ligfietsers.nl

Volledige versie: Medeliggers onderweg
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
In een tocht van 143 kilometer van Den Haag naar Puttershoek en weer terug zag ik er vandaag twee. De eerste was een heer met een geel t-shirt op een gele Flevobike (geloof ik), ergens bij Zoetermeer als ik het mij goed herinner. De tweede was in Rotterdam. Ik stond op fietsstrook bij een stoplicht te wachten samen met een miljoen andere fietsers. Een heer op een lage tweewieler wurmde zich tussen de wachtende fietsers om de andere kant over te kunnen steken. Het was Rotterdams spitsuur, kreeg ik het idee.
Vandaag rond 16 uur een Blue Glide (achtige) fiets op Overleek. We hebben elkaar gegroet.
Vanochtend kwam ik op Papenvoort geheel onverwacht (niet dus) een ligfietser tegen.
Aangezien dat toch een redelijk zeldzaam verschijnsel in deze contreien is, heb ik die kans natuurlijk met beide handen aangegrepen, en hup, in de "achtervolging".
Ik had sleepkabel cq lasso bij me (texlock slot), dus hij had geen schijn van kans om aan mij te ontkomen.
Ik heb me gedragen als volleerd stalker, je kent het wel, zoiets als een toffee, die maar aan je kiezen blíjft plakken.  Big Grin
Na 30km, die werkelijk zijn omgevlogen, hebben we in Emmen afscheid genomen.
Het was echt bere-gezellig. Fietsbennie, bedankt!!!  Smile
Heb donderdag een ligfietser gespot komend vanuit Azewijn richting de Meilandse dijk. Was iemand op een lange wielbasis fiets. Mogelijk een Rainbow Longo of een Sinner. Hij/zij zat links van mij, ik reed met de VM al op de Meilandsedijk. Ik was op weg naar het werk en het snelheidsverschil was me wat te groot om te wachten. Was de derde ligfiets op de woonwerkroute in 16 jaar tijd.
Ik fiets ook geregeld daar in het voorjaar en najaar. Vind de directe omgeving van DocksNLD altijd een beetje een depressieve plek... De helft van 's-Heerenberg is industrieterrein zelfs. Zelfs Rotterdam heeft met de enorme haven relatief gezien niet zoveel industrie.
Vandaag niemand op de heenweg maar dat ik net in bij de wielerbaan van Spaarndam was kwamen Sjoerd, zijn vrouw en zoon aan, daarna nog een heleboel meer.
Ik heb de meesten gegroet, met veel gepraat.
Op de terugweg tot aan pontje Buitenhuizen met Alexander op gefietst (en samen nog wat gegeten) en daarna weer geen enkele ligfietser onderweg naar huis.
Mocht je een vergelijkbare ervaring willen, morgen zijn ze op de wielerbaan van Sloten.
In een tocht van 170 kilometer van Den Haag naar de Achterhoek zag ik er vandaag eentje: een heer op een lage rode tweewieler. Ik weet niet helemaal meer waar. Denk ergens ten zuiden van Zeist of ten noorden van Ede op een landelijk weggetje.
Tijdens mijn ritje naar Westerhaar en weer terug kwam ik in Vriezenveen een oudere meneer tegen die op zijn 2 wielen voor 1 wiel achter trike de hond aan het uitlaten was. Hij stond stil en keek naar de hond dus zag mij niet. Ik heb wel gegroet maar weet niet wat de reactie was.
Vandaag op Cycle Vision kwam ik zowaar ligfietsers tegen. Ik zal geen namen noemen. De kans dat ik dan mensen vergeet is groot. ;-)
Vanmorgen rond 8:30 bij Uithoorn een witte DF met een grote sticker van een hond(?) op de zijkant. We reden een stukje op, maar echt communiceren zat er niet in, aangezien ik mijn racekap erop had zitten.
(27-Aug-2022, 10:19 PM)De tovenaar schreef: [ -> ]De eigenaar zat denk ik ergens op het terras, wat voor ligfiets het is weet ik niet, een Seiran?

Ik heb 'm even ingezoomd, zie nu dat het een Chamsin is. Ernaast stond een Avaghon dus ik vermoed van Nederlanders.
[Afbeelding: AL9nZEV-dlvFk5SEStdsflcmmqPqoZiOMXT-Myrq...authuser=0]
Hele fraaie fiets. Hij ziet er op de foto uit als nieuw.
(30-Sep-2022, 10:24 AM)Roepers schreef: [ -> ]Hele fraaie fiets. Hij ziet er op de foto uit als nieuw.

Erg mooi ja. Zie je niet zo vaak in het wild  Big Grin
(30-Sep-2022, 10:24 AM)Roepers schreef: [ -> ]Hele fraaie fiets. Hij ziet er op de foto uit als nieuw.
Idd! Overigens opvallend dat de eigenaar z'n Garmin (denk ik?) er gewoon op heeft laten hangen. Als er iets snel gejat is, is het dat wel.
Is al een hele oude Garmin Oregon zo te zien. Daar heb je niet veel meer aan. Die Chamsin stond ook niet op slot, maar de gelegenheidsdief kan er vast niet zomaar mee wegrijden zonder op of om te vallen.  Big Grin
In een tocht van 132 kilometer naar Doornenburg, Nijmegen, Kranenburg, Kleef en Emmerich kwam ik er eentje tegen: een heer in een gele banaan vlakbij het molentje bij Zyfflich.
(30-Sep-2022, 07:25 PM)Lopopodium schreef: [ -> ]In een tocht van 132 kilometer naar Doornenburg, Nijmegen, Kranenburg, Kleef en Emmerich kwam ik er eentje tegen: een heer in een gele banaan vlakbij het molentje bij Zyfflich.

Alsjeblieft noem het geen banaan.
(30-Sep-2022, 08:06 PM)Willeke_IGKT schreef: [ -> ]
(30-Sep-2022, 07:25 PM)Lopopodium schreef: [ -> ]In een tocht van 132 kilometer naar Doornenburg, Nijmegen, Kranenburg, Kleef en Emmerich kwam ik er eentje tegen: een heer in een gele banaan vlakbij het molentje bij Zyfflich.

Alsjeblieft noem het geen banaan.

Maar deze was tenminste nog geel Tongue
Deze week diverse tegengekomen. Dinsdag of woensdagmiddag een 2x 26" met onderstuur. Stond voor het stoplicht te wachten om de N35 naar Wierden over te steken. Ik fietste achterlangs, diegene heeft mij niet gezien. Donderdag de rode velomobiel weer, door mijn bril vol druppels (mist) had ik laat door dat het een velomobiel was, maar hij toeterde wel naar mij. Afgelopen 2 weken niet gezien en nu weer op donderdag, misschien een donderdag rijder. En vandaag een wit/oranje quatrevelo tussen Wierden en Nijverdal, we hebben gegroet.
(30-Sep-2022, 09:26 PM)Frutsel schreef: [ -> ]Maar deze was tenminste nog geel Tongue 
Noem de mijne dan maar Vlaflip.

Trouwens, ik zelf niet... maar m'n vriendin kwam vanmiddag bij Kortgene de vlammen-Quest tegen Big Grin
Ze reed dus in de (gele) Milan SL, en ze hebben gegroet  Smile
Citaat:En vandaag een wit/oranje quatrevelo tussen Wierden en Nijverdal, we hebben gegroet.

Dit zou zomaar Johan kunnen zijn. De filmer van Mooi Twente en regelmatig ook van LOL.

Dit is wel zijn 'gebied'.
Zonet kwam Bob even reservekussen brengen die hij had geprobeerd.
Altijd tijd maken voor een bakkie. Leuk dat je er even was.

[Afbeelding: IMG-20221003-152903-282.jpg]
Een mij bekende locatie volgens mij. Was vast weer reuze gezellig

Gisteren zondag 2-10-2022 passeerde mij op de Hertog van Saksenlaan in Franeker om 12:45 of zo een rode velomobiel van een type dat ik niet zon snel kon thuisbrengen, mogelijk een DF. Ik fietste met de Regenfiets op het fietspad in de 30 km zone en hij snelde voorbij op de weg. Hij sloeg even verder linksaf op de Noord en dat was ook mijn route. De stationsbrug stond omhoog maar hij had klaarblijkelijk een andere route genomen. Niet gegroet, want ik had niet het idee dat hij mij had waargenomen aan de andere kant van de heg.

Groet,

Marco
Vanmiddag om 17:15 uur kwam ik een witte met geel Velomobiel tegen, hij dook net de Heinenoortunnel in en ik ploeterde er net uit op mijn M5 M-racer. We hebben gezwaaid.
Vandaag om een uur of kwart voor vijf een zwarte tadpole trike met Streamer tussen Achlum en Hitzum. Ik fietste op de Mini en de medeligger was een tegenligger. We hebben gegroet. Later tussen kwart over vijf en half zes, ik zat op het terras van de Stadsherberg in Franeker en de Mini stond tegen de brugleuning bij de Stadsherberg, weer een tadpolde trike. Ditmaal een rode. Ik groette vanaf het terras en  de medeligger groette terug, maar ik vroeg mij af of hij een verband legde met de geparkeerde ligfiets, of hij hem uberhaupt gezien heeft trouwens.

Groet,

Marco
(03-Oct-2022, 03:33 PM)Fietsbennie schreef: [ -> ]Zonet kwam Bob even reservekussen brengen die hij had geprobeerd.
Altijd tijd maken voor een bakkie. Leuk dat je er even was.
Het werk liet me mooi op tijd gaan en het lag nu mooi op de route. Bedankt voor het bakkie!