ligfietsers.nl

Volledige versie: Medeliggers onderweg
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Vandaag om half elf in Assendelft een vrij lage trike, niet opgelet of het een delta of tadpole was. De dame erop groette terug.
Iets later in Zaandam zes liggers, maar dat was omdat we met De Waterlandse Liggers een rondje gingen maken.

Een open dikkopje trike, twee open tweewielers, vier VM, genoeg voor een leuke rit, maar meer welkom voor een volgende rit.
(26-Aug-2022, 08:14 AM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]
(25-Aug-2022, 10:23 PM)TheoZw schreef: [ -> ]Ik zat vanavond bij Holiday in Duiven een pizza te eten toen ik een bekend geluid hoorde: een witte Strada schoof voorbij. De mooie Milan kon hij/zij moeilijk zien door een geparkeerde bestelbus.

Wow, je hebt de Milan al. 

Heb ik een bericht hierover gemist? 

Heb ik dan ook al die foto's gemist?

Vertel, vertel Theo.

Nu bezig met Grenslandtour, twee dagen fietsen naar huis, 
dus na het komende Vrijdagbericht heb ik misschien weer tijd.
Vandaag een ligfiets zonder berijder gespot in Lons le Saunier, Franse Jura:
[Afbeelding: large.jpg]
Staat 'ie wel op slot? En ook je GPS er gewoon op laten zitten. Het is moedig. Maar wellicht zit de berijder tien meter verder al loerend de fiets in de gaten te houden.
Ik zet hem ook nooit op slot. Gpx neem ik wel mee
De eigenaar zat denk ik ergens op het terras, wat voor ligfiets het is weet ik niet, een Seiran?
We hebben vanmiddag Frutsel en z’n DF gespot tussen Rotterdam-Nesselande en Zevenkamp Smile
Wij reden met de bakfiets en de tandem, en wat ver weg dus hij zag ons denk ik niet.
Vanmiddag op het Nieuwe Merwedepad in de Noordwaard: een heer op een tweewieler met onderstuur. Wij waren op de M-Racer en de 26-20-onderstuur. Wederzijds gegroet.
(28-Aug-2022, 04:35 PM)365cycle schreef: [ -> ]We hebben vanmiddag Frutsel en z’n DF gespot tussen Rotterdam-Nesselande en Zevenkamp Smile
Wij reden met de bakfiets en de tandem, en wat ver weg dus hij zag ons denk ik niet.

Klopt, ik heb jullie niet gezien. Ik was op weg naar Amsterdam, want familie uit de USA was over, dus ik ging op visite.
Aangezien ik op mijn werk mijn DF kan parkeren, want de toegangspas werkt ook in het weekend, was het een makkelijke keuze om de fiets te pakken. Scheelt toch weer zo'n 20 euro aan brandstof en ik weet niet hoeveel aan parkeerkosten Big Grin
Daarnet rond 7:30 op de Eindhovensedijk van Oirschot naar Eindhoven werd ik, terwijl ik op het fietspad met de M-Racer achter een scootertje plakte, door een witte DF (of Alpha7? Open wielkasten iig) met racekap op de hoofdrijbaan rechts ingehaald. Ik heb de clignoteur als groet opgevat en gezwaaid.
(30-Aug-2022, 08:49 AM)Bacchus schreef: [ -> ]…. door een witte DF (of Alpha7? Open wielkasten iig) met racekap op de hoofdrijbaan rechts ingehaald.
Jou ingehaald, dan reed die wel hard   Smile
Kwqm gisteren zowaar weer een ligfietser tegen. Langs de N470 tussen Delfgauw en Pijnacker.
Ik was op de gewone fiets, maar zag vanuit een zijpad in het Haagse Bos een dame op een rode tweewieler.
[quote="De tovenaar"  in Lons le Saunier, Franse Jura:
[/quote]

Fijne vakantie, Tovenaar. Ik verheug me op je video's  Smile
(30-Aug-2022, 10:07 AM)gideon schreef: [ -> ]Jou ingehaald, dan reed die wel hard   Smile
Mwah, op weg naar kantoor valt het meestal best mee.(*) Ik deed hier ongeveer 35, de velomobiel denk ik iets boven de 40.

(*) Totdat er een speedpedelec langs komt zeilen natuurlijk. Angel
(30-Aug-2022, 08:21 PM)Bacchus schreef: [ -> ](*) Totdat er een speedpedelec langs komt zeilen natuurlijk. Angel 
Die kan ik ook nooit laten zitten Big Grin En bromscooters. Gisteren nog één. 's ochtends getraind dus ik reed heel rustig weg bij kantoor, en kom dan op een breed (5m) bromfietspad. Ging met een gangetje van ~35 km/h een E-biker inhalen, maar de scooterrijder achter me vond dat ik af moest remmen om hem voor te laten ofzo, en hoewel er nog best wat afstand tussen ons in zat toeterde hij dus. In mijn brein verdwijnt modus "rustig aan doen" dan. ASSERT DOMINANCE!  Tongue  Voor ik het wist sloeg ik met de acceleratie al een gad, en al gauw reed ik dus weer 55-57 km/h. Ik bleef 'm voor tot onze wegen zich scheidden (gelukkig maar, anders had ik ook nog snel een brug op gemoeten Big Grin ).

Overigens vandaag nog een medeligger gezien; hij reed weg op wat nu dus niet meer mijn Hurricane is. Geen nieuwe ligfietser helaas, maar gewoon één van de Rotte Rijders  Smile
Vanavond 9 uur, een donkerblauwe (of donkergroene, het was al flink aan het schemeren) velomobiel over de oude bildtdijk richting het westen, ik liep daar m'n dagelijkse ommetje dus was incognito.
(30-Aug-2022, 10:07 AM)gideon schreef: [ -> ]
(30-Aug-2022, 08:49 AM)Bacchus schreef: [ -> ]…. door een witte DF (of Alpha7? Open wielkasten iig) met racekap op de hoofdrijbaan rechts ingehaald.
Jou ingehaald, dan reed die wel hard   Smile

Ik zou het geweest kunnen zijn tijdens mijn woon/werk route maar heb geen racekap op mijn DF Smile
Dat doet me twijfelen, Marnix. Ik verbaasde me namelijk nogal over de racekap gezien het prima weer, dus dan zou ik wel heel kippig geweest moeten zijn. Als je Fido Dido nog op de zijkant zou moeten hebben: die heb ik ook niet gezien en op een weg knipperen zonder af te slaan zou je toch ook moeten herinneren.

Om precies te zijn was het volgens mijn log tussen 7:25 (Fietsersoversteek na het A58-viaduct) en 7:30 (Verkeerslichten bij ECHOS Home).
Vandaag om ongeveer half drie een medeligger op een blauwpaarse tweewieler tussen Arum en Witmarsum (in de buurt van Grauwe Kat). Ik was op mijn rode Sinner Demon 20/26. We hebben gegroet.


Groet,

Marco
(31-Aug-2022, 12:20 PM)Bacchus schreef: [ -> ]Dat doet me twijfelen, Marnix. Ik verbaasde me namelijk nogal over de racekap gezien het prima weer, dus dan zou ik wel heel kippig geweest moeten zijn. Als je Fido Dido nog op de zijkant zou moeten hebben: die heb ik ook niet gezien en op een weg knipperen zonder af te slaan zou je toch ook moeten herinneren.

Om precies te zijn was het volgens mijn log tussen 7:25 (Fietsersoversteek na het A58-viaduct) en 7:30 (Verkeerslichten bij ECHOS Home).

Fido Dido staat er nog op, dus dan is het iemand anders.
Een racekap heb ik niet
Misschien verdienen al deze prachtige plaatsnamen wel een eigen draadje/topic.

Toch?
(02-Sep-2022, 01:34 PM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]Misschien verdienen al deze prachtige plaatsnamen wel een eigen draadje/topic.

Toch?

Inderdaad, ik zie nog veel meer namen die vermelding verdienen.
Je vindt al die posts met plaatsnamen hier.
Vanochtend tussen kwart over 9 en half 10 werd ik op de Hitzumerweg even buiten Achlum ingehaald door een blauwpaarse Quest met zwarte top. Ik zat op de Mini. We hebben gegroet.

Groet,

Marco
In een tocht van 115 km een ligfietser, een van Raam trike denk ik, maar meneer groette mij al voor ik mijn hand omhoog had.

Bij aankomst wel een hoop VM gezien maar geen een in beweging.
(Mijn Quest is een weekje logeren in Dronten voor onderhoud.)
In een tocht van 147 kilometer zag ik er ineens weer drie, na een lange tijd geen. Als eerste bij Berkel en Rodenrijs, een tweewieler die de doorgaande weg afsloeg en de woonwijken in trok. Ik zag het van een afstand. Ik was nog niet echt in de buurt en fietste gewoon door richting Rotterdam. Daarna bij Kinderdijk zo'n beetje tussen de molens een driewieler. En tenslotte nog een twee- of driewieler (weet ik even niet meer) iets verder voorbij Kinderdijk.