ligfietsers.nl

Volledige versie: Medeliggers onderweg
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
In een tocht van 119 kilometer was het tweemaal raak. De eerste was een heer op een driewieler. Dit was op de Waalbrug bij Valburg. De tweede was een wit / donkerrode velomobiel die mij inhaalde tussen diezelfde Waalbrug en Nijmegen. Ten hoogte van Weurt had ik de velomobiel weer ingehaald. Maar niet fietsend; hij had 'm daar geparkeerd. Anders was het mij niet gelukt, want de snelheid scheelde wel bijna tien kilometer per uur. Ik had niet eens geprobeerd om aan te haken, wat ik nog wel eens wil doen met racefietsers.
Vanavond om 19:13 uur kwam mij op de Overasebaan bij Kaarschot een (jongere?) man op een witte Gaucho met open cockpit stuur tegemoet.
Vandaag om 17 uur op de Nieuwe Merwedeweg bij Zuidhaven passeerde een metallic groene Nacza Paseo (?) terwijl ik naast de Kettwiesel even iets stond te eten. Ik heb uiteraard gegroet maar kreeg geen (zichtbare) reactie terug...
Vanmorgen een VM, vanmiddag eerst een sociable tandem met een vader of grootvader en een schooljongen.
En later de gele ligfiets die ik wel vaker tegen kom.

Iedere keer gegroet en iedere keer terug gegroet.

Alles op de 5 km naar en van het werk, Velsen Noord - Heemskerk.
Vandaag om 14.45 uur, langs het Noord-Hollands Kanaal net ten westen van Purmerend: een Tadpole trike. Hij aan de zuidkant van het kanaal, ik aan de noordkant. We hebben gezwaaid. We kwamen elkaar later tegen bij een wegversperring en hebben toen kort gesproken over de omleidingsroute.
In een tocht van 109 kilometer zag ik vandaag een lage tweewieler (flink bepakt zo leek het), op het mooie nieuwe (snel)fietspad tussen het Duitse Kleef en het Nederlandse Groesbeek. We kwamen elkaar tegen toen ik nog in Kleef was.
Vandaag alweer een ligger gezien! Dat is dus al drie (!) dagen na elkaar! Dit keer een rode Quest met een vrolijk lachende en groetende woest grijs bebaarde berijder op de Ritthemsestraat in het havengebied bij Vlissingen even na 14 uur.
Vandaag ook 1 gezien. Langs mijn huis in Middelstum.

Een rode ligfiets, man met grijze muts ( volgens mij ), Gronings vlaggetje achterop
Ook ik zag vandaag weer een ligfietser, volgens mij dezelfde man op de gele ligfiets.

Als onze schema's op elkaar aansluiten zie ik hem soms dagelijks. (Maar de laatste maanden niet, ik weet niet waarom.) Altijd als tegenligger, dus nooit samen oprijden voor een praatje.
(31-Mar-2021, 07:38 PM)ErikvanD schreef: [ -> ]een rode Quest met een vrolijk lachende en groetende woest grijs bebaarde berijder 

kan niet bijna niet missen ... dat zal ik zijn geweest ... ik was door het mooie weer op het idee gekomen om een aantal bewaarde podcasts eens niet thuis in de tuin te beluisteren, maar gewoon lekker fietsend ... gewoon op mijn oude woon-werk route , zodat je volledig op de "automaat" kunt fietsen terwijl je naar de podcast luistert ... Sorry, dat ik niet ben gestopt voor een praatje ... besefte niet dat jij het was ... ligfietsen zijn voor mij niet echt bijzonder meer na zo'n 30 jaar en ik stop ook niet meer voor iedere ligfietser die ik zie ... maar voor De Moderator van ligfietsers.nl maak ik natuurlijk een uitzondering !  Je maakt het ons natuurlijk wel errug moeilijk om je snel te herkennen als je iedere dag op een totaal andere fiets vakjes aan het vullen bent ;-) 
https://ridewithgps.com/trips/64700287

https://wimharwig.com/
Cool! Altijd leuk om een ander forumlid tegen te komen, al is het maar in het voorbijgaan Wink
(31-Mar-2021, 07:38 PM)ErikvanD schreef: [ -> ]rode Quest
Ja, had ik dat hier al gevraagd? Op m'n laatste ritje naar Dronten (13 Maart) kwam ik in Almere langs het water ook een rode Quest tegen. Iemand van jullie?
(31-Mar-2021, 07:59 PM)de Boer schreef: [ -> ]Vandaag ook 1 gezien. Langs mijn huis in Middelstum.

Een rode ligfiets, man met grijze muts ( volgens mij ), Gronings vlaggetje achterop

Dat was ik niet. Ik fietste maandag door Middelstum. Gisteren de andere kant op. Naar het Schildmeer. Onderweg bij Laskwerd op de Tolweg kwam ik een lage ligger tegen. We hebben gegroet. 

Groet,

Marco
Kunnen we niet een keer met een klein groepje fietsen?

Of is dat corona technisch niet mogelijk?
Meenemen van eigen lunch en koffie in een thermoskan kan natuurlijk.

Lijkt me leuk.!

Groeten Henk
Dan is dit wel wat voor jou. De Oliebollentocht.
Ieder jaar. Tussen kerst en nieuwjaarsdag. Heel veel medeliggers.

Slechts 2 van de vele impressies van de Oliebollentocht 2019Da's wel leuk maar geen klein groepje... al zit wel iedereen in zijn eigen bubbel Big Grin
Rond 15 uur haalde ik op het fietspad langs de E247 bij Edam een ligger met 26 inch wielen in. Hij had een stok? onder zijn linker arm en stopte om op zijn telefoon te kijken. We hebben gegroet.
(01-Apr-2021, 07:42 PM)Hoekie schreef: [ -> ]Dan is dit wel wat voor jou. De Oliebollentocht.
Ieder jaar. Tussen kerst en nieuwjaarsdag. Heel veel medeliggers.

Slechts 2 van de vele impressies van de Oliebollentocht 2019
Ja, dat ken ik, maar dat duurt nog zo lang..
(01-Apr-2021, 05:35 PM)de Boer schreef: [ -> ]Kunnen we niet een keer met een klein groepje fietsen?

Of is dat corona technisch niet mogelijk?
Meenemen van eigen lunch en koffie in een thermoskan kan natuurlijk.

Lijkt me leuk.!

Groeten Henk

Wij kunnen wel binnenkort wel eens samen afspreken. Zondag/maandag of zo, om eens samen te fietsen. Ik woon immers in Loppersum.

Groet,

Marco
Leuk, ik stuur je een pb
Paaszondag, toen Henk de Boer en ik ons Paastreffen hadden en we op de laan van de Menkemaborg terugfietsten, zagen we voor de uitgang een ligfietser op een Greenmachine. Het was ongeveer 3 uur, schat ik zo. Hij keek voor zich uit en wierp geen blik op de Menkemaborg zodat hij ons niet zag. We konden dan ook niet groeten, helaas.

Groet,

Marco
Vanmiddag rond 16:45, Europaweg Oost ter hoogte van 's Heerenhoek, een, als ik het goed zag, witte Quest XS. Ben ik nog niet eerder tegen gekomen. We hebben gegroet.
Vanmiddag rond 16.15u op de brug in Tholen een fel-gele velomobiel met een anhanger(tje). Zwaaide en kreeg nog net optijd een handje terug  Smile
Zojuist, 13:35 uur, op de Cortenoeverseweg bij Zutphen kwam ik een Kettwiesel tegen! Uiteraard was ikzelf uitgerekend vandaag met de Giant...
(17-Apr-2021, 01:43 PM)ErikvanD schreef: [ -> ]Zojuist, 13:35 uur, op de Cortenoeverseweg bij Zutphen kwam ik een Kettwiesel tegen! Uiteraard was ikzelf uitgerekend vandaag met de Giant...

Was het niet Casper van LOL?
Vanmiddag (17-4-2021) rond 16:00 uur een ligfietser op een Greenmachine langs het Boterdiep, vlakbij Doodstil.. IK was op mijn Sinner Demon. We hebben gegroet.

Groet,

Marco