ligfietsers.nl

Volledige versie: Medeliggers onderweg
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Op weg naar huis komt een DF achterop. Op het stuk Heinkenszand - Nisse. Ik deed op dat stuk het wat rustiger aan vanwege de vlagerige zijwind. Vanmorgen waren er nota bene vlagen van windkracht 9 gemeten (Windfinder - meetpunt Sluizen Vlissingen, https://nl.windfinder.com/report/vlissingen)  
Toen hij voorbij kwam ben ik meegegaan in het tempo. Ik moest serieus volle bak trappen om bij te komen. 53 km/u op de teller. Vlagerige wind van nagenoeg op zij/ietsje wind mee. De DF lag rocksolid in die wind. DF in vol race ornaat; wheel pants en racekap. Met Engelse/Australische vlag op rechtsachter. Met licht boven op de racekap.

Daarna volle wind mee richting Goes/Abtskerke en ik kon het tempo beter volgen. Hij ging in verhouding ook minder hard. 
Ik wilde even stoppen voor een praatje, maar hij dacht dat ik rechtsaf wou.
Samen verder opgereden tot Goes. Hij ging rechtdoor richting Kapelle. Ik linksaf Goes in. We hebben gegroet.

Ik heb met de nodige moeite een (helaas verticaal en alleen van achteren) foto kunnen maken.
Origineel:
[Afbeelding: 20200312-173808.jpg]

Ingezoomd:
[Afbeelding: 20200312-173808-2.jpg]
Gisteren kort na 18:00u een witte Quest die uit richting Delftse Hout in richting Balijbos/Zoetermeer reed en uiteindelijk ca. 100m voor me bleef. Ik heb hem op de rechte stukken nauwelijks bij kunnen houden (ondanks wind van achteren - verder dan 45km/h kwam ik niet...), pas bij een dubbele S-bocht had ik hem even (kennelijk kan mijn Mango harder door de bochten) - en toen trok hij weer op... :-) Uiteindelijk leek hij richting Zoetermeer verder te rijden terwijl ik richting Berkel afgeslaan ben. Tovallig iemand uit het forum?
(13-Mar-2020, 10:19 PM)emgaron schreef: [ -> ]Gisteren kort na 18:00u een witte Quest die uit richting Delftse Hout in richting Balijbos/Zoetermeer reed en uiteindelijk ca. 100m voor me bleef.

Misschien dezelfde als die ik eerder deze week zag:

(11-Mar-2020, 09:52 PM)Lopopodium schreef: [ -> ]Op de Rokkeveenseweg in Zoetermeer rond een uur of 14:00; een heer in een witte velomobiel.
(13-Mar-2020, 10:19 PM)emgaron schreef: [ -> ] Ik heb hem op de rechte stukken nauwelijks bij kunnen houden (ondanks wind van achteren - verder dan 45km/h kwam ik niet...)

Goeie reclame voor de Quest.
Citaat:Toen hij voorbij kwam ben ik meegegaan in het tempo. Ik moest serieus volle bak trappen om bij te komen. 53 km/u op de teller. Vlagerige wind van nagenoeg op zij/ietsje wind mee. De DF lag rocksolid in die wind. DF in vol race ornaat; wheel pants en racekap. Met Engelse/Australische vlag op rechtsachter. Met licht boven op de racekap.

Dat rocksolid moet dan door de wheelpants komen, want de DF is zeker wel zijwindgevoelig.

53km/u Exclamation  dat zijn mijn zomersnelheden en dan moet ik ook nog een goede dag hebben  Cool 

Met deze temperaturen zit ik gewoon tussen de 30 en de 40km/u.
(14-Mar-2020, 12:09 AM)Bart Verbeek schreef: [ -> ]
(13-Mar-2020, 10:19 PM)emgaron schreef: [ -> ] Ik heb hem op de rechte stukken nauwelijks bij kunnen houden (ondanks wind van achteren - verder dan 45km/h kwam ik niet...)

Goeie reclame voor de Quest.

Of de rijder...
Ik kwam vandaag om 12:02 uur, ergens in Zuid-Limburg, een enthousiast zwaaiende handbiker tegen Smile
(14-Mar-2020, 01:40 PM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]
Citaat:Toen hij voorbij kwam ben ik meegegaan in het tempo. Ik moest serieus volle bak trappen om bij te komen. 53 km/u op de teller. Vlagerige wind van nagenoeg op zij/ietsje wind mee. De DF lag rocksolid in die wind. DF in vol race ornaat; wheel pants en racekap. Met Engelse/Australische vlag op rechtsachter. Met licht boven op de racekap.

Dat rocksolid moet dan door de wheelpants komen, want de DF is zeker wel zijwindgevoelig.

53km/u Exclamation  dat zijn mijn zomersnelheden en dan moet ik ook nog een goede dag hebben  Cool 

Met deze temperaturen zit ik gewoon tussen de 30 en de 40km/u.

Ik had eerder gelezen dat wheelpants inderdaad verschil maken in zijwindgevoeligheid. Nou dat blijkt. Hij had nota bene ook nog een racekap (met licht bovenop)
Het was indrukwekkend hoe snel hij ging met die harde nagenoeg 90 graden wind. En zo stabiel op de weg. Ik was serieus onder de indruk en kreeg serieus een 'wil ik ook hebben' gevoel. Voor erbij. Het had voor mij geen km harder moeten gaan of ik had hem moeten laten gaan.
Kwam die hoge snelheid niet door het zeileffect? Dat treedt toch op bij velomobielen met harde zijwind?
(15-Mar-2020, 07:50 PM)Roepers schreef: [ -> ]Kwam die hoge snelheid niet door het zeileffect? dat treedt toch in velombielen met harde zijwind?

Dat zal inderdaad vast geholpen hebben bij die wind.
Dat heb ik een paar weken terug voor het eerst echt meegemaakt: zonder trappen meer dan 40km/u.....
Vandaag, 24 maart, om 16.20 uur bij ‘t Schouw, hij richting Broek in Waterland langs de Broekervaart en ik richting Amsterdam, een hoge ligger. We hebben gegroet.
Vandaag, 31 maart om 17.15 uur in het deel van Edam westelijk van de N247, een hoge ligger. We hebben gegroet.
Vanavond rond 20:00 uur kwam ik in Langeweg een groene onderstuur ligger tegen. Ik denk een Nazca. Ik was zelf niet op de ligger deze keer.
Eerst vorige week op vrijdag een tweewieler ten zuiden van Zutphen. Vandaag bij een tocht zag ik er anderhalf. Eentje aan de noordzijde van de Rijn ten hoogte van het Duitse Xanten. En op de terugweg aan de andere kant van de Rijn tussen de Rijn en Xanten in een lig-zitfietscombinatie.

Verder was het best druk met wandelaars. Fietsers viel wel mee. Verbaas me eigenlijk vooral over de fietsers die het schijnbaar fijn fietsen vinden met een benauwde sjaal over de mond en de neus. Nou, veel plezier daarmee, denk ik dan... Zeker als het ècht warm gaat worden de komende weken.
Vandaag 5-4-2020 om 14:36 uur op de Moerdijkbrug richting Breda kwam me een rode Flevoracer tegemoet met een grijzende berijder. Altijd leuk die in het wild te zien Smile
Mooie foto's. En Tecklenburg is mooi. 200 meter hoog, net als Zuid-Limburg maar dan veel minder ver  van Vroomshoop. En je was net op tijd. Morgen gaat de grens mogelijk dicht.

Groet,

Marco
Vandaag aan de zuidkant van de rijnbrug bij Emmerich een rode velomobiel. Ik stond aan de andere kant van het stoplicht te wachten om de rijnbrug juist over te mogen fietsen.

De grens met Duitsland was (dus) in ieder geval nog open.
Bijzonder plekje daar hė, je kunt daar zo mooi ver kijken. Volgens de laatste berichten blijven de grenzen vooralsnog open. Maar je hebt met twee deelstaten te maken, Niedersachsen en Nordrhein-Westfalen daarom dat je hier om de hoek ook een soort 'drielandenpunt' hebt bij een afgegraven meer. Afwachten, ze kunnen allemaal een kant op. Ik vind het spannend wat er allemaal gebeurd.
Eerste volle seizoen nadat ik een verwaarloosde Speedliner heb gekocht en opgeknapt. Nu al hoop lol van, mijn racefiets komt nauwelijks nog van zijn plek! Maar nog geen mede ligger tegen gekomen. 

Mijn vrouw wel. De fietser moest remmen voor onze hond. Eerst wat gevloek natuurlijk maar toen ze vertelde dat we ook een ligfietser in het gezin hebben was het ijs vrij snel gebroken!
In een tochtje van 135 kilometer via het Duitse Rees, Uedem, Kevelaer, Weeze en Badberg-Hau weer terug naar huis, tweemaal een ligfiets gezien. Geen grenswachten, overigens. Maar die stonden wellicht bij de grote doorgaande wegen. Ik had achterafweggetjes waar ik de grens over ging.

De eerste, een gele velomobiel, stond geparkeerd langs de kant van de weg binnen de bebouwde kom ergens tussen Empel en Rees (weet niet meer precies waar). De tweede was een driewieler in Elten, die richting de Nederlandse grens naar Stokkem fietste.
Gisteren tijdens een tocht van 136 kilometer zag ik eerst een driewieler bij Fort Lent, en daarna een tweewieler bij Fort Beneden Lent.
Het gaat 'beter' dan vorig jaar, toen ik niet veel ligfietsers tegenkwam. Nu bij een tochtje van 121 kilometer een lage tweewieler ten oosten van Hummelo.
Vanmiddag toerend met de auto door de C.C. polder kwam ik opeens een erg bekende ligfietser tegen! Kon niet missen, Marco Roepers. Heel kort gesprekje gevoerd wegens achteropkomend verkeer.
In een tocht van 116 kilometer kwam ik een tweewieler tegen, met de berijder in een knaloranje shirt, ergens net ten westen van Doesburg in de polder.
(26-Apr-2020, 04:54 PM)Westerwolder schreef: [ -> ]Vanmiddag toerend met de auto door de C.C. polder kwam ik opeens een erg bekende ligfietser tegen! Kon niet missen, Marco Roepers. Heel kort gesprekje gevoerd wegens achteropkomend verkeer.
Ik had geen idee dat ik met een forumlid sprak! Ik was kort daarvoor ook al herkend door mensen terwijl ik op de voor mij kenmerkende manier een foto maakte (camera op statiefje ergens aanvast maken, zelfontspanner aan, klik en fietsen maar) bij de dijkcoupure tussen  de Carel Coenraadpolder en  de Johannes Kerkhovenpolder. Volgens mij waren we al  de dijkcoupure voorbij en dus in de laatstgenoemde polder. Ik vind daar erg mooi en die dijkcoupure in de dijk met populieren doet een beetje denken aan Zuid-Beveland.  Ik was trouwens bezig met een fietstocht van bijna 80 km: Eenum - Oosterwijtwerd - Appingedam -Delfzijl - voorbij de de Zeesluis van Farmsum langs de dijk naar Termunterzijl en Termunten (even genoten van het uitzicht over de Punt van Reide) - daarna kwam ik jou tegen, Woldendorp - langs  het Termunterzijldiep naar Nieuwolda - Hondshalstermeer - Siddeburen - Steendam  - langs de zuidoever van het Schildmeer - Wittewierum - Ten Post - Winneweer en tenslotte Loppersum.   

Erg mooie tocht en het nieuwe drinksysteem bevalt. Geen zonnesteek. Verder geen enkele medeligger (wel een Burton en een Morgan, hoewel laag -ik kijk er overheen- geen ligfietsen)

Groet,

Marco