ligfietsers.nl

Volledige versie: Medeliggers onderweg
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Vrijdag onderweg naar het paastreffen een paarse VM, even gepraat met de rijder, Ramses. Omgeving Nijkerk, denk ik. (Lange tocht, details wat vergeten.)
Gisteren onderweg terug tijdens een stop, Theehuis 't Bluk, een man die een (onbeladen) blauwe ligger verplaatste en een gele Nazca die geparkeerd stond, in beide gevallen niet kunnen groeten.

En tussen die ontmoetingen onderweg een grote hoeveelheid ligfietsters waar ik met veel wel een paar (of veel) worden gewisseld heb.
Oh, gaaf dat je 't Bluk hebt gevonden Smile
Kwam je over de hei aan? Het fietspad door het bos lijkt me een beetje krap met een velomobiel...
(19-Apr-2022, 01:30 PM)Frutsel schreef: [ -> ]Kwam je over de hei aan? Het fietspad door het bos lijkt me een beetje krap met een velomobiel...

Ik ben door het bos aangekomen, ging goed maar niet te snel, ongeveer 20km/u, over de hei weg.
Het was een leuke verrassing, een theehuis 'om de hoek'.
(19-Apr-2022, 05:14 PM)Willeke_IGKT schreef: [ -> ]
(19-Apr-2022, 01:30 PM)Frutsel schreef: [ -> ]Kwam je over de hei aan? Het fietspad door het bos lijkt me een beetje krap met een velomobiel...

Ik ben door het bos aangekomen, ging goed maar niet te snel, ongeveer 20km/u, over de hei weg.
Het was een leuke verrassing, een theehuis 'om de hoek'.

Met de trikes (Scorpions FS26 en FS20) was het best krap met tegenliggers. Ik ben in die buurt opgegroeid, dus ik kwam er regelmatig (en nu rijd ik ook nog wel eens om als ik in de buurt ben Smile
(20-Apr-2022, 10:57 PM)Frutsel schreef: [ -> ]Met de trikes (Scorpions FS26 en FS20) was het best krap met tegenliggers. Ik ben in die buurt opgegroeid, dus ik kwam er regelmatig (en nu rijd ik ook nog wel eens om als ik in de buurt ben Smile

Gelukkig geen tegenliggers en de e-bikes achter me bleven achter me, inhalen leek me geen goed idee.
Vanmiddag rond een uur of twee een lage tweewielige ligger in st. Annaparochie. Ik was incognito (in de auto)
Ik kwam dinsdag 19 april een wit-blauwe Quat(t)rovelo tegen op de Zeedijk bij jachthaven de Zuidwal (boven Nijkerk, aan Randmeer). Even verderop, fietspad Nulde de blauwe DF XL 95 met witte racekap die ik paar dagen eerder gezien en gesproken had fietspad Utrecht-Amersfoort langs spoorlijn. We groetten!
Vrouwen op tweewielers, ze zijn er zeker. Vandaag zag ik een dame met een paarse jas aan op een blauwe Rainbow (?) tweewieler ten noorden van het centrum van Alkmaar. Ik liep over de stoep.
Die zijn er inderdaad zeker. Zoals ik vorige week 2 stellen onderweg gezien heb.

Vanmorgen zag ik een - voor mij - nieuwe ligfietser op mijn woon-werk route.
Een M5 High-Racer volgens mij. Helemaal in het zwart. Hij keek strak recht vooruit. In trans of zo. Reageerde niet op mijn toeter groet geluid.
(26-Apr-2022, 09:17 AM)Hoekie schreef: [ -> ]Een M5 High-Racer volgens mij. Helemaal in het zwart. Hij keek strak recht vooruit. In trans of zo. Reageerde niet op mijn toeter groet geluid.
Dat snap ik wel ja, in trance, met zo'n mooie fiets Big Grin
(26-Apr-2022, 10:15 AM)365cycle schreef: [ -> ]
(26-Apr-2022, 09:17 AM)Hoekie schreef: [ -> ]Een M5 High-Racer volgens mij. Helemaal in het zwart. Hij keek strak recht vooruit. In trans of zo. Reageerde niet op mijn toeter groet geluid.
Dat snap ik wel ja, in trance, met zo'n mooie fiets Big Grin

Oh, ik dacht dat 'ie zo geconcentreerd bezig was met niet omvallen Tongue
Vandaag, met de auto op weg naar mijn ouders in Epe, in Zuidelijk-Flevoland bij de stoplichten van de Nijkerkerweg/Adelaarsweg en de Gooiseweg, een bordeauxrode DF. Groeten had weinig zin….
Vandaag naar ICB om mijn nieuwe fiets, een Milan GT, op te halen. Daar stonden uiteraard de nodige andere velomobielen en waren ook medeliggers aanwezig.
Op de terugweg was ik op de houtribdijk gestopt om wat te eten en te drinken en wat plaatjes te schieten van mijn nieuwe fiets. Ik sta naar het water te kijken en kijk even links. Zie ik een knalgroene Milan SL. Ze stopte en we hebben een tijd staan kletsen. Ze kwam. net uit Schotland waar ze eerder van terug was gekomen omdat ze het verschrikkelijk vond. Iedereen wou haar fiets te pas en vooral te onpas fotograveren en dat leverde veel gevaarlijke situaties op.
Ze kwam net uit Amsterdam en moest nog even 200veel_ kilometers door naar huis in Duitsland. Ik heb haar een Gute Fahrt gewenst. We vonden het allebei wel erg toevallig om een andere Milan in het wild tegen te komen. Ik was daar net 2 uur Milan rijder. :-)
Waar blijft de foto Bert…..
(30-Apr-2022, 10:57 PM)GertBr schreef: [ -> ]Waar blijft de foto Bert…..

Hier.  Smile
Zeer uitzonderlijke situatie vanmorgen, half uur later, naar mijn werk:
2 ligfietsers. En verder geen enkele andere 'sportieve' fietser.

De eerste had ik bijna gemist, ik was met haastige spoed onderweg. En de tweede was dezelfde als die vorige week naast zijn vrouw bleef rijden. Groene ligfiets.
Hij reed nu alleen. Deze keer heb ik wel gegroet.
Gisteren vlakbij de veerboot bij Millingen een heer op een driewieler.
Vanmiddag aan de ijselmeerkust (bij Workum, Makkum) een vrouw in het rood op een tadpole. We hebben beide gegroet. Een uurtje later, half vijf, net buiten Harlingen aan de zuidkant, een volledig gesloten gele vm. We hebben gegroet. (Ik zag een hand achter het voorruitje)
In een tocht van 122 kilometer zag ik er eentje; een heer op een lage tweewieler langs de IJssel tussen Zutphen en Deventer.
Vandaag reed ik van achteren naar Ron in zijn Quest. Beide waren we tussen middag op weg naar kantoor. We hebben even bij gekletst.
Twee velomobielen, een rode en een gele. Ze parkeerden rond 18:30-18:30 uur naast het fietspad op een brug vlakbij het Olympisch stadion te Amsterdam. Ik liep aan de andere kant van de weg.
Vandaag weer 2 bekenden gespot (beide toeval): dame op de M-Racer en heer in de gifgroene Milan SL.
Toch altijd leuk om een andere ligger tegen te komen! Zelfs vanaf de zadelpijntandem Smile
In Amsterdam Buitenveldert kwam ik Arnoud/Arnold (?) met Quest, maar nu even zonder, tegen. Hij had mijn Milan al zien staan met hoes erover en zag dat het geen transportfiets o.i.d. kon zijn. We hebben een tijdje staan kletsen.

Indien je meeleest: het is user dendrocopos van het duitse ligfiets forum die de hoes maakt en dit topic op dat forum gaat over de hoes.
Wat een lading liggers vandaag!
Nieuw-Vennep: de witte DF/A7 met hosen die ik al eens eerder gezien heb. We hadden tegenwind, hij liep niet uit, maar ik reed al 45-46 en had geen zin om mezelf de sterretjes te trappen om een paar honderd meter bij te halen. Na een viaduct kwamen er een paar auto’s tussen, na een kruispunt zag ik ‘m niet meer. Wel benieuwd wie dat nou is! ?
Tussen Huigsloot en Vredeburg: een heer op een witte open ligger met onderstuur. Hij reed heel rustig, dus ik heb alleen “goedemiddag!” gezegd.
Tussen Koudekerk a/d Rijn en Hazerswoude: geel/witte QV, een kennis die ik weleens vaker tegen kom.
Tussen Hazerswoude en Moerkapelle de dame op de M-Racer in m’n spiegel gehad. Ze kon heel goed volgen tot we weer tegenwind kregen - pittige tante!
In Moerkapelle een oude heer op ik denk een Flevobike Basic
Eind van de middag na Zaandam, voor mij richting het Twiske, de zoon van Hans Huijgen in de Quest nr. 1. We hebben even gesproken.
(13-May-2022, 08:44 PM)GertBr schreef: [ -> ]Eind van de middag na Zaandam, voor mij richting het Twiske, de zoon van Hans Huijgen in de Quest nr. 1. We hebben even gesproken.

Erg leuk dat Quest nummer 1 nog steeds rijd. 

Ook leuk dat één van de jongste vm-rijders in de oudste Quest rijdt.