ligfietsers.nl

Volledige versie: Medeliggers onderweg
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(31-May-2022, 09:59 PM)Frutsel schreef: [ -> ]terwijl ik in de auto reed... 
Huh
(31-May-2022, 11:51 PM)365cycle schreef: [ -> ]
(31-May-2022, 09:59 PM)Frutsel schreef: [ -> ]terwijl ik in de auto reed... 
Huh

Tja, ik moest mijn vrouw even naar haar werk brengen, en later weer ophalen. Ze past niet bij me in de DF
(01-Jun-2022, 12:53 AM)Frutsel schreef: [ -> ]Tja, ik moest mijn vrouw even naar haar werk brengen, en later weer ophalen. Ze past niet bij me in de DF
Big Grin
Vanochtend in Delfgauw op de Noordeindseweg een gele Quest, nog net in het afslaan gezien en gegroet. Ik rij die weg niet vaak - weer eens iets nieuws... Wink
Vanmiddag rond 13:00 een donkerkleurige trike zonder bereider die voor Rekos in Almelo stond. Ik was er voorbij voor ik het doorhad, ben niet gestopt.
Vanmorgen rond half 12, op de Armendijk (het begin, of het einde van de Oude Bildtdijk) een ligfietser, een heer met een witte helm op, we hebben gegroet.
(01-Jun-2022, 12:06 PM)emgaron schreef: [ -> ]Vanochtend in Delfgauw op de Noordeindseweg een gele Quest, nog net in het afslaan gezien en gegroet. Ik rij die weg niet vaak - weer eens iets nieuws... Wink

Grote kans dat het Uipko was
(01-Jun-2022, 07:35 PM)ThijsR schreef: [ -> ]
(01-Jun-2022, 12:06 PM)emgaron schreef: [ -> ]Vanochtend in Delfgauw op de Noordeindseweg een gele Quest, nog net in het afslaan gezien en gegroet. Ik rij die weg niet vaak - weer eens iets nieuws... Wink

Grote kans dat het Uipko was
Ik meen van niet, ook al zou het qua VM kunnen, maar 100% zeker weet ik het niet, daarvoor was het te kort.
Kwart over vier reed hier (Oudebildtdijk) een rode ligger (man) vergezeld door een dame op een bukfiets voorbij. Ik zat aan de keukentafel, dus niet gegroet. Big Grin
In een tocht van 145 kilometer kwam ik er eentje tegen. Een heer op een driewieler bij Gorssel / Eefde.
Gister op een tocht van 41,5 km een sociable tandem trike, de dame aan het stuur groette terug. Vandaag op een ritje van nog geen 2 km op de rechtop zitter een van Raam (is het een vrije keuze of geen andere keus meer?) Niet gegroet daar ik niet lag en in een bocht zat vlak voor de stoplichten.

Maar ik moest me inhouden om niet te groeten.
Gisteren een uurtje wezen kijken op de Leidse doortrapdag. Twee van raams tweeling fietsen gezien.
Eea is ter bevordering van de fietsmobiliteit van oa senioren. Helaas geen woord over ligfietsen.
Terwijl abeona hier om de hoek zit,hier is dus nog we wat te winnen.
Vandaag rond half 1 een dame op een 3x20" trike bij winkelcentrum aa-landen in Zwolle. Ik zat in de auto, moest haar voorlaten op de rotonde.
Vandaag zag ik een rijtje van 8 velomobielen.
Soms voor mij, soms achter mij en soms maakte ik er deel van uit en dan waren we met z'n negenen.
We hadden weer een leuke LOL-tocht  Wink
Niet echt onderweg. Ik zit op mijn werk. Met uitkijk op de Bijlmerplein te Amsterdam. Zie ik een halve minuut geleden een lage tweewieler wegrijden. Met een vlag van Oekraïne achterop.
Vanmiddag rond een uur of twee, half drie, een trike met fairing in Zurich (Fr), we hebben gegroet.
Kwam vanochtend een heer op een open ligger (leek een zwarte midracer) tegen op de N228, vlak bij Oudewater! We hebben gegroet.
Ik reed vanmiddag samen met Pé Koomen door De Rijp. We hebben even gesproken.
(09-Jun-2022, 05:04 PM)GertBr schreef: [ -> ]Ik reed vanmiddag samen met Pé Koomen door De Rijp. We hebben even gesproken.

Pé meldt het ook in zijn blog:
http://questie-van-tijd.blogspot.com/202...erdag.html
(09-Jun-2022, 05:47 PM)Willeke_IGKT schreef: [ -> ]Pé meldt het ook in zijn blog:
http://questie-van-tijd.blogspot.com/202...erdag.html

Smile
Vanochtend onderweg naar mijn werk werd ik ingehaald door een rode Sunrider, met hulpmotor. Ik had me voorgenomen rustig te rijden, dus na een aantal zinnen te hebben gewisseld reed de Sunrider door. Tegen de tijd dat ik op stoom was en langzaam naderbij kwam ging hij een andere kant op.
Op het werk in in de fietsenstalling van de SVB (mijn werkgever huurt ruimte bij de SVB) stond een DF geparkeerd met een hele mooie sticker met  de tekst 100 % spierkracht en een batterijsymbool met een streep erdoor erop. Die sticker wil ik ook wel.
Terug naar huis heb ik op de pont hopelijk iemand enthousiast gemaakt voor velomobielen door een en ander te vertellen aan een geïnteresseerde meneer.
Vandaag tijdens mijn fijne dagtocht van 163km maar liefst drie ligfietsers tegen gekomen, een nieuw record: een oranje velomobiel, een vakantiefietser met volle bepakking, en een "gewone" open ligger. Daarnaast zag ik nog een ouwe m5 bij een bouwmarkt geparkeerd, en sprak ik iemand die samen met zijn vrouw rechtop aan het fietsen was maar woon-werk ook ligt :-)
Jawel: er rijden er nog rond! (over de 20000 e-bikes die ik ook zag heb ik maar niet ;-)
Gisteren echt voor het eerst in een half jaar ofzo weer een echte ligfiets tegengekomen. Een man op een oude flevobike. Niet zo'n knikbestuurs geval, maar een 'normale'.


En vandaag zat ik de kaasquest van Pflipp geparkeerd staan met de radical designhoes erover. Zag er goed uit, die hoes!
Jammer dat ze nooit gebruikt aangeboden worden.
Eergisteren een aantal trike’s (met ondersteuning en één met zonnepaneel dakje) tegengekomen op de D156, tussen Bézaudun-sur-Bîne en Col de la Chaudière (dep. Drôme, zuid Frankrijk). Dat is een beste klim met 400 hoogtemeters.
Kwam donderdagmiddag in Montfoort trouwens nog een ligger tegen. Ik zwaaide wel, maar hij zag me volgens mij niet.
Vanmiddag, in het tuindersgebied Heemskerker duin, op de Kleinehoutweg, een lage twee wiel ligger met een heer erop. (Ik denk een rode, maar meneer en zijn bagage lieten erg weinig van het frame zichtbaar.)

We hebben gegroet.