ligfietsers.nl

Volledige versie: Medeliggers onderweg
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
In een tocht van 126 kilometer zag ik er vandaag drie.

De eerste in Empe, een lage tweewieler. De tweede tussen Drempt en Baak in, ook een lage tweewieler. De derde volgde vrijwel daarna ten noorden van Laag-Keppel, en was ook een lage tweewieler. De eerste twee fietsten mij tegemoet, de derde haalde ik zelf in. Ik was een heel stuk sneller...
Eigenlijk niet echt medeliggers onderweg. Ik leg zo meteen uit waarom. 
Zaterdag fietste ik met een andere ligger naar Kropswolde naar het museumstation Kropswolde.  Daar staan heel veel oude (met name in Groningen gebouwde) fietsen uitgestald. Hoewel we op ligfietsen (Sinner Demon en Comfort) waren geen andere liggers gezien. Zondag ging ik met mijn Daf naar Hardenberg waar mijn vader woont. Op de kruising Meenteweg/Grauwedijk, waaik de dag daarvoor dus op de ligfiets was langs gekomen, zag ik toen twee ligfietsen. Het merk was mij onbekend, het waren 2 bovenstuur 20/28 tweewielers. Vader en zoon. Niet gegroet want ik ligfietste niet. Dus geen medeliggers want ik lag niet te fietsen.
Vandaag, 2 juni, om even voor 12 uur bij het natuurgebiedje “De Hulk” in Hoorn, een tadpole trike. We hebben gegroet.
Vandaag echt een medeligger onderweg: Op de Alberdaweg lang het Damsterdiep  vlakbij het fietspad Meelenbrij, tussen Appingedam en Eekwerd, niet ver van Ekenstein een Flevobike/Sinner Basic-achtige ligfiets. Ik reed op de Sinner Demon. We hebben elkaar gegroet.
In een tocht van 176 kilometer van Den Haag naar de Achterhoek kwam ik er drie tegen. Afgelopen zaterdag, in dezelfde tocht maar een wat andere route (177 kilometer), kwam ik er geen tegen.

Deze drie waren een geparkeerde gele velomobiel bij een wit huisje in Tienhoven, een driewieler bij Hollandsche Rading en een driewieler bij Didam.
Vanmiddag tussen 3 en 4 in Uden kwam ik een driewielligfietser tegen, ik vermoed een flevobike-trike, inclusief zo'n bagagebakje.
Een tweede aanwijzing was dat de bestuurder erg enthousiast met beide armen aan het zwaaien was Big Grin

https://goo.gl/maps/AB4ENrqNcDutC6DZ7 hiero
In een tocht van 126 kilometer zag ik er gisteren drie. Een dubbele driewieler bij Laag-Keppel, en een driewieler bij... weet ik even niet meer. Winterswijk misschien?
Vandaag ik een tocht van 100 kilometer kwam ik er drie tegen. De eerste was een lage tweewieler met onderstuur tussen Renkum en Wageningen in. Toen was het nog droog en lekker weer.

Een paar kilometer verder al niet meer, en toen het druppelde was ik net aanbeland bij de viaduct onder de A50 bij Heelsum. De tweede was een roeifiets onder die brug van Heelsum, waar ik een uurtje tegen de stromende regen moest schuilen. De derde was een driewieler, ook in dat uurtje. Opvallend, beide fietsten gewoon door in de regen in plaats van te schuilen. Dat deden wel meer fietsers, vooral zij die toch al doorweekt waren.
Vanavond in 't Zandt een Sinner Demon 20/20. Weinig fietsers ondanks het magnifieke windstille weer en toch een medeligger. We hebben gegroet.

Groet,

Marco
Vandaag rond 12.30 uur, nabij Edam richting Oosthuizen, een dame op een groene tadpole trike, kleur iets lichter dan mijn Strada. We hebben gegroet.
Een tweewieler op de dijk bij Ooij langs de Waal. Ik zakte net de dijk af om Ooij zelf in te rijden, maar zag vanuit mijn zijkant nog een ligfiets in tegengestelde richting op de dijk rollen richting Millingen.
Vandaag tijdens de heenrit naar de #AlternatieveHandbikeBattle kwam ik om 9:21 uur een oranje delta trike tegen op het Beverpad langs de Amer. We hebben gegroet.

Bij de battle reed ook een dame mee op een erg fraaie, ook oranje, HP Scorpion met full suspension en Rohlof naaf.

In de Biesbosch kwamen we nog twee M5 mid/high racers tegen. Heb naar ze geroepen dat M5 de beste ligfietsen zijn en daar waren ze het mee eens Smile
Ik kan je dat niet tegenspreken Erik Smile
Vandaag, 24-06 op de IJsselmeerdijk tussen Edam en Warder, om 14.45 uur een Delta-trike. We hebben gegroet.
Vandaag in Startenhuizen (deel van Garsthuizen dat aan de andere kant van het Maarvliet ligt) vlakbij het viaduct een tadpole trike die zowel met trappers als met handels kan worden aangedreven en eveneens elektrisch ondersteund is. De fiets had ik al gezien bij Jan de Vries, maar de berijder nog niet. We hebben gegroet.  Na onze begroeting sloeg ik af richting Westeremden via het Maarvlietpad (zie foto hieronder, alweer uit 2011). 
[Afbeelding: 512px-Fietspad_Vierburen_-_panoramio.jpg]
Fietspad Vierburen - panoramio
Marco Roepers / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)
In een tocht van 122 kilometer vanuit Den Haag via Moerkappelle, Rotterdam, Maassluis, Hoek van Holland en weer terug zag ik nul ligfietsers. Wèl een man gesproken die een ligfiets heeft gehad. Het was iemand die behoorde bij de Halve Maen replica (www.halvemaen.nl) in Delfshaven (tegenwoordig opgeslokt door Rotterdam).

Daar even mee gepraat, ook over de Hale Maen. Het was een kleine boot, waar 18 mensen op vaarden. Blijkbaar was het een snelle boot, een beetje een type jager. De grote boten vervoerden 400 man. Op mijn opmerking, zoals altijd op een optimistische toon, dat dat waarschijnlijk dan nog zonder slaven was leek wellicht niet in goede aarde te vallen. Hij liep een paar seconden later weer weg zonder gedag te zeggen. Maar ook zonder boos te kijken, dus misschien was een natuurlijk eind van het gesprek gewoon bereikt. We zullen het niet weten.
Vandaag slechts een halve. In een tocht van 131 kilometer kwam ik een vader op een conventionele fiets tegen met achterop een ligfietsaanhanger met een knul erop.

Onderweg ook nog door een camerawagen van Cyclomedia in beeld gebracht ergens in de bosachtige paden van Rockanje. Die doet dat waarschijnlijk niet voor Google Maps. Maar voor welk doel wel, weet iemand dat? Kan ik kijken of ik mijzelf later in beeld terug kan vinden.
Jij hebt/neemt wel lekker de tijd om te fietsen! Hut ab, zou een Duitscher zeggen.
Op fietsvakantie bij Eerbeek op de Harderwijkse weg, een blauwitte Quatrovelo. Terwijl hij mij inhaalde groeten we elkaar
In een tocht van 121 kilometer vanuit Den Haag via Pijnacker, Rotterdam, Rozenburg, Hoek van Holland en weer terug zag ik er eentje. Een lage tweewieler (met vlag...). Ben alweer vergeten waar precies. Ergens ten noorden van Rotterdam, of in het noorden van Rotterdam.
Vandaag, 7 juli 20 rond 14.45 uur, op de dijk tussen de Wormer en Purmerend-Weidevenne, een tweewieler 24 of 26 inch. We hebben gegroet.
Vandaag op de Horstlaan een medeligger op een Cannondale.
Een Cannondale?
Ja, een Cannondale!
Maar die maken toch geen ligfietsen?
Klopt, maar deze lag toch echt.
Ik heb hem wel overeind geholpen en een ligfiets-promo-praatje met hem gevoerd. :-)
Heb dit twee keer moeten lezen  Smile Smile Smile
(07-Jul-2020, 10:02 PM)voodoo schreef: [ -> ]Vandaag op de Horstlaan een medeligger op een Cannondale.
Een Cannondale?
Ja, een Cannondale!
Maar die maken toch geen ligfietsen?
Klopt, maar deze lag toch echt.
Ik heb hem wel overeind geholpen en een ligfiets-promo-praatje met hem gevoerd. :-)

Mooi verhaal  Smile 

Er bestaat echter wel zo'n zit-/ligfiets van Cannondale. Werden in 2 maten gemaakt. De ene maat was geel en de ander zilverkleurig.

Er staat er nu zelfs één op MP:
https://www.marktplaats.nl/a/fietsen-en-...fiets.html
Kijk, heb ik mijn leermoment van de dag ook weer te pakken! Ik heb jarenlang met heel veel plezier op cannondale mountainbikes gereden, maar wist niet dat ze ook een soort ligfiets in het programma hadden; de easyrider. Er staat er zelfs een op marktplaats nu.
Gisteren rond 18.30u op het fietspad naast de Klapwijkseweg in Berkel en Rodenrijs een zwart-roode QV - heb hem bij de rotonde vanuit de auto net op tijd gezien (en voor de zoveelste keer de veel te brede/idioot geplaatste A-zuil van onze auto vervloekt). Opvallend: aan de linkerkant van de QV bleek een soort buis(?) o.d. te hangen over vrijwel de gehele lengte, maar hij was te snel om het goed te zien. Bijzonder transport?