ligfietsers.nl

Volledige versie: Medeliggers onderweg
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Vrijdag j.l. vlak bij Almelo deze witte Mango.
Had die man een baard, dan heb ik hem wel eens gezien. Ben je vaker bij Almelo te vinden? Misschien maar keer bakkie doen...
(09-Jul-2019, 08:49 PM)Fietsbennie schreef: [ -> ]Had die man een baard, dan heb ik hem wel eens gezien. Ben je vaker bij Almelo te vinden? Misschien maar keer bakkie doen...
Ik heb niet gezien of ie een baard had. We gingen beiden te snel denk ik. Misschien was het wel een dame  Wink

En nee ... ik ben heel zelden in Oldenzaal maar ... dank voor het aanbod.
Vandaag in een rondje om het Westland heen van 101 kilometer zag ik een driewieler bij de Maeslantkering langs de Nieuwe Waterweg.
In een tochtje naar en om Schiphol heen twee stuks; een dame op een tweewieler ten noorden van Alphen aan den Rijn, en een heer in een geelwitte velomobiel ten noorden van Schiphol.
(14-Jul-2019, 10:48 PM)Lopopodium schreef: [ -> ]In een tochtje naar en om Schiphol heen twee stuks; een dame op een tweewieler ten noorden van Alphen aan den Rijn, en een heer in een geelwitte velomobiel ten noorden van Schiphol.

Ik had ten noorden van Schiphol ook nog even de Boeing 747 van Corendon van dichtbij bekeken. Schijnbaar kan je er op een later moment ook daadwerkelijk in / op / onder.
Gisterochtend iets na 8 uur kwam ik een (liggende) handbiker tegen op de Riethovensedijk in Bergeijk.
Zwaaien met een afgedekte instapopening was voir mij lastig en de handbiker had ook zijn handen vol.
Een wederzijdse grote glimlach is natuurlijk ook een groet.
Gisteravond zo rond 1930 een snelle lage ligger op het snelfietspad van Etten-Leur richting Breda. Ik was met de roets en ging de andere kant op. Hebben uitbundig naar elkaar gezwaaid.
Zojuist, 11:23 uur, in de Heuvelstraat in Oosterhout, een zwarte Fujin.
(25-Jul-2019, 11:23 AM)ErikvanD schreef: [ -> ]Zojuist, 11:23 uur, in de Heuvelstraat in Oosterhout, een zwarte Fujin.

Ben je nu aan het fietsen? #lekkerwarm

Of alleen hij ;-)
In dit geval alleen hij, ik moest even in de stad zijn (te voet). Vanochtend wel met de fiets naar het werk gereden, was toen al best warm. Zal straks wel lekker bakken worden op de weg terug... heb toch maar even zonnebrandcrème gehaald...
Van de week in Stockholm geweest. 2 liggers gezien en 2 Flevobike cargo bikes.
Niet veel, maar ik zag vooral dat 4 bedrijven Stockholm overspoeld hebben met elektrische steps.
Die overal gedumpt worden. In de parken en simpelweg midden op de weg/fietspad.

Vandaag op pad naar huis, laatste stuk A58, druk met toeristen, waaronder deze met 2 ligfietsen op de aanhangwagen.
[Afbeelding: Ligfietsen-op-de-aanhangwagen.jpg]

En ja ik heb mijn rondje alweer gedaan. Gelukkig weer wat afgekoeld en bewolkt. Heerlijk na een weekje in druk Stockholm (Hoekie is genezen van stedentrips).
Vanmiddag een witte velomobiel met een oranje achterkant gezien op de Oostvaardersdijk tussen Lelystad en Almere, ter hoogte van uitkijkpunt het Nonnetje.
Op de knardijk een rode ligger. We hebben elkaar gegroet.
Donderdag zag op Borkum in het havengebied (wij waren net aangekomen) een HP-velotechnik Speedmachine (dat denk ik, ik ben niet geheel zeker). We hebben elkaar enthousiast begroet. We hebben op Borkum een nachtje gekampeerd op de bonnefooi. Erg leuk toch, zo'n Duits Waddeneiland om de hoek.
Maandag in best bij het kanaal een dichte oranje fiets gespot.
In hilvarenbeek 2 liggers. Waarvan 1 groene nazca.j
(30-Jul-2019, 11:24 PM)amararock schreef: [ -> ]Maandag in best bij het kanaal een dichte oranje fiets gespot.

Bij welk kanaal?
In een tocht van 181 kilometer van Den Haag naar Kampen geen ligfietser gezien. De mevrouw op het pontje in Nigtevecht zei tegen me dat ze haast nooit ligfietsers ziet. Geloof haar graag, maar toch vreemd met zoveel grote plaatsen in de buurt als Amsterdam, Hilversum, Almere en Utrecht.
(06-Aug-2019, 09:49 PM)Roef Veerman schreef: [ -> ]
(30-Jul-2019, 11:24 PM)amararock schreef: [ -> ]Maandag in best bij het kanaal een dichte oranje fiets gespot.

Bij welk kanaal?

Bij de decathlon
Een drukke dag vandaag! In een tocht van 139 kilometer van Den Haag naar Hellevoetsluis en weer terug maar liefst vier ligfietsers.

Een blauwe tweewieler net onder Pernis, een zwart/paarse tweewieler ten oosten van Hellevoetsluis, een driewieler ten noorden van Hellevoetsluis en nog een driewieler. Ben even vergeten waar ik die tweede driewieler zag. Ergens tussen Hellevoetsluis en Rozenburg in. Bij Brielle, denk ik. Opvallend, alle vier op het eiland Voorne-Putten, dus.
Vanmiddag (16 augustus) langs de noordzijde van het Noord-Hollands kanaal richting Spijkerboor, een ligger met 20 inch wielen. Ik langs de zuidzijde richting Purmerend. Ik zwaaide, hij heeft mij waarschijnlijk niet gezien....
[Afbeelding: 20190820_115300-149727836972412947.jpg?w=1536]

20-8-2019: Deze elektrisch ondersteunde trike met aanhanger reed me voorbij in Lage Zwaluwe  Smile
Vanmiddag een gespot in Mariënberg. Ik was zelf met de jongens met een bakfiets op stap.
In een tocht van 172 kilometer van Den Haag / Amsterdam / Hoorn / Enkhuizen / Andijk / Hoorn tweemaal een ligfiets. De eerste, een tweewieler, was ten zuiden van Leiden langs de Vliet. De andere ben ik alweer vergeten waar dat was...

Opvallend feitje van de dag: bij de zes / zeven kerktorens met tijdsaanduiding die ik gezien heb in de oostelijke helft van West-Friesland was er maar eentje die de juiste tijd aan gaf. De rest zat er veelal uren naast...
(20-Aug-2019, 11:59 AM)ErikvanD schreef: [ -> ][Afbeelding: 20190820_115300-149727836972412947.jpg?w=1536]

20-8-2019: Deze elektrisch ondersteunde trike met aanhanger reed me voorbij in Lage Zwaluwe  Smile

Ik zou bijna zeggen, ziedaar, de toekomst van het ligfietsen Big Grin
(23-Aug-2019, 11:15 PM)Lopopodium schreef: [ -> ]In een tocht van 172 kilometer van Den Haag / Amsterdam / Hoorn / Enkhuizen / Andijk / Hoorn tweemaal een ligfiets. De eerste, een tweewieler, was ten zuiden van Leiden langs de Vliet. De andere ben ik alweer vergeten waar dat was...

Opvallend feitje van de dag: bij de zes / zeven kerktorens met tijdsaanduiding die ik gezien heb in de oostelijke helft van West-Friesland was er maar eentje die de juiste tijd aan gaf. De rest zat er veelal uren naast...

Is ook niet niks zeg... Dat met die kerkklokken begon mij tijdens de vorige ritten ook al op te vallen. Kerken zijn (helaas) niet meer bij de tijd. Maar dat is een andere discussie.