ligfietsers.nl

Volledige versie: Medeliggers onderweg
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
In een tocht van 174 kilometer van Den Haag naar de Achterhoek zag ik er vandaag drie. De eerste was een roeifietser in Gouda, op de dijkweg richting Oudewater. De tweede was een heer op een lage tweewieler in Nieuwegein (eigenlijk Vreeswijk, want het was in het oude centrumpje van het voormalige dorp). De derde was een dame op een driewieler bij Heteren in de buurt.
(24-Sep-2021, 05:22 PM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]Velomobiel is een merknaam en ondertussen ook een soortnaam geworden.

Dat is dus de aspirine onder de fietsen  Wink
(24-Sep-2021, 06:19 PM)Lig-hen schreef: [ -> ]
(24-Sep-2021, 05:22 PM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]Velomobiel is een merknaam en ondertussen ook een soortnaam geworden.

Dat is dus de aspirine onder de fietsen  Wink

Of de Baco onder de Verstelbare Moersleutels.
het woord automobiel is geen merknaam, zo is velomobiel ook geen merknaam.
Velomobiel.nl, inclusief .nl dus, is het merk. 

Velomobiel, het soort/type fiets.
Velomobiel - definitie - Encyclo
Als ook in de Dikke van Dale.
(24-Sep-2021, 08:27 PM)Peter de Rond schreef: [ -> ]het woord automobiel is geen merknaam, zo is velomobiel ook geen merknaam.

De mannen van velomobiel.nl hebben anders wel gezorgd voor de naamsbekendheid van het woord 'velomobiel'.

Ooit was hun streven om dit woord in het woordenboek te krijgen.

Ik vind een gestroomlijnde driewieler een velomobiel en dat hebben zij bewerkstelligd.
Einde van de middag, rond 16:30, op de Sint Lenaartsebaan even voor Oost-Malle: een man van middelbare leeftijd met zwarte fietshelm in een Quest of toch minstens een driewielige gele velomobiel met dichte wielkasten en een tweetal lichten bovenop.
(24-Sep-2021, 05:50 PM)Lopopodium schreef: [ -> ]De eerste was een roeifietser in Gouda, op de dijkweg richting Oudewater.

Wat mij trouwens opviel is dat zo'n roeifiets nog best hard gaat. Dat ligt natuurlijk vooral aan de berijder, maar toch. Het duurde voor mij toch wel eventjes voordat ik hem had ingehaald, en ik ben zeker geen trage fietser. Nu ik voor het eerste langer dan een paar seconden een roeifiets in werking heb gezien, viel mij een ding behoorlijk op: de snelheid is nogal fluctuerend anders dan op een fiets met trappende voortgang. Ik ga een vrij constante snelheid, en zie de roeifiets voor me telkens versnellen na een roeibeweging. Daarna zakt de snelheid weer even in na een paar slagen, om daarna weer te versnellen. Zo ging dat een beetje door.
Vandaag is het gebeurd: ik ben een eerste medeligger tegengekomen!

Het was een gele velomobiel, in de Hogelandse polder. Wat gaan die dingen hard!

Inmiddels ben ik gelukkig handig genoeg op de Furai om terug te kunnen zwaaien naar het heerschap aan het roer van de gele raket. :-)
Vanochtend kwam ik een roeier tegen op het Oostlandpad, thv de Komkommerweg. Ik kon zwaaien, hij was volgens mij nog flink aan het klimmen en gaf een knik Smile
In een tocht van 110 kilometer zag ik er vandaag twee. De eerste was op een fietspad langs de zandwinning nabij de Waal grofweg tussen Nijmegen en Gendt, een heer op een zwarte tweewieler (klein voorwiel, groot achterwiel). Precies aan de overzijde van de Waal op de dijkweg van Nijmegen richting Millingen zag ik de tweede, een heer in een oranje velomobiel.
Kwam vanochtend onderweg naar m'n werk een blonde meneer tegen in een oranje DF, op de kruising Dorpsstraat/Kloofpad in Leimuiden. Ik stond verdekt opgesteld achter een flinke SUV (die me vlak daarvoor inhaalde waar het gewoon helemaal niet handig, veilig of nuttig was, maar goed), maar we hebben nog wel gezwaaid.

Iemand van hier?
gisteren bij Fort Wierickerschand langs de Oude Rijn een man op een Greenmachine tegen, wij hebben hoi gezegd. Daarna bij de Heinenoordtunnel noordzijde een zwarte M5 CHR, we hebben gegroet.
In een tocht van 120 kilometer zag ik er eentje. Een gele velomobiel bij de rotonde tussen Persingen en Beek (de Beek bij Nijmegen). In Weurt zag ik ook nog wat anders leuks toen ik daar doorheen fietste: een tuin vol kabouters, gnomen en weet ik wat al niet meer: https://www.google.com/maps/@51.8583223,...312!8i6656. De afbeelding in de link is verouderd (want uit 2016); het stond nu volgens mij nóg voller...! Hier de situatie uit 2009: https://www.google.com/maps/@51.8584216,...312!8i6656 toen het nog 'leeg' was. Hilarisch.
Vandaag een dame op een Challenge Hurricane... maarja, daar had ik dan ook mee afgesproken om een rustig rondje mee fietsen Smile
Helemaal vergeten hier te dumpen... voor de Instagrammers onder ons: Speciaaltransport in Dronten ;-)
Gistermiddag onderweg naar huis kwam ik bij Delft-Zuid een mooie blauwe roeier tegen. Ik was (uiteraard) in de gele Mango Smile mini praatje gehad voordat hij rechtdoor ging waar ik de Abtswoudseweg opzocht.
(19-Oct-2021, 10:29 AM)ThijsR schreef: [ -> ]Gistermiddag onderweg naar huis kwam ik bij Delft-Zuid een mooie blauwe roeier tegen. Ik was (uiteraard) in de gele Mango Smile mini praatje gehad voordat hij rechtdoor ging waar ik de Abtswoudseweg opzocht.
Dat was vast Richard?
Vanochtend in Pijnacker een "Kaas-Quest" (geel met 'gaten' - ik neem aan folie?) met witte kap tegengekomen - ik had kunnen zweren dat ik deze al eerder een keer gezien heb?!
(19-Oct-2021, 11:26 AM)emgaron schreef: [ -> ]Vanochtend in Pijnacker een "Kaas-Quest" (geel met 'gaten' - ik neem aan folie?) met witte kap tegengekomen - ik had kunnen zweren dat ik deze al eerder een keer gezien heb?!

Is die niet door iemand hier van het forum gekocht? Staat mij iets van bij.


Gecheckt door op Kaas-Quest te zoeken, het klopt. Pflipp is de eigenaar.
(19-Oct-2021, 11:26 AM)emgaron schreef: [ -> ]Vanochtend in Pijnacker een "Kaas-Quest" (geel met 'gaten' - ik neem aan folie?) met witte kap tegengekomen - ik had kunnen zweren dat ik deze al eerder een keer gezien heb?!

Dat moet Pflipp zijn! Die ken ik persoonlijk al heul erg lang Tongue (sinds mijn geboorte zeg maar)
Yup, at the office now. Kap is overigens geel. Alle lof voor de grap gaat naar de vorige eigenaar, die het ding oa in verschillende Velomobielonderdelen productfoto's heeft laten poseren, wat suggereert dat het een gangbaar model is. Maar het is zoals zoveel gedecoreerde VM's "one of a kind".

Het grappige is dat ik pas echt anderen lijk te zien fietsen sinds ik de mijne heb. Die van @emgaron vanochtend was voor mij echter een nieuwe. Rijd je er vaker mee, of is het je keus bij regen?
@emgaron had in ieder geval tot een paar maanden terug degene waar ik nu in rijd Wink
[Afbeelding: a1KXW86_460s.jpg]
ThijsR, emgaron, pflipp: Ook zo heerlijk genoten van de velomobiel vanochtend? Ik had op één stuk een pittig regenbuitje, langs de A44 waar file stond, ineengedoken bukfietsers inhalend... Big Grin
Het was heerlijk, ik werd door het opdoen van de schuimkap geforceerd om niet de poten uit het lijf te trappen, dus dat was wel goed Smile Waren ook een flink stuk minder fietsers op de paden. dat maakt het alleen nog maar fijner