ligfietsers.nl

Volledige versie: Medeliggers onderweg
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Ik zag vrijdagochtend een tadpole trike in Wervershoof. We hebben gegroet.
Vanavond zag ik tussen Stedum en Bedum bij de kruising Stedumerweg/Wolddijk vlakbij Crangeweer een groene lage ligger. Hij deed mij sterk denken aan de Nazca Fuego van PietV die ik pas heb mogen aanschouwen en waar zelfs even op heb mogen zitten. We hebben uiteraard even gegroet.[url=https://www.openstreetmap.org/#map=16/53.3084/6.6455&layers=C][/url]
Vanochtend in Moergestel vlakbij de molen tegen 8 uur een witte WAW met groene accenten en grote reclame voor fietser.be op de zijkanten. Dat was de eerste keer dat ik een WAW in het wild zag...
Vandaag op de terugweg van Maia bij IJsselmonde een tandem tadpole trike met zonnepanelen als dak(?), en later in Ommoord een trike (een stuk verderop, dus wel gezwaaid, maar niet kunnen zien wat het was)
Eergisteren was ik tijdens een ligfiets.net voorrij rit kort in Middelburg en ik kwam voor bij de bibliotheek een groene M5 City Racer tegen.
We hebben gegroet.
Ik heb daar geen geen foto van maar wel een groot aantal in de M5 winkel.
[Afbeelding: M5-binnen.jpg]

en een sfeerfoto buiten. Het blijft een heel mooi pand.
[Afbeelding: QV-M5.jpg]
Een paar weken geleden kwam ik in Eefde bij Zutphen een oranje-wit-blauwe DF tegen. Ik was met de Roeifiets. Allebei gegroet.

Wo of do kwam ik in Deventer een open ligger tegen. Een 20-26 en ook allebei gegroet.

Blijft leuk om eerst de verbazing en dan een soort blijdschap te zien op het gezicht van je tegenligger.
Waarschijnlijk ziet hij/zij dit dan ook bij mij  Smile
(26-Apr-2020, 07:56 PM)Roepers schreef: [ -> ]
(26-Apr-2020, 04:54 PM)Westerwolder schreef: [ -> ]Vanmiddag toerend met de auto door de C.C. polder kwam ik opeens een erg bekende ligfietser tegen! Kon niet missen, Marco Roepers. Heel kort gesprekje gevoerd wegens achteropkomend verkeer.
Ik had geen idee dat ik met een forumlid sprak! Ik was kort daarvoor ook al herkend door mensen terwijl ik op de voor mij kenmerkende manier een foto maakte (camera op statiefje ergens aanvast maken, zelfontspanner aan, klik en fietsen maar) bij de dijkcoupure tussen  de Carel Coenraadpolder en  de Johannes Kerkhovenpolder. Volgens mij waren we al  de dijkcoupure voorbij en dus in de laatstgenoemde polder. Ik vind daar erg mooi en die dijkcoupure in de dijk met populieren doet een beetje denken aan Zuid-Beveland.  Ik was trouwens bezig met een fietstocht van bijna 80 km: Eenum - Oosterwijtwerd - Appingedam -Delfzijl - voorbij de de Zeesluis van Farmsum langs de dijk naar Termunterzijl en Termunten (even genoten van het uitzicht over de Punt van Reide) - daarna kwam ik jou tegen, Woldendorp - langs  het Termunterzijldiep naar Nieuwolda - Hondshalstermeer - Siddeburen - Steendam  - langs de zuidoever van het Schildmeer - Wittewierum - Ten Post - Winneweer en tenslotte Loppersum.   

Erg mooie tocht en het nieuwe drinksysteem bevalt. Geen zonnesteek.

Marco

En dit is de foto die ik maakte even voor  de onmoeting met Westerwolder:
[Afbeelding: 20200806184856-946c01de-me.jpg]
Coupure in de dijk van de Johannes Kerkhovenpolder
Vandaag 18-08-20, even voor 11.30 uur, in de duinen tussen Castricum en Wijk aan Zee, een lage 2-wieler. We hebben gegroet.
Vandaag om 5.45 uur Zuiderpark Rotterdam ...... hij (zwerver) lag te slapen op een bankje, ik groette, maar er volgde geen reactie.
Big Grin Big Grin
Vandaag 19-08-20, rond 11.45 op de Broekermeerdijk tussen Broek in Waterland en Amsterdam, zag ik voor het eerst een “roetser” in het wild. We hebben gegroet.
Geen medeligger, maar wellicht in potentie ooit. In Rotterdam sprak een jongen van in de twintig, Iraanse afkomst, rijdend op een scooter mij aan toen we bij het stoplicht stonden. Hij vroeg eerst hoe hard de fiets kon (standaard vraag van veel mensen), maar zei daarna dat hij een ligfiets ook interessant vond en het was misschien beter dan met zo'n scooter. Hij had het ook over een roeifiets, dus die was hem blijkbaar ook al wel eens goed opgevallen. Ik vond hem nou niet voldoen aan het beeld van een typische ligfietser qua leeftijd, qua afkomst en qua scooterrijdend, dus was een klein beetje verrast dat hij er wel wat van leek te weten.

Leuke vraag: wat is dan wèl een typische ligfietser?
(19-Aug-2020, 05:36 PM)GertBr schreef: [ -> ]Vandaag 19-08-20, rond 11.45 op de Broekermeerdijk tussen Broek in Waterland en Amsterdam, zag ik voor het eerst een “roetser” in het wild. We hebben gegroet.

Er rijden er daar sowieso wel een aantal. Kan dus nog vaker gebeuren  Wink
In een tocht van 144 kilometer van Den Haag, via Zoetermeer, Pernis, Heenvliet, Hellevoetsluis, Brielle, Maassluis en weer terug in Den Haag zag ik er twee. Eentje net ten zuiden van Delft in het Midden-Delfland, een tweewieler, onderstuur, met een kleine voorwiel en grote achterwiel. De tweede was aan de andere kant van Delft bij de Ikea, een driewieler.

Bij Rozenburg in de buurt nog een rolstoelhandfietser die ook enthousiast naar mij zwaaide. Maar ik ga niet iedereen die naar mij zwaait of toetert meetellen, natuurlijk.
In een tocht van 172 kilometer van Den Haag naar Weesp en weer terug zag ik er eentje. Een (volgens mij redelijk hoge) tweewieler op de snelfietsroute langs de N44 bij Wassenaar, een goede 20 minuten geleden.
Wat toevallig, ik kwam daar een witte Gaucho tegen..... ;-)
Ah, je bent de eerste die ik "in het wild" tegenkom.
Dus jouw fiets was een Nazca Pioneer?
Correct, een rode Pioneer.
wel grappig , ik heb een witte Gaucho en een rode Pioneer, maar ik rij alleen niet in die omgeving Wink

Maar vanochtend bij woon-werk verkeer twee liggers tegengekomen. 1 goudkleurige QV in Enschede, vlakbij snackbar De Haven, en later langs de F35 in de buurt van Hengelo een open ligger (die laatste zie ik wel vaker). Beiden wel gezwaaid Wink
(01-Sep-2020, 11:01 AM)elnuar schreef: [ -> ]wel grappig , ik heb een witte Gaucho en een rode Pioneer, maar ik rij alleen niet in die omgeving Wink

En je komt jezelf niet tegen...... Tongue
(01-Sep-2020, 01:16 PM)voodoo schreef: [ -> ]
(01-Sep-2020, 11:01 AM)elnuar schreef: [ -> ]wel grappig , ik heb een witte Gaucho en een rode Pioneer, maar ik rij alleen niet in die omgeving Wink

En je komt jezelf niet tegen...... Tongue
Nee, dat laat ik aan anderen over  Cool
Vandaag een rondje Zeeland (kon nog net voordat ik met vakantie ga), een Alleweder (zo’n aluminium velomobiel) tegengekomen. En halverwege het tochtje een aantal verschillende M5 ligfietsen, zonder berijders? Cool
Rondje Zeeland? Waar?
Ik ook trouwens. Vanmorgen door het zuidelijk deel Zuid Beveland en vanmidag noordelijk deel Zuid Beveland.
Het was zulk mooi weer dat ik mijn terug weg woon werk met de helft verlengd heb.

In Nieuwdorp reed trouwens net een zwarte M5 racer van huis weg. Ik heb getoeterd en gezwaaid.

Wel jammer dat het sinds deze week weer zoveel drukker is geworden met auto's..
Hoekie, van Mijnsheerenland via Oude Tonge, Bruinisse, Zierikzee, Zeelandbrug, Wolphaartsdijk, Sluis de Piet naar Bram van M5 een paar liggers geprobeerd. Toen weer terug via Veere, Vrouwenpolder, Neeltje Jans, Burgh-Haamstede, Zierikzee en zo weer terug.
Gideon, mooi rondje! Bij Wolphaartsdijk had ik je tegen kunnen komen.
Dat is jammer, woon jij daar? Leuk plaatsje ook die erna Oud-Sabbinge.