ligfietsers.nl

Volledige versie: Medeliggers onderweg
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Gisteren een leuk begin van de dag; een mooie ligfiets met daarop een mooie jongedame. Bij 's Heer Arendskerke. Ik heb 2x getoeterd en ze stak een duim omhoog.
Een (mooie en jonge) vrouw die positief reageert op willekeurig langsrijdende toeterende auto's? Dat is volgens mij wel héél uitzonderlijk...
(28-May-2021, 04:11 PM)Lopopodium schreef: [ -> ]Een (mooie en jonge) vrouw die positief reageert op willekeurig langsrijdende toeterende auto's? Dat is volgens mij wel héél uitzonderlijk...

Dat zou inderdaad uitzonderlijk zijn. Ik was zoals gewoonlijk onderweg met mijn velomobiel.
Pas mijn tiende tocht van het jaar, maar in een tocht van 118 kilometer zag ik er vandaag twee.
De eerste op een lage tweewieler was een man in Doesburg. De tweede was op de terugweg vanuit Deventer en deze zag ik ten zuiden van Zuthpen. Ik haalde hem in (hij ging niet zo hard want fietste naast een conventionele tweewieler).
(29-May-2021, 08:48 PM)Lopopodium schreef: [ -> ]Pas mijn tiende tocht van het jaar, maar in een tocht van 118 kilometer zag ik er vandaag twee.
De eerste op een lage tweewieler was een man in Doesburg. De tweede was op de terugweg vanuit Deventer en deze zag ik ten zuiden van Zuthpen. Ik haalde hem in (hij ging niet zo hard want fietste naast een conventionele tweewieler).

Doesburg - Zutphen - Deventer: We fietsen in hetzelfde gebied  Smile
Slechts een deel van het jaar. Waarschijnlijk fiets ik volgende week weer in Zuid-Holland. Om de week erna weer eens terug te fietsen naar het oosten.
Vandaag 11:24 uur, Parkweg Groningen.

Oranje Quest, met leeuw/tijger op de zijkant.
In een tocht van 191 kilometer vanuit de Achterhoek naar Den Haag zag ik er vandaag anderhalf. Eerst bij de pont bij Ameide (een mooi plaatsje, kwam ik pas nu achter), waar op dezelfde veerboot een halfligfiets/half conventioneelfietscombinatie naar de overkant ging. Later in het Balijbos bij Zoetermeer een lage tweewieler. Met een helm op met ingebouwd knipperend achterlicht.
Reed ik vandaag in het duin bij Heemskerk, kwam ik de man op de gele ligger tegen, iets eerder dan meestal en veel noordelijker.
Hoorde ik hem zoiets als 'jij nou ook hier' zeggen.

Ik meld niet alle keren dat ik hem tegenkom, dat is tot 3 keer per week, meestal in de laatste 5 minuten van mijn route naar huis. Maar we zijn elkaar ook verder op zijn route tegen gekomen, op verschillende plekken in Beverwijk en Heemskerk.

En soms in de ochtend, het zelfde stuk maar dan beide de andere kant uit, ook als tegenliggers.
In een tocht van 135 kilometer zag ik er vandaag drie (als ik een handfiets maar even meereken). Die handfiets was in de Driemanspolder bij Zoetermeer. De tweede was een driewieler in Woerdens Verlaat. Hij stond nog op de oprit wat te sleutelen aan de fiets, maar leek klaar voor een tocht. De derde was een dame op een driewieler ergens tussen Alphen aan den Rijn en Nieuwveen, geloof ik.
Vandaag om een uur of half 3, op de terugweg van het Schildmeer kwam ik op het fietspad langs de Meenteweg (N865) vlakbij de Pauwen  een ligfietser op een hoge racer tegen. Ik groette van mijn Sinner Demon en ik meende ook een groet te ontwaren van de tegenligger.
Gisteravond rond een uur of elf reed ik in de auto tussen Soesterberg en Soest en nam een ligfietser op een mid- of highracer een stuk provinciale weg mee. Dat ging met best een vaartje. Ik dacht een m5 frame te herkennen
Vandaag zag ik twee heren op twee lage tweewielers, zo'n beetje uit het buitengebied tussen Duiven en Lathum. Ik was zelf op mijn stadsfiets.
Vandaag op korte vakantie (met de auto) zie ik een 2 oranje Quests. In de buurt van Giethoorn. Een Quest met aanhanger en een Quest XS. In de aanhanger een klein kind/baby. Een 'jong' gezin op pad. Leuk om te zien.
Zegt mijn vrouw: dat lijkt me ook leuk zo samen op vakantie Smile
vanmiddag rond 16 uur in Borger een rode trike, reed 2x langs Kwalitaria aan de Hoofdstraat
(wij zaten er heerlijke friet te eten)
Gisteren een roeifiets gezien tijdens een tocht van 119 kilometer. Een blauwe, was net de tunnel onder het spoor tussen Voorschoten en Voorburg uitgefietst en ging richting Wassenaar. Ik fietste nog op een zijpad langs het spoor, maar zag de roeifiets van een afstandje richting Wassenaar gaan.
Een blauwe  Big Grin Big Grin Big Grin 

Probeer maar eens geen blauwe tegen te komen  Tongue
Ja, dat bedacht ik me tijdens het fietsen zelf al: "volgens mij zijn ze altijd blauw".
(23-Jun-2021, 11:30 PM)Lopopodium schreef: [ -> ]Ja, dat bedacht ik me tijdens het fietsen zelf al: "volgens mij zijn ze altijd blauw".

Meestal wel.

Heel lang geleden heeft Derk ooit een paar goudkleurige Roeifietsen gemaakt en de allernieuwsten zijn zwart.
Ik kwam gisteren een grijze Flevo tegen in Almelo. We hebben gegroet.
Gisteren kwam ik een ligfietser op een groengele Demon tegen in Middelstum. Het was een bekende van mij die ook mee had gedaan naar de tocht naar Noordpolderzijl. We hebben niet alleen gegroet, maar ook uitgebreid gekletst. De openbare weg is immers een ontmoetingsplaats.

Groet,

Marco
Botermarkt Haarlem.
Ik sta klaar om de fietsen stalling in te draaien komt er een rode Hase trike (Kettwiesel?) uit de stalling. Even een paar worden gewisseld met de dame die 'm reed.

Ik heb mijn Quest binnen gezet, mijn boodschappen gedaan en met het ophalen van de VM zie ik een andere Hase trike (Kettwiesel?) met aanhanger in de stalling staan.

Onderweg geen liggers gezien.
Vanmorgen tijdens een ritje in de boterhuispolder zitten kletsen over en tussen koetjes en kalfjes ( Lakenvelders) met een heer op een zwarte 2 wiel handbike ws een varna.daarna elkaar weer goede reis gewenst.
Ik zag gisteren bij Castricum een knalrode Strada of Mango. Ik reed zelf in een blauwe Quest.
Vandaag ben ik met de ligfiets naar Texel gegaan, maar ik heb niet alles gefietst. Eerst naar Groningen gefietst, daar de trein gepakt naar Harlingen-Haven. Gefietst naar Kornwerderzand op de Afsluitdijk en daar de fiets is genomen naar Den Oever. Vandaar gefietst naar Den Helder en daar bij De Kooy fietste ik Jan achterop. Hij reed op een Batavus Relaxx. Die gebruikte hij voor het woon-werkverkeer. Thuis stond een M5 voor andere ritten. We hebben samen gefietst en gekletst tot de Marinebrug waar ik rechtsaf moest naar de boot. Na de boot moest ik weer fietsen naar ons hotel. In totaal 86km gefietst.
In een tocht van 180 kilometer van Den Haag naar de Achterhoek zag ik er drie.
De eerste was een roeifiets bij de Reeuwijkse Plassen. De tweede was een blauwe velomobiel in de buurt van Veenendaal. Het was op een smal gravel paadje langs de spoorlijn Utrecht-Arnhem. Een paar honderd meter verder zag ik de derde: een geparkeerde Optima Condor. De berijder zat volgens mij een eindje verder in de berm zonder shirt te pauzeren. Onderweg bij Zeist naast Slot Zeist nog eventjes met een lokale gemeentemedewerker gepraat toen hij mijn Gaucho herkende: hij had twee jaar geleden een nieuwe grijze Nazca Gaucho gekocht.