ligfietsers.nl

Volledige versie: Medeliggers onderweg
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Kwam vanochtend een heer op een open ligger (leek een zwarte midracer) tegen op de N228, vlak bij Oudewater! We hebben gegroet.
Ik reed vanmiddag samen met Pé Koomen door De Rijp. We hebben even gesproken.
(09-Jun-2022, 05:04 PM)GertBr schreef: [ -> ]Ik reed vanmiddag samen met Pé Koomen door De Rijp. We hebben even gesproken.

Pé meldt het ook in zijn blog:
http://questie-van-tijd.blogspot.com/202...erdag.html
(09-Jun-2022, 05:47 PM)Willeke_IGKT schreef: [ -> ]Pé meldt het ook in zijn blog:
http://questie-van-tijd.blogspot.com/202...erdag.html

Smile
Vanochtend onderweg naar mijn werk werd ik ingehaald door een rode Sunrider, met hulpmotor. Ik had me voorgenomen rustig te rijden, dus na een aantal zinnen te hebben gewisseld reed de Sunrider door. Tegen de tijd dat ik op stoom was en langzaam naderbij kwam ging hij een andere kant op.
Op het werk in in de fietsenstalling van de SVB (mijn werkgever huurt ruimte bij de SVB) stond een DF geparkeerd met een hele mooie sticker met  de tekst 100 % spierkracht en een batterijsymbool met een streep erdoor erop. Die sticker wil ik ook wel.
Terug naar huis heb ik op de pont hopelijk iemand enthousiast gemaakt voor velomobielen door een en ander te vertellen aan een geïnteresseerde meneer.
Vandaag tijdens mijn fijne dagtocht van 163km maar liefst drie ligfietsers tegen gekomen, een nieuw record: een oranje velomobiel, een vakantiefietser met volle bepakking, en een "gewone" open ligger. Daarnaast zag ik nog een ouwe m5 bij een bouwmarkt geparkeerd, en sprak ik iemand die samen met zijn vrouw rechtop aan het fietsen was maar woon-werk ook ligt :-)
Jawel: er rijden er nog rond! (over de 20000 e-bikes die ik ook zag heb ik maar niet ;-)
Gisteren echt voor het eerst in een half jaar ofzo weer een echte ligfiets tegengekomen. Een man op een oude flevobike. Niet zo'n knikbestuurs geval, maar een 'normale'.


En vandaag zat ik de kaasquest van Pflipp geparkeerd staan met de radical designhoes erover. Zag er goed uit, die hoes!
Jammer dat ze nooit gebruikt aangeboden worden.
Eergisteren een aantal trike’s (met ondersteuning en één met zonnepaneel dakje) tegengekomen op de D156, tussen Bézaudun-sur-Bîne en Col de la Chaudière (dep. Drôme, zuid Frankrijk). Dat is een beste klim met 400 hoogtemeters.
Kwam donderdagmiddag in Montfoort trouwens nog een ligger tegen. Ik zwaaide wel, maar hij zag me volgens mij niet.
Vanmiddag, in het tuindersgebied Heemskerker duin, op de Kleinehoutweg, een lage twee wiel ligger met een heer erop. (Ik denk een rode, maar meneer en zijn bagage lieten erg weinig van het frame zichtbaar.)

We hebben gegroet.
Vanmorgen kwam ik een zwarte trike (twee meter breed) met motor tegen, die vriendelijk de hand opstak. Trikes groeten elkaar. Big Grin Big Grin
(16-Jun-2022, 01:53 PM)Roefie schreef: [ -> ]Vanmorgen kwam ik een zwarte trike (twee meter breed) met motor tegen, die vriendelijk de hand opstak. Trikes groeten elkaar. Big Grin Big Grin

Ik denk met plezier terug aan een van mijn eerste ritjes met mijn eerste trike. Ik was de sluisen bij IJmuiden overgestoken en kwam langs de rij met wachtenden voor de boot naar Newcastle, Engeland.
In die rij stond een groepje motorrijders, (met moeite hun zware motoren rechtop te houden) en een trike rijder.

De trikerijder en ik hebben een brede trike grijns gewisseld.
Vandaag op de terugweg, 5km bij mijn huis vandaan, reed ik een echtpaar achterop, waarvan de heer vanwege fysieke dingen op een Hase trike met en klein voorwieltje reed. Hij was er zeer tevreden mee. Gekocht bij Tempelman, hij was van origine geen ligfietser.
En bijna in mijn eigen straat reed ik zowaar weer een triker achterop, dat was een Ice trike, ook blij met z'n trike.
Met beide heren een stukje op gefietst, en even gekletst. Leuk.
Vandaag om 13.30 uur nabij Hoorn (de Hulk) en lage tweewieler. We hebben gegroet
Vanavond met Bob uit Almelo 50 km gefietst langs oa Tusveld, Azelo en Dakhorst. Was leuk en gezellig om samen met iemand te fietsen. Foto's volgen zsm.
Vandaag met de Waterlandse liggers gefietst.

In 78,5 km dus de andere 8 rijders en daarnaast nog twee social tandems terwijl ik aan het wachten was tot ik kon aansluiten. (Er zit daar een woongroep voor mensen met een beperking om de hoek en die gebruiken die fietsen graag en vaak.)
Helaas geen andere ligfietsers terwijl het bij ons toch heerlijk fietsweer was.
Gisteren een kleine “velomobielmeeting” gehad; in België geweest, een heer waarvan ik de naam alweer vergeten ben leren kennen die op reis was met een oranje/witte QV. Hij had schade gereden (aanrijding gehad met een hert) en ging na reparatie in Dronten terug naar z’n woonplaats in Zuidoost Duitsland.
Carsten, waar ik even was, was zijn logeeradres; Die heeft zelf dan weer een nog echt splinternieuwe paarse Alpha M9 (alleen opgehaald!). Dat is toch ook wel een tof apparaat hoor Big Grin 
Onderweg terug nog een heer ingehaald die op een lage trike reed. We hebben gegroet Smile
Vond je de M9 ook heel groot?

Ik hoorde dat met de OBT zelfs Theo van velomobiel.nl een beetje erin verdween.

Nou ben jij ook een grote kerel, ik ben dus benieuwd hoe jij er tegenaan keek.
Het is idd wel een grote fiets ja, maar in de neus is de ruimte dan weer beperkt. Betwijfel of ik er met 155mm cranks in kan rijden als ik Theo mag geloven Smile

Al die ruimte om je heen is wel lekker als het geen snelheid kost. Ben wel benieuwd naar de eerste ritten met de A9/M9 in een flinke regenbui en in de winter.
Kwam vandaag in Oudewater een meneer met een flinke rode baard tegen op een Whike! Nog nooit in het echt gezien Big Grin
Daarna in Haastrecht nog een meneer met een bril op een open ligger.
Vandaag in Stellendam een man op een ligfiets tegemoet gereden bij de sluis. We hebben gegroet. Hij groette echter wel erg aarzelend….
Tussen Tricht en Culemborg.
Afgelopen maandag vanuit de Mini.
Vanmiddag met de Taifun en gegroet.
[Afbeelding: Photo-20-06-2022-17-22-27.jpg]
Die ken ik wel, da's één van de Rotte Rijders Big Grin Hier op terugweg vanaf z'n werk
(22-Jun-2022, 08:00 PM)365cycle schreef: [ -> ]Die ken ik wel, da's één van de Rotte Rijders Big Grin Hier op terugweg vanaf z'n werk
Hmm , die ken ik weer niet. 

Hoeveel Rotte Rijders zijn er??
André, Hans en..?

Prima gasten overigens. Niks rots aan Wink
(22-Jun-2022, 08:22 PM)ZoefZoef schreef: [ -> ]Hoeveel Rotte Rijders zijn er??
André, Hans en..?
6 inmiddels. Je noemt nu wel de harde kern op maar ik hang er ook een beetje bij Big Grin 

(22-Jun-2022, 08:22 PM)ZoefZoef schreef: [ -> ]Prima gasten overigens. Niks rots aan Wink
Klopt!
Maar we fietsen wel vaak aan de Rotte  Cool
(22-Jun-2022, 06:47 PM)Thijs OO schreef: [ -> ]Tussen Tricht en Culemborg.
Afgelopen maandag vanuit de Mini.
Vanmiddag met de Taifun en gegroet.
[Afbeelding: Photo-20-06-2022-17-22-27.jpg]

thumb Yep, dat was ik, inderdaad op mn woonwerkroute, onderweg terug vanuit Geldermalsen naar Moordrecht (vlakbij de Rotte Big Grin)