ligfietsers.nl

Volledige versie: Medeliggers onderweg
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(23-Jun-2022, 07:00 PM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]Het is volbracht. 

Adieu  Heart
Ik klikte op “Bedankt”, maar bedoelde dat niet hierom  Big Grin
Vanmorgen reed een alleweder voor mijn huis aan de oude bildtdijk langs.
Vandaag eerst een sociable tandem, op de Rijksstraatweg Heemskerk. Ik heb mijn hand opgestoken maar omdat ik daar tussen de auto's reed heb ik niet kunnen zien of er gereageerd werd.
Later op de Westerhourweg Beverwijk Mark, dit keer op een open ligger. We hebben gegroet.
Eerder in de week ook al eens op een open ligger en eens in zijn witte Quest met zwarte reflectie, tussen de overweg van de Wenkenbachstraat Velsen Noord en de Vondellaan Beverwijk.
Vanmorgen een flevotrike gespot op de oude bildtdijk. Er werd wat wijfelend gegroet.
Vrijdag middag Leidse hout leiden  een lage tadpole zwart met oranje vlaggetje. de berijder droeg een oranje helm, niet kunnen groeten ik was de hond aan het uitlaten.
In een tocht van 131 kilometer zag ik er maar eentje. Een heer in een rood / grijze velomobielachtige, langs de A12 niet ver van het Balijbos.
Gisteren weer wat verder aangedurfd. Voetellende blijft maar duren. ~80 km. Deels toeristisch langs de Westerschelde, Hansweert 's Gravenpolder waar ik ze zag. 2 liggers. Een ligfiets, model onbekend, zag er wel snel uit, en een trike, hoogzitter HP Velotechnik. Aan zijn onwennige reactie te zien had ie 'm nog niet zo lang
In een tocht van 136 kilometer zag ik er eentje. Deze keer een heer op een rode tweewieler op de grens van het Abtswoudse bos en Delft Zuid. Weet niet wat voor type, maar het was een hoge tweewieler zoals de mijne.
Rond een uur of drie, in de buurt van Makkum, aan de ijsselmeerkust, rode trike met streamer, berijder met gele jas en pet. We hebben gegroet.
We zagen vanmiddag een liggende dame in Rotterdam Centrum, ze stak over van de Meent naar de Jonker Fransstraat.
We waren zelf per tandem, dus ik heb niet gegroet.

PS: Voor de duidelijkheid: ze lag dus op een tweewiel ligfiets, niet op een bankje ofzo.
(30-Jun-2022, 12:16 AM)365cycle schreef: [ -> ]We zagen vanmiddag een liggende dame in Rotterdam Centrum, ze stak over van de Meent naar de Jonker Fransstraat.
We waren zelf per tandem, dus ik heb niet gegroet.

PS: Voor de duidelijkheid: ze lag dus op een tweewiel ligfiets, niet op een bankje ofzo.

Liggend op een bankje oversteken zou best wel een prestatie zijn Big Grin
Gisteravond een ligger (trike of 2wieler, fietste achter de berm en ik zat ver weg dus kon het niet goed zien) en een handbiker in Hellendoorn. Vandaag een bebaarde man op een 2x 20 inch lage ligger in Vriezenveen.
Vanmiddag een oudere man op een tadpole trike langs de Amstel. Hij was enigzins verbaasd dat ik groette.
[Afbeelding: tour.jpg]
Gisteren reed een tweewieler ligger met een meneer met baard erop de tegengestelde richting op in Lijnden. We hebben gegroet.
Ik zag vanochtend een meneer op een M-Racer bij Zevenhoven, en langs het water bij Almere haalde ik een wat oudere man op een open ligger in. Niet heel goed gekeken wat dat precies voor iets was.
In een tocht van 166 kilometer zag ik vandaag twee roeifietsers. Een heer en een dame. Waar was het ook alweer? Ergens op het Putten-deel van Voorne-Putten, geloof ik, tussen Goudswaard en Nieuwendijk.

En een soort van unicum voor mij: de eerste keer in pakweg vijftien jaar ligfietsen dat ik werd ingehaald door een (solofietsende) dame op een racefiets. Toch stiekem nog even geprobeerd aan te zetten en te kijken of ik haar toch bij kon houden (dat lukt soms alsnog wel eens omdat ik niet altijd goed merk of ik toch nog met weinig extra inzet een stuk harder kan en meer van eventueel wind van opzij kan profiteren). Maar nee. Nouja, pas toen ze even was gestopt een paar kilometer verder. Kon het niet laten haar te vragen of ze er een motor in had zitten. Ook nee, ze was gewoon een erg enthousiaste fietser. Gelukkig heb ik geen mannelijke eer die aan diggelen geslagen was. Maar ze had gemerkt dat wel meer mannen toch proberen 'de fout' nog even recht te zetten.
Toen ik stond te wachten bij de pont Buitenhuizen kwamen er een aantal (ik heb niet goed geteld) ligfietsers aan, minstens drie lage open liggers en minstens 3 VM's. Het was de groep die de forten tocht aan het rijden was.

Ik heb daar aangehaakt maar moest bijna meteen na de pont al lossen, de kettingbuis naar mijn voor bladen was los geraakt en had de ketting eraf gegooid.

Ik had gelukkig het benodigde onderdeel (een tiewrapje) en de benodigde kennis (het was niet de eerste keer) en kon na de reparatie in een rustig tempo naar huis rijden.

Waarschijnlijk hadden de mannen wel op mij willen wachten maar ik vond het niet eerlijk om ze op te houden en dan toch kort daarna te moeten lossen omdat ik na ketting eraf rustig aan wil fietsen.

Oh ja, toen wij stonden te wachten om de pont op te draaien kwam er een sociable tandem af rijden, tussen ons door het fietspad op. We hebben gegroet en zijn terug gegroet.
Vanmiddag op de buitenkant van de Zeedijk tussen Zurich en Harlingen zag ik een man en vrouw samen fietsen waarbij de man op een rode hogere ligfiets (tweewieler) zat. Ik fietste op de Mini. We hebben gegroet.

Groet,

Marco
Hoeveel actief ligfietsende Nederlanders (bv. minimaal ééns per twee weken) zijn er eigenlijk?
En welk percentage daarvan zou ook actief zijn op ligfiets.net / ligfietsers.nl ?

Het valt me op dat ik eigenlijk vrijwel nooit ligfietsers tegenkom die hier reageren als ik ze gespot heb.
(04-Jul-2022, 08:42 PM)365cycle schreef: [ -> ]Hoeveel actief ligfietsende Nederlanders (bv. minimaal ééns per twee weken) zijn er eigenlijk?
En welk percentage daarvan zou ook actief zijn op ligfiets.net / ligfietsers.nl ?

Het valt me op dat ik eigenlijk vrijwel nooit ligfietsers tegenkom die hier reageren als ik ze gespot heb.

Ik tel zo'n 160 leden met meer dan 5 posts.
Vanmorgen eentje op een grijze flevobike. Laatst ook een groene ligfiets met wielmaat 20, en eentje uit Daarle die hem zelf heeft gemaakt. Van de totaal 4 ligfietsers die ik spot tussen Vroomshoop en de zaak zit er maar één op het forum hier, meestal kom ik diegene alleen tegen bij weerspiegelende ruiten, deze heer zwaait dan wel altijd vriendelijk naar me...
Vanochtend bij de fiets-Maastunnel (R’dam) noordzijde, een jonge man op een grijze HP Velotechnik Street Machine l, en een jonge dame op een rechtop fiets, zo te zien op fietsvakantie.
Ik niet, maar @Bas_ligfiets !

Net een gesprek in de stad:
Voorbijganger: "Is dat nou een amfibiefiets ofzo?"
Ik: "Nee hoor, gewoon een ligfiets met stroomlijn, maar het lijkt inderdaad wel een beetje op een landkano"
Voorbijganger: "Oh, dat dacht ik. Ja, bij mij in de buurt zie ik ook weleens zo'n ding, en daar staat iets van puntje-puntje-water op de zijkant"
Ik: "Oh, dan weet ik denk ik wel wie dat is"
Voorbijganger: "Jullie zijn een soort sekte ofzo?"
Ik: "We hebben eigen regels en slaan een vervelend stukje van de maatschappij over, bijvoorbeeld files en benzine. Dus je zou het als een soort vrijmetselarij kunnen beschouwen."

Het werd nog flauwer, wel een komisch gesprekje Big Grin
Zo zie je maar dat ze je dus toch wel zien…ook al weten ze niet precies wat ze zien… Huh
(05-Jul-2022, 08:14 PM)Bas_ligfiets schreef: [ -> ]Zo zie je maar dat ze je dus toch wel zien…ook al weten ze niet precies wat ze zien… Huh
Haha zeker zien ze je wel. Ik moet achteraf toch echt nog een beetje gniffelen over die paar automobilisten die afgelopen zaterdag opmerkten dat ik slecht zichtbaar ben. Een zes meter lange combinatie zo hoog als een Porsche 911, in uni-geel, parelmoer wit, rood metallic, en dan slecht zichtbaar. Soms heb ik zin om me te laten sponsoren door deze club, speciaal voor dat soort figuren Big Grin