ligfietsers.nl

Volledige versie: Medeliggers onderweg
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(24-Mar-2023, 07:37 PM)gideon schreef: [ -> ]hoe laat zwaaide je?
20:30 denk ik  Wink
dan was ik thuis, maarja ook de rolgordijnen dicht Cool
Vandaag Velo Quest van YouTube (uit Groningen) gespot in Breda met z’n blauwe QV, en even gebabbeld! Wel grappig, allebei ver uit de richting Smile
Fietste hier door ons dorp in het Noorden van Groningen ineens een high racer met tailbag op zijn dooie gemakje door de hoofdstraat. Dat gebeurt me niet elke dag. Was te voet, dus niet gegroet.
Vanmiddag in het centrum van Zevenaar een trike. Even gegroet.
(30-Mar-2023, 06:12 PM)TimSch schreef: [ -> ]Was te voet, dus niet gegroet.
Wel gerijmd Big Grin
Op 50 km geen enkele. Überhaupt geen enkele, niet-stadsfietser Smile
Dan hebben we elkaar gemist Hoekie, ik fietste er wel Big Grin
Vanmiddag op de Oostdijk bij Spakenburg een tegenligger met onderstuur tegengekomen en gegroet.
Vanmiddag een rechtopfietser in 's-Heerenberg die met zo veel enthousiasme z'n duim opstak, dat ik denk dat hij een ligfietser was...
Misschien Jeroen van hier?
(02-Apr-2023, 05:40 PM)De tovenaar schreef: [ -> ]Vanmiddag op de Oostdijk bij Spakenburg een tegenligger met onderstuur tegengekomen en gegroet.

Hé die kwam ik iets verderop tegen op het fietspad langs het nijkerkernauw. Dan hebben wij achter elkaar aan gereden  Smile
Hij fietste richting Spakenburg, dus ik fietste achter jou aan  Smile
Ja, dat klopt :-)
Stom toevallig reed ik 2 velonauten van achteren tegemoet. Heb even mee opgereden in een treintje van 3. Was ff leuk.
Even later hebben we elkaar even gesproken: de heren hadden een brevet gedaan langs de kust vanaf Frankrijk naar het noorden en gingen zo slapen in Yerseke.

Foto op de Postbrug bij Wemeldinge
[Afbeelding: 2-Velos-Postbrug192x1200.jpg]
.
Jij bent ook gespot Hoekie. Ik zat met nog wat andere velonauten bij Brasserie Smits in Wemeldinge en je kwam boven op de dijk langsrijden Smile Zelf het brevet niet gereden, maar gewoon even babbelen en een geleend bandje terug brengen.
Behalve de velonauten die ik daar zag kwam ik nog een heer op een zwarte M5 CHR tegen toen ik weer richting Goes reed. We hebben gegroet.
Ah wacht, jij bent waarschijnlijk heen en terug gereden ofzo? Ik zat namelijk met die heren o.a. op het terras. Het zijn trouwens een M9 en een DF XL, geen WAW Smile
(09-Apr-2023, 10:04 AM)365cycle schreef: [ -> ]Ah wacht, jij bent waarschijnlijk heen en terug gereden ofzo? Ik zat namelijk met die heren o.a. op het terras. Het zijn trouwens een M9 en een DF XL, geen WAW Smile

Na de bakker (Bakker Boer in Goes -Noord) een groter rondje gedaan. Had zelfs nog een simpel T-Shirt aan. Was geen goed idee.
Daarna Katse Veer-Goese Sas-Kattendijke-Wemeldinge-Yerseke-Kruiningen-Kapelle-Kloetinge en terug in Goes.
Waar zeg ik dat het een WAW was?
De voorste is aan de kleuren van de M9 te zien, ene Cars. Actief op het Duitse forum.
Oh dat weet ik ook even niet waar je dat zei Big Grin net wakker ofzo.
Het was idd Carsten, beter bekend als Cars10 Smile

Wel grappig, ik was gisteren voordat ik naar Wemeldinge fietste ook bij Bakker Boer in Goes-Noord geweest, en ook in gewoon shirt (en korte broek), maar had wel een schoon shirt bij me.
(09-Apr-2023, 10:15 AM)Hoekie schreef: [ -> ]
(09-Apr-2023, 10:04 AM)365cycle schreef: [ -> ]Ah wacht, jij bent waarschijnlijk heen en terug gereden ofzo? Ik zat namelijk met die heren o.a. op het terras. Het zijn trouwens een M9 en een DF XL, geen WAW Smile

Na de bakker (Bakker Boer in Goes -Noord) een groter rondje gedaan. Had zelfs nog een simpel T-Shirt aan. Was geen goed idee.
Daarna Katse Veer-Goese Sas-Kattendijke-Wemeldinge-Yerseke-Kruiningen-Kapelle-Kloetinge en terug in Goes.
Waar zeg ik dat het een WAW was?
De voorste is aan de kleuren van de M9 te zien, ene Cars. Actief op het Duitse forum.

User Cars10 zal dat zijn geweest. 

https://www.velomobilforum.de/forum/inde...st-1551915
En daarmee is de DF rijder ook geïdentificeerd.

Bedankt voor de link, ZoefZoef.
Vanmiddag een ligfietser gespot. Behoorlijk bepakt, misschien fietsvakantie? Hij reed langs de N343 tussen Geesteren en Langeveen. Zelf reed ik met de auto met achterin 3 vermoeide jongens na een dagje razen in een grote speeltuin.
Vrijdag op de heenweg naar Otterlo net na Amsterdam in het Diemerpark een zit/lig tandem met (ik denk) een vader en zoon die langs kwamen terwijl ik wat at. Daarna stonden zij stil, toen ik weer, en daarna spraken we elkaar bij de visboer die in Muiden bij het Muizenfort stond.
Ergens in het Gooi een sociable (twee naast elkaar tandem) en kort voor aankomst een Rode VM, met nogal wat tekst op de buitenkant. Deze persoon is niet naar het Paastreffen gekomen.

In Otterlo 45 of meer ligfietsers, (een deel was er een deel van het weekend en ik weet niet wie er wanneer geteld heeft.

Op de terugweg geen enkele ligfiets.
Welke route heb je genomen Willeke? Heb je nog veel fietspaadjes in de Veluwe mee kunnen nemen?
Tijdens het 17K3-event verschillende ligfietsers ontmoet.

Quest zwart/oranje: Hans
Rainbow: Carla
Alpha7: Tonie
Trike: Casper
Trike: Edwin
CHR: Maurice
Fujin: Mark-Jan
Quest zwart/wit: Mark
(10-Apr-2023, 08:55 PM)Fietsbennie schreef: [ -> ]Welke route heb je genomen Willeke? Heb je nog veel fietspaadjes in de Veluwe mee kunnen nemen?

Op de heen en terugweg niet echt, gelukkig, daar die zandwegen met een beton fietspad lastig zijn met ander verkeer. Maar tijdens de tocht op de zondag waren er best veel.

Heen: Velsen Zuid, Amsterdam (achter centraal,) Muiden, Naarden, Laren, boven Amsfoort langs, Barneveld, de Valk, en zo naar Otterlo.
Terug: Harskamp, Stroe, naar de Flevopolder maar helemaal langs de buitenkant, een klein hapje Almere Haven, dan de brug en Muiden, Diemen, Amsterdam (weer achter centraal langs,) Richting Halfweg Spaarndam, Santpoort, Driehuis en weer de Velser pont.

Alleen net voor Harskamp een stukje zandweg met beton strook (en liever dat dan de schelpenstrook die we ook gezien hebben.)

Leuke paadjes en lange afstanden in een zware velomobiel passen niet goed bij elkaar. Leuke paadjes zijn het best als je loopt.