ligfietsers.nl

Volledige versie: Medeliggers onderweg
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Vanochtend om 7:20 een gele tweewieler met onderstuur. Lange wielbasis, groot wiel achter, klein voor. Sloeg onderaan de Wierdense brug linksaf richting Intratuin. Diegene heeft mij niet gezien dus niet gegroet.
Deze QV kwam ik tegen toen ik bezig was een route voor morgen te plannen:

QV op Google Maps

Misschien ben ik niet de eerste die hem/haar ziet.

Dan komt de vraag bij me op zijn er meer te vinden...
Zou leuk zijn om liggers en velomobielen in Streetview in een draadje te verzamelen. Ik vroeg mij af of dat draadje al niet bestond maar een zoekactie leverde dat niet op.

Groet,

Marco
(14-Apr-2023, 08:59 PM)Roepers schreef: [ -> ]Zou leuk zijn om liggers en velomobielen in Streetview in een draadje te verzamelen. Ik vroeg mij af of dat draadje al niet bestond maar een zoekactie leverde dat niet op.

Groet,

Marco

Lijkt me een goed plan. Zodra er nog één andere bekend is gaan we dat doen. (Een draadje met maar één hit lijkt me wat overdreven.)
Bingo!

(20-Oct-2021, 12:08 PM)De tovenaar schreef: [ -> ]Een beetje off-topic, maar deze vakantieligger vond ik op streetview.
Foto is van augustus dit jaar in Dalerveen, Drenthe
https://goo.gl/maps/tkHTUCXLYeeV9fob6

Edit: Draadje is inmiddels aangemaakt en hier te vinden

Groet,

Marco
Kwam vanmiddag even na 12 op de Arlersteeg (Putten) een rode velomobiel tegen, we hebben gegroet.
[Afbeelding: medium.jpg]
Op 17 april kwam ik een velomobiel tegen vlak voor Hitsum. Ik wachtte even voor een naderende auto in een uitstulping van de weg en zag hem aankomen. De auto was voorbij en met een perfecte timing passeerde hij mij. Zo te zien een Quest, geel boven en oranje beneden. Hij reed richting Franeker. We hebben gegroet. Door het doppler-effect begon zijn stem hoog en werd na passeren aanmerkelijk lager! (Hij kwam van achter)
Vandaag stapte ik in Hitzum na een begrafenis op de Mini om ongeveer kwart voor 5 en zag paar honderd meter een blauwe ligger voor mij rijden richting Achlum. Ik dacht dat een lage racer was en had geen enkele kans om hem/haar in te halen. Dus ook geen kans om te groeten.

Groet,

Marco
Zijn Hitsum en Hitzum dezelfde plaatsen?
Zo nee, liggen ze bij elkaar in de buurt?
(19-Apr-2023, 06:17 AM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]Zijn Hitsum en Hitzum dezelfde plaatsen?
Zo nee, liggen ze bij elkaar in de buurt?

Ze liggen even ver uit elkaar als Leeuwarden en Ljouwert Big Grin
Ter ondersteuning van bovenstaande zie deze link.
Groet,
Marco
Vanmiddag achter een witte quest gereden. Zag m net voor me het fietspad langs de N470 kruisen. Tot net voor Pijnacker 100m achter 'm gereden met de roets, tot ie uiteindelijk afsloeg richting. Zoetermeer. Een man van begin 50 gok ik. Hoi!, als je jezelf herkent Wink
(18-Apr-2023, 04:03 PM)De tovenaar schreef: [ -> ]Kwam vanmiddag even na 12 op de Arlersteeg (Putten) een rode velomobiel tegen, we hebben gegroet.

Hoe heb je die foto zo goed gekregen? Lijkt me dat de camera niet zo stabiel aan een stok vast blijft zitten gefixeerd kijkend naar 1 punt. Maar kan me ook goed vergissen. En kun je de camera bedienen vanaf je stuur?
(19-Apr-2023, 06:26 PM)Hardloper schreef: [ -> ]Hoe heb je die foto zo goed gekregen? Lijkt me dat de camera niet zo stabiel aan een stok vast blijft zitten gefixeerd kijkend naar 1 punt. Maar kan me ook goed vergissen. En kun je de camera bedienen vanaf je stuur?


Die is gemaakt met een Insta360 One X2, neemt 360 graden rondom op. De beelden worden softwarematig gestabiliseerd.
Ik bedien 'm handmatig, maar zet 'm vaak op interval (neemt dan om de ca. 5s een foto).
Zie bv hier voor zo'n serie streetview foto's https://www.mapillary.com/app/?pKey=1243079293308075
Afgelopen woensdag, ik dacht rond 16:45, op de kruising pal voor kasteel Bouvigne bij Breda: Een heer van om-en-nabij pensioengerechtigd met pet, op een groene open ligger die verdacht veel op een 26/20 leek, hij reed stad-in. Ik kwam op de Giant Expedition bos-uit-rechts-af, voor hem van links. Ik deed een poging te groeten maar met de gewichtiger taken van richting aangeven, remmen en een bocht insturen was dat waarschijnlijk pas toen zijn blik voorbij was.
Ik kwam aan het begin van de avond om ongeveer 18:15 iemand met een cremewit met bordeauxrode DF tegen op de veerstoep van de veerpont bij Wijk bij Duurstede. Ik zag hem al staan terwijl ik met de veerpont overgezet werd van Rijswijk naar Wijk bij Duurstede.
Het regende, niet hard maar druilerig, en ik was in vol ornaat: regenjas met pet onder capuchon, regenbroek, overschoenen (signaalgeel), wanten van regenjasstof, gitaarkoffer ingepakt in een regenhoes voor een grote rugzak.
De DF-rijder reed blootshoofds in de regen, maar zat wel weggedoken onder zijn schuimkap.
We hebben gegroet.
400 kilometer in 3 dagen gefietst van Zeeland naar Groningen. Ik was op voorhand wel benieuwd hoeveel liggers ik zou tegen komen. Het werden er 4...we zijn toch wel echt in de minderheid, beste mensen.

De eerste was een ligtandem die me donderdag de 27e tegemoet kwam op de Haringvlietbrug. 
De tweede dag nul liggers en vandaag dus 3: eerst in hartje Steenwijk een rood-witte Snoek, daarna aan de rand van datzelfde Steenwijk zag ik een witte Milan pauze houden bij een tankstation en tot slot een highracer (denk een M5) tussen alweer Steenwijk en Eesveen. 

Ik heb allen gegroet, de tandem negeerde dat vakkundig, de rest deed vrolijk mee  Smile
(29-Apr-2023, 08:10 PM)TimSch schreef: [ -> ]400 kilometer in 3 dagen gefietst van Zeeland naar Groningen. Ik was op voorhand wel benieuwd hoeveel liggers ik zou tegen komen. Het werden er 4...we zijn toch wel echt in de minderheid, beste mensen.

Na bijna 800 kilometer in zeven tochten dit kalenderjaar heb ik er nog geen eentje gezien.

Ik moet zeggen, een ligfietstandem heb ik nog nooit in het wild gezien. Was het een dubbele vooruitfietser of een enkele vooruitfietser met een enkele achteruitfietser?
(29-Apr-2023, 09:22 PM)Lopopodium schreef: [ -> ]Ik moet zeggen, een ligfietstandem heb ik nog nooit in het wild gezien. Was het een dubbele vooruitfietser of een enkele vooruitfietser met een enkele achteruitfietser?

Oef, ik zat in de afdaling van de brug dus ging redelijk vlot en nu je het zo vraagt weet ik het eigenlijk niet zeker...Ik zag ondersturen en denk zelfs dat het een voor- en een achteruitfietser was...
Gespot bij het winkelcentrum in Rotterdam:
[Afbeelding: IMG-9207.jpg]
(30-Apr-2023, 10:54 AM)365cycle schreef: [ -> ]Gespot bij het winkelcentrum in Rotterdam:
[Afbeelding: IMG-9207.jpg]

Dat is mijn boodschappenwagentje Wink

Ik zag net een roeifiets tussen Achterveld en Hoevelaken.
Ik groette wel, maar vrees dat hij me niet zag daar ik achterin de auto zat. Lekker even genieten van weekend weg.
Ik vermoed dat het een zij was (maar wel met kort haar). Rond de middag dan.
(30-Apr-2023, 10:54 AM)365cycle schreef: [ -> ]Gespot bij het winkelcentrum in Rotterdam:

Huh 

Ik geloof dat Rotterdam wel wat meer dan 1 winkelcentrum heeft, of bedoelde je 'Het beste/hipste/leukste winkelcentrum in Rotterdam?
Nou dat zeker niet Big Grin het winkelcentrum waar ik vaak naartoe ga Smile
Vanmiddag tijdens een kort rondje op de Demon een zwart/rode velomobiel tegengekomen in Wierden. Rond half 2. Hij knipperde met zijn lichten, ik met de hand.