ligfietsers.nl

Volledige versie: Medeliggers onderweg
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Kwam vanochtend onderweg naar m'n werk een blonde meneer tegen in een oranje DF, op de kruising Dorpsstraat/Kloofpad in Leimuiden. Ik stond verdekt opgesteld achter een flinke SUV (die me vlak daarvoor inhaalde waar het gewoon helemaal niet handig, veilig of nuttig was, maar goed), maar we hebben nog wel gezwaaid.

Iemand van hier?
gisteren bij Fort Wierickerschand langs de Oude Rijn een man op een Greenmachine tegen, wij hebben hoi gezegd. Daarna bij de Heinenoordtunnel noordzijde een zwarte M5 CHR, we hebben gegroet.
In een tocht van 120 kilometer zag ik er eentje. Een gele velomobiel bij de rotonde tussen Persingen en Beek (de Beek bij Nijmegen). In Weurt zag ik ook nog wat anders leuks toen ik daar doorheen fietste: een tuin vol kabouters, gnomen en weet ik wat al niet meer: https://www.google.com/maps/@51.8583223,...312!8i6656. De afbeelding in de link is verouderd (want uit 2016); het stond nu volgens mij nóg voller...! Hier de situatie uit 2009: https://www.google.com/maps/@51.8584216,...312!8i6656 toen het nog 'leeg' was. Hilarisch.
Vandaag een dame op een Challenge Hurricane... maarja, daar had ik dan ook mee afgesproken om een rustig rondje mee fietsen Smile
Helemaal vergeten hier te dumpen... voor de Instagrammers onder ons: Speciaaltransport in Dronten ;-)
Gistermiddag onderweg naar huis kwam ik bij Delft-Zuid een mooie blauwe roeier tegen. Ik was (uiteraard) in de gele Mango Smile mini praatje gehad voordat hij rechtdoor ging waar ik de Abtswoudseweg opzocht.
(19-Oct-2021, 10:29 AM)ThijsR schreef: [ -> ]Gistermiddag onderweg naar huis kwam ik bij Delft-Zuid een mooie blauwe roeier tegen. Ik was (uiteraard) in de gele Mango Smile mini praatje gehad voordat hij rechtdoor ging waar ik de Abtswoudseweg opzocht.
Dat was vast Richard?
Vanochtend in Pijnacker een "Kaas-Quest" (geel met 'gaten' - ik neem aan folie?) met witte kap tegengekomen - ik had kunnen zweren dat ik deze al eerder een keer gezien heb?!
(19-Oct-2021, 11:26 AM)emgaron schreef: [ -> ]Vanochtend in Pijnacker een "Kaas-Quest" (geel met 'gaten' - ik neem aan folie?) met witte kap tegengekomen - ik had kunnen zweren dat ik deze al eerder een keer gezien heb?!

Is die niet door iemand hier van het forum gekocht? Staat mij iets van bij.


Gecheckt door op Kaas-Quest te zoeken, het klopt. Pflipp is de eigenaar.
(19-Oct-2021, 11:26 AM)emgaron schreef: [ -> ]Vanochtend in Pijnacker een "Kaas-Quest" (geel met 'gaten' - ik neem aan folie?) met witte kap tegengekomen - ik had kunnen zweren dat ik deze al eerder een keer gezien heb?!

Dat moet Pflipp zijn! Die ken ik persoonlijk al heul erg lang Tongue (sinds mijn geboorte zeg maar)
Yup, at the office now. Kap is overigens geel. Alle lof voor de grap gaat naar de vorige eigenaar, die het ding oa in verschillende Velomobielonderdelen productfoto's heeft laten poseren, wat suggereert dat het een gangbaar model is. Maar het is zoals zoveel gedecoreerde VM's "one of a kind".

Het grappige is dat ik pas echt anderen lijk te zien fietsen sinds ik de mijne heb. Die van @emgaron vanochtend was voor mij echter een nieuwe. Rijd je er vaker mee, of is het je keus bij regen?
@emgaron had in ieder geval tot een paar maanden terug degene waar ik nu in rijd Wink
[Afbeelding: a1KXW86_460s.jpg]
ThijsR, emgaron, pflipp: Ook zo heerlijk genoten van de velomobiel vanochtend? Ik had op één stuk een pittig regenbuitje, langs de A44 waar file stond, ineengedoken bukfietsers inhalend... Big Grin
Het was heerlijk, ik werd door het opdoen van de schuimkap geforceerd om niet de poten uit het lijf te trappen, dus dat was wel goed Smile Waren ook een flink stuk minder fietsers op de paden. dat maakt het alleen nog maar fijner
(19-Oct-2021, 01:48 PM)pflipp schreef: [ -> ]Yup, at the office now. Kap is overigens geel.
Echt? Misschien reed je te hard... Big Grin Wink
(19-Oct-2021, 01:48 PM)pflipp schreef: [ -> ]Die van @emgaron vanochtend was voor mij echter een nieuwe. Rijd je er vaker mee, of is het je keus bij regen?

Ik rij er eigenlijk dagelijks mee, alleen bij echt mooit weer in de lente of zomer pak ik ook wel eens de open ligger naar werk - en idd, zoals Thijs al zegt, tot halverwege juli was ik met Mango #57 op pad, ook dagelijks.


(19-Oct-2021, 02:29 PM)365cycle schreef: [ -> ]ThijsR, emgaron, pflipp: Ook zo heerlijk genoten van de velomobiel vanochtend? Ik had op één stuk een pittig regenbuitje, langs de A44 waar file stond, ineengedoken bukfietsers inhalend... Big Grin

Ja en nee... Ik heb m'n draai wat dat betreft in de Strada nog niet gevonden. Het Versatile-dakje is te laag gemonteerd voor mij, dus moet ik door de ruit kijken en zie niks bij regen. Bij de Mango zat'ie naar verhouding hoger en kon ik hem met een mini-vizier zo kombineren dat ik door de gleuf tussen vizier en dak kon kijken - dat werkte vrij goed. Ik heb ook nog een kap, maar hetzelfde probleem - of vizier dicht en ik zie niets door het water op het vizier (of de wazem aan de binnenkant) of vizier open en ik zie niets omdat m'n bril nat wordt. Bijkomend zit ik voor Versatile-dak en kap ook nog steeds te hoog - ik zal nog een keer aan het zitje moeten sleutelen, in de hoop dat ik hem toch nog wat lager krijg... Confused
(19-Oct-2021, 04:14 PM)emgaron schreef: [ -> ] of vizier dicht en ik zie niets door het water op het vizier
https://www.bol.com/nl/nl/p/waterafstote...0056274398

(19-Oct-2021, 04:14 PM)emgaron schreef: [ -> ] (of de wazem aan de binnenkant)
Opstaand randje nét onder het vizier maken helpt een hoop. Ik moet ook nog wat lucht langs de "zijruitjes" gaan geleiden.

edit: kennis van me appt net iets over anti-condensfolie. Het ene aan de buitenkant, het andere aan de binnenkant... Ook het proberen waard.
Ik zie ook wel eens blokjes onder een dakje, op de smurfenmuts, is dat een oplossing @emgaron? Heb je meteen meer ventilatie.
Al lost dat je zicht niet op idd... Misschien beter om een tripje Dronten te doen en daar je zithouding volledig te finetunen?
[Afbeelding: F27-A7869-D3-FD-448-C-AC44-F5-A7-D9-CA4628.jpg]

Vanmiddag na de regen, in het Twiske tussen Amsterdam, Oostzaan en Purmerend, rond 16.30 uur, een lage ligger. We zagen elkaar twee maal, we reden een tegengesteld rondje. We hebben gegroet.
(19-Oct-2021, 08:01 PM)ThijsR schreef: [ -> ]Ik zie ook wel eens blokjes onder een dakje, op de smurfenmuts, is dat een oplossing @emgaron? Heb je meteen meer ventilatie.
Al lost dat je zicht niet op idd... Misschien beter om een tripje Dronten te doen en daar je zithouding volledig te finetunen?
Ik heb al in juli contact met Theo gehad - hij wees me erop dat er voor Strada en (26") Quest een "zitsteun voor lange mensen" bestaat. Die heb ik inmiddels ook, maar qua hoogte moet ik nog kijken wat mogelijk is - verder dan "op de bodem" kan niet... Was in de Mango trouwens ook een probleem.

Maar ik denk dat we dit in een andere thread moeten verplaatsen - hier is het eigenlijk OT.
Waarom maak je een foto van iemand, en gooi je dat ook nog eens online?
De discussie is hier al eens eerder gevoerd… Ik maak ook foto’s, maar daarvoor stop ik. Dit is een “still” uit een film van de dashcam die ik laat meelopen. Ik vertrouw erop de opnames nooit voor vervelende doeleinden te hoeven gebruiken. Ik hoop mijn “tegenliggers” op dit platform ooit eens tegen te komen. Ik zal rekening houden met de bezwaren tegen herkenning door derden. Heb het gezicht geblurd   Smile
Een beetje off-topic, maar deze vakantieligger vond ik op streetview.
Foto is van augustus dit jaar in Dalerveen, Drenthe
https://goo.gl/maps/tkHTUCXLYeeV9fob6
(20-Oct-2021, 12:08 PM)De tovenaar schreef: [ -> ]….deze vakantieligger….

De herkenning zit in de combinatie van de 2 fietsers  Smile
Ken je ze? Wat voor ligfiets is 't, een Challenge Furai?

Nog meer off-topic, ik zat te googelen op dit weggetje op zoek naar de foto van Arnout Hauben cs die momenteel het Pieterpad bewandelen in Drenthe, wordt volgend jaar op tv uitgezonden #Dwarsdoordelagelanden
Ik dacht aan jou en je “broer?”