ligfietsers.nl

Volledige versie: Medeliggers onderweg
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Niet onderweg maar ik zag deze gele VM op de pagina van de Fietsersbond (de tweede foto op de pagina).

Op weg naar onze vakantiebestemming in op 2 januari zagen we een witte VM gezwind over het fietspad gaan (vlakbij West-Graftdijk).

En in Haarlem bij speelgoedwinkel Krokodil stond een oranje Seiran geparkeerd op 2 januari.
eergisteren een witte velo op de oirschotsedijk in eindhoven
Vandaag in Appingedam een Sinner / Usva Comfort met elektrische ondersteuning in de Wijkstraat in Appingedam. Zeer vermoedelijk een Usva.
Ik kwam een blauwe velomobiel tegen op het weggetje langs de Vliet tussen Leiden en Voorschoten / Vlietlanden.
Iemand nog op de fiets gezeten vandaag?
Ja met mijn Quest net voor de storm en net na de storm. Gewoon  woon werk verkeer. Ging prima. Smile
(18-Jan-2018, 11:21 PM)Marnix schreef: [ -> ]Ja met mijn Quest net voor de storm en net na de storm. Gewoon  woon werk verkeer. Ging prima. Smile


Ik ook, nergens last van.
Net voor de Wilhelminabrug in Deventer om een uur of 3 vanmiddag zag ik een gele Milan met een rode kap.
Op de zijkant stond iets dat leek op het symbool van de Europese Unie. Een blauwe cirkel met gele sterretjes in de rand, tenminste daar leek het op.

Wie-O-Wie?
Gisteren een rode onderstuur ligger op de weg tussen Oosterhout en Teteringen. Onderstuur, 20/26. Ik denk een Nazca.
Afgelopen dinsdag op de IJsselbrug (in de volksmond: 'de oude brug') van Zutphen kwam ik in mijn Chocolate/Vanilla DF een gele Quest tegen.

Hij zwaaide, ik toeterde. Iemand van hier?
Vandaag op de terugweg van Appingedam waar ik mijn foto's had opgehaald met mijn Sinner Record met Streamer kwam ik rond 16:00 uur op het fietspad langs de Wijmersweg (N996) tussen Garrelsweer en Loppersum een lagere ligfietser tegen met een knalrode muts. We hebben elkaar gegroet. 

Groet,

Marco

Bert_Rijssen

(16-Feb-2018, 05:24 PM)Roepers schreef: [ -> ]Vandaag op de terugweg van Appingedam waar ik mijn foto's had opgehaald met mijn Sinner Record met Streamer kwam ik rond 16:00 uur op het fietspad langs de Wijmersweg (N996) tussen Garrelsweer en Loppersum een lagere ligfietser tegen met een knalrode muts. We hebben elkaar gegroet. 

Groet,

Marco

Groeten doen ligfietsers elkaar toch (bijna) altijd als ze elkaar onderweg tegenkomen? :-) Ik wel tenminste.
Inderdaad, behalve als de een de ander niet ziet natuurlijk. Daarom vermeld ik het maar.
Gisteren, 17 februari, een zwarte trike in Made. Zo'n hele lange Kettwiesel o.i.d. Volgens mij de eerste open driewielers die ik ooit ben tegengekomen op mijn solo ritjes.
vandaag net over de a2 afslag vught/st michielsgestel een witte velo.
Zaterdag j.l. een blauwe quest. Reed stevig door richting zeewolde.
https://www.mapillary.com/app/?lat=52.30...578&zoom=0
Gisteren heb ik deelgenomen aan de dorpsmaaltijd in het dorpshuis. Degene met wie ik voor het eerstuitgebreid heb gesproken en die op weg naar huis een eind met mij op is gefietst, bleek ook met de ligfiets te zijn gekomen. Een greenmachine. Ik ben nog niet over de verbazing heen.
Vandaag een tochtje van 102 kilometer om het Klever Reichswald heen. Onderweg in het Duitse Zyfflich nog een roeifietser tegengekomen.

Op de terugweg net ten zuiden van Emmerich kreeg ik een kettingbreuk. Ik merkte onderweg al wat geks met de ketting, maar dacht dat dat ook aan de afstelling van de versnellingen zou kunnen liggen. De ketting is nog niet zo oud, kwam met de (nieuwe) fiets die ik vorig jaar januari opgehaald had. Heeft 7000 kilometer gelopen. Nog niet erg oud? Maar goed, een kapot schakeltje kan altijd. Ik heb de kapotte eruit gehaald en verbonden met een van de quicklinks die ik altijd bij me heb. Dat loont zich na tien jaar nu eens.

Kan ik nu nog rustig duizenden kilometers met de ketting doorfietsen, of hebben jullie de ervaring dat een ketting die ooit eens ergens gebroken is in de niet al te verre toekomst het nog een keertje zal begeven?
Misschien even nakijken hoever hij versleten is? Een ketting slijt ook door omstandigheden zoals regen of modder/zand. De ketting van mijn racefiets gaat bijvoorbeeld nooit langer mee dan 4000 km. Met slecht weer slechts een paar duizend kilometer als ik pech heb. En dan spoel ik hem wel af en wrijf hem ook nog droog als ik thuis ben. En ik smeer hem elke 100-200 km (ligt aan de dagafstand) met een paar druppels olie. Niet te veel maar dat is wel ongeveer het verbruik, dan blijft ie gesmeerd lopen en is ie niet te vet.
Ik heb eens een stel kettingen (zowel Demon als Record) gehad die geregeld braken. Op een gegeven moment elke keer na een stoplicht in de stad. Gelukkig is dat nadien nooit meer voorgekomen. Ik doe met een ketting op de Demon ongeveer een jaar. Ik zit nu op 6000 km en ga er vanuit dat het niet heel lang meer gaat duren dat hij heel beroerd gaat schakelen. Dan is de tijd gekomen. Maar deze ketting houdt zich boven verwachting goed.
Gisteren langs de A2 richting best een ligger achter een groepje wielrennners zien hangen.
Ik zie bijna iedere ochtend vroeg een ligfiets rijden op de parallelweg van de N9. Rond 6:30 ter hoogte van St Maartensvlotbrug/De Stolpen/'t Zand, richting Den Helder rijden. Een tijdje terug een Alleweder, de laatste tijd een open driewieler met schermpje voorop, ik vermoed dezelfde fietser.

Bert_Rijssen

Vanavond of beter gezegd vroeg in de avond (18:05 uur) in Utrecht op het Vredenburg een ligfietsforens(?) op een rode Hurri (denk ik) gezien. Iemand van hier toevallig?
Niet zozeer 'onderweg', want ik stond op de trein te wachten op station De Vink, maar zag honderd meter verder een trike langsfietsen die uit de binnenstad van Leiden kwam. Iemand hier die dat zou kunnen zijn?
Vandaag zag ik op een bedrijfsparkeerplaats aan de Brasserskade in Delft een rode Quest staan - toevallig iemand die hier meeleest?

Cheerio,
Thomas
Afgelopen zaterdag in Middelburg op de kruising Laan der Verenigde Naties en Koudekerkse weg een appelgroene M5 mid- of highracer. Ik denk een mid met 26 inch wielen. Mooie fiets!