ligfietsers.nl

Volledige versie: Medeliggers onderweg
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(12-May-2023, 11:04 AM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]Ik was gisteren nog in Alphen aan de Rijn. In het Archeon met 78 kinderen.

Erg leuke ervaring. Vooral toen ze in de speeltuin waren met nog 5 andere scholen.

3x roepen en toen waren ze er  Cool
(12-May-2023, 11:43 AM)Bacchus schreef: [ -> ]Klinkt als de krenten uit de pap voor een basisschoolleraar. Je zal wel goed geslapen hebben vannacht. Big Grin
Big Grin Niet alleen voor de leraren. Deze papa meldt zich ook standaard aan voor schoolreisjes en excursies. Niet helemaal in m'n comfortzone maar superleuk om te doen!
(12-May-2023, 02:01 PM)365cycle schreef: [ -> ]
(12-May-2023, 11:04 AM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]Ik was gisteren nog in Alphen aan de Rijn. In het Archeon met 78 kinderen.

Erg leuke ervaring. Vooral toen ze in de speeltuin waren met nog 5 andere scholen.

3x roepen en toen waren ze er  Cool
(12-May-2023, 11:43 AM)Bacchus schreef: [ -> ]Klinkt als de krenten uit de pap voor een basisschoolleraar. Je zal wel goed geslapen hebben vannacht. Big Grin
Big Grin Niet alleen voor de leraren. Deze papa meldt zich ook standaard aan voor schoolreisjes en excursies. Niet helemaal in m'n comfortzone maar superleuk om te doen!

Pas maar op, 365cycle! Het begon bij mij ook als papa die het erg leuk vond mee te gaan. Voor je het weet ben je zij-instromer omdat je er geen genoeg van kunt krijgen  Wink
Toen ik gisteren een band zat te verwisselen in Amsterdam kwam er een oudere heer op een USVA trike naar me toe. Hij was benieuwd hoe de wielen van een velomobiel gemonteerd zaten, dus hij kreeg nu alle kans om een DF van dichtbij te bewonderen Smile

Nog even een tijdje gekletst over trikes in het algemeen, en USVA trikes in het bijzonder. Misschien een leuke boodschappentrike, met die grote koffer achterop.
Hij vond dat ze momenteel goedkoop te vinden zijn want: "Alle eigenaars gaan dood, en de erfgenamen weten niet wat ze ermee aanmoeten" Big Grin

Heeft 'ie ook gelijk in, maar wat vreemd om uit de mond van een 70+ persoon te horen.
(12-May-2023, 02:13 PM)TimSch schreef: [ -> ]Pas maar op, 365cycle! Het begon bij mij ook als papa die het erg leuk vond mee te gaan. Voor je het weet ben je zij-instromer omdat je er geen genoeg van kunt krijgen  Wink
Haha, geen bezwaar hoor. Zou me best een toffe job lijken. Maar tot op heden vind ik m'n eigen kind voor iedere dag wel genoeg van het goeie.

Nou heb ik wel een extreem exemplaar - hij gaat 's ochtends in z'n volste geluid en levendigheid zo ongeveer direct na z'n ontbijt en thee op standje AAN (+/- 8:00), 's avonds heb ik grote moeite om te zorgen dat hij ergens in de buurt van 20:00 ook weer UIT schakelt. Er komen tussen 21:00 en 22:00 soms nog vragen uit z'n slaapkamer waar je uit opmerkt dat z'n hersenen rustig een uur doormalen op een complex onderwerp (eergisteren: "Paaap?" - "JA?" - "Hoe weten we eigenlijk dat het monster van Loch Ness niet bestaat?" - "zucht..."). 
Minstens zoveel energie als papa, maar nog niet de skills om die ook maar enigszins onder controle te houden Big Grin
Vanmorgen, iets na 8, langs de A12, ter hoogte van station Zoetermeer
Rood-witte DF met racekap

Ik lag in de Milan GT
[Afbeelding: Rood-Witte-DF.png]
Werd er wel getoeterd?
Jazeker, over en weer  Big Grin
(12-May-2023, 02:40 PM)Arend-Jan schreef: [ -> ]Vanmorgen, iets na 8, langs de A12, ter hoogte van station Zoetermeer
Rood-witte DF met racekap

Is dat niet Torpedootje? De oude DF van George.
Vanmiddag zo rond twee uur, tussen Marrum en Stiens, een jongeman in een lichtblauw t-shirtje op een vrij lage ligfiets, met een jongedame in het rood  op een bukfiets erachter. Ik heb gegroet, maar het koppel(?) had het te druk om terug te groeten.
Ik was het niet al heb ik wel een blauw fietsshirt. Ik was vorige week zaterdag wel op de ligfiets in Stiens op het fietspad over het voormalige spoor in Stiens.

[Afbeelding: 512px-Voormalig_station_Stiens_in_2023.jpg]
Voormalig station Stiens in 2023
Roepers, CC BY-SA , via Wikimedia Commons
Groet,

Marco
Vanochtend op de Treekerweg een ligfietser met onderstuur en gele Ortlieb achtertassen gespot. We hebben gegroet.
Gisteren ongeveer 20:30 gezwaaid naar een heer op een open ligger met oranje frame, toen ik in de tegengestelde (noordelijke) richting met de Greenmachine in over de Schellingwouder brug reed.
(13-May-2023, 09:06 AM)Roepers schreef: [ -> ]Ik was het niet al heb ik wel een blauw fietsshirt. Ik was vorige week zaterdag wel op de ligfiets in Stiens op het fietspad over het voormalige spoor in Stiens.

[Afbeelding: 512px-Voormalig_station_Stiens_in_2023.jpg]
Voormalig station Stiens in 2023
Roepers, CC BY-SA , via Wikimedia Commons
Groet,

Marco
Marco, hij was beduidend jonger dan jij. Jou had ik ook wel herkend.
(12-May-2023, 12:33 AM)365cycle schreef: [ -> ]
(12-May-2023, 12:00 AM)Martin van Mourik schreef: [ -> ]Vanavond om kwart over zes kwam ik rijdend op mijn vouwfiets een geel met witte velomobiel tegen ...
de voorste denk ik Wink Zit niet op het forum. Ik kwam 'm vroeger heel regelmatig tegen.
Ik twijfel een beetje of het die QV geweest kan zijn die je op 0:26 vooraan ziet rijden in die video. Kwa kleurstelling komt het wel overeen, met geel onder en wit boven. Ik herinner me dat van voren een vrij scherp gesneden middenuitsparing te zien was met daaronder een lamp in het midden. Het vooraanzicht van een snoek komt het best overeen met wat ik me herinner. Maar een naca duct herinner ik me niet. Het zag er in ieder geval nieuw en strak in de lak uit. Het was iemand die rustig aan reed.
Ik zat zelf te pielen met mijn telefoon in mijn hand, want op rijden en navigeren op onbekend terrein was ik helemaal niet voorbereid. Waar ik reed was de weg tijdelijk ontoegankelijk gemaakt voor auto's.
Die middenuitsparing klopt wel bij de QV, en het rustige rijden klopt ook voor die velonaut. Hij rijdt meestal rond de 25 a 30 km/h gemiddeld. De lamp in het midden dan weer niet, de QV heeft 2 koplampen.
Ik heb even op z’n Strava gekeken en rond die tijd reed hij wel door Alphen Smile
(14-May-2023, 09:09 AM)365cycle schreef: [ -> ]Die middenuitsparing klopt wel bij de QV, en het rustige rijden klopt ook voor die velonaut. Hij rijdt meestal rond de 25 a 30 km/h gemiddeld. De lamp in het midden dan weer niet, de QV heeft 2 koplampen.
Ik heb even op z’n Strava gekeken en rond die tijd reed hij wel door Alphen Smile
Zo zie je maar weer hoe plooibaar en veranderlijk herinneringen kunnen zijn. Als ik er nu aan terugdenk zie ik gewoon het voorzaanzicht van een QV voor me, met twee koplampen.
Gezien de Strava moet hij het wel geweest zijn. Rijgedrag komt ook overeen.
Vanmiddag om ongeveer kwart over een op de Haniaweg tussen Arum en Pingjum een gele tadpole trike richting Arum/Kimswerd. Ik reed richting Pingjum op de Mini.
We hebben gegroet. Het was trouwens overduidelijk Tom niet.

Groet,

Marco
En ik en mijn vrouw kwamen rond half twee in Hitsum (Hitzum, ja alweer) een gele velomobiel tegen. In dat dorp reden we rustig en hebben gegroet.

(14-May-2023, 02:42 PM)Roepers schreef: [ -> ]Vanmiddag om ongeveer kwart over een op de Haniaweg tussen Arum en Pingjum een gele tadpole trike richting Arum/Kimswerd. Ik reed richting Pingjum op de Mini.
We hebben gegroet. Het was trouwens overduidelijk Tom niet.

Groet,

Marco

Klopt Marco. Wij waren ten noorden van Franeker en Harlingen.
Tijdens mijn eerste test tochtje met gezin, ik op de Sinner die ik vanochtend gebruiksklaar heb gemaakt, zag ik maar liefst 2 medeliggers in 25km!!! Dat is andere koek dan laatst 4 stuks in 400km!  Big Grin

Hoe dan ook: er fietste een witte velomobiel voorbij toen we in de speeltuin het Lauwersnest bij Lauwersoog waren. Ik denk dat het een Waw was.

Vervolgens kwam ik op de terugweg een jongeman op een soortgelijke Sinner tweewieler als ik zelf op lag tegen op de Strandweg tussen Lauwersoog en de kazerne. We hebben enthousiast gegroet  Big Grin
In de eerste 1300 kilometer van dit jaar heb ik er op de fiets nog geen gezien. Maar op andere momenten wel al een aantal. Gek.
Gisteravond in Wierden. Oudere heer op een 2x26” ligger. Donkerblauw of zwart. Fietste samen met iemand op een rechtop fiets. Ik heb gegroet.
Vandaag, Hemelvaartsdag, een (voor mij) record aan medeliggers tijdens een rondje Markermeer:
-rond 11 uur in Muiden een tadpole-trike met volle zijtassen en een vlaggetje;
-rond 15.30 uur in Hoorn twee echte trike-liggers met armaandrijving;
-rond 15.45 uur bij Scharwoude 2 20-inch tweewielers, man en vrouw, de man met een volgepakte eenwielige aanhanger met kampeermateriaal.
Iedereen groette terug.
(18-May-2023, 11:27 PM)GertBr schreef: [ -> ]-rond 15.45 uur bij Scharwoude 2 20-inch tweewielers, man en vrouw, de man met een volgepakte eenwielige aanhanger met kampeermateriaal.

Volgens mij heb ik die dinsdag in Lelystad gezien.
Dan vast ook bezig met een rondje Markermeer, maar in etappes. Hebben vannacht vast in de buurt van Hoorn gekampeerd om vandaag richting Enkhuizen te fietsen en morgen de oversteek naar Lelystad te maken…..
Gisteren in Goes-Noord, in een flits (ik was te voet), een blauwe M5 CHR. Hij reed heel rustig, ik vermoed eigenlijk dat het Jaap Bouman was.
(26-Mar-2023, 09:57 PM)365cycle schreef: [ -> ]Vandaag Velo Quest van YouTube (uit Groningen) gespot in Breda met z’n blauwe QV, en even gebabbeld! Wel grappig, allebei ver uit de richting Smile

En staat deze vandaag pas online? Of was dit weer een andere keer? Ik zag op YouTube : “365cycle komt bekende tegen”. Echter is de bovenkant naar mijn idee meer wit