vroeg naar Veenendaal gereden. Meegedaan met leuke tocht van 50 km met stukken langs de grift, Rijn bij Rhenen en klimmen rondom Amerongen en Utrechtse Heuvelrug. Daarna naar Amersfoort om niet zo vaak over te hoeven stappen. Totaal zo'n 170 km gehad vandaag.
Vandaag een hoop medeliggers.
Naast de 10 anderen in onze tocht, twee snelle open liggers die we in het wild tegenkwamen. En nog twee trikes die eruit zagen als 'van Raam' invalide fietsen. Een dame groette terug (net als de open liggers) de andere niet.

Zie de posts/site van de Waterland liggers voor meer informatie over de tocht. Waarschijnlijk binnenkort ook foto's en misschien videos.
(26-Feb-2022, 06:15 PM)Willeke_IGKT schreef: [ -> ]https://basdemeijer.photoshelter.com/gal...7kagZa8Rfs

Die fiets was het inderdaad.
Zojuist kwam een roeier langs, ik (met Raptobike) stond langs de weg bij de melk automaat vlakbij de Meern. We hebben gezwaaid.
(26-Feb-2022, 06:38 PM)Willeke_IGKT schreef: [ -> ]Vandaag een hoop medeliggers.
Naast de 10 anderen in onze tocht, twee snelle open liggers die we in het wild tegenkwamen. En nog twee trikes die eruit zagen als 'van Raam' invalide fietsen. Een dame groette terug (net als de open liggers) de andere niet.

Zie de posts/site van de Waterland liggers voor meer informatie over de tocht. Waarschijnlijk binnenkort ook foto's en misschien videos.

Leuk dat de Waterland-tocht nu toch is doorgegaan.

5 rijders ken ik van Cycle Vision en Oliebollentochten.
(26-Feb-2022, 06:15 PM)Willeke_IGKT schreef: [ -> ]Mark is een van de vrijwillegers die de tijdmeting bij de verschillende ligfiets wedstrijden doen. Hij reed voorheen op een gele open ligger.
Toch niet een gele M5 26/20 met "ligfiets.net"-sticker op de pijp? Ik weet namelijk wel waar die gebleven is.. ?
Zoals Willeke al schreef: de Waterlandse Liggers hebben hun eerste tocht achter de rug in het mooiste fietsweer dat je je in februari kunt wensen. De tweede rit staat in de agenda voor 19 maart a.s.

[Afbeelding: 2-B3-C6123-AC50-49-DA-BA23-82773-DE8-D56-F.jpg]

Kijk hier voor meer foto’s.
(28-Feb-2022, 12:31 AM)GertBr schreef: [ -> ]Kijk hier voor meer foto’s.


Het lijkt nogal een aangelegenheid voor velomobielen. Moeten de overige fietstypen zich uit de naad trappen of is hier iets anders aan de hand?
(28-Feb-2022, 06:13 AM)Bart Verbeek schreef: [ -> ]
(28-Feb-2022, 12:31 AM)GertBr schreef: [ -> ]Kijk hier voor meer foto’s.


Het lijkt nogal een aangelegenheid voor velomobielen. Moeten de overige fietstypen zich uit de naad trappen of is hier iets anders aan de hand?

We hebben ons met de velomobielen keurig aangepast, zo was ook de afspraak. De tocht stond en staat open voor alle liggers, met of zonder motorische hulp. De langzamere fietsers reden direct achter de voorrijder (advies WimH) De kruissnelheid was 22 tot 23 km/uur.
Reed vanochtend met de Milan rond 7:00 weg in Goes, en de eerste andere fiets die ik tegenkwam was... een wit/rode of wit/oranje Quest! Had de zon even in het vizier waardoor ik de kleur niet helemaal goed kon zien, en de Questrijder had de vaart er behoorlijk in, dus hoewel ik volgens mij wel een handje zag was ik zelf geloof ik niet snel genoeg. Toch altijd leuk om een mede-velonaut tegen te komen Big Grin
Zaterdagavond zag ik een mooie witte Hase duofiets staan (lig voor, zit achter) bij De Soete Suikerbol in Vlaardingen Smile

Wel zonder eigenaar, die zat(en) waarschijnlijk lekker te eten binnen.
(28-Feb-2022, 11:54 AM)365cycle schreef: [ -> ]..een wit/rode of wit/oranje Quest

Waarschijnlijk de wit/rode Vlammende Quest (665) Die rijdt alweer even in Zeeland rond.
(28-Feb-2022, 01:36 PM)Hoekie schreef: [ -> ]Waarschijnlijk de wit/rode Vlammende Quest (665) Die rijdt alweer even in Zeeland rond.
Ik had in de gauwigheid geen vlammen gespot, maar zoals gezegd, het ging snel. Overigens zou de richting dan wel "onverwacht" zijn; ik draaide bij het woonwagenkamp aan de kant van 's Heer Hendrikskinderen het viaduct op (de ventweg). Hij kwam van het viaduct af, juist richting 's Heer Hendrikskinderen.
(28-Feb-2022, 01:51 PM)365cycle schreef: [ -> ]Overigens zou de richting dan wel "onverwacht" zijn; ik draaide bij het woonwagenkamp aan de kant van 's Heer Hendrikskinderen het viaduct op (de ventweg). Hij kwam van het viaduct af, juist richting 's Heer Hendrikskinderen.

Dat zou verwacht zijn. In zijn oude woon werk video reed hij eerst van Kapelle Biezelinge over 's Gravenpolder Ovezande naar 's Heerenhoek.
https://ligfietsers.nl/thread-594.html
Ik ben 'm inmiddels een paar keer tegengekomen op mijn meest gereden route. Waar ik zag dat hij vanaf het noorden naar het zuiden richting 's Heer Hendrikskinderen rijdt. (En verder langs 's Heer Hendrikskinderen en 's Heer Arendskerke en daarna binnendoor boven langs Heinkenszand naar 's Heerenhoek) Het lijkt alsof hij een half jaartje geleden verhuisd is.
Ah, dat verklaart het dan idd Big Grin
Vandaag om een uur half vier (denk ik) werd ik rijdend op mijn Sinner Demon 20/26 ingehaald door elektrisch ondersteunde tadpole trike met streamer. Dat gebeurde op de Harlingerstraatweg in Franeker, niet ver van de binnenstad. Ik probeerde te groeten, maar geloof niet dat het gelukt is. Hij reed de Schilcampen op naast de gracht (vlakbij de academie) en dat was toevallig ook mijn route. 

Groet,

Marco -zalig fietsweer- Roepers
Ik zag gistermiddag (tussen 3 en 4 denk ik) een oranje Rapto midracer langs de N57 richting Brielse brug. Ik reed in de auto op de N57, dus groeten zat er niet in.
Ik had een oranje Raptobike Midracer, in 2020 verkocht aan iemand in Zeeland
Gistermorgen een oranje witte quattrovelo op de Noordersluis in Lelystad. Ik was ook met mijn quad. Leuk!
Ik zie tegenwoordig bijna elke ochtend die ik fiets wel dezelfde, grijsbehaarde en -bebaarde man aan op zijn 2-wiel ligger. Regelmatig een groetje Smile
Vandaag iets ten noorden van Wehl, tussen Wehl en Doetinchem. Misschien niet per definitie een ligfiets, maar toch interessantwaardig te vermelden. Een heer rechtopzittend op een zwarte handfiets. Opvallend, het was een tweewieler en geen driewieler. Dat had ik nog niet eerder gezien!
(07-Mar-2022, 03:11 PM)Lopopodium schreef: [ -> ]Vandaag iets ten noorden van Wehl, tussen Wehl en Doetinchem. Misschien niet per definitie een ligfiets, maar toch interessantwaardig te vermelden. Een heer rechtopzittend op een zwarte handfiets. Opvallend, het was een tweewieler en geen driewieler. Dat had ik nog niet eerder gezien!

Kaal hoofd en een lange baard?

Zo ja, dan ken ik hem. Hij woont in Dieren.
Hij reed vroeger altijd mee met LOL. Hij heeft zelfs een unieke 2-wieler race-handbike. 
En dus een handbike Varna 2-wieler.